Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Ετοιμάζουν ανακοινώσεις για την Αμφίπολη το Σάββατο, την ώρα που θα μιλάει ο Τσίπρας στην ΔΕΘ; [Εντολή Σφιγγυβέρνησης]

Σχετικό: Πραξικόπημα για να φιμώσουν τον Τσίπρα - Όλο το παρασκήνιο των παραιτήσεων από τη ΝΕΡΙΤ. Πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ - Κυβέρνησης


Από τον τοίχο της εργαζόμενης στο Υπουργείο Πολιτισμού και συνδικαλίστριας στο εκεί σωματείο Δέσποινας Κουτσούμπα που ως γνωστόν είναι μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και κανένα όφελος δεν έχει για να αβαντάρει τον ΣΥΡΙΖΑ!

 "Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια ότι θα υπάρξουν σημαντικές ανακοινώσεις για την ανασκαφή στον Τύμβο Καστά το Σάββατο..., τη μέρα που έχει τη δική του συνέντευξη τύπου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ. Ελπίζω να μην συμβεί κάτι τέτοιο. Πρόκειται για πολύ φτηνό κόλπο, πολύ φτηνού επικοινωνιακού επιτελείου. 

Δεν με νοιάζει για τον ΣΥΡΙΖΑ. Με νοιάζει για την ίδια την επιστημονική έρευνα και την (ν)τροπή που θα πάρει μετά από κάτι τέτοιο. Το δημοσιοποιώ από τώρα μήπως και μπορέσουμε να το σταματήσουμε, μιας και τα φτηνά κόλπα χάνουν την αξία τους όταν αποκαλύπτονται. 

Γιατί, αν συμβεί και αυτό πλάι σε όλα τα άλλα, θα είναι ντροπή για όλους μας. Ήδη έχει γυρίσει 50 χρόνια πίσω η εικόνα που έχει το κοινό για το τι είναι αρχαιολογία, τι εύρημα και τι ανασκαφή. Αν ο Τύμβος χρησιμοποιηθεί και ως "όπλο" απέναντι στην αντιπολίτευση, σε μια ατέρμονη προεκλογική περίοδο που έχει ήδη ξεκινήσει (αλλά δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσει), τότε θα έχουμε τερματίσει το δρόμο αυτό. 

Κάποτε, σε όχι μακρινό πολύ χρόνο, τα ονόματα όσων χρησιμοποίησα με τέτοιο τρόπο την έρευνα αυτή, θα γραφτούν με μελανά γράμματα στην ιστορία. Το κακό είναι ότι θα εγγραφούν και στο σώμα (και τη συλλογική μνήμη) ενός μνημείου που απλώς υπομένει καρτερικά τη μετάβαση από το σκοτάδι στο φως.
Ας ξέρουν όμως ολοι αυτοί ότι το χώμα εκδικείται..."

Η Δέσποινα Κουτσούμπα επισύνάπτει και άρθρο της Δημήτρας Μυριλλα στον "Ημεροδρόμοπου ένα απόσπασμα του αναφέρει χαρακτηριστικά:


"Τι μας λέει δηλαδή το ΥΠΠΟ; Μας λέει ότι μέσα σ’ ένα πρωινό, αυτό του Σαββάτου, οι επιστήμονες στην Αμφίπολη αποχωμάτωσαν, στήριξαν, υποστύλωσαν, αποκάλυψαν τις Καρυάτιδες, τις καθάρισαν, τις φωτογράφισαν και Κυριακή πρωί μας τις παρουσίασαν.
Λίγη κοινή λογική να διαθέτει κάποιος αντιλαμβάνεται ότι δε μπορεί όλα αυτά να έγιναν σε μία ημέρα. Αντιλαμβάνεται, επίσης, ότι είναι αδύνατον ο πρωθυπουργός να μην είχε ενημερωθεί για το νέο εύρημα εντός του ταφικού μνημείου, πριν ανέβει στη βήμα της ΔΕΘ.
Θα αναρωτηθεί βέβαια κάποιος: «και ποια η σημασία αν οι Καρυάτιδες αποκαλύφθηκαν μία, δύο, τρεις, τέσσερις ημέρες νωρίτερα;». Για εκείνες, το ίδιο το μνημείο και τις αξίες ιστορικές και αισθητικές που φέρει, ο χρόνος αποκάλυψης δεν έχει καμία σημασία.
Ο τρόπος όμως που διοχετεύτηκε η είδηση, η χρονική στιγμή που επιλέχθηκε να διοχετευτεί, ίσως τελικά  και να αποτελεί ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα ευτελούς χρήσης αυτού που στη μοντέρνα ορολογία της πολιτικής ονομάζεται «επικοινωνία»."
Είναι ικανοί να κάνουν και αυτό το "επικοινωνιακό" τρικ.....Η ξεφτίλα τους δεν έχει όρια!
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.