Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

" ΑΣΠΡΟ στον ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟ " [Θα σας εξαφανίσουμε θα... θα... θα... Υπάρχει και φιλότιμο;]



Ο "Μαυρογιαλούρος" στη ταινία "Υπάρχει και Φιλότιμο" του Αλέκου Σακελάριου, είναι ένας πολιτικός με πολλές ομοιότητες με τους σημερινούς "πολιτικούς" και μία μόνο τεράστιας σημασίας διαφορά...
Η διαφορά του με τους σημερινούς πολιτικούς είναι το φιλότιμο το ανύπαρκτο για τους σημερινούς πολιτικούς...
Παραιτήθηκε όταν ήρθε αντιμέτωπος με την "άθλια" πραγματικότητα...

Οι σημερινοί "εθνοπατέρες" , όχι μόνο δεν έχουν το φιλότιμο να παραιτηθούν, αλλά απεναντίας συνεχίζουν να ξεσκίζουν με απερίγραπτο θράσος τα πτώματα των εξαθλιωμένων Ελλήνων. 

Και ξέρετε γιατί;

Γιατί ο "Μαυρογιαλούρος" στην πραγματικότητα ήταν Έλληνας με ψυχή και φιλότιμο...


Ουδείς από τους σημερινούς Κυβερνώντες 
πραγματικός Έλληνας...!!!

Εν όψει των επερχόμενων εκλογών... 




  ΖΗΤΕΙΤΑΙ    
ο πολιτικός  " ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΣ " ...
που θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, και αν μη τι άλλο
ΘΑ ΕΧΕΙ  ΦΙΛΟΤΙΜΟ...


kontegiovanni

«Δαγκωτό» Γκόρτσο και Μαυρογιαλούρο!
Οι κλασικές ελληνικές ταινίες με θέμα τις εκλογές, τις οποίες θα προβάλουν το Σαββατοκύριακο τα κανάλια, αποτελούν μια εκδοχή της ελληνικής πολιτικής πραγματικότητας και παράλληλα εναλλακτική λύση για το βράδυ των εκλογών. Γκόρτσος, Μαυρογιαλούρος, Βουλευτής Καλοχαιρέτας. Ονόματα λίγο-πολύ γνωστά στους περισσότερους από εμάς και σίγουρα αγαπημένα. Ποιος δεν θυμάται τον αξέχαστο Λάμπρο Κωνσταντάρα να φασκελώνει τον εαυτό του ως υπουργό. Και ποιος μπορεί να ξεχάσει τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο ως μεγαλο-παράγοντα της τοπικής κοινωνίας, να «δίνει γραμμή» για το τι πρέπει να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές. Ο ελληνικός κινηματογράφος έχει γράψει «χρυσές σελίδες» με θέμα τις εκλογές και τη διαφθορά στην πολιτική ζωή της χώρας.

Τα στοιχεία που δείχνουν ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι την ημέρα των εκλογών θα προτιμήσουν να ασχοληθούν και με κάτι άλλο ή ακόμη και να παρακολουθήσουν το βράδυ της εκλογικής αναμέτρησης οτιδήποτε άλλο εκτός από τη μετάδοση των αποτελεσμάτων, αυξάνονται. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που την Κυριακή το βράδυ σκέφτονται να ψηφίσουν «δαγκωτό» τον Γκόρτσο και να στείλουν τον... Καλοχαιρέτα στη Βουλή. Αλλωστε, όπως υποστηρίζουν, τι διαφορά έχουν οι προαναφερόμενοι με τους πραγματικούς! Υποσχέσεις έδιναν και εκείνοι τότε, υποσχέσεις και οι σημερινοί. Μόνο που η διαφορά με εκείνους και τους σημερινούς είναι πως με τον Γκόρτσο και τον Μαυρογιαλούρο γελάμε μέχρι λιποθυμίας.

Βέβαια θα μπορούσε να πει κάποιος πως γελάμε με τις καταστάσεις της εποχής. Αλλά και σήμερα με τι γελάμε; Ο Μαυρογιαλούρος (Λάμπρος Κωνσταντάρας) χρειάστηκε να τρακάρει με ένα δέντρο για να μάθει τη «ρεμούλα» που γινόταν στην εκλογική του περιφέρεια. Η Τζένη Καρέζη στο «Τζένη, Τζένη» έπρεπε να παντρευτεί τον υποψήφιο φέρελπι βουλευτή Μαντά για να σώσει τον μπαμπά της (Διονύσης Παπαγιαννόπουλος) από τα χρέη και να τον αναγκάσει να πάρει τη μαγκούρα και να «μαυρίσει» τον κακόμοιρο Γκόρτσο.

Εκεί όμως έρχεται και μπερδεύεται η πραγματικότητα με τη φαντασία. Και μπερδευόμαστε κι εμείς, και δεν γνωρίζουμε ποιο μας αρέσει περισσότερο: το ψεύτικο ή το αληθινό; Προφανώς δεν έχουν άδικο εκείνοι που λένε πως οι ταινίες είναι βγαλμένες από τη ζωή. Ηθοποιοί και πολιτικοί μπερδεύονται και γίνονται ένα. Και άντε ο κακόμοιρος ο ψηφοφόρος να αποφασίσει τι του πάει περισσότερο.

Οπως και να ’χει, αυτό το Σαββατοκύριακο θα δούμε και πάλι τις αγαπημένες μας ταινίες που όσα χρόνια κι αν περάσουν δεν θα πάψουν να είναι επίκαιρες και να δείχνουν πως οι «σταθερές αξίες» στη χώρα μας δεν αλλάζουν. Εξάλλου όσοι εκλογικοί νόμοι και να αλλάξουν, πάλι η «Πάνω Πλατανιά έλαβον 15 ψήφους». Αύριο Σάββατο, το μεσημέρι, ο Alpha προβάλλει την ταινία «Ο ψεύτης», την Κυριακή το μεσημέρι ο ΑΝΤ1 την ταινία «Υπάρχει και φιλότιμο», ενώ το Star το βράδυ της Κυριακής την ταινία «Τζένη, Τζένη».

