Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Πανικόβλητη η κυβέρνηση, απαγορεύει τις κάλπες για το νερό στη Θεσσαλονίκη και απειλεί με μαζικές συλλήψεις! [Η κυβέρνηση απαγορεύει το δημοψήφισμα για το νερό - Εντολή για σύλληψη όποιου στήσει κάλπη (Δείτε_τα_έγγραφα)]


Παραδομένη στον εκλογικό πανικό της, που πλέον αγγίζει τα όρια της παραφροσύνης, η κυβέρνηση καταφεύγει στην ανοιχτή τρομοκρατία για να εμποδίσει το δημοψήφισμα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, φοβούμενη ένα καταλυτικό "όχι" που διαφαίνεται ότι θα βγάλουν οι κάλπες. Σαν να μην έφθανε ο χαρακτηρισμός του δημοψηφίσματος ως "παράνομου", λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, τώρα απειλεί και με μαζικές συλλήψεις πολιτών! 'Το δημοψήφισμα θα γίνει" επιμένουν οι δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης, αψηφώντας τις απειλές του υπουργού Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη.

Την Παρασκευή το βράδυ, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες ο Γ. Μιχελάκης απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, με κοινοποίηση στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια, στην οποία ζητούσε να ληφθούν μέτρα κατά του δημοψηφίσματος. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Περιήλθαν στην υπηρεσία μας καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες την Κυριακή 18 Μαϊου, ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών για δημοτικές και περιφερειακές αρχές σε κάποιους δήμους της χώρας, κάποιοι προτίθενται να στήσουν παράνομα κάλπες εντός σχολικών συγκροτημάτων στα οποία θα διεξάγονται οι εκλογές, προκειμένου οι εκλογείς να ψηφίζουν για θέματα άσχετα με την επίσημη και νομοθετικά προβλεπόμενη εκλογική διαδικασία. Παρακαλείστε να μεριμνήσετε για την ενημέρωση των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής όσο και των εφόρων αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής προκειμένου να διεξαχθεί η απρόσκοπτη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας».

Ο Χ. Αθανασίου απέστειλε την επιστολή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, η οποία την κοινοποίησε στους 6 Δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης. Το γεγονός ...
κινητοποίησε τους δημάρχους της περιοχής, μια και αυτοί είναι οι "κάποιοι" που διοργανώνουν το δημοψήφισμα, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας. Κάλεσαν σε συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, αλλά στο μεταξύ έλαβαν νέα εγκύκλιο, αυτή τη φορά από την εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, στην οποία διατυπώνεται ευθέως η απειλή για συλλήψεις όσων φέρουν εκλογικούς καταλόγους, που "αποτελούν επίσημα έγγραφα του κράτους", δηλαδή όλων των μελών των εκατοντάδων εφορευτικών επιτροπών! Γίνεται μάλιστα επίκληση στο άρθρο 63 του Ποινικού Κώδικα που προβλέπει φυλάκιση και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων 3-6 μηνών και ειδικά για τους δικηγόρους, αφαίρεση άδειας.

Στη συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΠΕΔ, δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών Σ. Δανιηλίδης και οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης, Θέρμης Θ .Παπαδόπουλος και Αμπελοκήπων - Μαινεμένης Λ. Κυρίζογλου, εκπροσωπώντας τους 11 Δήμους που υδροδοτούνται από την ΕΥΑΘ, χαρακτήρισαν προσβλητικό το έγγραφο Μιχελάκη και τόνισαν ότι το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί κανονικά. Οι εφορευτικές επιτροπές δεν θα στηθούν στα προαύλια των εκλογικών τμημάτων αλλά έξω από αυτά, ενώ δεν θα υπάρχου επίσημοι εκλογικοί κατάλογοι αλλά λίστες πολιτών που ήδη καταρτίζονται με ευθύνη των Δήμων και θα διανεμηθούν στις εφορευτικές επιτροπές.

Έτσι, όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να αποφύγει ένα ακόμη δυσμενές εκλογικό αποτέλεσμα, παρά τις απειλές προς την κοινωνία της Θεσσαλονίκης. Υπενθυμίζεται ότι την απόφαση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος με το ερώτημα "ναι ή όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ" έλαβαν τα 11δημοτικά συμβούλια των Δήμων που υδροδοτούνται από την ΕΥΑΘ, με τη στήριξη της Πρωτοβουλίας "SOSτε το νερό", αφού η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε πεισματικά να προχωρήσει σε μία από τις λίγες θετικές προβλέψεις του «Καλλικράτη», για τα τοπικά δημοψηφίσματα, μη εκδίδοντας το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.
Μ. Λαμτζίδης: Πρόκληση και περιφρόνηση δημοκρατικών θεσμών η προσπάθεια ματαίωσης του δημοψηφίσματος

"Η απόπειρα της κυβέρνησης να ματαιώσει το δημοψήφισμα κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ, χαρακτηρίζοντάς το παράνομο, συνιστά πρόκληση και δείχνει τη βαθιά της περιφρόνηση στους δημοκρατικούς συμμετοχικούς θεσμούς", δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμαριάς με την Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση, Μανώλης Λαμτζίδης, σχολιάζοντας την εγκύκλιο που απέστειλε στους δήμους της Θεσσαλονίκης ο υπουργός Εσωτερικών, Γ. Μιχελάκης.

