Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Δημ. Αντωνίου: «ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ» των μετόχων της ΑΤΕ και της Proton και των Μικρο-ομολογιούχων

«ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ»
των μετόχων της ΑΤΕ, της Proton και των Μικρο-ομολογιούχων.
Του Δημ. Αντωνίου, ιατρού
Με κεφάλαια (μετοχικό κεφάλαιο) και την εγγύηση του Δημοσίου, ΤΧΣ, ΤΑΙΠΕΔ και Τράπεζας της Ελλάδος, ιδρύεται η Τράπεζα Ιδιωτικού Δικαίου «Τράπεζα Σωτηρίας», οι οποία κεφαλαιοποιεί τις ζημίες που υπέστησαν οι μέτοχοι της ΑΤΕ και οι Μικρο-ομολογιούχοι (περίπου 1 δις. ευρώ). Δηλ. χορηγεί δωρεάν μετοχές στους μετόχους της ΑΤΕ, ισόποσα με την τελευταία αξία των μετοχών των πριν τον κλείσιμο της ΑΤΕ (0.1550 ευρώ) και συνολικά 26 εκατ. ευρώ, ενώ τα ομόλογα των Μικρο-ομολογιούχων τα μετατρέπει σε ομόλογα CoCos, δηλ. δυνάμενα να μετατραπούν σε μετοχές της νέας τράπεζας. Έτσι οι μέτοχοι της ΑΤΕ και οι μικρο-ομολογιούχοι γίνονται μέτοχοι της νέας τράπεζας, ισόποσα με τις ζημίες των και μετέχουν των κερδών της, με την υποχρεωτική διανομή μερισμάτων σε αυτούς σε ένα προσυμφωνημένο ποσοστό επί των ετήσιων κερδών της τράπεζας. ...
Νομίζω ότι η Ιδέα είναι πολύ καλή, αν και το παραπάνω σχέδιο χρήζει φυσικά χρηματο-τεχνικής επεξεργασίας.

Καλά τα λέμε για τις διαστάσεις σκανδάλου που έχει λάβει η πώληση της ΑΤΕ (το υγιές κομμάτι πάει στην Πειραιώς), αλλά με αυτούς που είχαν αγοράσει μετοχές της Αγροτικής, τι γίνεται;

Γιατι, αυτο που γίνεται τους τελευταίους μήνες (μην πούμε χρόνια) στο χρηματιστήριο είναι ένα ακόμα έγκλημα για το οποίο δεν μιλά κανείς.

Διαβάστε μια ανάλυση του capital.gr για το τι εκτιμάται οτι θα γίνει με τους μετόχους της ΑΤΕ που είναι σε “αναμμένα κάρβουνα”:

Έμπειρα στελέχη της αγοράς σχολιάζουν, ότι στην ουσία οι μέτοχοι της Αγροτικής δεν έχουν τίποτα να περιμένουν, αφού βάσει συμμετοχής τους στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας, ακόμη και αν τους αναλογούσε ένα κομμάτι του τιμήματος που καταβάλει η Πειραιώς (95 εκατ. ευρώ), αυτό δεν θα ξεπερνούσε τα 0,05 ευρώ ανά μετοχή.

Το free float της Αγροτικής διαμορφώνεται στο 10% επί του συνόλου των μετοχών, ήτοι 175 εκατ. κομμάτια, ενώ αν λάβουμε υπόψη τη σημερινή τιμή της μετοχής στα 0,1550 ευρώ (που είναι η τιμή που έκλεισε όταν ανακοινώθηκε το deal), τότε η συνολική αξία των μετοχών που βρίσκονται στα χέρια ιδιωτών μετόχων ανέρχεται σε περίπου 26 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, οι μέτοχοι της Αγροτικής έχουν περάσει… από χίλια κύματα και έχουν δει την αξία των τοποθετήσεών τους να συρρικνώνεται δραματικά, σε ποσοστό 84% το τελευταίο δωδεκάμηνο. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η τελευταία φορά που ο τίτλος της ΑΤΕ διαπραγματεύτηκε πάνω από το 1 ευρώ ήταν τον Αύγουστο του 2011.
Ακραίο κερδοσκοπικό παιχνίδι στην μετοχή της ΑΤΕ
Τις τελευταίες δύο ημέρες παρατηρείται ένα ακραίο κερδοσκοπικό παιχνίδι στην μετοχή της ΑΤΕ Bank. Χθες κατέγραψε μια εντυπωσιακή άνοδο για να κλείσει στο +17% ενώ σήμερα από τον αυξημένο όγκο αλλά και την ενδοσυνεδριακή συμπεριφορά εγείρονται ερωτηματικά για το τι συμβαίνει.

