Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Εν τούτω Κόστα Ρ- ΙΚΑ! ο Φάνης Γκέκας... "Tο έπος της ντροπής" με το "Ηρεμήστε, το πληρώσατε και θα το πάρετε!".

Ο αμφιλεγόμενος Φάνης Γκέκας, πατριώτης ή «μοιραίος» παίκτης για την Εθνική μας;

"Στοχαστικά Γονατογραφήματα"

Σε μία κατεχόμενη χώρα των μνημονίων και των δοσίλογων πολιτικών μία πρόκριση της εθνικής μας θα ήταν αποπροσανατολιστική για τα πραγματικά προβλήματα που μας απασχολούν ως πολίτες. Αυτέ οι γραμμές δεν γράφονται για να αμβλύνουν τις όποιες πικρίες των φιλάθλων της εθνικής μας αλλά ως η άλλη άποψη της ψυχρής λογικής και της ανώμαλης προσγείωσης στην θλιβερή πραγματικότητα.
Υπενθυμίζουμε ότι έκλεισε η βουλή για να διευκολυνθεί η διαπλοκή της κυβέρνησης της πασοκονεοδημοκρατικής λαίλαπας να περάσει πιο εύκολα τα έξι πρώτα προαπαιτούμενα που αφορούν:


1. Την υιοθέτηση νόμου για το υπαίθριο εμπόριο (έχει ήδη ολοκληρωθεί)
2, Τη θέσπιση νόμου για το πλαίσιο των αδειοδοτήσεων (έχει υλοποιηθεί) και στον χωροταξικό σχεδιασμό
3. Την επικαιροποίηση του καταλόγου των φόρων υπέρ τρίτων (το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη λάβει από τα υπόλοιπα υπουργεία τον σχετικό κατάλογο). Πρέπει να δημιουργηθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης η ηλεκτρονική πλατφόρμα, στην οποία θα μπορούν οι ιδιώτες (επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα) να αναφέρουν φόρους υπέρ τρίτων που επιβαρύνουν διάφορες επαγγελματικές δραστηριότητες στον ιδιωτικό τομέα
4,  Την υιοθέτηση κώδικα συμπεριφοράς για τα μέλη της κυβέρνησης, ώστε να περιοριστεί η διαφθορά (βρίσκεται σε διαδικασία προώθησης)
5. Την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης από τα υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης για το σχέδιο δράσης σχετικά με τη είσπραξη των οφειλών
6.  Την υιοθέτηση νόμου για τη μείωση του περιθωρίου κέρδους των φαρμακοποιών. Στην ουσία, πρόκειται για το δυσκολότερο από τα έξι προαπαιτούμενα και αναμένεται η στάση που θα τηρήσει ο νέος υπουργός Υγείας.
Στη συνέχεια, πρέπει να προχωρήσει η υλοποίηση των άλλων έξι προαπαιτούμενων μέτρων, για την εκταμίευση της δεύτερης «μικρής» δόσης του 1 δισ. ευρώ, που ήταν προγραμματισμένη να εκταμιευθεί τον Ιούλιο. 

