Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

"Φιλική" συνάντηση Αβραμόπουλου Ερντογάν στην Πόλη - Φωτογραφίες

Συνάντηση με τον Ερντογάν η οποία χαρακτηρίζεται "φιλική" είχε ο Αβραμόπουλος στην Κωνσταντινούπολη, όπως έγραψε νωρίτερα το Onalert.gr.
Ποιος βέβαια μπορεί να πιστέψει ότι αυτές τις ημέρες με την Τουρκία να έχει κάνει απίστευτες προκλήσεις στην Κύπρο και να ...προαναγγέλει κρίση στο Αιγαίο, μπορεί να γίνει "φιλική συζήτηση"; Αβραμόπουλος και Ερντογάν γνωρίζονται από παλιά όταν ήταν δήμαρχοι σε Αθήνα και Κωνσταντινούπολη. Είχαν επαφές.

Σύμφωνα με την πληροφόρηση από το επιτελείο του Επιτρόπου:
 Ανεπίσημη και φιλική συζήτηση με τον Πρόεδρο της Τουρκίας κ. Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε το απόγευμα του Σαββάτου 1 Νοεμβρίου, ο νέος Επίτροπος Μετανάστευσης & Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος στο περιθώριο της επισκέψεως που πραγματοποίησε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.



Ο κ. Αβραμόπουλος μετέβη στην Κωνσταντινούπολη για να επισκεφθεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο καθ’ οδόν προς την ανάληψη των νέων καθηκόντων του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες. Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ευχήθηκε στον κ. Αβραμόπουλο κάθε επιτυχία στη νέα αποστολή του και σημείωσε το ενδιαφέρον με το οποίο ο «Έλληνας πολιτικός αντιμετωπίζει ανέκαθεν τα ζητήματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου».


Μετά το γεύμα που παρέθεσε ο Πατριάρχης στο Φανάρι, ο Έλληνας Επίτροπος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Τούρκο Πρόεδρο, με τον οποίο συνδέεται από παλιά φιλία από την εποχή που και οι δύο ήταν δήμαρχοι στην Αθήνα και στην Κωνσταντινούπολη, αντίστοιχα.

Ο κ. Αβραμόπουλος δέχθηκε πρόσκληση του κ. Ερντογάν να συναντηθούν ιδιωτικά και άτυπα στην προεδρική κατοικία στην Κωνσταντινούπολη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ανασκόπηση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος όπως οι εξελίξεις στην περιοχή, ζητήματα ασφάλειας και οικονομικής συνεργασίας.

Σίγουρα πολλοί δεν γνωρίζουν ότι όταν ο Ερτογάν ήταν φυλακισμένος στην Κωνσταντινούπολη, τον είχε επισκεφθεί εκεί για συμπαράσταση ο κ. Αβραμόπουλος.
Ευριπίδης Μπίλλης

ΦΩΤΟ-Τι συζήτησαν Αβραμόπουλος-Ερντογάν
Inline image 1
ΦΩΤΟ-Τι συζήτησαν Αβραμόπουλος-Ερντογάν

Συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν είχε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στην Κωνσταντινούπολη. Ο νέος Επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ αποδέχθηκε την πρόσκληση του Τούρκου Προέδρου για μια ιδιωτική και άτυπη συνάντηση στην προεδρική κατοικία ενώ στην ατζέντα της συνάντησης κυριάρχησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως οι εξελίξεις στην περιοχή, ζητήματα ασφάλειας και οικονομικής συνεργασίας.

Νωρίτερα, ο κ. Αβραμόπουλος επισκέφθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο, καθ’ οδόν προς την ανάληψη των νέων καθηκόντων του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες. Ο πατριάρχης Βαρθολομαίος ευχήθηκε στον κ. Αβραμόπουλο κάθε επιτυχία στη νέα αποστολή του και σημείωσε το ενδιαφέρον με το οποίο ο «Έλληνας πολιτικός αντιμετωπίζει ανέκαθεν τα ζητήματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου».

Δείτε τις φωτογραφίες:
Inline image 2
Inline image 3
Inline image 4
Inline image 5

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.