Η συμπεριφορά της μετοχής είναι απόρροια ακραίας κερδοσκοπίας ενόψει της αύξησης κεφαλαίου και του reverse split, συμβαίνει κάτι άλλο και ποιοι είναι αυτοί που κερδοσκοπούν αυξάνοντας κατακόρυφα το επενδυτικό ρίσκο στην μετοχή;
Προφανώς η μόνη αρμόδια αρχή που μπορεί να διερευνήσει το θέμα είναι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Το reverse split και η αύξηση κεφαλαίου

H ATE θα προχωρήσει σε αύξηση της ονομαστικής αξίας από 0,72 ευρώ στα 7,2 ευρώ με ταυτόχρονη μείωση του αριθμού των κοινών μετοχών (reverse split) με αναλογία δέκα (10) παλαιές μετοχές προς μία (1) νέα, δηλαδή με μείωση του αριθμού των μετοχών από 905.444.444 σε 90.544.444.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η μετοχή από τα 0,54 ευρώ θα βρεθεί στα 5,4 ευρώ.
Εν συνεχεία η τράπεζα θα μειώσει το μετοχικό της κεφάλαιο κατά 597,593 εκατ ευρώ με μείωση της ονομαστικής αξίας της τιμής της μετοχής από 7,2 ευρώ σε 0,60 ανά μετοχή.
Η ΑΤΕ θα προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της με καταβολή μετρητών ύψους 706,246 εκατ ευρώ και έκδοση 1.177.077.772 νέων κοινών ονομαστικών με δικαίωμα ψήφου μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,60, με τιμή διάθεσης 1,07 ευρώ η κάθε μία, η οποία θα δύναται να είναι ανώτερη της χρηματιστηριακής τιμής κατά το χρόνο αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης, με σκοπό την άντληση κεφαλαίων ύψους μέχρι 1,259.5 δις ευρώ και με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων σε αναλογία 13 νέες κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,60 ευρώ για κάθε μία (1) παλαιά κοινή ονομαστική μετά ψήφου μετοχή, ονομαστικής αξίας 0,60 ευρώ. Τα κεφάλαια που θα αντληθούν, θα διατεθούν κατά το ποσό των 675 εκατ. για την εξαγορά των προνομιούχων μετοχών που κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο.
Σύμβουλοι έκδοσης της αύξησης έχουν οριστεί οι Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Eurobank EFG Equities και Τράπεζα Πειραιώς. Το Ελληνικό Δημόσιο ως βασικός μέτοχος σε ποσοστό 77,312% του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας θα συμμετάσχει στην αύξηση και επιπλέον θα συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου μέσω τυχόν αδιάθετων νέων μετοχών έως το ποσό των 170,75 εκατ..
 H τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για τoυς ομολογιούχους

Δέκα βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσαν τροπολογία, με αίτημα να αποκατασταθούν μικροομολογιούχοι-αποταμιευτές, που είχαν εμπιστευθεί οικονομίες μιας ζωής στο Ελληνικό Κράτος, οι οποίες και εξανεμίσθηκαν. Ποιο είναι το σχέδιο.

