Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Φωνή βοώντος, από την έρημο του hotdoc.gr: Καλείται εισαγγελέας για το ψευδές πόθεν έσχες του υπουργού Δικαιοσύνης

"Στοχαστικά Γονατογραφήματα"
Σε οξεία αντιπαράθεση ήρθε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου 
με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

Αφορμή υπήρξε το δημοσίευμα του περιοδικού HOT DOC στο οποίο αναφερόταν πως ο κ. Αθανασίου παρέλειψε να δηλώσει στο πόθεν έσχες του, 281 τμ πολυτελούς κατοικίας, με τον υπουργό να δηλώνει πως θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζεται πως στο περιοδικό που εκδίδει ο Κώστας Βαξεβάνης αναφερόταν μεταξύ άλλων για τον κ.Αθανασίου: «Δεν έκρυψε μόνο τη δικογραφία για το χρηματισμό Μιχελάκη. Έκρυψε και τα περιουσιακά του στοιχεία από το Πόθεν Έσχες. Ένας πρώην δικαστής με πολυτελή σπίτια που κρύβει. Με καταγγελίες εναντίον του που έχουν εξαφανιστεί». (iefimerida)

Σε μία σοβαρή αποκάλυψη για τον υπουργό Δικαιοσύνης και πρώην αεροπαγίτη Χαράλαμπο Αθανασίου προχωρά το HOT DOC που κυκλοφορεί, ύστερα από καταγγελία που έφτασε στην κατοχή του ερευνητικής ομάδας του περιοδικού, για ψευδή δήλωση πόθεν έσχες του υπουργού. Η ίδια καταγγελία έφτασε το 2008 στο υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά παραπέμφθηκε στα …συρτάρια… και έκλεισε δίχως έλεγχο.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης όπως προκύπτει από την έρευνα, έχει αποκρύψει από το πόθεν έσχες του, 282 τ.μ. διαμερίσματος, δηλώνοντας μόλις 350 τ.μ. Έχει οικοδομήσει την πυλωτή του σπιτιού του και μάλιστα την εποχή που δίκαζε πολίτες για πολεοδομικές παραβάσεις, ενώ στο όνομα των παιδιών του εμφανίζονται ακίνητα και περιουσιακά στοιχεία, εποχή που δεν είχαν εισοδήματα αφού ήταν …φοιτητές. Το σημαντικότερο είναι ότι οι καταγγελίες που έγιναν το 2008 και διαβιβάστηκαν στον Άρειο Πάγο, αρχειοθετήθηκαν παρανόμως. ...

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου έχει ένα ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο έργο, κατά τη θητεία του στο υπουργείο Δικαιοσύνης με πλήθος τροπολογιών που έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στον κύκλο των δικαστικών και πολιτικών, καθώς αυτές οι τροπολογίες φαίνεται να εξυπηρετούν σε πολλές εκ των περιπτώσεων τους εγκληματίες με τα «λευκά κολάρα»…

Ο κ. Αθανασίου είναι ο υπουργός, ο οποίος δεν διαβίβασε στη Βουλή τη δικογραφία που περιέγραφε χρηματισμό του υπουργού Γιάννη Μιχελάκη, την κράτησε επί μήνες στο συρτάρι του και την επέστρεψε στον Άρειο Πάγο, δήθεν για νομικό έλεγχο, όταν την υπόθεση αποκάλυψε το HOT DOC.

Αυτή την φορά όμως η κριτική στο πρόσωπο του κ. Αθανασίου ξεπερνά την αμφιλεγόμενη πολιτικονομοθετική του δραστηριότητα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι δικαστικοί τον καταγγέλλουν για παρεμβατισμό τόσο όσο όταν ήταν δικαστικός, όσο και ως πολιτικός.

Επειδή η υπόθεση μάλλον θα έχει δικαστική συνέχεια και εμείς δεν έχουμε διάθεση να εμπλακούμε σε αυτή θα χρησιμοποιήσουμε στοιχεία από επαγγελματικά site.
ΒΙΝΤΕΟ-Σφοδρή επίθεση Κασιδιάρη κατά Αθανασίου, από enikos.gr

«Έχουμε αποκαλύψει επανειλημμένως ότι ο εν λόγω υπουργός συνδέεται με μία σειρά σκανδάλων που έχουν στην κυριολεξία βρωμίσει την πολιτική ζωή της χώρας» υποστήριξε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, αναφερόμενος στον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου.

