Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Ποιος είναι ο μυστηριώδης κ. Χατζής που ήθελε μίζα, κ. Μεϊμαράκη; - Ο_(υφυπουργός)_Λαμπρόπουλος στέλνει στον εισαγγελέα τον (πρόεδρο της Βουλής) Μεϊμαράκη για εξοπλιστικό σκάνδαλο...[Χάσαμε τον θείο STOP (ΙΙ)]

Στίχοι: Γεώργιος Σουρής (100 χρόνια πριν) - Μουσική: Βασίλης Παπακωνσταντίνου
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ, 
ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΡΡΟΗΣ ΑΠΟΡΡΗΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Στον εισαγγελέα (και) ο Μεϊμαράκης!

Ο υφυπουργός Αμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος διαβίβασε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου καυτούς φακέλους που φτάνουν ώς τον μυστηριώδη κ. Χατζή που ήθελε μίζα ακόμα και για νοσοκομείο...

Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου έστειλε προχθές ο υφυπουργός Άμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος μια υπόθεση στο βάθος της οποίας βρίσκεται όγκος καταγγελιών κατά του τότε υπουργού Άμυνας, σημερινού προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Όπως αποκαλύπτει η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, η εξέλιξη είναι ιδιαίτερα σημαντική, για τρεις λόγους:
* Διότι η υπόθεση αφορά και τα εξοπλιστικά προγράμματα και διαχείριση αμυντικών συστημάτων του υπουργείου.
*Διότι στην υπόθεση που πήγε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου καταγγέλλων και επιτιθέμενος είναι ο πρώην υπαρχηγός Αεροπορίας και σημερινός βουλευτής Γιώργος Νταβρής.
*Διότι ο κ. Λαμπρόπουλος ήταν και στο παρελθόν υφυπουργός Άμυνας και είχε στείλει παρόμοια υπόθεση στον τότε πρωθυπουργό κ. Καραμανλή με βαρύτατο περιεχόμενο για τη διαχείριση των εξοπλιστικών επί υπουργίας Μεϊμαράκη.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στα έγγραφα που στέλνει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο κ. Λαμπρόπουλος περιλαμβάνονται:
α) επιστολές του βουλευτή Νταβρή με σκληρότατο περιεχόμενο και για τον κ. Μεϊμαράκη και για την τότε πολιτική και στρατιωτική ηγεσία,
β) πρακτικά της Βουλής στα οποία επίσης υπάρχουν τέτοιες βαριές καταγγελίες από τον κ. Νταβρή αλλά και άλλους πολιτικούς. (http://press-gr.blogspot.gr/2014/09/blog-post_3046.html?spref=fb)
ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ Η ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
 Ο φάκελος... πάπαλα - Χάσαμε τον θείο STOP (ΙΙ)