Τροπολογία για την αποκατάσταση των μικρο-ομολογιούχων, μετά τη ζημιά που υπέστησαν λόγω του PSI, κατέθεσαν 10 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Μεταξύ άλλων, σημειώνεται πως το PSI του Μαρτίου 2012 οδήγησε σε οικονομική καταστροφή περίπου 15.000 φυσικά πρόσωπα και τις οικογένειές τους.
Η τροπολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης προβλέπει την αποζημίωση των ομολογιούχων, μέσω έκδοσης ομολόγων ειδικού σκοπού, ενώ αφορά σε αποκατάσταση στο 100% του ποσού, εάν η ζημιά ανέρχεται έως τις 100 χιλ. ευρώ.
Η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Οι περισσότεροι, επισημαίνεται, ήταν μικροομολογιούχοι- αποταμιευτές, που είχαν εμπιστευθεί οικονομίες μιας ζωής στο Ελληνικό Κράτος, τοποθετώντας τες σε ελληνικά κρατικά ομόλογα. Ως αποτέλεσμα, σήμερα οι ομολογιούχοι, με εξανεμισμένες τις οικονομίες τους, οι περισσότεροι μεγάλης ηλικίας και σε απελπιστική οικονομική κατάσταση, βρέθηκαν με τις αποταμιεύσεις τους «κουρεμένες» κατά 53,5% και με νέα ομόλογα λήξεως από το έτος 2023 έως το έτος 2042. Βρέθηκαν, δηλαδή, όπως τονίζεται, να πληρώνουν την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο ίδιο το κράτος, αλλά και τις υποσχέσεις των εκπροσώπων του πάλαι ποτέ δικομματισμού.