Ο Σαρκοζί στη Γαλλία, επειδή έστειλε τον δικηγόρο του για να δει πώς πάει η κατάσταση σε εις βάρος του δίωξη που είχε ασκηθεί, συνελήφθη. Ο εν λόγω υπουργός Δικαιοσύνης που πήρε τηλέφωνο για να δει πώς πάει η κατάσταση, την προϊσταμένη του Πρωτοδικείου, κ. Τσάμη, εν μέσω ανακρίσεως του κ. Μιχαλολιάκου, δεν είναι στη φυλακή. Γιατί έχετε μετατρέψει την Ελλάδα σε μπανανία και έχετε καταλύσει το Σύνταγμα και τους νόμους» ανέφερε ο κ. Κασιδιάρης.

Στη συνέχεια κατήγγειλε, όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά σημείωσε, ότι έλαβε μία κλήση για να παρουσιαστεί για ανάκριση με το αιτιολογικό ότι προμήθευε παράνομα την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή.

«Αυτό είναι ένα αίσχος» τόνισε ο κ. Κασιδιάρης και συνέχισε:

«Εμφανίζονται εδώ κάποιοι δικαστικοί να αποκαλούν το τρίτο πολιτικό κόμμα της χώρας, εγκληματική οργάνωση. Αυτή είναι η δίκαιη δίκη που βγαίνατε στα κανάλια και μας λέγατε;» διερωτήθηκε.

«600.000 Έλληνες μας έχουν νομιμοποιήσει και μας έχουν δώσει την ισχύ σε αυτή την αίθουσα να καταγγέλλουμε όλες τις παρανομίες αυτού του διεφθαρμένου συστήματος εξουσίας» ανέφερε.

ΒΙΝΤΕΟ-Η απάντηση του Αθανασίου στον Κασιδιάρη
«Για το HOT DOC και για τον κ. Βαξεβάνη και για τις αθλιότητές του, αλλά και για τις αθλιότητες του ανώνυμου επιστολογράφου δεν θα σας απαντήσω. Αλλά φαντάζομαι να σας δω ως μάρτυρά του στη δίκη η οποία θα γίνει όταν πάμε στη Δικαιοσύνη –γιατί εσείς τα ξέρατε και τα προαναγγέλλατε, όταν τα λέγατε…» ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, απαντώντας στην επίθεση που εξαπέλυσε νωρίτερα εναντίον του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΧΑ.

Σε ό,τι αφορά τις διώξεις εναντίον των βουλευτών της Χ.Α. αλλά και του ιδίου, του Ηλία Κασιδιάρη, ο κ. Αθανασίου τόνισε:

«Το ξέρετε πολύ καλά κ. Κασιδιάρη ότι εγώ δεν έχω καμία ανάμειξη με τις διώξεις ως υπουργός. Ντροπή να συνεχίζετε να τα λέτε».

Δείτε το Βίντεο:


Απειλεί με μηνύσεις αντί να απαντά για την "ταμπακιέρα" ο Αθανασίου (Video)
από το koutipandoras
Με μηνύσεις αντί για απαντήσεις απειλεί τώρα ο Χαράλαμπος Αθανασίου, απέναντι στην δημοσιογραφική έρευνα και απόκαλυψη του περιοδικού Hot Doc για το ψευδές πόθεν έσχες, τα πολυτελή ακίνητα και μια καταγγελία απο το καλοκαιρί του 2008 για αδικαιολόγητο πλουτισμό που "θάφτηκε" στα συρτάρια του υπουργείου Δικαιοσύνης, όταν ο ίδιος τότε δίκαζε κόσμο ως ανώτατος δικαστικός. Ο κ. Αθανασίου επιβάλλεται όχι μόνο ως πολιτικός αλλά ως πρώην δικαστικός που πρέπει να κριθεί για την διαφάνεια να απαντήσει στο γιατί ενώ διαθέτει οίκημα 700 τ.μ δηλώνει 350 τ.μ, να απαντήσει για την παρανόμως κτισμένη πυλωτή του, αλλά και για την ακίνητη περιουσία που απέκτησαν τα παιδιά του ενώ ήταν φοιτητές.
Ο κ. Αθανασίου, δυστυχώς δεν έχει ακόμα κατανοήσει ότι ως πολιτικός ελέγχεται για την νομιμότητα των πράξεων του απέναντι σε επίσημα και δημοσιοποιημένα στοιχεία της ελληνικής Βουλής και ότι ταυτόχρονα οι πολίτες απαιτούν να ξέρουν όλη την αλήθεια. Ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου προφανώς λοιπόν και δεν έχει αντιληφθεί ότι άλλαξε ρόλο και ότι απο πρώην Αεροπαγίτης έγινε πολιτικός και μάλιστα υπουργός Δικαιοσύνης, άρα και θα όφειλε πρώτα να δώσει απαντήσεις και μετά να κάνει αγωγές και μηνύσεις. Το θέμα πια είναι σοβαρό και μείζον πολιτικό, οπότε και καλείται ο κ. Πρωθυπουργός να απαντήσει εξίσου στο γιατί διατηρεί ακόμα τον κ. Χαράλαμπο Αθανασίου σε μια τέτοια νευραλγική θέση όπως αυτή του υπουργού Δικαιοσύνης.       

