Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Νώντας Πανάς: «Τα τελευταία στοιχεία της έρευνας για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών» - VIDEO


"Μπορείς να κουρέψεις ένα πρόβατο πολλές φορές, αλλά να το γδάρεις μόνο μία"
Σχετικό: 
Τα τελευταία στοιχεία της έρευνας για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών παρουσίασε στον Ελεύθερο Σκοπευτή και στον Γιώργο Τράγκα, ο καθηγητής Νώντας Πανάς.

Όπως είπε ο κ. Πανάς ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να εκλέξει 6 ευρωβουλευτές και η διαφορά με τη Ν.Δ. θα διαμορφωθεί στις 4 με 4,5 μονάδες. Το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής των αυτοδιοικητικών εκλογών φαίνεται να κλείνει την ψαλίδα που είχε φτάσει στις 6 μονάδες!
Το πσοστό του ΣΥΡΙΖΑ θα κυμανθεί μεταξύ 25% με 27% χωρίς να αλλάζει η ταση για πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ ούτε και η κατανομή των εδρών μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, 6 και 5 αντίστοιχα.
Η ΕΛΙΑ ξεπερνά το 4,5% και εκλέγει 1 με 2 έδρες με πιθανότερο τις 2.
Η ΔΗΜΑΡ εξαφανίζεται από τον εκλογικό χάρτη, αφού σχεδόν αφομοιώνεται από την ΕΛΙΑ και όπως όλα δείχνουν
δεν εκλέγει ευρωβουλευτή. ...Σχεδόν σίγουρη η μία έδρα για το Ποτάμι, σύμφωνα πάντα με τον κ. Πάνα, χωρίς να αποκλείται δεύτερη, δεν είναι πολύ μακριά.
Το ΚΚΕ 2 έδρες
Η ΧΑ πάει στις 2 με 3 έδρες. Το ποσοστό της αναμένεται να αγγίξει το 11 με 12% έχοντας σιγουρέψει το 10% πανελλαδικά.
Αναμένεται μεγάλη αποχή κυρίως στους δήμους που έχουν εκλέξει δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή.
Πολύ δύσκολα μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ τις τελευταίες ημέρες.
Ενώ το άθροισμα ΝΔ και Ελιάς σύμφωνα με τον κ. Πανά θα κυμανθεί γύρω στο 31% σχεδόνν 10 μονάδες κάτω από τις προηγούμενες εκλογές.

Δείτε αναλυτικά όλα τα στοιχεία που δίνει ο Νώντας Πανάς:



 Δείτε και την προηγούμενη δημοσκόπηση: 19-5-2014  
Η δημοσκόπηση – εκτίμηση του Πανά για τις ευρωεκλογές


Dimoskopisi
Ο Επαμεινώνδας Πανάς, που δεν έχει πέσει έξω στις μετρήσεις, όπως έχει αποδειχθεί περίτρανα στο παρελθόν αλλά και χθες, όπου οι δημοσκόποι τα έκαναν… μαντάρα, έχει εκτιμήσει με δημοσκόπηση στο CRASH τον αριθμό των εδρών που θα πάρουν τα κόμματα στις Ευρωεκλογές.
Στις σημειώσεις του σημειώνει τα εξής:
• οι προβλέψεις – εκτιμήσεις για τις Ευρωεκλογές του 2014 δείχνουν μια τελείως διαφορετική εικόνα σε σχέση με τις Ευρωεκλογές του 2009. Τα πράγματα δεν είναι πλέον τα ίδια.
• Αναμένεται κάθετη άνοδος Ελλήνων Ευρωβουλευτών που θα εκφράζουν τον Ευρωσκεπτικισμό μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
• Επισημαίνεται ότι θα είναι δύσκολο σ” αυτές τις Ευρωεκλογές οι εκπρόσωποι της συγκυβέρνησης να υπερβούν το ποσοστό του 41%, έστω και αν ενσωματώσουν το ποσοστό του μέχρι σήμερα απολίτικου σχήματος του «Ποταμιού».

Ακολουθεί ο πίνακας με τις προβλέψεις:
 

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.