Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Ο "καρυοθραύστης" Ταμήλος και οι "επιμορφωτικές" εκπομπές του MEGA

Σχετικό: Νίκο Φωτόπουλε... πρέπει να μας πεις γιατί τώρα να σε πιστέψουμε, όταν πούλησες τους πολίτες πολλές φορές! Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ είναι έγκλημα, αλλά οι συνδικαλιστές πρέπει ν' αποδείξουν ότι δεν είναι στο κόλπο!
Φώτο: Συνελήφθησαν οι υπεύθυνοι των εταιρειών Energa και Hellas Power...
Χωρίς να έχουν την λαϊκή εντολή για το ξεπούλημα, σε εξευτελιστικές τιμές των ενεργειακών πόρων της χώρας και των υποδομών, που ο ελληνικός λαός πληρώνει επί δεκαετίες με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, προχωρούν αδιαφορώντας για τις πανελλαδικές αντιδράσεις, συμπεριφορά που  αποδεικνύει τον πραγματικό σκοπό των υπαλλήλων των τοκογλύφων, δηλαδή του Σαμαρά, του Βενιζέλου και της γνωστής παρέας των κρατικοδίαιτων διαπλεκόμενων φίλων τους.

Η τακτική είναι γνωστή και στον πιο ανυποψίαστο ιθαγενή αυτού του προτεκτοράτου που φέρει το όνομα "μεταπολιτευτική δικομματική συμμορία". Αφού καταχρέωσαν την Ελλάδα, με την υποσχετική της "δυνατής Ελλάδας" και του "σκληρού ευρώ", του ισότιμου Ευρωπαίου πολίτη και των κοινών συνόρων και της ασφάλειας των εταίρων, τώρα και χωρίς να μας πουν ή έστω να μας αιτιολογήσουν πως φτάσαμε στην πτώχευση, ξεπουλούν τα πάντα που ανήκουν σε όλους μας (το ελληνικό δημόσιο) άνευ αντιτίμου στα αφεντικά τους, μέσα στα δήθεν πλαίσια της υπερχρέωσης και της μη επιβάρυνσης του έλληνα φορολογούμενου να επωμισθεί με επιπλέον φόρους και τόσες άλλες ...
φαιδρότητες που ακούμε τελευταία χωρίς να αντιδρούμε (ευτυχώς κάποιων μικρών εξαιρέσεων).

