Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Τον εχθρόν φίλον ποιείν και ευεργετείν: "Ντρίπλα" Κωσταράκου στον Τσουκαράκη με "προπονητή" τον Αβραμόπουλο! Που μετατίθεται


"Στοχαστικά Γονατογραφήματα"


Η είδηση, όπως την περιγράφει το onalert:
Η μεγάλη ντρίπλα Κωσταράκου με “προπονητή” τον Αβραμόπουλο! Ο “αρχισυνδικαλιστής” των στρατιωτικών ,πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπνδίας Ενώσεων Στρατιωτικών Αντισυνταγματάρχης Ανέστης Τσουκαράκης παίρνει μετάθεση στο…πλευρό του Α/ΓΕΕΘΑ!

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες που υπάρχουν “το νεοσυσταθέν Τμήμα Ισότητας και Μέριμνας Προσωπικού του ΓΕΕΘΑ καλείται να στελεχώσει ο Πρόεδρος της ΠΟΕΣ, Αντισυνταγματάρχης Ανέστης Τσουκαράκης, μετά από προσωπικό αίτημα του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκου, με την υπ΄ αριθμ. Φ.411/56/264/576/Σ.4015/29-10-2014 διαταγή του ΥΕΘΑ, Δ. Αβραμόπουλου”.

Το γεγονός ότι ο Α/ΓΕΕΘΑ τοποθετεί τον Τσουκαράκη -που έχει κάνει μηνύσεις κατά του ΓΕΕΘΑ- σε θέση που έχει να κάνει με τη μέριμνα προσωπικού έχει φυσικά δύο αναγνώσεις:

•Η πρώτη ότι υπάρχει πραγματική βούληση ανάδειξης ανισοτήτων και επίλυσής τους

•Η δεύτερη ότι επιχειρείται μ΄ αυτό το τρόπο η χειραφέτηση των Ενώσεων και του ίδιου του Προέδρου της Ομοσπονδίας;

Όπως και να ‘χει και με δεδομένο ότι ο Τσουκαράκης θα μετατεθεί, μιλάμε για το πιο “καυτό” δίδυμο”, την συνύπαρξη του οποίου θα παρακολουθούμε πλέον από κοντά.

Να σημειώσουμε ότι και πριν από λίγους μήνες ο Α/ΓΕΕΘΑ είχε σκεφτεί να μεταθέσει τον Τσουκαράκη “κοντά” του. Δεν το τόλμησε. Τώρα φαίνεται ότι έπαιξε ρόλο ο Αβραμόπουλος.
"Προσέχειν τοις εχθροίς· πρώτοι γαρ των αμαρτημάτων αισθάνονται", Αντισθένης, 445-360 π.Χ., Κυνικός φιλόσοφος. μτφρ: "Να προσέχεις αυτά που λένε οι εχθροί σου. Είναι οι πρώτοι που θα επισημάνουν τα λάθη σου", είναι αυτό που μου ήρθε στο νου μου διαβάζοντας την παραπάνω είδηση.  ...
Οι γνωρίζοντες περί των συνδικαλιστικών και των κωδίκων των στρατιωτικών ίσως να περιμέναμε μία δυσμενή αντιμετώπιση του εν λόγω προέδρου, ο οποίος σημειωτέον είναι και εν ενεργεία και διέπεται από κανονισμούς πειθαρχίας και ΣΠΚ.
Αυτή η εξέλιξη δίνει άλλη διάσταση στα διαλαμβανόμενα κυβέρνησης και συνδικαλιστών του στρατού. Η φιλική αυτή προσέγγιση και μάλιστα η συγκατοίκηση σε διπλανά γραφεία μας υποψιάζει δυσάρεστα και μας εκπλήσσει αρνητικά. Είναι δυνατόν να υπάρχει αυτή η εκδοχή ως φυσιολογική εξέλιξη στους αγώνες διεκδίκησης των ε/ε στρατιωτικών ή "Τους αντιπάλους σου ή πρέπει να τους παίρνεις με το μέρος σου ή να τους εκμηδενίζεις", προτιμώντας το δεύτερο, όπως μας περιγράφει ο Νικολό Μακιαβέλι;

Η συνέχεια θα δείξει, ίσως τώρα προβούμε σε λανθασμένες κρίσεις και εκτιμήσεις:
"Τον εχθρόν φίλον ποιείν και ευεργετείν..."  όπως θα έλεγε ο Κλεόβουλος ο Ρόδιος, 6ος π.Χ. αιών, Εκ των 7 σοφών της Αρχ. Ελλάδος (μτφρ: τον εχθρό σου να τον κάνεις φίλο και να τον ευεργετείς...)

Νάσος

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.