 «Ο περί ου ο λόγος υπουργός γνωρίζει δώδεκα τρόπους να προσπορίζεται χρήματα από το ...
Δημόσιο, εκ των οποίων ο τιμιότερος είναι η κλοπή» Εμμ. Ροΐδης
Υπόλειμμα φορτηγού Steyer με υλικό που σχεδόν έχει καταστραφεί, αλλά ο ΥΦΕΘΑ διέταξε άμεση συντήρηση... Υπόλειμμα φορτηγού Steyer με υλικό που σχεδόν έχει καταστραφεί, αλλά ο ΥΦΕΘΑ διέταξε άμεση συντήρηση... Απαράδεκτη αμέλεια, γιατί η υπόθεση αφορούσε βασικό και κρίσιμο υλικό του Στρατού, για το οποίο το ΓΕΣ είχε ήδη πληρώσει αρκετά εκατομμύρια ευρώ
Καίτοι το θέμα ολοκληρώθηκε επιτυχώς και γλαφυρά από τον κ. Γ. Ντάσκα, είμαι υποχρεωμένος να επανέλθω στην «απώλεια» του ογκώδους φακέλου του ογκωδέστατου σκανδάλου του Ηλεκτρονικού Πολέμου Στρατού, το 2007, στο Γραφείο του τότε ΥΕΘΑ, κ. Ε. Μεϊμαράκη, λόγω πληθώρας νέων στοιχείων που προστέθηκαν μετά την πρώτη δημοσίευση («Κ.Ε.» 03.08.14). Σας θυμίζω απλά ότι οι τότε υφυπουργοί, κ.κ. Ι. Λαμπρόπουλος και Β. Μιχαλολιάκος, εισηγήθηκαν άμεση καταγγελία της σύμβασης, παραπομπή υπόθεσης στον εισαγγελέα και επανάληψη του διαγωνισμού. Τον φάκελο παρέλαβε ο τότε Α/ΓΕΣ, στρατηγός Δ. Γράψας, και τον παρέδωσε στο Γραφείο του υπουργού, από όπου εξαφανίστηκε! Η διάτρητη σύμβαση προχωρούσε στηριζόμενη από την πολιτική εξουσία!
Ο φάκελος, λοιπόν, χάθηκε... Πάπαλα... Ποιοι έπρεπε να ανησυχήσουν για την απώλειά του; Βασικά, ο τότε Α/ΓΕΣ (και μετέπειτα Α/ΓΕΕΘΑ) και μετά ο γεν. δντής ΓΔΑΕΕ, κ. Ε. Βασιλάκος. Ο πρώτος ουδέποτε προέβη σε κάποια καταγγελία. Απαράδεκτη αμέλεια, γιατί η υπόθεση αφορούσε βασικό και κρίσιμο υλικό του Στρατού, για το οποίο το ΓΕΣ είχε ήδη πληρώσει αρκετά εκατομμύρια ευρώ, αλλά, επιπλέον, άφησε τον εαυτό του να δέχεται βέλη άδικων υπαινιγμών.
 Μια μικρή παρένθεση
Το ψάρι βρομάει από το κεφάλι.
Λαϊκή παροιμία
Θα μου επιτρέψετε να αναφέρω προσωπική άποψη, επιμένοντας ότι η διαφθορά στις Ε.Δ., στους εξοπλισμούς, εισέβαλε από πάνω προς τα κάτω.
Εφόσον ο πρωθυπουργός είναι έντιμος πατριώτης, αν έχει επιλέξει ως συνεργάτες όχι κεκραγμένους άρπαγες, τότε ουδείς υπουργός δύναται να παρανομήσει. Οταν ο πρωθυπουργός είναι μόνο αρχομανής και αρχολάγνος και εξαγοράζει την ανοχή των υπουργών του με οικονομικά ανταλλάγματα (εννοείτε ποιον εννοώ), τότε είναι συνένοχος ή εξαιρετικά βλαξ.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει με έναν υπουργό, όταν μάλιστα δεν ζητάει μίζες από προμηθευτές.
 Και η συνέχεια
Κάτω από την πλήρη συγκάλυψη των υπουργών Αμυνας, η αμαρτωλή σύμβαση προχωρούσε... Εκπληκτοι οι «κατώτεροι» ελάμβαναν εντολές να προχωρήσουν σε δοκιμές ενός υλικού εντελώς αναξιόπιστου. Η ΓΔΑΕΕ, αντί να ενεργήσει όπως έπρεπε, επιβάλλοντας ρήτρες, καθυστέρησε εξοργιστικά, προσφέροντας ευκαιρίες στον προμηθευτή να διαμαρτύρεται για καθυστερήσεις και να κερδίζει προσφυγές, εισπράττοντας ρήτρες 30 εκατ. ―, αντί να έχει υποχρεωθεί να τις καταβάλει ο ίδιος και να επιστρέψει την τεράστια προκαταβολή!
Οταν ο κ. Βασιλάκος, που είχε περάσει ήδη (για να συνεχίσει την «παράδοση») στις υπηρεσίες του κ. Ε. Βενιζέλου (2009), αντελήφθη ότι η κατάσταση οδηγούσε σε φιάσκο, δεν δίστασε να «δώσει» τον τ. πεφιλημένο προϊστάμενό του, κ. Ε. Μεϊμαράκη, στον νέο. Με το Φ900/71412/18-Δεκ-09 έγγραφο, ενημερώνει το Γραφείο Βενιζέλου ότι ο θρυλικός φάκελος έχει απολεσθεί και δεν βρισκόταν ούτε στη ΓΔΑΕΕ ούτε στο Γραφείο του ΥΕΘΑ... Ουκ έστιν ώδε! Ανέστη... Ούτε στο ΓΕΣ είχε επιστραφεί!
Ο Ε. Βενιζέλος ή αλλιώς «Beni» είδε, φυσικά, αυτό το έγγραφο-βόμβα, αλλά ουδόλως συγχύσθηκε. Το έχωσε στο βάθος ενός συρταριού (όπως τη λίστα Lagarnd) και ο ίδιος ήξερε γιατί.