Διαβάζουμε σε άρθρο απο το kontranews: Μάχη για φθηνό ρεύμα
Οταν χρωστάμε 475 δις ευρώ, τι να μας κάνει το 1 περίπου δις, που θα εισπραχθεί από την πώληση της ΔΕΗ;
Δε θα ήταν υπερβολή αν χαρακτηρίζαμε τη σύγκρουση που ξεκινάει, στην ουσία από σήμερα,  για τη λεγόμενη «μικρή ΔΕΗ» με τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που εξήγγειλε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ως τη «μητέρα των μαχών», όλου του ελληνικού λαού, απέναντι σε ένα έγκλημα, που επιχειρούν η κυβέρνηση και οι τοκογλύφοι-δανειστές μας.
Οσο και αν η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της, προσπαθούν να κάνουν το….. άσπρο-μαύρο, η αλήθεια είναι πως η μάχη που ξεκινάει από σήμερα, δεν αφορά την τύχη μιας επιχείρησης ή των εργαζόμενων σ` αυτήν, αλλά αν μια εθνική περιουσία, όπως είναι η ΔΕΗ, με τα δίκτυα και τις παραγωγικές της μονάδες, θα παραμείνει υπό τον έλεγχο του κράτους, όπως συμβαίνει σε όλες, σχεδόν, τις υπόλοιπες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά και αν ο λαός μας θα απολαμβάνει φθηνό ρεύμα.
Γιατί, όσο κι αν τα κυβερνητικά παπαγαλάκια προσπαθούν να διαστρέψουν την πραγματικότητα, όλοι όσοι γνωρίζουν πως λειτουργεί η αγορά, είναι σε θέση να βεβαιώσουν πως, στις κοινωφελείς επιχειρήσεις, όπως η ΔΕΗ, μόνο υπό τον κρατικό έλεγχο μπορεί η τιμή του ρεύματος να παραμείνει προσιτή στα λαϊκά νοικοκυριά, ενώ ο ιδιώτης, ακόμη κι αν είναι «φιλάνθρωπος», θα υποχρεωθεί να την προσαρμόσει στο κόστος λειτουργίας, οπότε αναγκαστικά θα προχωρήσει σε αυξήσεις, δυσβάσταχτες για τους απλούς πολίτες, αλλά και τις επιχειρήσεις.
Οτιδήποτε άλλο, αποτελεί χονδροειδή προπαγάνδα, που μόνο από αφελείς μπορεί να γίνει πιστευτή. Οι κυβερνητικοί προπαγανδιστές, παραπληροφορούν και ως προς το δήθεν δημοσιονομικό όφελος, που, τάχα μου, θα μας βοηθήσει στην αντιμετώπιση του χρέους. Στην καλύτερη περίπτωση και εφ` όσον επαληθευθούν οι κυβερνητικές προσδοκίες, τα έσοδα για τον κρατικό προϋπολογισμό θα είναι λίγο πάνω από ένα δις (οι γνώστες του θέματος εκτιμούν ότι θα είναι αρκετά μικρότερο…), ποσόν που είναι... σταγόνα στον ωκεανό, αν συγκριθούν με τα 475 δις, που εξακολουθεί να χρωστά η χώρα μας, στους δανειστές-τοκογλύφους.
Εναντι δε αυτού, η κυβέρνηση ξεπουλά εθνική περιουσία, αφού, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς τους, θα… βγουν στο σφυρί, οι σημαντικότερες παραγωγικές μονάδες, όπως τα λιγνιτικά κοιτάσματα, που αποτελούν μοναδικό ενεργειακό πόρο για τη χώρα, σε μια περίοδο όπου η ενέργεια αποτελεί κι ένα τεράστιο διπλωματικό όπλο.
Η μάχη, επομένως, που ξεκινάει από σήμερα, δεν αφορά, απλώς, την τύχη των εργαζομένων, αλλά είναι ένας υπέρ πάντων αγώνας, για ν` αποτραπεί ένα τρομακτικό έγκλημα σε βάρος της χώρας και του λαού μας, να σταματήσει το ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας, κάτι που δεν αφορά μόνο τη ΔΕΗ. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό που ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και το σύνολο, σχεδόν, των πολιτικών δυνάμεων της αντιπολίτευσης, αλλά και άλλοι φορείς, αλλά και, σύσσωμες οι τοπικές κοινωνίες, στις περιοχές, όπου υπάρχουν οι προς πώληση μονάδες, έχουν ορθώσει ένα «γρανιτένιο μέτωπο» απέναντι στα εγκληματικά σχέδια κυβέρνησης και δανειστών.
Ετσι εξηγείται και ο πανικός της κυβέρνησης και των φερέφωνων της, που επιστρατεύουν τα γνώριμα «όπλα» τους, από την κινδυνολογία (μέχρι και ότι θα πληγεί ο τουρισμός, μας λένε…) μέχρι τις απειλές για επιστράτευση,  την προσπάθεια δυσφήμισης του συνδικαλιστικού κινήματος, αλλά και την ενεργοποίηση του λεγόμενου «κοινωνικού αυτοματισμού», φυσικά δε και την προσπάθεια εγκλωβισμού των βουλευτών της πλειοψηφίας, με υποσχέσεις για δήθεν βελτιώσεις.
Επιστολή Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης στον πρωθυπουργό
Την αγωνία και τον πόνο των κατοίκων μεταφέρει με επιστολή του στον Αντώνη Σαμαρά  ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος, κρούοντας  τον κώδωνα του κινδύνου για τα ζητήματα της ανεργίας και την επόμενη μέρα που θα ξημερώσει στον τόπο του μετά την πώληση της ΔΕΗ.
«Ακούστε το λαό κ. πρωθυπουργέ που πεινάει και υποφέρει» αναφέρει χαρακτηριστικά στο μήνυμά του.
Μέσα σε αυτό το κλίμα απαισιοδοξίας, της μιζέριας και της αναμονής του "μάνα εξ ουρανού" έχουμε και τον γνωστό "καρυοθραύστη" Ταμήλο με την γνωστή μέθοδό του να "σπάει καρύδια", που αλλού; μα φυσικά στο γνωστό κρατικοδίαιτο κανάλι του αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και της απαξίωσης της όποιας ΜΗ συμβατής άποψης που αντιβαίνει στα εν λόγω συμφέροντα.