Απαντήσεις Αθανασίου με...μηνύσεις και ύβρεις
«Για το HOT DOC και για τον κ. Βαξεβάνη και για τις αθλιότητες του, αλλά και για τις αθλιότητες του ανώνυμου επιστολογράφου δεν θα σας απαντήσω. Αλλά φαντάζομαι να σας δω ως μάρτυρά του στη δίκη η οποία θα γίνει όταν πάμε στη Δικαιοσύνη – γιατί εσείς τα ξέρατε και τα προ αναγγέλλατε, όταν τα λέγατε…», ήταν η απάντηση που έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, στα όσα κατέθεσε εναντίον του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΧΑ, αλλά και στην δημοσιογραφική έρευνα του περιοδικού Hot Doc που κυκλοφορεί.
Σε ό,τι αφορά τις διώξεις εναντίον των βουλευτών της Χ.Α. αλλά και του ιδίου, του Ηλία Κασιδιάρη, ο κ. Αθανασίου τόνισε: «Το ξέρετε πολύ καλά κ. Κασιδιάρη ότι εγώ δεν έχω καμία ανάμειξη με τις διώξεις ως υπουργός. Ντροπή να συνεχίζετε να τα λέτε».

To Hot Doc στη Βουλή
"Έχουμε αποκαλύψει επανειλημμένως ότι ο εν λόγω υπουργός συνδέεται με μία σειρά σκανδάλων που έχουν στην κυριολεξία βρωμίσει την πολιτική ζωή της χώρας", υποστήριξε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, αναφερόμενος στον υπουργό Δικαιοσύνης και με αφορμή το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Hot Doc για το ψευδές πόθεν έσχες του κ. Χαράλαμπου Αθανασίου.
Κρατώντας μάλιστα στα χέρια του ο Ηλίας Κασιδιάρης το περιοδικό Hot Doc με την έρευνα για τον πρώην Αεροπαγίτη, το οποίο κατέθεσε και στα πρακτικά της Βουλής των Ελλήνων, μεταξύ αλλων, δήλωσε: "Αν είναι δυνατόν να αποκαλείται αυτός ο άνθρωπος ακόμα υπουργός Δικαιοσύνης, υπουργός δικαστικής εξουσίας, ενδεχομένως. Και απ'οτι διάβαζα μέσα στο άρθρο πήρατε τηλέφωνο και τον δημοσιογράφο να παραπονεθείτε, δεν ξέρω τι κάνατε", συνδέοντας το εν λόγω γεγονός με εκείνο του πρώην Γάλλου Προέδρου Σαρκοζί και συμπληρώνοντας τα εξής: "Ο Σαρκοζί στη Γαλλία, επειδή έστειλε τον δικηγόρο του για να δει πώς πάει η κατάσταση σε εις βάρος του δίωξη που είχε ασκηθεί, συνελήφθη. Ο εν λόγω υπουργός Δικαιοσύνης που πήρε τηλέφωνο για να δει πώς πάει η κατάσταση, την προϊσταμένη του Πρωτοδικείου, κ. Τσάμη, εν μέσω ανακρίσεως του κ. Μιχαλολιάκου, δεν είναι στη φυλακή. Γιατί έχετε μετατρέψει την Ελλάδα σε μπανανία και έχετε καταλύσει το Σύνταγμα και τους νόμους». 

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου επιβεβαιώνει ότι η καταγγελία "συρταρώθηκε" εις διπλούν!

