Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Τράγκας: «Έρχονται ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις μετά την επόμενη Κυριακή»

Είναι η μεγαλύτερη ήττα της Νέας Δημοκρατίας από το 1974 στο Δήμο της Αθήνας. Είναι η πρώτη φορά που δεν περνάει υποψήφιος της στο δεύτερο γύρο.
Ο λαός καταδικάζει τον Σαμαρά και το περίφημο «success story» του. Η Νέα Δημοκρατία στα χέρια του Αντώνη Σαμαρά συρρικνώνεται και τα ποσοστά της που συγκεντρώνει τουλάχιστον στην πρωτεύουσα, στον Πειραιά και στην περιφέρεια Αττικής όπου είναι σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας, δείχνουν ότι είναι ένα κόμμα που δεν ξεπερνάει πλέον το 15% – 17%.

Βέβαια, ο κόσμος δείχνει ακόμη καχύποπτος απέναντι στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως δείχνουν α αποτελέσματα σε πολλές περιοχές της χώρας, όπου διατηρήθηκαν οι δυνάμεις Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ.

Η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Δούρου, ξεπέρασε αρκετές μονάδες τον συστημικό Σγουρό και περισσότερες τον κ. Κουμουτσάκο.

Ο νεαρός υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σακελλαρίδης, πέρασε στο δεύτερο γύρο αφήνοντας πίσω του τον εκλεκτό του Σαμαρά, Άρη Σπηλιωτόπουλο.

Το μεγάλο μήνυμα έρχεται από το αποτέλεσμα στην Περιφέρεια Αττικής στην οποία ο ...
ΣΥΡΙΖΑ είναι πολλές μονάδες μπροστά από τη Νέα Δημοκρατία (Κουμουτσάκος). Έτσι αποδεικνύεται η μεγάλη αναξιοπιστία και η δολιότητα όλων των δημοσκόπων και των εργολάβων – καναλαρχών που τους «ανέθεταν» τις δημοσκοπήσεις, που «έλεγαν» ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι 1,5% μπροστά ή 0,5%, ή το αντίστροφο η Νέα Δημοκρατία (άκουσον – άκουσον) είναι 0,5% ή 1% μπροστά!

Αποδεικνύεται ότι εδώ και καιρό το σύστημα και η βρωμερή 5η φάλαγγα του Τύπου, μαζί με τις εταιρείες δημοσκοπήσεων προσπάθησαν να φτιάξουν κλίμα αλλά απέτυχαν παταγωδώς.

Παρά τους αποκλεισμούς όλων των αντιμνημονιακών φωνών, τους εκβιασμούς και τα διλλήματα που έβαλε το σύστημα και οι ξένοι παράγοντες από τις Βρυξέλλες αλλά και στο εσωτερικό της χώρας από τα «παπαγαλάκια» της TV, οι αντιμνημονιακές δυνάμεις έχουν την συντριπτική πλειοψηφία του εκλογικού σώματος.

Μετά την επόμενη Κυριακή, όπου αναμένεται στις ευρωεκλογές συντριπτική ήττα του κυβερνητικού συνασπισμού και των μνημονιακών δυνάμεων, είναι σίγουρο ότι θα έχουμε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Ήδη γίνονται πολλές συζητήσεις μέσα στο καραμανλικό στρατόπεδο.

Η κεκτημένη δυναμική που δημιουργείται από τον ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει ότι εάν ο Σαμαράς δεν πάει γρήγορα σε πρόωρες εκλογές, ο Τσίπρας θα έρθει στην εξουσία, όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ το 1981 με τεράστια διαφορά από τη Ν.Δ. και από το «τελειωμένο» ΠΑΣΟΚ.

Ένα άλλο μήνυμα αυτών των εκλογών είναι το ποσοστό που έφερε ο Κασιδιάρης στην Αθήνα και ο Παναγιώταρος στην Περιφέρεια. Αυτό δείχνει ότι ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Αθήνας και ευρύτερα της Αττικής δεν έχουν πειστεί από τα ενοχοποιητικά στοιχεία που δείχνουν επί μήνες τα κανάλια των βαρόνων, παρά τον εγκλεισμό της ηγεσίας της στις φυλακές και της φίμωσης των στελεχών της. Τα ποσοστά στην Αθήνα και την Περιφέρεια ήταν εντυπωσιακά, όπως εντυπωσιακή ήταν και η ήττα του Βασίλη Μιχαλολιάκου στον Πειραιά από τον Γιάννη Μώραλη.

Τα όσα ανέφερα στηρίζονται στα μέχρι τώρα exit polls που μεταδόθηκαν από τα ΜΜΕ.

Γιώργος Τράγκας
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.