Παρακολουθήστε το παρακάτω video και την σχετική ανάλυση που το συνοδεύει:



Σήμερα το πρωί παρακολουθήσαμε μια πολύ... "επιμορφωτική συζήτηση" για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, δηλαδή το ξεπούλημα, μεταξύ δημοσιογράφων και του βουλευτή της ΝΔ Ταμήλου.

Ο βουλευτή της ΝΔ επέμενε ότι το ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό, λέγοντας ότι οι Έλληνες μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτό ενώ όλοι μαζί μπέρδεψαν τα «δισ.» μετά «Gigabyte» και τα «Megawatt».

Για την ακρίβεια, ο Ταμήλος μιλώντας στο MEGA, είπε πως: "Κοινωνικό αγαθό είναι μόνο το νερό. Τίποτα άλλο δεν είναι κοινωνικό αγαθό. Μπορείς να ζήσεις και χωρίς ενέργεια. Μπορείς να πας σε ένα χωριό και να ζεις με τη λάμπα που ανάβαμε παλιά, δεν χρειάζεται το ρεύμα να το έχεις πάντα. Άρα λοιπό το ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό".

Μάλιστα επέμεινε στην δήλωση και εν συνεχεία είπε ότι η ΔΕΗ παράγει 17 δισ.(!) συνολική ισχύ με τον δημοσιογράφο Καμπουράκη να τον διορθώνει λάθος λέγοντας ότι η ΔΕΗ παράγει “Megabyte”(!) και ο βουλευτής άμεσα να διορθώνει ειρωνικά τον δημοσιογράφο λέγοντας “Gigabyte”(!). Τελικά η επιμορφωτική συζήτηση έληξε με τον δημοσιογράφο Οικονομέα να προσπαθεί να σώσει τα ασυμμάζευτα διορθώνοντας εν μέρει και τους δύο ομιλητές.

Παρακολουθήσετε το απολαυστικό βίντεο: Τα σχόλια περιττεύουν…

Μόνη λύση η Εθνική Αντίσταση των Ελλήνων.
Μετά από όλα αυτά τι να περιμένουμε και άλλη επιμόρφωση;
Διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος, και μία δυναμική επέμβαση των δικαστών και εισαγγελέων, μετά από εντολή Σαμαρά,  για τις γνωστές αιτιάσεις που κατά καιρούς επικαλούνται για την δημόσια υγεία, τρόφιμα, επαγγελματίες και τα γνωστά ρεπορτάζ με τους αγανακτισμένους πολίτες να στηλιτεύουν την πρακτική των συνδικαλιστών και να θυμούνται τις όποιες εκκρεμότητες με την δικαιοσύνη που είχαν (ή παραμένουν - θα τα μάθουμε από τα δελτία των οκτώ) και τώρα είναι ευκαιρία να παίξουν άλλοι έναντι και άλλοι υπέρ των διαφόρων φωτοπουλαίων της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Μία ακόμη μάχη θα χαθεί, και αυτή άδοξα όπως και τόσες άλλες, κάποιοι θα χειροκροτήσουν την αποφασιστικότητα του Σαμαρά και  την παπυρολογία του Σπυρίδωνος Γεωργιάδου ή Άδωνι (εκ του άδω μάλλον παρά ή έστω και εκ του Αδώνιδος κλπ) να μας πείσει, ανεπιτυχώς τους περισσότερους, ότι ο Έλληνας ψηφοφόρος συμφωνεί με την ελεύθερη και ασύδοτη οικονομία της τροικάνικης μαφίας των τοκογλύφων δανειστών και νταβατζήδων των λαών.