Σύμφωνα με την real.gr, στο δεύτερο θερινό τμήμα της Βουλής παραπέμπονται όλα τα δύσκολα θέματα, καθώς στο πρώτο και στο τρίτο τμήμα έχουν συμπεριληφθεί πολλοί διαφωνούντες βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ συμμετέχουν μεταξύ άλλων στο πρώτο θερινό τμήμα ο μονίμως διαφωνών Μιχάλης Κασσής, ο Θάνος Μωραΐτης που εξακολουθεί ευθέως να θέτει θέμα Βενιζέλου, αλλά και ο Δημήτρης Κρεμαστινός που εκφράζει σημαντικές επιφυλάξεις συνολικά για την κυβερνητική πολιτική.
Μεταξύ των γαλάζιων βουλευτών που συμμετέχουν στο πρώτο τμήμα είναι οι Γιώργος Βλάχος, Προκόπης Παυλόπουλος και Φεβρωνία Πατριανάκου, οι μονίμως διαφωνούντες Ιορδάνης Τζαμτζής και Δημήτρης Κυριαζίδης, αλλά και στελέχη που στον ανασχηματισμό απομακρύνθηκαν από την κυβέρνηση όπως ο Γιάννης Μιχελάκης, ο Κώστας Γκιουλέκας, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο Μάξιμος Χαρακόπουλος.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι από την ομάδα των ανεξάρτητων βουλευτών και οι πέντε βουλευτές που συμμετέχουν στο πρώτο θερινό τμήμα φλερτάρουν ή έχουν ήδη συμμαχήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ: Πάρης Μουτσινάς, Μάρκος Μπόλαρης, Θεόδωρος Παραστατίδης, Νίκος Νικολόπουλος και Θεοδώρα Τζάκρη.
Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι στα θερινά τμήματα δεν συμμετέχουν υπουργοί και έτσι οι αντιδράσεις ορισμένων επ’ αυτών (όπως ο Πάρης Κουκουλόπουλος) για θέματα όπως η μικρή ΔΕΗ έχουν μόνο πολιτικές επιπτώσεις , αφού δεν καλούνται να ψηφίσουν!
Με αυτή την περιρρέουσα πολιτική ατμόσφαιρα, με τα ξεπουλήματα της δημόσιας περιουσίας και τα νομοσχέδια να περνούν στο πόδι και χωρίς να "διαβάζουν" (ως προαπαιτούμενα) και τις εκλογές προ των θυρών (λέγεται για τον Οκτώβρη) μία εθνική έως τον τελικό θα βόλευε την κυβέρνηση να προσφέρει τηλεοπτικό "άρτο και θεάματα" σε έναν ευκολόπιστο "ξεχασιάρη" λαό που υποφέρει και πένεται.
Με αυτά τα δεδομένα ο Φάνης Γκέκας μπορεί άθελά του να προξένησε μία ήττα, αλλά από την άλλη αφύπνισε ένα λαό, που μάλλον θα έπρεπε να βρίσκεται στα "κάγκελα" και στους δρόμους πάρα μπροστά στα τηλεβίζια με μπύρες, σουβλάκια και φραπόγαλα.
Κάποιοι θέλουν να τον αναγορεύσουν σε "μοιραίο"  με την δήθεν "προφητική διαφήμιση με το χαμένο πέναλτι" και την γνωστή εταιρεία κινητής τηλεφωνίας να έχει αδιάθετο το στόκ από φανέλες, ο γνωστός τραπεζίτης να διαφημίζει την πραμάτεια του, ο εβραίος μετανάστης τα αναψυκτικά του και οι ΜΜΕ δες να χάνουν τα σίγουρα κέρδη τους από τις σχετικές διαφημίσεις.
Τέλος σας υπενθυμίζουμε: "Tο έπος της ντροπής" με το "Ηρεμήστε, το πληρώσατε και θα το πάρετε!".
[Βλέπε σχετική αναφορά] και το ντοκουμέντο του αγώνα εδώ]

Ακολουθούν δύο ενδιαφέροντα άρθρα και ο εν λόγω τελικός.


«Στην Εφορία πάμεεεεεεεεε!»
Δυστυχώς, με τον αποκλεισμό σταματήσαμε να τραγουδάμε «Στη Βραζιλίαααααα πάμεεεεεεεε!»
Από σήμερα τραγουδάμε «Στην Εφορίαααααααα πάμεεεεεε».

Αυτό προσεύχονταν Σαμαράς και Χαρδούβελης. Να αποκλειστούμε για να πάει και κάποιος στην Εφορία να κάνει τη δήλωση. Αν μπαίναμε στους «8», θα δινόταν παράταση μέχρι τις 14 Ιουλίου 2034.

Κι όμως μπορούσαμε. Δεν ήταν μόνο ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ο ιστορικός πλέον Σωκράτης που ισοφάρισε. Ολοι ήταν...




όμοιοί του. Με την Εθνική έπαιξαν:


