Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Ενώ η Κύπρος χάνεται Αναστασιάδης - Έρογλου θέτουν σήμερα επί τάπητος ΜΟΕ (ΜΕΤΡΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ)

«Συνάντηση Δύο Ηγετών. Αναστασιάδης - Έρογλου θέτουν σήμερα επί τάπητος ΜΟΕ και τεχνικές επιτροπές.
Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) και η επανασύσταση επτά τεχνικών επιτροπών θα τεθούν, μεταξύ άλλων επί τάπητος στη σημερινή συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία, του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Έρογλου. Το έδαφος για τη σημερινή συνάντηση φρόντισαν να προετοιμάσουν οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών Ανδρέας Μαυρογιάννης και Κουντρέτ Οζερσάι σε συνάντησή τους την περασμένη Τρίτη.
Στη συνάντησή τους οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών συζήτησαν ζητήματα λειτουργίας του κράτους. ...
Ο Κ. Οζερσάι ανέφερε πως φάνηκε ότι μπορούν να υπάρξουν συγκλίσεις στα θέματα της εκπροσώπησης και της διαδικασίας λήψεως αποφάσεων, ενώ πρόσθεσε πως το θέμα των μεταβατικών περιόδων περιλαμβάνεται στα «ακανθώδη ζητήματα, καθώς οι δύο πλευρές διαφωνούν στο κατά πόσον θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα νέο κράτος ή αν η δομή της ελληνοκυπριακής πλευράς θα μετατραπεί σε ομοσπονδία».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πάντως δήλωσε έτοιμος για τη σημερινή συνάντηση.

Αγαπητοί μου συμπατριώτες,

Τα ημέτερα παιδία  «παίζει» τουρκικά  τραγουδώντας τρα λα λα, τα «μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης».

Εδώ και χρόνια ενώ  εκτουρκίζεται η Κύπρος (Αλεξανδρεττοποιείται συστηματικά και μεθοδικά από τους τούρκους) με τους τούρκους εποίκους τώρα σιγά-σιγά να διασκορπίζονται σε όλη την Κύπρο, ασχολούνται δήθεν με τα γελοία μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης του PRIO  κτλ. Και σύντομα κάποια μέρα θα ξυπνήσουν με όλη την Κύπρο τουρκική.

Γιατί, αντί να επιδιώξουν λύση σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο,  με την τουρκία εκτός Κύπρου, με ενιαίο κράτος με κεντρική κυβέρνηση με εξουσίες σε όλη την Κύπρο, με δυνατότητα εγκατάστασης, εργασίας και λοιπά σε όλη την Κύπρο ώστε  βαθμιαία να επουλωθούν οι πληγές της εισβολής και κατοχής, δήθεν για να αποφύγουν τη διχοτόμηση προτιμήσανε εδώ και χρόνια τη ΔΔΟ για να την τουρκέψουν τελείως.  Και «χάριν» δήθεν των «αδελφών» τουρκοκυπρίων που σε λίγο και αυτοί θα έχουν εξαφανιστεί.

Και απήλλαξαν την τουρκία από εισβολέα και παράνομα κατέχουσα την Κύπρο και έκαναν το Κυπριακό βλακωδώς δήθεν διακοινοτική διαφορά !!!

Με τη ρατσιστική Ανανιακή λύση της Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία ΔΔΟ, με την τουρκία παρούσα, με τους τούρκους να ελέγχουν τα βόρεια σύνορα ώστε οι τούρκοι έποικοι να μπαίνουν ελεύθερα για να τουρκέψουν όλη την Κύπρο μας (αν ήδη σχεδόν δεν το έχουν κάνει) ή με επ’ άπειρον συνομιλίες και «μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης».

Και   με  ελεύθερη επικοινωνία (αντί αυστηρής αποφυγής της προ ορθής λύσης) των κατεχομένων με την ελεύθερη (ακόμα ;) Κύπρο και ξάπλωμα των «φτηνών» εποίκων σε όλη την Κύπρο.

Μόνον ηλίθιοι ή συνειδητοί «πατριώτες» δεν βλέπουν ότι αυτό οδηγεί σε εκτουρκισμό και κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας (του μόνου οχυρού μας).

ΣαμαροΒενιζέλοι,  με την αμέριστη συμπαράσταση του Ανανιακού ημετέρου και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας, ήδη έκαναν τον Ερτογάν δυστυχώς να έχει δίκαιο σε όσα λέει.

Γιατί τι άλλο σημαίνουν οι μεταβάσεις του τουρκοκυπρίου στο ΥΠΕΞ των ΣαμαροΒενιζέλων (που ξεπουλούν και όλη την Ελλάδα) από de facto αναγνώριση του ψευδοκράτους και κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας;;

Που αντί να ξεσηκωθούν και οι πέτρες στην Κύπρο όταν οι ΣαμαροΒενιζέλοι με τον ημέτερο Ανάν.. το αποφάσισαν,  όλα τα κόμματα στην Κύπρο τήρησαν αιδήμονα σιγήν αποδοχής. Με «σεβασμό» στην «ηγεσία» της μητρός πατρίδος .

Που είναι προδοτική  όχι μόνον έναντι της Κύπρου αλλά και έναντι όλης της Ελλάδας. Που την υποδούλωσε και την ξεπουλά, εξοντώνουσα  παράλληλα τον Ελληνισμό.
 
Ή τον «σώζει» όπως κάνουν και στην Κύπρο μας οι, Αναστασιάδης και Αρχιεπίσκοπος.

Με τον τελευταίο η ιστορία θα είναι αμείλικτη.

Ευριπίδης Μπίλλης - Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.