Είστε σε πρόγραμμα διατροφής και δεν ξέρε τι γλυκό μπορείτε να φάτε.
Φτιάξτε τη σπιτική συνταγή που σας προτείνουμε, η οποία είναι πολύ
γευστική και με πολύ ελεγχόμενες θερμίδες και λιπαρά.
Υλικά
2 φακελάκια κρέμα τύπου άνθος αραβοσίτου με γεύση σοκολάτας (χωρίς βράσιμο)
Γάλα χαμηλών λιπαρών (όσο αναγράφεται στις συσκευασίες για την παρασκευή της κρέμας)
300γρ κρέμα γάλακτος 3% λιπαρών
100γρ άχνη ζάχαρη
5 κουταλιές της σούπας κακάο σκόνη
1 πακέτο σφολιατίνια (δυστυχώς δεν μπορούμε να αποφύγουμε τα λιπαρά που έχουν)
Κακάο για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη και το κακάο και όταν είναι έτοιμη τη βάζουμε στο ψυγείο να πήξει. Ανακατεύουμε το άνθος αραβοσίτου με το γάλα ώστε να γίνει κρέμα και την αφήνουμε και αυτή στο ψυγείο. Σε ένα πυρέξ τοποθετούμε τα σφολιατίνια τα οποία έχουμε κόψει στη μέση κατά μήκος (με σκοπό να γίνουν λεπτότερα) έτσι ώστε να καλύψουν όλο τον πυθμένα. Από πάνω ρίχνουμε τα 2/3 από την κρέμα άνθος αραβοσίτου και μετά φτιάχνουμε άλλο ένα στρώμα από σφολιατίνια με τον ίδιο τρόπο που φτιάξαμε και τον πυθμένα. Πάνω από τη δεύτερη στρώση σφολιατίνια βάζουμε την κρέμα που περίσσεψε και από πάνω όλη τη σοκολατένια σαντιγύ. Τρίβουμε 3-4 σφολιατίνια με τα χέρια μας και τα πολύ μικρά κομμάτια που σχηματίστηκαν τα ρίχνουμε πάνω από τη σαντιγύ για γαρνίρισμα. Βάζουμε σε όλη την επιφάνεια αρκετό κακάο και παγώνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρουμε.
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"
Υλικά
2 φακελάκια κρέμα τύπου άνθος αραβοσίτου με γεύση σοκολάτας (χωρίς βράσιμο)
Γάλα χαμηλών λιπαρών (όσο αναγράφεται στις συσκευασίες για την παρασκευή της κρέμας)
300γρ κρέμα γάλακτος 3% λιπαρών
100γρ άχνη ζάχαρη
5 κουταλιές της σούπας κακάο σκόνη
1 πακέτο σφολιατίνια (δυστυχώς δεν μπορούμε να αποφύγουμε τα λιπαρά που έχουν)
Κακάο για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη και το κακάο και όταν είναι έτοιμη τη βάζουμε στο ψυγείο να πήξει. Ανακατεύουμε το άνθος αραβοσίτου με το γάλα ώστε να γίνει κρέμα και την αφήνουμε και αυτή στο ψυγείο. Σε ένα πυρέξ τοποθετούμε τα σφολιατίνια τα οποία έχουμε κόψει στη μέση κατά μήκος (με σκοπό να γίνουν λεπτότερα) έτσι ώστε να καλύψουν όλο τον πυθμένα. Από πάνω ρίχνουμε τα 2/3 από την κρέμα άνθος αραβοσίτου και μετά φτιάχνουμε άλλο ένα στρώμα από σφολιατίνια με τον ίδιο τρόπο που φτιάξαμε και τον πυθμένα. Πάνω από τη δεύτερη στρώση σφολιατίνια βάζουμε την κρέμα που περίσσεψε και από πάνω όλη τη σοκολατένια σαντιγύ. Τρίβουμε 3-4 σφολιατίνια με τα χέρια μας και τα πολύ μικρά κομμάτια που σχηματίστηκαν τα ρίχνουμε πάνω από τη σαντιγύ για γαρνίρισμα. Βάζουμε σε όλη την επιφάνεια αρκετό κακάο και παγώνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρουμε.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr
"O σιωπών δοκεί συναινείν"
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.