Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Το "περίεργο" -κατά Κούλογλου- δημοσίευμα του Unfollow και ο Σύριζα

Είναι εντελώς ανέντιμο,  δεν έχει την παραμικρή επαφή με αυτό που ονομάζουμε δημοσιογραφική δεοντολογία, είναι απαράδεκτο στην κυριολεξία αυτό που έκανε η ιστοσελίδα του Κούλογλου.

Πιο συγκεκριμένα το περιοδικό Unfollow που κυκλοφόρησε πριν δυο μέρες έχει ένα άρθρο που υπογράφουν η Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου και ο Αυγουστίνος Ζενέκος που τιτλοφορείται «Το ανησυχητικό ρήγμα του Σύριζα».
Οι γνωστοί –στην δημοσιογραφική πιάτσα- για την επαγγελματική διαδρομή και τις πολιτικές απόψεις τους δημοσιογράφοι, στο κείμενο τους θέτουν μια σειρά ερωτήματα προς την ηγετική ομάδα του Σύριζα, τα περισσότερα απ’ αυτά γνωστά και με μερικά έχουμε ασχοληθεί και εμείς στο μπλοκ μας.

Μετά απ’ αυτό, στην ιστοσελίδα tvsx παρουσιάζεται ένα κατάπτυστο κείμενο που υπογράφεται από έναν κουκουλοφόρο ο οποίος παρουσιάζεται σαν «ειδικός συνεργάτης» -είναι ο ίδιος ο Κούλογλου, που αφού απέτυχε να εκλεγεί ευρωβουλευτής με τον Σύριζα, βάζει υποθήκες για μια μελλοντική κυβέρνηση του κόμματος του Τσίπρα;- ο οποίος με κοπτοραπτική, δεν αρκείται να παρουσιάζει το κείμενο του Unfollow, όμως θέλει να βγάζει τα δικά του συμπεράσματα και εκτιμήσεις.
Δεν φτάνει που δεν παραθέτει το αυτούσιο κείμενο του περιοδικού, προχωράει και ένα βήμα παρακάτω δημιουργώντας πολιτικό θέμα στο οποίο ο Σύριζα είναι αναγκασμένος να τοποθετηθεί. 

Κι αυτό γιατί πέρα απ’ τα υπονοούμενα που αφήνει για την σκοπιμότητα του δημοσιεύματος του Unfollow παρουσιάζεται σαν εκπρόσωπος τύπου του Σύριζα γράφοντας:
«Στην Κουμουνδούρου   έλεγαν επίσης ότι το δημοσίευμα είναι υποβολιμαίο, έρχεται σε μια στιγμή που η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν τα δικά τους σοβαρά θέματα απόδοσης ευθυνών για την ήττα».

Επειδή εμείς δεν είμαστε δημοσιογράφοι, πόσο μάλλον επιπέδου Κούλογλου παραθέτουμε και τα δυο δημοσιεύματα και ο αναγνώστης μας βγάζει τα συμπεράσματά του

Unfollow: Το ανησυχητικό ρήγμα του ΣΥΡΙΖΑ
tvsx: Περίεργα πράγματα από το Unfollow


 ==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.