 Μια μικρή... παράκαμψη
Ενα μικρό σκανδαλάκι, όπου εμπλέκονται και οι τρεις Ευάγγελοι (Μεϊμαράκης - Βασιλάκος - Βενιζέλος) και πνίγηκε κι αυτό όπως ο θρυλικός φάκελος.
Παρουσιάστηκε (επί «Beni») ο εκπρόσωπος της αμερικανικής εταιρείας PRATT- WHITNEY, κ. Σταυρακάκης, και κατήγγειλε ότι ένας κύριος, με το όνομα Χατζής, του είχε ζητήσει (επί εποχής Μεϊμαράκη) 200.000 ευρώ για να ξεμπλοκάρει κάποια ΑΩ. Ο Χατζής, άνευ λοιπών στοιχείων, είναι άγνωστος στο χώρο των προμηθειών, αλλά ακούστηκε ότι κάποιος συνώνυμός του υπηρετούσε στο Γραφείο Τύπου του υπουργού. Απλή σύμπτωση; Ο κ. Σταυρακάκης πρόσθεσε ότι συνηθιζόταν, σε κάθε υπόθεση ΑΩ, «αρμόδιοι» να ζητούν προμήθεια 2-3%. Βόθρος το υπουργείο Αμυνας την ωραία εκείνη εποχή!
Εξαλλος ο κ. Ε. Βασιλάκος, έστειλε επιστολή στην Ρ-W (28.06.10), με αίτημα παροχή λεπτομερειών για την υπόθεση Χατζή. Ολα αυτά κράτησαν 2-3 εβδομάδες. Μετά εξαφανίστηκε κι αυτή η υπόθεση, όπως ο θρυλικός φάκελος, με τις ευλογίες του «Beni», υποθέτω, που ασφαλώς ενημερώθηκε.
 Τα πρόσφατα
Ο κ. Γιάννης Λαμπρόπουλος, επανελθών στον θώκο του ΥΦΕΘΑ, προς δυστυχία μερικών, και αναγνώσας το ρεπορτάζ της «Κ.Ε.» (03.08.14) για το θέμα, ζήτησε αμέσως να του παρουσιάσουν τον φάκελο. Εντός ολίγου του προσκομίσθηκε ένας ογκώδης φάκελος, οπότε διεξήχθη ο παρακάτω διάλογος, grosso - modo:
Αυτός είναι ο φάκελος;
Μάλιστα. Αλλά το αντίγραφό του.
Πού βρίσκεται το πρωτότυπο;
Χάθηκε το 2009 στο Γραφείο του κ. Μεϊμαράκη!!
Χαμογέλασε με σημασία ο υφυπουργός. Τι να κάνει; Να τηλεφωνήσει στον κ. πρόεδρο της Βουλής και επίδοξο ΠτΔ και να ρωτήσει ή στον εξοχότατο αντιπρόεδρο «Beni»;
Δεν είχαν περάσει, όμως, λίγες ημέρες, οπότε ο υφυπουργός δέχθηκε άλλη κεραμίδα. Η εταιρεία SONAK, που διώκεται για την υπόθεση, ακάθεκτη και θρασύτατη, απαίτησε είσπραξη τόκων καθυστέρησης 8 εκατ. ― για τα 30 εκατ. ― που είχαν επιδικασθεί σε αυτή επί Βασιλάκου! Πριν συνέλθει ο υφυπουργός, ένας επιτελής τού ανέφερε κάτι που τον έκανε να ζητήσει... αιθέρα!
 SONAK ARMY
Η περί ης ο λόγος εταιρεία είναι η μόνη εν Ελλάδι και ίσως παγκοσμίως που διαθέτει ιδιωτική μονάδα 11 τεθωρακισμένων ΤΟΜΠ Μ113 και 10 φορτηγών STEYER. Της είχαν δοθεί να τοποθετήσει επάνω τα υλικά του Ηλεκτρονικού Πολέμου, αλλά, μετά το φιάσκο, αρνείται να τα επιστρέψει. Τα κρατά ως λάφυρα πολέμου. 15 ολόκληρα χρόνια, το υλικό έχει σχεδόν καταστραφεί. Ο ΥΦΕΘΑ διέταξε άμεση συντήρηση των... ερειπίων. Η «Κ.Ε.» φωτογράφισε, για του λόγου το αληθές, δύο από αυτά τα οχήματα, ή μάλλον τα υπολείμματά τους! Ζήτω το Εθνος!
 Επίλογος
1. Οι τ. υπουργοί Αμυνας, κ.κ. Ε. Μεϊμαράκης και Ε. Βενιζέλος, αποτυχώντες οικτρά ως ΥΕΘΑ, ο πρώτος είναι πρόεδρος της Βουλής και επίδοξος ΠτΔ και ο δεύτερος αντιπρόεδρος και ΥΠΕΞ, που κυβερνά, στην ουσία, τη χώρα. Σιωπούν, δεν ομιλούν! Τα σκάνδαλα δεν τους ακουμπάνε... Δεν ενοχλούνται που ο Στρατός στερείται ενός βασικού οπλικού συστήματος, το οποίο το έχει μεγάλη ανάγκη και το οποίο έχει πληρωθεί με... καπέλο! Ούτε οι καταγγελίες Σταυρακάκη!
2. Σημειώνω απλώς ότι μια από τις πρώτες φροντίδες του κ. Ε. Βενιζέλου, όταν ανέλαβε υπουργός Αμυνας, ήταν να καλέσει τους κ.κ. Τσοχατζόπουλο και Παπαντωνίου να τους συγχαρεί για την προσφορά τους στις Ε.Δ. και να τους διαβεβαιώσει ότι τους καλύπτει πλήρως και, στη συνέχεια, τον κ. Θ. Λιακουνάκο (20.07.10) για συνεργασία επί θεμάτων για την οποία ουδέν ανακοινώθηκε. Φταίει ο κ. Λιακουνάκος;

