Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Απίστευτη κατρακύλα στην αγορά ακινήτων: Σπίτια πωλούνται σε τιμές μεταχειρισμένων ΙΧ!


Δεν έχει τέλος η απαξίωση της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων, που έχουν επιβάλει τα αλλεπάλληλα μνημόνια και η φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης.

Οι τιμές των ακινήτων στην Ελλάδα της κρίσης εξακολουθούν να βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση.

Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα που παρουσιάζει το «Βήμα» όπως εκείνο ενός δυαριού σε πάροδο της οδού Ριζάρη το οποίο πουλήθηκε για μόλις 10.000 ευρώ.

Την ίδια στιγμή στο Κολωνάκι αγοραστής φαίνεται να «χτυπάει» διαμέρισμα 100 τ.μ. 5ου ορόφου, του 1971, σε πάροδο της πατριάρχου Ιωακείμε για 150.00 ευρώ.

Περιοχές όπως η Γλυφάδα και το Νέο Ηράκλειο οι τιμές των ακινήτων έχουν πέσει ακόμη και στο μισό, ενώ, στην οδό Ευελπίδων ρετιρέ 90 τ.μ. απέναντι από τα δικαστήρια πουλήθηκε έναντι 33.000 ευρώ, στην ίδια τιμή με ένα δυάρι στη Μητροπόλεως στο ύψος της Καπνικαρέας.

Στο Νέο Ηράκλειο διαμερίσματα του 2010 που οι τιμή τους ήταν 3.000€/τ.μ. σήμερα είναι στα ...
1.500€/ τ.μ.

Τρεις είναι οι βασικές δυνάμεις που επενεργούν στην κτηματαγορά κι εξακολουθούν να ισοπεδώνουν τις τιμές.
-τα ενοίκια έχουν πέσει υπερβολικά την ώρα που οι φόροι έχουν πολλαπλασιαστεί
-η πλειονότητα των ιδιοκτητών έχει υποστεί μεγάλη μείωση εσόδων (κλείσιμο επιχειρήσεων, απώλεια εργασίας, μείωση εισοδημάτων)
-οι τράπεζες έχουν αποσυρθεί από τη στήριξη της κτηματαγοράς, αφού σπάνια δίνουν στεγαστικά χωρίς ο αγοραστής να καταθέσει ως ενέχυρο της αξία του ακινήτου σε μετρητά.
makeleio
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.