Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Η Ντροπή για το συνδικαλιστικό κίνημα!!! Οι μόνες που αγωνίζονται για τα εργασιακά και για την νομιμότητα είναι οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, που είναι η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ το Πάμε, έλα και το σύρε φεύγα;

Αντί να τις προσλάβουν, τις ξυλοκοπούν
Αγωνιζόμενη καθαρίστρια μιλάει στην κάμερα και απαντάει σε ερωτήσεις που ξεφεύγουν από τα τετριμμένα.

Τι λέει για τον αγώνα τους και τον αγώνα των εργαζομένων γενικά και πως αντιλαμβάνεται την συμμετοχή των πολιτών στην πολιτική!!!

Υπουργείο Οικονομικών, οδός Καραγεώργη Σερβίας, 3.6.2014, (λίγο μετά την επίθεση των ματ)


Η κυβέρνηση, αντί να τηρήσει τη νομιμότητα και να σεβαστεί τις αποφάσεις των δικαστηρίων, επαναπροσλαμβάνοντας τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, έστειλε τα ΜΑΤ να τις ξυλοκοπήσουν. Ξεπερνά κάθε προηγούμενο ο τρόπος αντιμετώπισης της διαμαρτυρίας, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του
Πολλές καθαρίστριες, μεταξύ των οποίων και η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ για το Ευρωκοινοβούλιο, Δήμητρα Μανώλη, τραυματίστηκαν.
«Η συγκυβέρνηση προσπαθεί να εξαντλήσει τα αποθέματα ωμότητας και αναλγησίας που της έχουν απομείνει πριν καταρρεύσει», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο αγώνας των καθαριστριών θα δικαιωθεί, όποιο μέσο και αν χρησιμοποιήσουν οι κυβερνώντες.

Οι απολυμένες καθαρίστριες συγκεντρώθηκαν για ακόμα μία φορά μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών στην Καραγιώργη Σερβίας πραγματοποιώντας συμβολική κατάληψη και ζητώντας την επιστροφή στη δουλειά τους, έπειτα και από τη δικαστική απόφαση που τις δικαίωσε. Δεν έλειψε ωστόσο η ένταση με τις δυνάμεις των ΜΑΤ όταν λίγο μετά τις 9.30 οι αστυνομικοί επιχείρησαν να τις διώξουν από την είσοδο του υπουργείου. Από τα σπρωξίματα υπήρξαν μικροτραυματισμοί από την πλευρά των καθαριστριών, οι οποίες όμως κατόρθωσαν να παραμείνουν στις θέσεις τους. Το υπουργείο Οικονομικών παρά τη δικαστική απόφαση έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε επαναπρόσληψη.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.