Άρα η κατάληξη του ξεπουλήματος είναι γνωστή, όπως γνωστή ήταν και η μάχη του γάλακτος (χωρίς να συζητήσουμε τα άλλα που έκρυβε το πολυνομοσχέδιο) που παραμένει ακόμα ακριβό (με ανοδικές τάσεις) και μπαγιάτικο λίγων ή πολλών ημερών. Μας λένε δηλ πάλι το ίδιο παραμύθι ότι θα φθηναίνει τάχα η τιμή του ρεύματος, με τον ανταγωνισμό και τόσες άλλες ατεκμηρίωτες και ανακριβείς αιτιολογίες (να μην τις ονοματίσω αλλιώς)  που φοβίζουν, μετά αγανακτούν και τέλος πείθουν τους πολίτες με το "άντε να τελειώνουμε" και "βλέπουμε μετά" κλπ.
Όπως χαρακτηριστικά έγραψε ο Ρουσσώ:
“Να βρούμε μια μορφή συνένωσης που θα υπερασπίζεται και θα προστατεύει το πρόσωπο και τα αγαθά κάθε μέλους με τη συλλογική δύναμη όλων και στην οποία κάθε άτομο, ενώ συννενώνεται με τους άλλους, δεν υπακούει κανέναν παρά τον εαυτό του και είναι ελεύθερος όπως πρίν”

...και τελειώνοντας με τους καρυοθραύστες και με τους προαναφερθέντες ενεργούμενους της τρόικα, σε αυτό το σημείο αξίζει να δούμε πως περιγράφει ο ίδιος ο Ρουσσώ την έκπτωση του ανθρώπου απο την φυσική στην πολιτισμένη κατάσταση: "Ο πρώτος άνθρωπος που περιέφραξε ενα κομμάτι γης και σκέφτηκε να πει “αυτό είναι δικό μου” και βρήκε ανθρώπους τόσο αφελείς ώστε να τον πιστέψουν ήταν πραγματικός θεμελιωτής της πολιτικής κοινωνίας. Απο πόσα εγκλήματα δεν θα είχε γλιτώσει το ανθρώπινο γένος αν κάποιος είχε βγάλει τους πασσάλους και σκεπάσει με χώμα τα χαντάκια και φώναζε στους συνανθρώπους του: Προσοχή στα λόγια αυτού του απατεώνα, είστε χαμένοι αν ξεχάσετε ότι οι καρποί της γης ανήκουν σε όλους και η ίδια η γη σε κανένα"

Εάν ο  "καρυοθραύστης" Ταμήλος το είχε θέσει έτσι θα έπρεπε να είχε μελετήσει πολύ καλά την
ιδανική κατάσταση για τον άνθρωπο, σύμφωνα με τον Ρουσσώ, που  είναι η φυσική ζωή, την οποία μάλιστα την περιγράφει τοποθετώντας την στο παρελθόν. Η περιγραφή του είναι περισσότερο φανταστική παρά επιστημονική (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν χρησιμοποίησε και επιστημονικά δεδομένα), παρόλα αυτά αξίζει να την αναφέρουμε επιγραμματικά.
Ο άνθρωπος του Ρουσσώ ζει στην φύση, ελεύθερος να ικανοποιεί τις φυσικές του ορέξεις.
Ο φυσικός άνθρωπος είναι ευτυχισμένος, ζει ειρηνικά με τους συνανθρώπους του, χωρίς να θεωρεί ότι κάτι είναι δικό του, αλλά χωρίς να θεωρεί ότι και κάτι του απαγορεύεται. Ο φυσικός άνθρωπος είναι υγιής, έχει υπερανεπτυγμένες αισθήσεις, είναι συμπονετικός και κοινωνικός.


Αυτά προς το παρόν και έπεται συνέχεια

Νάσος
Σημείωση: Η αναφορά στον Ρουσώ έχει πηγή: 
Γ Μολυβάς, Φιλοσοφία στην Ευρώπη, τόμος β, 


==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.