Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Όπου δεν πίπτει ο λόγος της δικαιοσύνης πίπτει η ράβδος της αυτοδικίας - έτσι δεν είναι Αντώνη μας ή καταδικάζω την βία απ όπου και αν προέρχεται;


"Στοχαστικά Γονατογραφήματα"

Πρώτα έδεσε και μετά σάπισε στο ξύλο τον βιαστή της 13χρονης κόρης της! (Video)
Μια μητέρα στην Μαλαισία, έδεσε και σάπισε στο ξύλο έναν 28χρονο άνδρα, ο οποίος βίασε την 13χρονη κόρη της! Η γυναίκα, με ένα κλαδί δέντρου, τον βάραγε τόσο πολύ, που στη συνέχεια έπρεπε να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο για να φροντίσουν τα τραύματά του.

Τραγική ειρωνεία; Ο βιαστής, αναμένεται να τιμωρηθεί από την αστυνομία με τον ΙΔΙΟ ακριβώς τρόπο, μιας και αυτή είναι η ποινή για τέτοιου είδους αδικήματα.

Ωστόσο, οι Αρχές αναζητούν και τη μητέρα-«τιμωρό», μιας και απαγορεύεται να παίρνει κανείς το νόμο στα χέρια του.
Μέσω του video προσπαθούν να την αναγνωρίσουν, ενώ ψάχνουν για ανάκριση και όσους τη βοήθησαν να πιάσει και να δέσει τον φερόμενο ως βιαστή.

Μάλιστα τους καλούν να παραδοθούν πριν τους συλλάβουν:

Mother canes man who allegedly raped her daughter:

A Malaysian woman has tied up a man who allegedly raped her daughter, and caned him in front of other members of their village.A Malaysian woman has tied up a man who allegedly raped her daughter, and caned him in front of other members of their village.A Malaysian woman has tied up a man who allegedly raped her daughter, and caned him in front of other members of their village.
kontranews

Βέβαια η αυτοδικία είναι μία πράξη συμπληρωματική ή αν θέλετε παραπληρωματική στην απόδοση της δικαιοσύνης. Οι κοινωνίες οδηγούνται σε ένταση και ο κάθε ένας μας κινδυνεύει να μετατραπεί σε εν δυνάμει θύμα ή θύτη με ότι αυτό συνεπάγεται.
Την αυτοδικία την προκαλεί η έλλειψη δικαίου κατά την απονομή της δικαιοσύνης. Η αυτοδικία, αν και προβάλλεται ιδιαίτερα στην Παλαιά Διαθήκη (Μωσαϊκός νόμος), σήμερα αντιμετωπίζεται ως πράξη κολάσιμη .
Η αυτοδικία ορίζεται (νομικός όρος) ως η επιδίωξη αποκατάστασης αδίκου παρακάμπτοντας την νόμιμη δικαστική οδό ή η απ’ ευθείας τιμωρία του αδικήσαντος από τον αδικημένο χωρίς προηγούμενη προσφυγή στην αρμόδια αρχή.
Υπάρχει και η ετεροδικία η οποία υπάρχει συνήθως σε χώρες προτεκτοράτα ή σε αδύναμες πολιτικά να αποδώσουν δικαιοσύνη χωρίς την άδεια της ισχυρότερης, είναι δηλ το προνόμιο που έχουν οι υπήκοοι μιας χώρας να δικάζονται σύμφωνα με τους νόμους της χώρας τους, όταν το αδίκημα για το οποίο κατηγορούνται γίνεται σε ξένη χώρα· το προνόμιο αυτό απολαμβάνουν συνήθως οι διπλωμάτες και οι στρατιωτικοί καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους, βλέπε αμερικάνος πολίτης κλπ.



Θα μας πάρουν με τις πέτρες έλεγε ο αλήστου μνήμης GAP  και στην συνέχεια ο ανεκδιήγητος κωλοτούμας και ψεύτης Σαμαράς βροντοφώναζε ότι; "Από την άλλη πλευρά, όμως, οφείλουμε να πούμε πως, όταν υπάρχει αναλγησία και ανευθυνότητα από την πλευρά της εξουσίας, τότε πράγματι πυροδοτούνται φαινόμενα ανυπακοής και αυτοδικίας"

Κοινό γνώρισμα και των δύο η ανυπακοή και η αυτοδικία αλλά σαν αρχηγοί αντιπολίτευσης, σαν πρωθυπουργοί ανακάλυπταν την νομιμότητα και την πάταξη της κάθε αντίδρασης:

Ακολουθεί ως αψευδής μάρτυρας το VIDEO:
 
Ο Α. Σαμαράς καλεί τον λαό σε ανυπακοή και αυτοδικία;
"Από την άλλη πλευρά, όμως, οφείλουμε να πούμε πως, όταν υπάρχει αναλγησία και ανευθυνότητα από την πλευρά της εξουσίας, τότε πράγματι πυροδοτούνται φαινόμενα ανυπακοής και αυτοδικίας.

Όταν διαρρηγνύεται το Κοινωνικό Συμβόλαιο ανάμεσα στην Κυβέρνηση και το λαό, τότε καταρρέει η εμπιστοσύνη των πολιτών στους νόμους και διαχέεται κάθε είδους αντικοινωνική προδιάθεση.