Ως Hot Doc υποβάλλαμε εδώ και μέρες ερώτημα στο υπουργείο Δικαιοσύνης που αφορούσε στο γιατί μια σοβαρή καταγγελία ενάντια στον Χαράλαμπο Αθανασίου την περίοδο που ήταν Αρεοπαγίτης, παρότι είχε κινηθεί διαδικασία από τον Άρειο Πάγο δεν προχώρησε. Το υπουργείο Δικαιοσύνης μας απάντησε ότι υπήρξε αρχειοθέτηση της καταγγελίας και μάλιστα εις διπλούν.
Ο κ. Αθανασίου, όπως αποκαλύπτεται στο τεύχος 56 του Hot Doc που κυκλοφορεί, με την επιστολή - απάντηση που μας έστειλε, καθυστερημένα βέβαια, καθώς το περιοδικό είχε ήδη τυπωθεί, επιβεβαίωσε στην ουσία πως η εν λόγω επιστολή μπήκε στο αρχείο χωρίς να ερευνηθεί ίχνος από τις πιθανές αλήθειες που μπορεί να περιείχε. Ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου μετά τις απειλές για μηνύσεις που εξαπέλυσε στη Βουλή εναντίον του Hot Doc και τις ύβρεις κατά του Κώστα Βαξεβάνη ας μας απαντήσει έστω και τώρα γιατί αρχειοθετήθηκε και μάλιστα δυο φορές η καταγγελία από την στιγμή που δεν αφορούσε πειθαρχικά αλλά ποινικά αδικήματα του ιδίου την περίοδο που “υπηρετούσε” την δικαιοσύνη ως Αεροπαγίτης.
vasilis_001-araxnh_0.jpg
Το καλοκαίρι του 2008, μια δισέλιδη ανώνυμη επιστολή βρέθηκε από τον Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου και Πρόεδρο του Συμβουλίου Επιθεώρησης των δικαστηρίων, Ιωάννη Παπανικολάου στη θυρίδα του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Η επιστολή ήταν δακτυλογραφημένη σε γραφομηχανή και το “καυτό” περιεχόμενο της αφορούσε την περιουσιακή “εκτίναξη” του Αρεοπαγίτη τότε, Χαράλαμπου Αθανασίου. Ο ανώνυμος καταγγέλλων, δικαιολογούσε την ανωνυμία του λέγοντας πως δεν θέλει να μπλέξει με τον Χαράλαμπο Αθανασίου λόγω της ισχύς που είχε ως πρώην Αεροπαγίτης και έχει ως υπουργός δικαιοσύνης εδώ και έναν χρόνο.  
Ο Χαράλαμπος Αθανασίου άφηνε να εννοηθεί στο παρελθόν ότι η παλιά αυτή υπόθεση είχε ελεγχθεί και μάλιστα είχε βρεθεί άμεμπτος και ακριβής στις δηλώσεις του. Δηλαδή, δήλωνε ότι τα περιουσιακά του στοιχεία δικαιολογούνταν στα πόθεν έσχες που είχε καταθέσει ως ανώτατος δικαστικός λειτουργός. Τώρα, ωστόσο, αποδεικνύεται ότι ουδέποτε είχε ελεγχθεί η συγκεκριμένη καταγγελία, αλλά και ότι από το υπουργείο Δικαιοσύνης με μια διαδικασία που περιγράφει το Hot Doc είχε αρχειοθετήσει την υπόθεση.
Συγκεκριμένα, το υπουργείο Δικαιοσύνης σε σχετική του απάντηση αναφέρει ότι ο φάκελος με την καταγγελία που έγινε το καλοκαίρι του 2008 αρχειοθετήθηκε και μάλιστα δυο φορές με βάση το νόμο 1756/88 και σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 3 του άρθρου 99. Το εν λόγω άρθρο αναφέρει ότι: “Αν τα στοιχεία που περιέρχονται στον αρμόδιο για την άσκηση της πειθαρχικής δίωξης και όσα συλλέγει ο ίδιος δεν πιθανολογούν τη διάπραξη πειθαρχικού παραπτώματος ή αν τα πραγματικά περιστατικά που βεβαιώνονται δε συνιστούν πειθαρχικό παράπτωμα ή δεν επισύρουν πειθαρχική κύρωση λόγω εξάλειψης του αξιόποινου ή λήξης της πειθαρχικής ευθύνης, η υπόθεση τίθεται στο αρχείο με αιτιολογημένη πράξη που κοινοποιείται στον Υπουργό Δικαιοσύνης.”
arthro99par3_0.jpg
Από ότι είναι εύκολο να καταλάβει κανείς οι καταγγελίες που αφορούσαν περιουσιακά στοιχεία που δεν είχε δηλώσει, χρήματα που μεταβίβαζε στα παιδιά του, πιθανά έσοδα από το χρηματιστήριο και μετάβαση χρημάτων στην Κύπρο μέσω of-shore εταιρειών δεν ήταν πειθαρχικά αδικήματα αλλά ποινικά αδικήματα που έπρεπε να ελεγχθούν σε βάθος και άρα παρανόμως η υπόθεση μπήκε στο αρχείο. Η συγκάλυψη αυτή φέρεται να έγινε από υπάλληλο του υπουργείου Δικαιοσύνης που κατείχε τότε διευθυντική θέση, η οποία φέρεται να υπογράφει το κλείσιμο της υπόθεσης, “προσπερνώντας” μάλιστα ακόμα και τον τότε πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Σωτήρη Χατζηγάκη, ο οποίος σε δήλωση του στο Hot Doc ανέφερε πως δεν θυμάται να έχει δώσει εντολή για αρχειοθέτηση της εν λόγω καταγγελίας.