"Καταλογίζω ευθύνες σε όσους γνώριζαν την ύπαρξη του σχετικού εγγράφου και δεν αντέδρασαν ακαριαία", πρόσθεσε ο υποψήφιος δήμαρχος, ενώ τόνισε πως "η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος είναι για μας αδιαπραγμάτευτο ζήτημα".

Η κυβέρνηση απαγορεύει το δημοψήφισμα για το νερό- Εντολή για σύλληψη ό,ποιου στήσει κάλπη(Δείτε τα έγγραφα)




Εγκύκλιο με την οποία απαγορεύει το αυριανό δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση του νερού στη Θεσσαλονίκη απέστειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, στους δημάρχους της περιοχής, στον Υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου και τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια.   Συγκεκριμένα με το έγγραφο ο κ. Μιχελάκης καλεί τις αρμόδιες αρχές να παρέμβουν προκειμένου να "εξακριβώσουν όλες τις αξιόποινες πράξεις". Αμέσως μετά με έγγραφο που απέστειλε προς τις αρμόδιες αρχές η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζητά τη σύλληψη όποιου κάνει χρήση των εκλογικών καταλόγων για το δημοψήφισμα.
Update: Το δημοψήφισμα θα γίνει- Ανακοινώνουν τη λύση οι Δήμαρχοι
Σε έκτακτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι κ. Σ. Δανιηλίδης, Δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών- Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, Γιάννης Μπουτάρης Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και Λ.Κυρίζογλου Δήμαρχος Αμπελοκήπων- Μενεμένης, παρουσία εκπροσώπων του κινήματος για το νερό, οι Δήμαρχοι χαρακτήρισαν "προσβλητικό" το έγγραφο που έχει στόχο το δημοψήφισμα ενώ αναφέρεται γενικά σε κάποιους που προσπαθούν να στήσουν παράνομες κάλπες εντός των χώρων που θα διεξαχθεί η εκλογική διαδικασία παρότι η διοργάνωση του δημοψηφίσματος συντονίζεται από 11 Δημοτικά Συμβούλια καθώς και το κίνημα πολιτών.
Επιπλέον ξεκαθάρισαν ότι αναλαμβάνουν την "πολιτική ευθύνη" να στηθούν οι κάλπες έξω από τις αυλές των σχολείων που έχουν μετατραπεί σε εκλογικά κέντρα. Στη συνέντευξη τύπου μίλησε και ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΥΑΘ, μέλος του SOSτε το νερό και Υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Αρχοντόπουλος ο οποίος εξέφρασε την άποψη του κινήματος για την αναγκαιότητα της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος αλλά και οι διεθνής παρατηρητές από όλη την Ευρώπη όπου έχουν έρθει για την εποπτεία της διαδικασίας. Στο σημείο βρίσκονται και οι Υποψήφιοι Δήμαρχοι Θεσσαλονίκης Τρ. Μηταφίδης και Ε. Ιωαννίδου καθώς και ο Υποψηφιος Δήμαρχος Θέρμης, Σ. Φάμελλος.
Πρόκειται για ωμή πολιτική παρέμβαση της κυβέρνησης και αυτή την φορά καθώς με τον συνήθη αυταρχικό της τρόπο έρχεται να απαγορεύσει κάτι για το οποίο έχουν ληφθεί επίσημες αποφάσεις από τους Δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος ενώ επίσης την ίδια ώρα ένα μεγάλο κίνημα έχει αναπτυχθεί στην πόλη για την υπεράσπιση του νερού.
Δείτε Επίσης:
Οργανωμένο το σχέδιο της κυβέρνησης για το δημοψήφισμα-Πρόγευση η συνέντευξη Καλαφάτη τη Πέμπτη
Βίντεο: Το "SOSτε το νερό" για τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης
Save Greek Water: Ο κ. Μιχελάκης απειλεί, η κυβέρνηση καταρρέει
Δείτε το έγγραφο

Εντολή σύλληψης για ό,ποιον στήσει κάλπες
Την ίδια στιγμή με έγγραφό του ο Εισαγγελέας ζητά από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης να μεριμνήσει έτσι ώστε δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ να προχωρούν σε σύλληψη όποιουδήποτε εθελοντή του κινήματος στήσει κάλπη ή αξιοποιήσει εκλογικούς καταλόγους για το δημοψήφισμα για το νερό.
Συγκεκριμένα το έγγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προς το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης και τον Διευθυύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης αναφέρει πως "η παραχώρηση ή η χρησιμοποίηση των εκλογικών καταλόγων από οποιοδήποτε άλλο... απαγορεύεται" και "οι παραβάτες τιμωρούνται... με ποινή φυλάκισης από τρεις μήνες μέχρι τρία χρόνια". 
Μετά την νέα εξέλιξη, οι Δήμαρχοι και τα μέλη του κινήματος συνεδρίασαν εκ νέου για να καθορίσουν τη στάση τους.
Update: Το δημοψήφισμα θα γίνει- Ανακοινώνουν τη λύση οι Δήμαρχοι
Δείτε το έγγραφο

Δείτε Επίσης: Την Κυριακή ψηφίζουμε για το νερό

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.