Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Από την Lady Gaga: Κυβέρνηση γκαγκά!.. Πολιτικοί καραγκαγκά!.. Λαός υπεργκαγκά!.. στο "Κυνική ομολογία της Κομισιόν: Δεν ισχύει στις χώρες του μνημονίου ο Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ"!

Αλλά ας αρχίσουμε από την απίστευτη ομολογία της Κομισιόν ότι στην Ελλάδα και στις χώρες του Μνημονίου δεν ισχύει ο Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ και το Δίκαιο της ΕΕ, σύμφωνα με απάντηση που έδωσε ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, Γ. Κατάϊνεν, σε σχετική ερώτηση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην ερώτησή τους, αφού μνημόνευαν έκθεση του ειδικού εισηγητή του ΟΗΕ, Cephas Lumina, αναφορικά με τα “μέτρα λιτότητας που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, που υποβαθμίζουν την προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων που προστατεύονται από Διεθνείς Συμβάσεις των ΗΕ, αλλά και από τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ”, ζητούσαν από την Κομισιόν τη θέση της, καθώς επίσης, συγκεκριμένα μέτρα για την παύση της “παραβίασης των δικαιωμάτων στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών της από τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων”.
 Στην απάντησή του ο αρμόδιος Επίτροπος, Γ. Κατάϊνεν, κάνει απόλυτα σαφές ότι στην Ελλάδα και στις χώρες του Μνημονίου, δεν χωρούν κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα, τονίζοντας ότι “Όσον αφορά...τα προγραμματικά έγγραφα (σ.σ. τα Μνημόνια), δεν πρόκειται για ενωσιακό δίκαιο, αλλά για μέσα που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της”, για να ρίξει στη συνέχεια το “μπαλάκι των ευθυνών” στην ελληνική κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι “στην Ελλάδα εναπόκειται να εξασφαλίσει την τήρηση των υποχρεώσεών της όσον αφορά τα θεμελιώδη δικαιώματα”. Καταλήγοντας στην απάντησή του ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αντί να κάνει αυτοκριτική για τα αποτελέσματα που έχουν οι πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται στην Ελλάδα στους εργαζόμενους και την κοινωνία, δικαιολογεί τα μέτρα των Μνημονίων, λέγοντας ότι “κατά τον σχεδιασμό του προγράμματος λήφθηκε εναργώς υπόψη η ανάγκη να διασφαλιστεί ο δίκαιος χαρακτήρας της διαδικασίας προσαρμογής, μέσω της προστασίας των ομάδων χαμηλών εισοδημάτων”.
Ακολουθούν η πλήρης ερώτηση και η απάντηση:
«Ερώτηση προς την Επιτροπή Georgios Katrougalos (GUE/NGL), Dimitrios Papadimoulis (GUE/NGL), Kostadinka Kuneva (GUE/NGL), Emmanouil Glezos (GUE/NGL), Kostas Chrysogonos (GUE/NGL) και Sofia Sakorafa (GUE/NGL). Θέμα:Έκθεση εμπειρογνώμονα των ΗΕ για την προσβολή ανθρωπίνων δικαιωμάτων Πρόσφατη έκθεση του ειδικού εισηγητή των ΗΕ Cephas Lumina (Report on the effects of foreign debt and other related international financial obligations of States on the full enjoyment of all human rights, particularly economic, social and cultural rights, Addendum, Mission to Greece, UN A/HRC/25/50/Add.1) διαπιστώνει ότι τα μέτρα λιτότητας που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής υποβαθμίζουν την προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων που προστατεύονται από Διεθνείς Συμβάσεις των ΗΕ, αλλά και από τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ. Η Έκθεση συστήνει στους δανειστές (άρα και την ΕΕ), μεταξύ άλλων: α) να μην παρέχουν βοήθεια υπό όρους άσκησης παρεμβατικών και ταπεινωτικών πολιτικών που υπονομεύουν την ανάπτυξη και τα ανθρώπινα δικαιώματα· β) να συμπεριλάβουν τη μείωση της ανεργίας και της φτώχειας ως μετρήσιμους στόχους στο πρόγραμμα προσαρμογής· γ) να διασφαλίσουν τη διαφάνεια στις διαπραγματεύσεις.
Με αυτά τα δεδομένα, ερωτάται η Επιτροπή: 1. Πώς σχολιάζει τις θέσεις της Έκθεσης ως προς την παραβίαση δικαιωμάτων και από όργανα της ΕΕ και τις ανωτέρω συστάσεις που απευθύνονται και σε αυτήν; 2. Τι προτίθεται να πράξει για να παύσει η παραβίαση των δικαιωμάτων στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών της από τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων; Απάντηση του κ. Katainen εξ ονόματος της Επιτροπής (17.9.2014) Η Επιτροπή έχει δεσμευθεί να εξασφαλίσει ότι, κατά την εφαρμογή του δικαίου της ΕΕ, θα γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα που κατοχυρώνει ο Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ. Όσον αφορά, ωστόσο, τα προγραμματικά έγγραφα, δεν πρόκειται για ενωσιακό δίκαιο, αλλά για μέσα που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της: υπό την έννοια αυτή δεν μπορεί να γίνει επίκληση του Χάρτη, ενώ στην Ελλάδα εναπόκειται να εξασφαλίσει την τήρηση των υποχρεώσεών της όσον αφορά τα θεμελιώδη δικαιώματα. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου έχει αποφανθεί ότι τα μέτρα που ελήφθησαν από τις ελληνικές αρχές, δεν παραβιάζουν τη Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
 Επιτροπή έχει πλήρη επίγνωση της δύσκολης κοινωνικής κατάστασης στην Ελλάδα και το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην απασχόληση και τις κοινωνικές πολιτικές για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Κατά τον σχεδιασμό του προγράμματος λήφθηκε εναργώς υπόψη η ανάγκη να διασφαλιστεί ο δίκαιος χαρακτήρας της διαδικασίας προσαρμογής, μέσω της προστασίας των ομάδων χαμηλών εισοδημάτων. Το πρόγραμμα αποδίδει ιδιαίτερη έμφαση στις μεταρρυθμίσεις για τη δημιουργία βιώσιμης ανάπτυξης και απασχόλησης, ενώ περιλαμβάνει πολιτικές που αποσκοπούν στην αύξηση της αποτελεσματικότητας των δικτύων κοινωνικής ασφάλειας, τη διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής των παροχών ανεργίας για τους μακροχρόνια άνεργους, καθώς και την πρόσβαση των ανασφάλιστων στις υπηρεσίες υγείας. Επιπλέον, δρομολογείται πρόγραμμα ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, σε πιλοτική βάση. Το εν λόγω πρόγραμμα θα αρχίσει το 2015 και θα επεκταθεί σταδιακά σε ολόκληρη τη χώρα. Όσον αφορά την ανεργία, έχουν ήδη θεσπιστεί προγράμματα που χρηματοδοτούνται από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ για την πρόσληψη νέων και μακροχρόνια άνεργων». (koutipandoras)
Δείτε παρακάτω το επίσημο κείμενο στα ελληνικά:
Δείτε παρακάτω το επίσημο κείμενο στα ελληνικά:  Δίκαιο της ΕΕ

Πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις στην ΕΕ

Για τη λήψη αποφάσεων στην ΕΕ κατά κανόνα ακολουθείται η λεγόμενη 'συνήθης νομοθετική διαδικασία’ (πρώην "διαδικασία συναπόφασης"). Αυτό σημαίνει ότι οι προτεινόμενοι νόμοι πρέπει να εγκριθούν τόσο από το άμεσα εκλεγμένο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όσο και από το Συμβούλιο (που εκπροσωπεί τις κυβερνήσεις των 28 χωρών μελών της ΕΕ). Η Επιτροπή εκπονεί τη νομοθεσία της ΕΕ και μεριμνά για την εφαρμογή της.

Οι Συνθήκες της ΕΕ

Θεμέλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι το κράτος δικαίου. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι ενέργειες της ΕΕ βασίζονται στις Συνθήκες, τις οποίες όλα τα κράτη μέλη της Ένωσης ενέκριναν εκούσια και δημοκρατικά. Με τη Συνθήκη της Λισαβόνας αυξήθηκε ο αριθμός των τομέων πολιτικής στους οποίους χρησιμοποιείται η "συνήθης νομοθετική διαδικασία". Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Englishfrançais απέκτησε επίσης μεγαλύτερη εξουσία, ώστε να μπορεί να εμποδίσει την έγκριση μιας πρότασης εάν διαφωνεί με το Συμβούλιο.

Κανονισμοί, οδηγίες και άλλες νομοθετικές πράξεις

Οι στόχοι που ορίζονται στις συνθήκες της ΕΕ επιτυγχάνονται μέσω διαφόρων νομοθετικών πράξεων. Οι νομοθετικές αυτές πράξεις περιλαμβάνουν κανονισμούς, οδηγίες, συστάσεις και γνώμες. Μερικές έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα, άλλες όχι. Ορισμένες ισχύουν για όλες τις χώρες της ΕΕ, άλλες για μερικές μόνον από αυτές.

Εφαρμογή του δικαίου της ΕΕ

Το ευρωπαϊκό δίκαιο παρέχει δικαιώματα και επιβάλλει υποχρεώσεις όχι μόνο στα κράτη μέλη αλλά και στους πολίτες και τις επιχειρήσεις, για τους οποίους ισχύουν άμεσα ορισμένοι κανόνες. Αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του νομικού συστήματος των κρατών μελών, τα οποία είναι πρωτίστως υπεύθυνα για την ενσωμάτωση των εν λόγω κανόνων στο εθνικό σύστημα και για την ορθή εφαρμογή τους. Δικαιούστε λοιπόν να απαιτείτε από τις εθνικές αρχές ολόκληρης της επικράτειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης να σέβονται τα ευρωπαϊκά δικαιώματά σας.

Νομοθεσία και νομολογία

Η νομοθεσία της ΕΕ περιλαμβάνει:
  • Συνθήκες για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον τρόπο λειτουργίας της
  • κανονισμούς, οδηγίες και αποφάσεις της ΕΕ, που επηρεάζουν άμεσα ή έμμεσα τα κράτη μέλη της.
Η νομολογία της ΕΕ αποτελείται από αποφάσεις του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες ερμηνεύουν τη νομοθεσία της ΕΕ. 
Τώρα δείτε και το VIDEO της νεολαίας μας και των χορηγών -  ΜΜΕδων και θα καταλάβετε το παρακάτω άρθρο του φίλου μας Κώστα Μαντατοφόρου από το "Ουδέν Σχόλιο":

Όλα γκαγκά!..