Κ. Αθανασίου δώστε στη δημοσιότητα την αιτιολογική πράξη αρχειοθέτησης που προβλέπει ο νόμος

Η καταγγελία κατά του Χαράλαμπου Αθανασίου αρχειοθετήθηκε, ο ίδιος το επιβεβαιώνει και μάλιστα σε απάντηση του επιβεβαιώνει πως αρχειοθετήθηκε δύο φορές, αλλά δεν αναφέρεται πουθενά η αιτιολογική πράξη που προβλέπει ο νόμος για την αρχειοθέτηση. Όπως προκύπτει από την έρευνα του HOT DOC, η καταγγελία που είχε φτάσει στο υπουργείο Δικαιοσύνης και αφορούσε την προέλευση της περιουσιακής κατάστασης του τότε αρεοπαγίτη και νυν υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου αρχειοθετήθηκε και μάλιστα η αρχειοθέτηση, σύμφωνα με την απάντηση του υπουργείου Δικαιοσύνης έγινε με βάση το νόμο 1756/88 άρθρο 99 παράγραφος 3.
Παρά το γεγονός ότι ο νόμος προβλέπει πως πρέπει να υπάρχει η αιτιολογημένη πράξη η καταγγελία που είχε φτάσει στο υπουργείο, τέθηκε στο αρχείο, χωρίς να είναι εμφανής η αιτιολογική πράξη που θα έπρεπε να συνοδεύει την αρχειοθέτηση.
To Hot Doc απευθύνθηκε στον υπουργό Δικαιοσύνης απόπου περιμένει απαντήσεις στα συγκεκριμένα ερωτημάτα που προκύπτουν και είναι η εξής:
Τα ερωτήματα του Hot Doc στον Χαράλαμπο Αθανασίου 
Προς υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Χαράλαμπο Αθανασίου
Όπως προκύπτει από την έρευνα του HOTDOC στις 7 Αυγούστου του 2008 διαβιβάστηκε από τον αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου Ιωάννη Παπανικολάου επιστολή που αφορούσε σε καταγγελίες για το «πόθεν έσχες» και την περιουσιακή κατάσταση του αρεοπαγίτη Χαράλαμπου Αθανασίου. Η καταγγελία αυτή άφηνε σοβαρές υπόνοιες για παράνομο πλουτισμό και έδινε μάλιστα συγκεκριμένα στοιχεία που αν ερευνούνταν, σύμφωνα με την καταγγελία, θα τον αποδείκνυαν. Όπως μας έχετε γνωστοποιήσει στις 2 Ιουλίου 2014, η εν λόγω καταγγελία αρχειοθετήθηκε με βάση το νόμο 1756/88 άρθρο 99 παράγραφος 3.
Όπως προκύπτει όμως από το νόμο, μια καταγγελία που αφορά αρεοπαγίτη διαβιβάζεται στον υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος δίνει την άδεια στον Άρειο Πάγο να διερευνήσει σχετική έρευνα. Το αποτέλεσμα της έρευνας κοινοποιείται στον υπουργό Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με τον νόμο 1756/88 άρθρο 99 παράγραφος  3, «η υπόθεση τίθεται στο αρχείο με αιτιολογημένη πράξη που κοινοποιείται στον υπουργό Δικαιοσύνης». Παρακαλούμε ενημερώστε μας, με βάση ποια αιτιολογημένη πράξη, ποιών υπευθύνων έρευνας, προέκυψε πως δεν υπάρχει ευθύνη, ώστε η καταγγελία να τεθεί στο αρχείο.
Να μας απαντήσετε επίσης, αν την αρχειοθέτηση έχει κάνει ο υπουργός Δικαιοσύνης όπως προβλέπει ο νόμος ή κάποιος άλλος.