Ορέστης
Αριστοτέλης
Διογένης
Επίκουρος
Σωκράτης
Πλάτων
Ηρόδοτος
Ηράκλειτος
Θαλής
Πυθαγόρας
Ξενοκράτης
(Μάλλον το παράκανα!)
Ο Γκέκας έκλαψε για το πέναλτι που έχασε. Αλλοι έχουν προκαλέσει χιλιάδες αυτοκτονίες και γελάνε και μας κοροϊδεύουν ( λαϊκιστικό, ε μ@λ@κ@ς;).
Κρίμα που δεν προκριθήκαμε. Πριν αρχίσουν τα πέναλτι, η Σοφία Βούλτεψη δήλωσε ότι αν προκριθούμε θα βγει γυμνή έξω από τη Βουλή. Δυστυχώς, τα χάσαμε.
Ο Αντώνης Σαμαράς ήθελε να αποκλειστούμε, γιατί φοβόταν ότι θα παίξουμε με τη Γερμανία και θα την πηδούσαμε.
Βέβαια αν τελικά προκρινόμασταν, θα έβγαινε και θα έκανε πανηγυρικό διάγγελμα και ένα δώρο σε όλους τους Ελληνες. Θα έδινε παράταση στις φορολογικές δηλώσεις μέχρι τις 31 Ιουλίου.
Παράλληλα θα ανακοίνωνε ότι επειδή ο αγώνας κρίθηκε στην παράταση, θα δοθεί παράταση στο Μνημόνιο για άλλα 18 χρόνια.
Η Κόστα Ρίκα είχε 53% κατοχή της μπάλας, όμως εμείς είχαμε κατοχή ΔΝΤ 100%.
Και σιγά την Κόστα Ρίκα . Εμείς έχουμε ζήσει Κόστα Καραμανλή, Κόστα Μητσοτάκη, Κόστα Σημίτη και πάλι Κόστα Καραμανλή.
Το γνωρίζετε. Η Κόστα Ρίκα έχει δώσει σε δύο πόλεις της τα ονόματα Αθήνα, Σπάρτη. Tις έχει πουλήσει το ΤΑΙΠΕΔ.
«Ελληνάρας» τελικά είναι αυτός που θέλει να προκριθεί η Εθνική ή αυτός που προσεύχεται να αποκλειστεί;
Εμφύλιος κι εδώ. Πάρα πολλοί Ελληνες «φίλαθλοι» θα έπιναν κώνειο για το γκολ του Σωκράτη που τους «έστελνε». Ετσι κι όμως, ας είναι ελαφριά η μαλακία που τους σκεπάζει.
Οι δημοσκοπήσεις και τα έξιτ πολ έδειχναν ότι θα κερδίσουμε 1-0.
Δεν ήταν τρελός αυτός που πανηγύριζε στα Βόρεια Προάστια με τη σημαία της Κοστα Ρίκα. Ο Γιωργάκης ήταν.
«Στην Εφορίαααααααα πάμεεεεεε»…


Σε απλή μετάφραση: "Ο Παναθηναϊκός από την Αθήνα έφτασε απροσδόκητα στον τελικό του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου το 1971, εξόφθαλμα ευνοημένος από τον Γάλλο διαιτητή του εντός έδρας επαναληπτικού απέναντι στην Έβερτον για τα προημιτελικά. Κατά τη διάρκεια του πρώτου αγώνα, ο Joe Royle, μετέπειτα διακεκριμένος προπονητής με την Όλνταμ, ο τότε κεντρικός επιθετικός της Έβερτον, θυμάται τους Έλληνες αμυντικούς να του σφυρίζουν στο αυτί "Athens, Athens!" Και στην Αθήνα, η Έβερτον δεν πήρε τίποτα από τον διαιτητή".
 Εξάλλου είναι ευρέως γνωστό (το έχει αποκαλύψει Έλληνας δημοσιογράφος πριν λίγα χρόνια) ότι οι ρέφερι του επαναληπτικού με την Έβερτον, όπως και αυτοί με τον Ερυθρό Αστέρα, έμεινα για πάνω από ένα μήνα στην Ελλάδα μετά τους αγώνες. Όπως διαπιστώθηκε λίγο μετά, όλοι τους στάθηκαν ιδιαιτέρως ...τυχεροί, αφού έφυγαν από την Ελλάδα κατά πολύ πλουσιότεροι, κερδίζοντας στον...ιππόδρομο!
 Αποκορύφωμα της "ομορφιάς" είναι η αποκάλυψη στην οποία προέβη η Δέσποινα Παπαδοπούλου, σύζυγος του τότε δικτάτορα της Χούντας, Γιώργου Παπαδόπουλου. Είπε λοιπόν η κ. Παπαδοπούλου, ότι ενώ βρισκόταν στις εξέδρες της Λεοφώρου γεμάτη αγωνία για την ...υπεράνθρωπη προσπάθεια των παικτών του ΠΑΟ να μη δεχτούν γκολ από τον Ερυθρό Αστέρα (οι πράσινοι ήταν μπροστά με 3-0, σκορ που τους έδινε την πρόκριση), ξαφνικά ένιωσε μια αδιαθεσία. Τότε λοιπόν ο κ. Πατακός (πρωτεργάτης του πραξικοπήματος των Συνταγματαρχών της Χούντας και μετέπειτα Υπουργός Εσωτερικών) για να την ηρεμήσει της είπε ορθά κοφτά: "Το πληρώσαμε και θα το πάρουμε!" , για να συμπληρώσει ο Σέρβος πρέσβης: "Ηρεμήστε, το πληρώσατε και θα το πάρετε!".