     Κυβέρνηση γκαγκά!..      Πολιτικοί καραγκαγκά!..      
Λαός υπεργκαγκά!..      
Μετά από τόσο γκαγκά, φυσικό είναι μεσ' την τούρλα του χαμού, του ΕΝΦΙΑ, της φτωχοποίησης, της αποικιοποίησης της χώρας,      
..οι έλληνες να τρέχουν στο αεροδρόμιο και να κάνουν φιέστα υποδοχής για την Lady Gaga!      
Και μην πουν μερικοί: ''ε! νεολαία είναι!'',      
..γιατί ακόμα χειρότερα!      
Διότι η τηλεκατευθυνόμενη, η εν πολλοίς φτιαχτή και διατηρούμενη για συμφέροντα αρπαγής της δημόσιας περιουσίας κρίση,  
ΑΦΟΡΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ.      
Η προηγούμενη γενιά (κυρίως η δική μας, η επονομαζόμενη ''του Πολυτεχνείου'') ενώ είναι κυρίως υπεύθυνη για όλη αυτή την παλιοκατάσταση, και λογικά θα ήταν και αρμόδια να την ανατρέψει,      
..αντιθέτως λόγω ηλικίας ( που περιλαμβάνει από μικρές αντοχές στο τρέξιμο όταν θα μας κυνηγούν τα ΜΑΤ, μέχρι αρτηριοσκλήρυνση, συμφέροντα, και γενική μαλάκυνση ), αλλά κυρίως γιατί ως υπεύθυνοι αδυνατούμε να είμαστε και σωτήρες,       
..δεν είναι αυτή που θα δώσει πειστική λύση διαρκείας.      Τ
ο βάρος, όπως πάντα, πέφτει δυστυχώς σ' εκείνους που δεν φταίνε. Ή τέλος πάντων φταίνε ελάχιστα.      
Η νέα γενιά θα έπρεπε να ξεχάσει πιά αυτό το ελάχιστο χαρτζηλίκι των γονιών, το βόλεμα του φραπέ, και την δικαιολογία ''αφού δεν υπάρχουν δουλειές'',       
..να μας ρίξει δυό φάσκελα και με τα δυό τα χέρια: 
''να κερατάδες, έτσι όπως μας καταντήσατε'',     
 ..και να βγεί στους δρόμους όχι για την κάθε Γκάγκα, αλλά για τον κάθε γκαγκά αλητήριο πολιτικό, που για δικά του συμφέροντα καταστρέφει το μέλλον το δικό της!      
Ας βγεί μπροστά η νεολαία μας, και μεις -όσοι από μας το λέει η καρδιά τους και τα κότσια τους- από πίσω!       
Αυτοί μπροστάρηδες, αυτοί και αρχηγοί!      
Εμείς δεν θέλουμε για τον εαυτό μας τίποτε άλλο, παρά την ηθική ικανοποίηση ότι θα βοηθήσουμε να αναταχθούν τα λάθη που έγιναν.      
Από κει και πέρα, κι αν γίνουν έτσι τα πράγματα, ας πάνε να υποδεχτούν όχι την lady, αλλά και το τρίο στούτζες!      
Νέοι είναι άλλωστε (όπως είμαστε κι εμείς κάποτε) και το αίμα τους βράζει!      
Ας βράσει όμως προς την σωστή κατεύθυνση,       
..κι ας τσουρουφλίσει αυτούς που πρέπει!..
 . Για τα "Στοχαστικά Γονατογραφήματα" .
Νάσος .
 Αλλά δείτε και τη συνέχεια... ΜΗΝ ψάχνετε αλλού:
Ξαπλωμένη στο μπάνιο λέει ότι φοράει μόνο το άρωμά της και ότι αισθάνεται θεά της ομορφιάς Ημίγυμνη στην προεδρική σουίτα του ξενοδοχείου όπου διαμένει πόζαρε η Lady Gaga. Τις φωτογραφίες ανέβασε η ίδια στο Instagram. Μετά την άφιξη στο Ελευθέριος Βενιζέλος όπου εμφανίστηκε με κοχύλια στο στήθος και τα οπίσθιά της ακάλυπτα, το ρεσιτάλ συνεχίστηκε στη σουίτα της όπου γδύθηκε και πόζαρε μόνο με το στριγνκ της. Η εκκεντρική τραγουδίστρια θέλησε με αυτόν τον τρόπο να ευχαριστήσει και τα «τερατάκια» που δεν κατάφεραν να τη δουν από κοντά. Ξαπλωμένη και ημίγυμνη μέσα στο μπάνιο της, άρχισε τις προκλητικές πόζες, ενημερώνοντας τους followers της πως φοράει μόνο το άρωμά της και πως νιώθει θεά της ομορφιάς, εξ΄ου και η εμφάνιση αλά... Αφροδίτη. Λίγη ώρα νωρίτερα, επικράτησε πανικός όταν η τραγουδίστρια εμφανίστηκε μπροστά στους θαυμαστές της που την περίμεναν από νωρίς το απόγευμα έξω από το ξενοδοχείο. Όταν βγήκε από το μαύρο, πολυτελές τζιπ που την μετέφερε από το αεροδρόμιο, οι χορευτές της τη σήκωσαν ψηλά και εκείνη προχώρησε στο εσωτερικό του ξενοδοχείου, κάτω από επευφημίες και ασταμάτητα ουρλιαχτά των μικρών «τεράτων».   .   Από newsbeastΓυμνή στην προεδρική σουίτα η Lady Gaga  .


 

==========================
   "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.