ΕΛΕΝΑ ΣΟΛΩΜΟΥ espressonews.gr/

Ὁ Κοσμᾶς Σκούταρης (Διονύσης Παπαγιαννόπουλος), χῆρος, εἶναι ψωνισμένος μὲ τὴν πολιτική. «Κρατᾶ ὅλο τὸ νησί του ...ΝΑ!!!», καθὼς παραδέχεται καὶ ἡ θυγατέρα του Τζένη, (Τζένη Καρέζη) σὲ μίαν συζήτησίν της μὲ τὸν Νίκο Μαντᾶ (Ἀνδρέας Μπάρκουλης).
Ἡ Τζένη διαρκῶς μελετᾶ τὰ πάντα. Εἶναι τὸ καμάρι τοῦ Κοσμᾶ καὶ τῆς ἀδελφῆς του Ματίνας (Ἑλένη Ζαφειρίου).
Ὁ Κοσμᾶς ὑποστηρίζει τὸν Γκόρτσο πολιτικῶς, τὸ «παιδὶ τοῦ λαοῦ», κατὰ πῶς τὸν διαφημίζει...
Κι ἐκεῖ κάπου ἀρχίζουν νὰ παίζουν τὸν δικό τους ῥόλο τὰ μικρὰ καὶ μεγάλα συμφέροντα τοῦ νησιοῦ... Ἤ ὀρθότερα, τὰ μικρὰ καὶ μεγάλα συμφέροντα τοῦ ἐφοπλιστοῦ τοῦ νησιοῦ, ποὺ εἶναι καὶ θεῖος τοῦ Νικολάου Μαντᾶ καὶ λέγεται Μῖλτος Κασσανδρῆς (Λᾶμπρος Κωνσταντάρας).
Ὁ Κασσανδρῆς πληρώνει καλά...
Ἔτσι λοιπὸν ἀποφασίζει νὰ ἐκθέσῃ τὸν ἀνεψιό του στὴν βο(υ)λή, πρὸ κειμένου νὰ ἐξυπηρετηθοῦν οἱ ἐπιχειρήσεις του. Σύζυγος τοῦ Κασσανδρῆ ἡ Ντιάνα (Μαίρη Λαλοπούλου), ποὺ γενικῶς ζεῖ στὸν δικό της κόσμο.
Τὰ σχέδια ἔρχεται ὅμως νὰ τοῦ χαλάχῃ ὁ πολιτικὸς γάμος τοῦ ἀνεψιοῦ του στὴν Ἀμερική, ποὺ τέλεσε μὲ τὴν Ὑβόννη Καρίπη (Μαρία Σόκαλη) καὶ ἡ ὁποία τὸν συνοδεύει στὴν ἐπίσκεψίν του στὸ νησί, μαζὺ μὲ τὴν μητέρα της Κλάρα (Νανᾶ Σκιαδᾶ), ποὺ δηλώνει «καθηγήτρια τοῦ Κοῦμ-Κᾶν»... ἀλλὰ διαψεύδεται!
Τελικῶς ἀποκρύπτεται ὁ γάμος καὶ ὁ Νικόλαος Μαντᾶς μετὰ τῆς Τζένης Σκούταρη ἔρχονται εἰς γάμου κοινωνία ἀλλὰ μὲ τὸν ὅρο τῆς ...λευκότητος. Αὐτὴ ἡ ...λευκότης ὅμως δὲν ἐμποδίζει τὸ νέο ζευγάρι νὰ ἔλθῃ πιὸ κοντὰ καὶ νὰ ὁλοκληρώσουν τὶς σχέσεις τους.
Ὁ λευκὸς γάμος χρησιμοποιεῖται φυσικὰ γιὰ νὰ πιεστῇ ὁ Κοσμᾶς καὶ νὰ ὑποστηρίξῃ τὸν Νικόλαο Μαντᾶ στὶς ἐκλογές. Καὶ πράγματι, τὰ καταφέρνει νὰ τὸν ἐκλέξῃ βο(υ)λευτή.
Μαζὺ μὲ τὴν ἐκλογικὴ νίκη ὅμως καταφθάνει καὶ ὁ ...ἀπόγονος...
Φίλος τοῦ Κασσανδρῆ ὁ ἐφοπλιστὴς Ἀνδρέας Δερμέζης (Δημήτρης Καλιβωκᾶς) ποὺ ἔρχεται νὰ ...ταράξῃ τὰ νερὰ τοῦ περιέργου βίου τῶν νιόπαντρων.
Γιὰ τὸν Κασσανδρῆ ἐργάζονται ὁ Χριστόφορος (Κωνσταντῖνος Τσούκας) καὶ ὁ Βαγγέλης Καζᾶν.
Ἁμαξᾶς εἶναι ὁ Ἀθηνόδωρος Προύσαλης.
Διοικητὴς τῆς χωροφυλακῆς εἶναι ὁ Βᾶσος Ἀνδρονίκης.
Δανειστής, δῆλα δὴ ...τοκογλύφος, ὁ Κλέαρχος (Στρᾶτος Παχῆς).
Ἰατρὸς ὁ Γιῶργος Γρηγορίου.
Σενάριον Ἀσημάκης Γιαλαμᾶς καὶ Κῶστας Πρετεντέρης.
Σκηνοθεσία Ντῖνος Δημόπουλος.
Μουσικὴ Κῶστας Καπνίσης.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.