Διαβάστε αναλυτικά την έρευνα και τις αποκαλύψεις, στο HOT DOC που κυκλοφορεί

Τέλος ένα video και μία επιστολή, χωρίς σχόλια, αλλά... βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα:


Επιστολή-«φωτιά», που θα προκαλέσει έντονες και ποικίλες αντιδράσεις, έστειλε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Σωτήρης Ρίζος... (από fimotro)
Η επιστολή απευθύνεται σε όλους τους δικαστές του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου και σε αυτήν ο κ. Ρίζος τονίζει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη εκστρατεία καταπτοήσεως του δικαστικού σώματος.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣτΕ υπογραμμίζει ότι η προπαγάνδα ασκείται οργανωμένα.

Ειδικότερα, ο κ. Ρίζος ανάρτησε στην ηλεκτρονική σελίδα του Συμβουλίου της Επικρατείας επιστολή, η οποία απευθύνεται προς όλους του δικαστές του ΣτΕ.

Στην επίμαχη επιστολή, ο κ. Ρίζος υπογραμμίζει ότι βρίσκεται «σε εξέλιξη εκστρατεία καταπτοήσεως του Σώματος με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα, τηλεοπτικές εκπομπές και άλλα μέσα ηλεκτρονικής επικοινωνίας».

Αφορμή για τα δημοσιεύματα αυτά αποτέλεσαν οι αποφάσεις του Μισθοδικείου, που έκριναν αντισυνταγματικές τις αναδρομικές περικοπές των αποδοχών των δικαστικών, αλλά και οι αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ, που έκριναν αντισυνταγματικές τις περικοπές των ενστόλων.

Παράλληλα, ο κ. Ρίζος σημειώνει ότι η «προπαγάνδα ασκείται κατά τρόπο οργανωμένο και δυνάμει μπορεί να βλάψει την ελευθερία κρίσεως των δικαστών και τελικώς να προκαλέσει ανήκεστες βλάβες στο δικαιοδοτικό έργο του δικαστηρίου και σαφή μείωση και απίσχναση της αξιώσεως των πληττομένων πολιτών για έννομη προστασία».

Όμως πιστεύει, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ότι «η επιχείρηση αυτή δεν θα ευδοκιμήσει». Και αυτό γιατί «οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας και οφείλουν και δύνανται να εγγυηθούν την προσδοκία των πολιτών ότι το δικαστήριο αυτό θα λειτουργήσει ως το τελευταίο καταφύγιό τους».

Δεν παραλείπει να ευχηθεί στους συναδέλφους του καλό καλοκαίρι.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Ρίζου έχει ως εξής:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ Αθήνα, 2 Ιουλίου 2014

Ο Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ

Αριθ. Πρωτ : οικ. 356

Προς τις κυρίες και τους

Κυρίους Αντιπροέδρους,

Συμβούλους, Παρέδρους

Και Εισηγητές

Κατά την λήξη του δικαστικού έτους ευρίσκεται σε εξέλιξη εκστρατεία καταπτοήσεως του Σώματος με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα, τηλεοπτικές εκπομπές και άλλα μέσα ηλεκτρονικής επικοινωνίας. Με αφορμή τις αποφάσεις του Μισθοδικείου και αιτία τις εσχάτως δημοσιευθείσες ακυρωτικές αποφάσεις του Δικαστηρίου. Η προπαγάνδα ασκείται κατά τρόπο οργανωμένο και δυνάμει μπορεί να βλάψει την ελευθερία κρίσεως των δικαστών και τελικώς να προκαλέσει ανήκεστες βλάβες στο δικαιοδοτικό έργο του δικαστηρίου και σαφή μείωση και απίσχναση της αξιώσεως των πληττομένων πολιτών για έννομη προστασία.

Πιστεύω ότι η επιχείρηση αυτή δεν θα ευδοκιμήσει. Διότι οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας και οφείλουν και δύνανται να εγγυηθούν την προσδοκία των πολιτών ότι το δικαστήριο αυτό θα λειτουργήσει ως το τελευταίο καταφύγιό τους.

Με τις σκέψεις αυτές σας εύχομαι ένα καλό και δημιουργικό καλοκαίρι.

Σωτήριος Αλ. Ρίζος

----------------------------------------------

Χωρίς Σχόλια - Δείτε το:



==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.