Αναλυτικά η τροπολογία
Θέμα: Αποκατάσταση της ζημίας των μικροομολογιούχων-αποταμιευτών
Α. ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
Το PSI του Μαρτίου 2012 οδήγησε, μεταξύ άλλων σε οικονομική καταστροφή 15.000 περίπου φυσικά πρόσωπα και τις οικογένειές τους. Οι περισσότεροι ήταν μικροομολογιούχοι-αποταμιευτές, που είχαν εμπιστευθεί οικονομίες μιας ζωής στο Ελληνικό Κράτος, τοποθετώντας τες σε ελληνικά κρατικά ομόλογα.
Ως αποτέλεσμα, σήμερα οι ομολογιούχοι, με εξανεμισμένες τις οικονομίες τους, οι περισσότεροι μεγάλης ηλικίας και σε απελπιστική οικονομική κατάσταση, βρέθηκαν με τις αποταμιεύσεις τους «κουρεμένες» κατά 53,5% και με νέα ομόλογα λήξεως από το έτος 2023 έως το έτος 2042. Βρέθηκαν, δηλαδή, να πληρώνουν την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο ίδιο το κράτος, αλλά και τις υποσχέσεις των εκπροσώπων του πάλαι ποτέ δικομματισμού.
Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό των χιλιάδων ομολογιούχων για την εύρεση λύσης τόσο για το οικονομικό σκέλος – από τις καταγραφόμενες σημαντικές απώλειες που υπέστησαν – όσο και για την ηθική αποκατάστασή τους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, λαμβάνοντας υπόψη την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, επεξεργάστηκε, μετά από διαβούλευση με τους εκπροσώπους των μικρομολογιούχων, τις καλύτερες δυνατές στις παρούσες συνθήκες λύσεις για την αποκατάστασή τους, όπως αποτυπώνονται στις διατάξεις του παρόντος άρθρου.
Συγκεκριμένα:
Με την παράγραφο 1 ορίζονται οι προϋποθέσεις υπαγωγής στη ρύθμιση. Πρόκειται για φυσικά πρόσωπα, δικαιούχους τίτλων (ομόλογα) του Ελληνικού Δημοσίου, οι οποίοι χαρακτηρίσθηκαν ως «επιλέξιμοι τίτλοι» και αντικαταστάθηκαν με νέους τίτλους εκδόσεως του Ελληνικού Δημοσίου σύμφωνα με τον Ν. 4050/2012 (Α’ 36), κατά τη διαδικασία αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους (PSI), υπό την προϋπόθεση ότι δεν δηλώθηκε ρητώς εκ μέρους τους συναίνεση στη διαδικασία αντικατάστασης, δεν πρόκειται για επαγγελματίες επενδυτές και δεν πρόκειται για πρόσωπα που είχαν λάβει κρατικούς τίτλους ως αποζημίωση απόλυσης. Για τους τελευταίους θα υπάρξει ειδική ρύθμιση.
Με την παράγραφο 2 προβλέπεται η αποκατάσταση της ζημίας των ως άνω προσώπων, (η οποία ζημία – «κούρεμα» υπολογίζεται σε ποσοστό 53,5% της αξίας των τίτλων πριν την αντικατάστασή τους), με την έκδοση νέων τίτλων (Ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου Ειδικού Σκοπού). Η αποκατάσταση θα αφορά στο 100% για ζημία έως 100.000 ευρώ, ενώ για το μέρος της ζημίας που θα ξεπερνά το ποσό αυτό η αποκατάσταση θα είναι μερική, όπως ορίζεται ειδικότερα.
Με την παράγραφο 3 ρυθμίζεται η Διαδικασία εφαρμογής του παρόντος άρθρου: προηγείται απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, ύστερα από σύμφωνη γνώμη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ), με την οποία προσδιορίζονται οι ειδικότερες τεχνικές προϋποθέσεις της παραγράφου 1, ενώ εξουσιοδοτείται ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) να εκδώσει Πρόσκληση εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου για τη συμμετοχή των φυσικών προσώπων στη διαδικασία. Η έκδοση των νέων τίτλων διενεργείται με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, ύστερα από σύμφωνη γνώμη του ΓΛΚ και του ΟΔΔΗΧ. Υπενθυμίζεται ότι οι εισηγήσεις των ανωτέρω δημοσίων υπηρεσιών και οργανισμών κατά το χρόνο προ του PSI ήταν να μην ενταχθούν σε αυτό οι μικρο-ομολογιούχοι.
Με τις παραγράφους 4, 5 και 6 εξειδικεύεται το πεδίο εφαρμογής της παρούσας ρύθμισης. Συγκεκριμένα ορίζεται ότι:
Για τον υπολογισμό της συνολικής ζημίας λαμβάνεται υπόψη η τιμή κτήσης ανά ομόλογο.
Η αποκατάσταση αφορά και όσους ήταν δικαιούχοι κατά τον κρίσιμο χρόνο της αντικατάστασης των τίτλων τους και προέβησαν μεταγενέστερα σε πώλησή τους, με αφαίρεση αξίας ίσης με την αξία του τιμήματος που εισέπραξαν από την πώληση.
Η αποκατάσταση αφορά στην αξία των ελληνικών κρατικών ομολόγων, που διακρατούσαν φυσικά πρόσωπα έως την 10η Μαΐου 2010. Όσοι ομολογιούχοι προχώρησαν σε αύξηση θέσεων/αγορά ομολόγων από την 11η Μαΐου 2010 και εντεύθεν, θα αποζημιωθούν κατά την προτεινόμενη διαδικασία μόνο για το μέρος που κατείχαν ως την προαναφερόμενη ημερομηνία (10.5.2010).