Στις επιστολές αυτές ο κ. Νταβρής αναφέρεται σε σκάνδαλα στα εξοπλιστικά αλλά και σε εγκληματική διαχείριση αμυντικών μυστικών πριν και μετά τον ηρωικό θάνατο του αεροπόρου Κώστα Ηλιάκη, ανοιχτά της Καρπάθου.
Κατά τη συζήτηση στη Βουλή στις 28 Αυγούστου 2014 ο κ. Νταβρής προκάλεσε τον υφυπουργό Άμυνας κ. Λαμπρόπουλο με επιστολή του στην οποία "εξεβίαζε" με το δίλημμα "είτε εγώ ως στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων με τόσο υψηλή θέση και με κομματική ταυτότητα της ΝΔ λέω ψέματα για ύπαρξη σκανδάλων και πρέπει να πάω στον εισαγγελέα, είτε αυτά που λέω είναι αλήθεια και είστε επίορκοι και δεν τα στέλνετε στον εισαγγελέα κάνοντας παράλληλα έρευνα".

Ο κ. Νταβρής στα πρακτικά της Βουλής αναφέρεται σε "αντισταθμιστικά αμαρτήματα". Είναι τα περίφημα "αντισταθμιστικά ωφελήματα". Στην ίδια συζήτηση ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής κ. Χατζηλάμπρου καταγγέλλει ότι στους πίνακες που έδωσε η κυβέρνηση στα κόμματα έχουν εξαφανιστεί περίπου 210 εκατ. ευρώ από τα "αντισταθμιστικά αμαρτήματα" που προβλέπονται σε 85 συμβάσεις οι οποίες στοίχισαν στο ελληνικό κράτος το ιλιγγιώδες ποσό των 3 δισ. ευρώ.
Όπως αναφέρεται στα πρακτικά, το τρικ για να μη στοιχειοθετούνται τα αμαρτήματα είναι ότι χαρακτηρίζονται οι συμβάσεις και οι πληροφορίες για αυτές "απόρρητες" με αιτιολογία ότι δεν πρέπει να μάθουν οι εταιρείες τα μυστικά των αντιπάλων τους.
Μαζί με τα απόρρητα των εταιρειών όμως, όπως είναι φανερό από τις καταγγελίες που έχουν καταγραφεί στα πρακτικά της Βουλής, καταβάλλεται προσπάθεια να μην αποκαλυφθεί γιατί δεν έγιναν αντισταθμιστικά που προέβλεπαν οι συμβάσεις και ποιοι "τσέπωσαν" τα 210 εκατ. ευρώ.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χατζηλάμπρου: "Ζητήσαμε έναν κατάλογο που αφορά τις ληγμένες συμβάσεις που αφορούν στα αντισταθμιστικά ωφελήματα για αυτό καταθέσαμε καταρχήν έναν δικό σας πίνακα που τότε λέγατε ότι τα ληγμένα εξοπλιστικά προγράμματα είναι ύψους 2,9 δισ. ευρώ και τα αντισταθμιστικά ωφελήματα είναι 300 εκατ. ευρώ. Στη συνέχεια το 2014 τα 300 εκατ. εμφανίζονται είναι 90 εκατ. και αυτή η διαφορά είναι πολύ μεγάλη... Ποιες διευθύνσεις έγιναν στα 4 αυτά χρόνια και σε ποια νομιμοποιητική βάση; Με ποιο τρόπο τα 300 εκατ έγιναν τώρα 90 εκατ; Το 2010 φτιάξατε νόμο ακριβώς για να τακτοποιηθούν τα αντισταθμιστικά ωφελήματα που είχαν λήξει και σέρνονταν από το 2001 και το 2003. Παρότι φτιάξατε το νόμο δεν έγινε τίποτα γιατί δεν μπήκαν υπογραφές. Και σας ρωτώ, ποια ήταν η εξέλιξη;".
Στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στη Βουλή ο υπηρεσιακός βοηθός του υφυπουργού κ. Λαμπρόπουλου και του είπε, μεταξύ άλλων, ότι τα θέματα θα σταλούν στον εισαγγελέα γιατί οι ευθύνες παραμένουν ακέραιες για τις συμβάσεις και τα αντισταθμιστικά που δεν υλοποιήθηκαν, καθώς δεν υπήρξαν εγγυητικές επιστολές για όλες τις συμβάσεις και συνέδεσε ευθέως στα πρακτικά της Βουλής ζημιά του ελληνικού Δημοσίου από την υπόθεση της εταιρείας ΣΟΝΑΚ.
Αυτά τα πρακτικά πήγαν με την επιστολή Λαμπρόπουλου, την οποία αποκαλύπτει η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και έτσι συνδέεται αυτή η υπόθεση με την ήδη διενεργούμενη από τη δικαιοσύνη έρευνα γα την υπόθεση ΣΟΝΑΚ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στα πρακτικά λοιπόν της Βουλής οι υπηρεσιακοί παράγοντες παραδέχονται ότι υπάρχουν συμβάσεις που δεν έχουν εκτελεστεί και έχει υποστεί ζημιά το Δημόσιο αλλά αποκαλύπτονται και άλλες περιπτώσεις που θα ερευνηθούν, όπως αυτή με την υπερκοστολόγηση του νοσοκομείου 251 της Αεροπορίας.


Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου έστειλε προχθές ο υφυπουγός Αμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος μια υπόθεση, στο βάθος της οποίας βρίσκεται όγκος καταγγελιών κατά του τότε υπουργού Αμυνας, σημερινού προέδρου της Βουλής και αυριανού... Προέδρου της Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
 
  Η εξέλιξη είναι ιδιαίτερα σημαντική, για τρεις λόγους:
1. Διότι η υπόθεση αφορά και τα εξοπλιστικά προγράμματα και διαχείριση αμυντικών συστημάτων του υπουργείου.
2. Διότι στην υπόθεση που πήγε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου καταγγέλλων και επιτιθέμενος είναι ο πρώην υπαρχηγός Αεροπορίας και σημερινός βουλευτής Γιώργος Νταβρής.
3. Διότι ο κ. Λαμπρόπουλος ήταν και στο παρελθόν υφυπουργός Αμυνας και είχε στείλει παρόμοια υπόθεση στον τότε πρωθυπουργό κ. Καραμανλή με βαρύτατο περιεχόμενο για τη διαχείριση των εξοπλιστικών επί υπουργίας Μεϊμαράκη.
Στα έγγραφα που στέλνει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο κ. Λαμπρόπουλος περιλαμβάνονται:
 α) επιστολές του βουλευτή Νταβρή με σκληρότατο περιεχόμενο και για τον κ. Μεϊμαράκη και για την τότε πολιτική και στρατιωτική ηγεσία,
β) πρακτικά της Βουλής, στα οποία επίσης υπάρχουν τέτοιες βαριές καταγγελίες από τον κ. Νταβρή αλλά και άλλους πολιτικούς.
Στις επιστολές αυτές ο κ. Νταβρής αναφέρεται σε σκάνδαλα στα εξοπλιστικά αλλά και σε εγκληματική διαχείριση αμυντικών μυστικών πριν και μετά τον ηρωικό θάνατο του αεροπόρου Κώστα Ηλιάκη, ανοιχτά της Καρπάθου.
Οι επιστολές του Γ. Λαμπρόπουλου με ημερομηνία 11/9/2014 και του Γ. Νταβρή (2007 και 2008) προς τους τότε πρωθυπουργό, εισαγγελέα και αρχηγό ΓΕΕΘΑ, που «ανάβουν φωτιές». Και ο Β. Μεϊμαράκης υπόλογος Οι επιστολές του Γ. Λαμπρόπουλου με ημερομηνία 11/9/2014 και του Γ. Νταβρή (2007 και 2008) προς τους τότε πρωθυπουργό, εισαγγελέα και αρχηγό ΓΕΕΘΑ, που «ανάβουν φωτιές». Και ο Β. Μεϊμαράκης υπόλογος
Κατά τη συζήτηση στη Βουλή στις 28 Αυγούστου 2014 ο κ. Νταβρής προκάλεσε τον υφυπουργό Αμυνας κ. Λαμπρόπουλο με επιστολή του, στην οποία τον «εξεβίαζε» με το δίλημμα «είτε εγώ ως στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων με τόσο υψηλή θέση και με κομματική ταυτότητα της Νέας Δημοκρατίας λέω ψέματα για ύπαρξη σκανδάλων και πρέπει να πάω στον εισαγγελέα, είτε αυτά που λέω είναι αλήθεια και είστε επίορκοι και δεν τα στέλνετε στον εισαγγελέα κάνοντας παράλληλα έρευνα».
Ο κ. Νταβρής στα πρακτικά της Βουλής αναφέρεται σε «αντισταθμιστικά αμαρτήματα».
Είναι τα περίφημα «αντισταθμιστικά ωφελήματα».
Στην ίδια συζήτηση ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής κ. Χατζηλάμπρου, καταγγέλλει ότι στους πίνακες που έδωσε η κυβέρνηση στα κόμματα έχουν εξαφανιστεί περίπου 210 εκατομμύρια ευρώ από τα «αντισταθμιστικά αμαρτήματα» που προβλέπονται σε 85 συμβάσεις, οι οποίες στοίχισαν στο ελληνικό κράτος το ιλιγγιώδες ποσό των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Οπως αναφέρεται στα πρακτικά, το τρικ για να μη στοιχειοθετούνται τα αμαρτήματα είναι ότι χαρακτηρίζονται οι συμβάσεις και οι πληροφορίες για αυτές «απόρρητες», με αιτιολογία ότι δεν πρέπει να μάθουν οι εταιρείες τα μυστικά των αντιπάλων τους...
Μαζί με τα απόρρητα των εταιρειών, όμως, όπως είναι φανερό από τις καταγγελίες που έχουν καταγραφεί στα πρακτικά της Βουλής, καταβάλλεται προσπάθεια να μην αποκαλυφθεί γιατί δεν έγιναν τα αντισταθμιστικά που προέβλεπαν οι συμβάσεις και ποιοι «τσέπωσαν» τα 210 εκατομμύρια που λείπουν...
Αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χατζηλάμπρου:
«...Ζητήσαμε έναν κατάλογο που αφορά τις ληγμένες συμβάσεις που αφορούν στα αντισταθμιστικά ωφελήματα γι' αυτό καταθέσαμε κατ' αρχήν έναν δικό σας πίνακα που τότε λέγατε ότι τα ληγμένα εξοπλιστικά προγράμματα είναι ύψους 2.9 δισ. ευρώ και τα αντισταθμιστικά ωφελήματα είναι (σ.σ.: το 2010) 300 εκατομμύρια ευρώ. Στη συνέχεια το 2014 τα 300 εκατομμύρια εμφανίζονται να είναι 90 εκατομμύρια και αυτή η διαφορά είναι πολύ μεγάλη... Ποιες διευθετήσεις έγιναν στα τέσσερα αυτά χρόνια και σε ποια νομιμοποιητική βάση; Με ποιο τρόπο τα 300 εκατομμύρια έγιναν τώρα 90 εκατομμύρια; Το 2010 φτάξατε νόμο ακριβώς για να τακτοποιηθούν τα αντισταθμιστικά ωφελήματα που είχαν λήξει και σέρνονταν από το 2001 και το 2003. Παρ'ότι φτάξατε το νόμο δεν έγινε τίποτα γιατί δεν μπήκαν υπογραφές. Και σας ρωτώ, ποια ήταν η εξέλιξη;».
Στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στη Βουλή ο υπηρεσιακός βοηθός (Αδαμίδης) του υφυπουργού κ. Λαμπρόπουλου και του είπε, μεταξύ άλλων, ότι τα θέματα θα σταλούν στον εισαγγελέα γιατί οι ευθύνες παραμένουν ακέραιες για τις συμβάσεις και τα αντισταθμιστικά που δεν υλοποιήθηκαν, καθώς ΔΕΝ υπήρξαν εγγυητικές επιστολές για όλες τις συμβάσεις και συνέδεσε ευθέως στα πρακτικά της Βουλής ζημιά του ελληνικού Δημοσίου από την υπόθεση της εταιρείας ΣΟΝΑΚ!!!
Αυτά τα πρακτικά πήγαν με την επιστολή Λαμπρόπουλου, που αποκαλύπτει σήμερα η «Κ.Ε.», στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και έτσι συνδέεται αυτή η υπόθεση με την ήδη διενεργούμενη από τη Δικαιοσύνη έρευνα για την υπόθεση ΣΟΝΑΚ.
Στα πρακτικά της Βουλής, λοιπόν, οι υπηρεσιακοί παράγοντες παραδέχονται ότι υπάρχουν συμβάσεις που δεν έχουν εκτελεστεί και έχει υποστεί ζημιά το Δημόσιο, αλλά αποκαλύπτονται και άλλες περιπτώσεις που θα ερευνηθούν, όπως αυτή με την υπερκοστολόγηση του νοσοκομείου 251 της Αεροπορίας, για την οποία ο κ. Χατζηλάμπρου λέει:
«Ο (βουλευτής της Ν.Δ.) κ. Νταβλούρος είχε κάνει ερώτηση για υπερκοστολόγηση και υπερκτίμηση 170% και άνω, και συνοδευτικά κείμενα αναφέρουν ότι η εταιρεία βεβαιώνει ότι ΔΕΝ κατασκεύασε τέτοιο έργο. Αλλά εμφανίζεται κάποιος Χατζής και θέλει 200.000 ευρώ για να υλοποιηθεί το έργο και να το αποδεχθεί το υπουργείο».
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, λοιπόν, πρέπει να ερευνήσει και ποιος είναι αυτός ο κ. Χατζής, έργο που δεν είναι καθόλου δύσκολο αφού ένα άνοιγμα των τηλεφωνικών επαφών της εποχής εκείνης μεταξύ εμπλεκομένων προσώπων από την εταιρεία (η αμερικάνικη Pratt & Withney με αντιπρόσωπο τον Χ. Σταυρακάκη) και το υπουργείο, και καταθέσεις από υπηρεσιακά και πολιτικά πρόσωπα πανεύκολα θα ταυτοποιήσουν τον κ. Χατζή.
Αν στη συνέχεια αποδειχθεί ότι είχε σχέση με το υπουργείο, με πολιτικά πρόσωπα και όντως ζήτησε χρήματα, ανοίγει ο ασκός...
Υπενθυμίζουμε ότι ο σημερινός υφυπουργός Αμυνας κ. Λαμπρόπουλος είχε στείλει καταγγελτική επιστολή στον τότε πρωθυπουργό κ. Καραμανλή για τα εξοπλιστικά και αυτό αποκαλύφθηκε στη Δικαιοσύνη από κατάθεση του τότε γενικού διευθυντή Εξοπλισμών κ. Βασιλάκου.
Από την πλευρά του ο κ. Νταβρής στις επιστολές του κατηγορούσε με πολύ έντονο τρόπο την τότε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αμυνας για εγκληματικό κουκούλωμα διαρροής απόρρητων αμυντικών μυστικών και συγκάλυψη ευθυνών και στα εξοπλιστικά και στο θάνατο του αεροπόρου Κώστα Ηλιάκη.
Οι επιστολές αυτές θα εξεταστούν τώρα από τον εισαγγελέα και θα συσχετισθούν με όλα τα παραπάνω.