To έπος του Χουντέμπλεϊ από bouklesto18

Εν τούτω Κόστα Ρ- ΙΚΑ!
Ηρωες οι βουλευτές των Θερινών Τμημάτων. Κάθε ένα λεπτό ψηφίζουν καινούργιο νομοσχέδιο. Μερικές φορές και δύο.
Λόγω του «κατεπείγοντος» τα νομοσχέδια αυτά ονομάζονται «Αρον άρον».
Οι δικαστικοί δίνουν τα αναδρομικά τους πριμ στους παίκτες της Εθνικής για την πρόκριση.
Οι φορολογούμενοι μπορούν να διευκολυνθούν στην υποβολή της δήλωσης μέσω Ιντερνετ, «εφόσον επιλέξουν ώρες εκτός αιχμής». Προτιμότερη ώρα είναι στις 4.17 τα ξημερώματα.
Σήμερα θα έρθει σε όλη την Ελλάδα η μεγαλύτερη αφρικανική σκόνη που ήρθε ποτέ. Από την Ακτή Ελεφαντοστού, για εκδίκηση.
Μας λέγανε ότι θα γίνουμε Βουλγαρία. Τελικά γίναμε Βραζιλία. Πολλή μπαλάρα. Στην Κοπακαμπάνα δεν χορεύουν πια βραζιλιάνικα τραγούδια, αλλά ελληνικά, ΛεΠά: «Ελλαδάρα, τρε – λε – λε, θα τρελάνεις τον Πελέ».
Βέβαιο το ρεκόρ αφίξεων τουριστών, δήλωσε η Ολγα. Αυτοί όμως δεν τραγουδούν το δικό μας σύνθημα «Στη Βραζιλίαααα ήρθαααα!», αλλά «Στη Βουλγαρίαααα ήρθαααα!»
Επιτέλους συμφώνησαν σε κάτι Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ. Είναι στα συγχαρητήρια που έστειλαν στην εθνική ομάδα. Πάλι καλά, δηλαδή, που δεν έστειλε ο ένας «συγχαρητήρια» και ο άλλος «συλλυπητήρια».
Στον Αντώνη Σαμαρά πάντως δεν λέει τίποτα ότι μπήκαμε στους «16». Αυτός έχει την Ελλάδα 1η στη χρεοκοπία.
Ο Φερνάντο Σάντος κάλεσε επειγόντως στη Βραζιλία τον Γιώργο Παπανδρέου να τον ενημερώσει για την Κόστα Ρίκα, που την ξέρει σαν τις παλάμες του από τα συχνότατα ταξίδια του για τουρισμό εκεί.
Είναι σαν να ’χουμε περάσει στους «8». Ο ΓΑΠ που είναι επίτιμος πρωθυπουργός στην Κόστα Ρίκα, γιατί πάει εκεί κάθε βδομάδα για διακοπές, είπε στον Σάντος όλα τα μυστικά και προειδοποίησε ότι οι Κοσταρικανοί χορεύουν με την μπάλα, όπως και στον χορό.
Ο Γ. Παπανδρέου τόνισε στον Φ. Σάντος ότι στην Κόστα Ρίκα λατρεύεται πιο πολύ και από τον περίφημο τερματοφύλακα τον Οτσόα, που τα πιάνει όλα. Ακόμα και τον Βενιζέλο.
Ελα πάμε, ρε Ελλαδάρα! Xρωστάω Εφορία, ΔΕΗ και ΙΚα! Εν τούτω Κόστα Ρ- ΙΚΑ!
Του Λάκη Μπέλλου από efsyn



==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.