-- Όταν διαλύεται η οικονομία από αλλεπάλληλες φορο-επιδρομές εκεί οδηγούμαστε.

-- Όταν πληρώνουμε επί δεκαετίες για... μελλοντικά αγαθά και υπηρεσίες, εκεί οδηγούμαστε.

-- Όταν αυξάνονται τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ πολύ πέρα από τα όρια ανοχής των ανθρώπων, εκεί οδηγούμαστε.

Η ανυπακοή στους νόμους της Δημοκρατίας είναι αντικοινωνική συμπεριφορά ή οδηγεί σε αντικοινωνικές συμπεριφορές. Αλλά αυτό είναι μόνον η μισή αλήθεια...

Η άλλη μισή -- και οφείλουμε να την πούμε -- είναι ότι η αναλγησία της κυβέρνησης πυροδοτεί κάθε είδους αντικοινωνικές συμπεριφορές. "

Από την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στις 3/2/2011
http://arxeio.nd.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=70269&Itemid=157

Νομίζω πρέπει η ομάδα αλήθειας της Νέας Δημοκρατίας να καταγγείλει τον Αντώνη Σαμαρά που όχι μόνο δεν καταδικάζει τη βία από όπου και αν προέρχεται αλλά σύμφωνα με το σκεπτικό πάντα των γαλάζιων παιδιών της "ομάδας αλήθειας" της Νέας Δημοκρατίας, του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου και του υπουργού δημόσιας τάξης και προστασίας του πολίτη Νίκου Δένδια καλεί τον κόσμο σε ανυπακοή και αυτοδικία.
Για να μην έχουμε παρεξηγήσεις ξαναλέω, σύμφωνα πάντα με το σκεπτικό των γαλάζιων στελεχών.
Και αυτό το βίντεο ΔΕΝ είναι συρραφή αποσπασμάτων αλλά ένα ενιαίο απόσπασμα από ομιλία του Αντώνη -καταδικάζω την βία απ όπου και αν προέρχεται- Σαμαρά.

Και στο δια ταύτα κάτι χρηστικό και ενδιαφέρον, από 247:
Πότε το δικαστήριο αθωώνει την αυτοδικία
Διαβάστε τη προβλέπει ο ποινικός κώδικας για την αυτοδικία. Σε ποιες περιπτώσεις αθωώνεται ο κατηγορούμενος.
Μετά το περιστατικό της Παιανίας με τον 24χρονο φοιτητή που πυροβόλησε τραυμάτισε θανάσιμα ένα Αλβανό διαρρήκτη ξεκίνησε μία συζήτηση σχετικά με τα ποια είναι τα όρια στα οποία μπορεί να φτάσει ένας πολίτης όταν υπερασπίζεται την οικογένεια του, τον εαυτό του και την περιουσία του.
Όπως αναφέρουν τα Νέα σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα η ανθρωποκτονία τιμωρείται με τη βαρύτατη ποινή, την ισόβια κάθειρξη. Ωστόσο στις διατάξεις του Κώδικα υπάρχουν και τρεις περιπτώσεις που επιφυλάσσουν στο δράστη διαφορετική ποινική μεταχείριση.
1. Βρασμός ψυχικής ορμής.
Βρασμός ψυχικής ορμής είναι η ψυχική υπερδιέγερση που προκαλείται από την αινίδια υπερένταση συναισθήματος ή πάθους, η οποία ως ενεργός αιτία, έφθασε σε τέτοιο σημείο ώστε να αποκλείσει τη σκέψη. Ο δράστης όμως δεν έφτασε μέχρι του σημείου διατάραξης της συνείδησής του, η οποία συνεπάγεται μειωμένη ικανότητα προς καταλογισμό ή πλήρες ακαταλόγιστο. Αν ο κατηγορούμενος διέπραξε έγκλημα σε βρασμό ψυχής τιμωρείται με επιεικέστερη ποινή κάθειρξης που είναι από 5 έως 20 χρόνια.
2. Άμυνα
Σύμφωνα με το άρθρο 22 του Ποινικού Κώδικα, δεν είναι άδικη η πράξη που τελείται σε περίπτωση άμυνας. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχει η αναγκαία προσβολή του επιτιθέμενου στην οποία προβαίνει το άτομο για να υπερασπισθεί τον εαυτό του ή άλλον (π.χ., τα παιδιά του ή τη σύζυγό του) από άδικη και παρούσα επίθεση που στρέφεται εναντίον του. Το αναγκαίο μέτρο της άμυνας κρίνεται από τον βαθμό επικινδυνότητας της επίθεσης, από το είδος της βλάβης που απειλούσε, από τον τρόπο και την ένταση της επίθεσης. Αν διαπιστωθεί ότι ο δράστης εγκλημάτησε σε κατάσταση άμυνας μένει ατιμώρητος.
3. Υπέρβαση των ορίων άμυνας
Και σε αυτή την περίπτωση ανθρωποκτονίας αποκλείεται η ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Ο δράστης μπορεί να μείνει και σε αυτή την περίπτωση ατιμώρητος και δεν του καταλογίζεται η υπέρβαση, αν κριθεί ότι ενήργησε με αυτόν τον τρόπο εξαιτίας του φόβου ή της ταραχής που του προκάλεσε η επίθεση.


==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.