«Η πλουτοκρατία ήτο, είναι και θα είναι ο μόνιμος άρχων του κόσμου, ο διαρκής Αντίχριστος. Αύτη γεννά την αδικίαν, αύτη τρέφει την κακουργίαν, αύτη φθείρη σώματα και ψυχάς». 

Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης. 
 
Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός


Παντού υπάρχει διαφθορά και παντού υπάρχει διαπλοκή. Όσον αφορά τη διαπλοκή στις άλλες χώρες το τρίγωνο είναι οικονομική ελίτ, πολιτική ελίτ και ΜΜΕ. Εδώ είναι ανάποδα: οικονομική ελίτ, ΜΜΕ και τρίτη η πολιτική ελίτ.». Παναγιώτης Νικολούδης, Πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος

Πολιτική και οικονομική ελίτ, σαπίλα, βρώμα και δυσωδία… Όσοι ρομαντικοί κατοικούν αυτόν τον τόπο πίστευαν ότι μέσα από όλα τα δεινά της πρωτοφανούς αυτής κρίσης θα έβγαινε και κάτι καλό… Ότι οι άνθρωποι θα επέστρεφαν στις ρίζες τους, στην ανθρώπινη αλληλεγγύη, στις ηθικές αξίες και ότι η απόκτηση πλούτου, όχι απλά χρημάτων δεν θα ήταν ο υπέρτατος σκοπός… Πόσο ρομαντικοί είναι αυτοί οι άνθρωποι γιατί η πραγματικότητα είναι πολύ πιο σκληρή! Την μόνη διαφορά που παρατηρούμε ότι έφερε η κρίση είναι ότι οι καλοί άνθρωποι έγιναν καλύτεροι και οι κακοί χειρότεροι… Μα πολύ χειρότεροι!!! Σκέτα αρπακτικά…

Έχει μαλλιάσει η… πένα μας να γράφουμε για την διαφθορά, τους σάπιους πολιτικούς και την ολιγαρχία στην Ελλάδα και πιστεύουμε ότι έχουμε καλύψει πλήρως το θέμα. Αμ δε… Με αυτούς τους θρασύτατους πολιτικούς τύπους, τους πολιτικάντηδες που μας κυβερνούν, από ότι φαίνεται δεν έχουμε δει τίποτα ακόμη! Ούτε από τους ολιγάρχες που ουσιαστικά ελέγχουν το «παιχνίδι»!!!!

Εδώ και καιρό «φωνάζουν» κάποιοι εξ ημών στην κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην απαράδεκτη ενέργεια του να καταργήσει τον νόμο 1608/50 που αφορά τις επιβαρυντικές ποινές για τους καταχραστές του δημοσίου. Και η κυβέρνηση όχι μόνον εισηγείται την κατάργηση του νόμου αλλά και μετατρέπει και τα αδικήματα της ενεργητικής δωροδοκίας προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, μέλος της Κυβέρνησης, Περιφερειάρχη, Δήμαρχο (129 παρ 1), Δικαστικό λειτουργό (141 παρ2 ),Υπάλληλο (άρθρο 165), της πλαστογραφίας και κατάχρησης ενσήμων, της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης από κακουργήματα σε πλημμελήματα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ούτε το ύψος της ζημίας που προκλήθηκε στο δημόσιο, ούτε το ποσό της δωροδοκίας, ούτε η κατ' επάγγελμα τέλεση του αδικήματος. Στην περίπτωση δε που ήθελε κριθεί ότι συντρέχουν ιδιαζόντως επιβαρυντικές περιστάσεις, το σχέδιο νόμου προβλέπει ότι ο δράστης θα τιμωρηθεί όχι με την ποινή της ισοβίου καθείρξεως που ορίζει σήμερα ο ν. 1608/1950, αλλά με ποινή φυλάκισης έως πέντε έτη! Πωπω κάτι ποινές… Εξοντωτικές… Θα προβλέπει ο νόμος και στέρηση στους καταδικασθέντες να πιπιλίζουν καραμέλες ή να μασάνε τσίχλες για το ίδιο διάστημα; Απάνθρωπο…..

Και επειδή δεν υπάρχει μόνον η ενεργητική δωροδοκία αλλά και η παθητική η κυβέρνηση «μας» φρόντισε και για αυτό!!! Η «μείωση των ποινών» είναι εμφανής και για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας, αφού η ποινή της ισοβίου καθείρξεως όταν συντρέχουν οι επιβαρυντικές περιστάσεις, αντικαθίσταται με κάθειρξη έως 10 ετών, ενώ για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της υπεξαίρεσης , της απιστίας, της διακεκριμένης κλοπής, η ποινή της ισοβίου καθείρξεως, όταν συντρέχουν οι επιβαρυντικές περιστάσεις, αντικαθίσταται με κάθειρξη έως 15 ετών.!!!

Μάλιστα σε όλα αυτά αντέδρασαν έντονα και οι Νομικοί Σύμβουλοι του Κράτους προβλέποντας ότι εάν τελικά ψηφιστεί ο νέος κώδικας θα πάει «στράφι» όλη η προσπάθεια που γίνεται από τους ανακριτές για την επιστροφή των κλεμμένων… Οι σκεπτόμενοι άνθρωποι, όσοι έχουν εναπομείνει σε αυτή την χώρα διερωτώνται: Είναι λογικό την μία ημέρα πχ ένα Γερμανικό περιοδικό, το Der Spiegel, να πλέκει το εγκώμιο των Εισαγγελέων της Διαφθοράς και από την άλλη να μην μιλά, να μην γράφει κανένας στο εξωτερικό για τα όσα αισχρά πράττει η κυβέρνηση περνώντας νόμους για αμνηστίες, για παραγραφές, και τώρα για μειώσεις ποινών στους καταχραστές κλπ του δημοσίου;

Καλά, η Τρόικα που ουσιαστικά κυβερνά αυτή την χώρα δεν ενδιαφέρεται να πατάξει την ρίζα του κακού; Ζητά ο πολλά βαρύς κύριος Τόμσεν να εισπράξει από όλους φόρους η κυβέρνηση, για να προχωρήσει μετά σε συζητήσεις για μειώσεις στους φόρους, αλλά ο ίδιος και οι συν αυτώ γιατί δεν κάνουν τίποτα για το συγκεκριμένο θέμα; Μόνο μέτρα για τις μειώσεις μισθών, συντάξεων, ξέρουν να επιβάλουν; Μόνο τις ομαδικές απολύσεις; Μόνο τις μειώσεις στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των Ελλήνων; Μόνο σε αυτά είναι «τσαμπουκάδες» και για μην «πάθει» τίποτα ο κ. Θεοχάρης τους, ο κύριος Στουρνάρας τους; Μην μείνουν χωρίς δουλίτσα τα καμάρια τους;

Όλα αυτά είναι άλλη μία απόδειξη του πόσο στημένο ήταν και είναι το παιχνίδι με την Ελλάδα μας… Όλα έγιναν βάσει σχεδίου με απώτερο σκοπό κάποιοι να γίνουν οι ιδιοκτήτες αυτού που προνομιακού οικοπέδου που λέγεται Ελλάδα. Για τον ορυκτό της πλούτο, για το ανθρώπινο δυναμικό της, για τον φυσικό της πλούτο… Όλα με την πάροδο του χρόνου θα καταλήξουν σε τρίτους. Η χώρα θα απογυμνωθεί από κάθε τι το «Ελληνικό» μέχρι να «εξευρωπαϊστεί»!!! Δηλαδή να γίνει μια χώρα χωρίς Ελληνική ταυτότητα… Και μια τελευταία απορία: Οι συγκυβερνώντες γιατί έχουν τόση αγωνία, γιατί ιδρώνουν να μειωθούν οι ποινές για τους καταχραστές του δημοσίου, για τους δωροδοκηθέντες κλπ; Φοβούνται τίποτα; Ρωτάμε… Για να μην μας παρεξηγήσουν ότι υποπτευόμαστε και κάτι… Ε;


==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.