Οι προτεινόμενες ρυθμίσεις αποτελούν ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της σταδιακής αποκατάστασης των πληγών και των αδικιών, που έχει προκαλέσει η εφαρμογή των καταστροφικών Μνημονίων στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας.
Β. ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΥ
Άρθρο 1
1. Οι διατάξεις του παρόντος άρθρου εφαρμόζονται αποκλειστικά για φυσικά πρόσωπα, δικαιούχους τίτλων (ομολόγων) του Ελληνικού Δημοσίου, οι οποίοι χαρακτηρίστηκαν ως «επιλέξιμοι τίτλοι» και αντικαταστάθηκαν με νέους τίτλους εκδόσεως του Ελληνικού Δημοσίου σύμφωνα με τον Ν. 4050/2012 (Α’ 36), τις υπ’ αρ. 5/2012 (Α’ 37) και 10/2012 (Α’ 50) Πράξεις Υπουργικού Συμβουλίου και την υπ’ αρ. 2/20964/0023 Α/9.3.2012 Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, υπό τις εξής προϋποθέσεις:
α. δεν δηλώθηκε ρητά και έγκυρα συναίνεσή τους στην ως άνω διαδικασία αντικατάστασης
β. δεν εμπίπτουν στην κατηγορία προσώπων που ασχολούνται κατ’ επάγγελμα με επενδυτικές δραστηριότητες (μη επαγγελματίες επενδυτές, μικροομολογιούχοι, αποταμιευτές), όπως οι έννοιες αυτές προκύπτουν από τη συνδυαστική ερμηνεία των διατάξεων:
- της Οδηγίας 2004/39/ΕΚ (ΕΕ L 145)
- του Ν. 3606/2007 (Α’ 195), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική έννομη τάξη η ως άνω Οδηγία και
- του άρθρου 26 Ν. 2515/1997
γ. δεν πρόκειται για πρόσωπα που είχαν λάβει τους κρατικούς τίτλους ως αποζημίωση απόλυσης
2. Για τα πρόσωπα που πληρούν τις προϋποθέσεις της παραγράφου 1 του παρόντος εκδίδονται νέοι τίτλοι (Ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου Ειδικού Σκοπού), σε συνάρτηση με το ύψος της ζημίας που υπέστησαν από την αναγκαστική συμμετοχή τους στη διαδικασία αντικατάστασης των τίτλων τους σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4050/2012 και η οποία υπολογίζεται σε ποσοστό 53,5% της αξίας των τίτλων πριν την αντικατάστασή τους, ως εξής:
α. Για ζημία (ή το μέρος ζημίας) έως € 100.000 εκδίδονται ομόλογα ίσης αξίας με τη ζημία. Η διάρκεια των ομολόγων αυτής της κατηγορίας ορίζεται ως ακολούθως:
- για ποσό έως € 25.000, εκδίδονται ομόλογα διάρκειας 3 ετών
- για ποσό από € 25.000 – € 50.000 εκδίδονται ομόλογα διάρκειας 5 ετών
- για ποσό € 50.000 – € 75.000, εκδίδονται ομόλογα διάρκειας 7 ετών
- για ποσό € 75.000- € 100.000, εκδίδονται ομόλογα διάρκειας 10 ετών.
β. Για τα ποσά της ζημίας άνω των € 100.000, εκδίδονται ομόλογα 10ετούς διάρκειας, η αξία των οποίων διαμορφώνεται ως εξής:
- για ποσό από € 100.000 – € 200.000, εκδίδονται ομόλογα αξίας ίσης με το 50% της ζημίας
- για ποσό από € 200.000 – € 300.000 εκδίδονται ομόλογα αξίας ίσης με το 25% της ζημίας
- για ποσό από € 300.000 – € 400.000 εκδίδονται ομόλογα αξίας ίσης με το 12,5% της ζημίας
- για ποσό από € 400.000 και άνω εκδίδονται ομόλογα αξίας ίσης με το 6% της ζημίας
3. Η διαδικασία έκδοσης των τίτλων Ειδικού Σκοπού, όπως περιγράφονται στην παράγραφο 2 του παρόντος, έχει ως εξής:
Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, ύστερα από σύμφωνη γνώμη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ), προσδιορίζονται οι ειδικότερες τεχνικές προϋποθέσεις της παραγράφου 1 του παρόντος καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά έγγραφα και παραστατικά που αποδεικνύουν την υπαγωγή των φυσικών προσώπων στις διατάξεις και προϋποθέσεις του παρόντος άρθρου και εξουσιοδοτείται ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) να εκδώσει Πρόσκληση εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου.
Με την Πρόσκληση καλούνται τα ως άνω φυσικά πρόσωπα, εντός συγκεκριμένης προθεσμίας, να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά έγγραφα και παραστατικά εις διπλούν (ένα αντίγραφο στον ΟΔΔΗΧ και ένα αντίγραφο στο ΓΛΚ) και να δηλώσουν ρητώς τη βούλησή τους για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος άρθρου.
Εντός προθεσμίας 30 ημερών που άρχεται από τη λήξη της προθεσμίας που ορίζεται με την άνω Πρόσκληση, ο ΟΔΔΗΧ και το ΓΛΚ αποστέλλουν τους φακέλους στον Υπουργό Οικονομικών μαζί με σύμφωνη γνώμη για την ένταξη ή όχι κάθε συμμέτοχου-φυσικού προσώπου στην παρούσα ρύθμιση.
Η έκδοση των νέων τίτλων διενεργείται με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, ύστερα από τις σύμφωνες γνώμες του προηγούμενου εδαφίου, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
4. Στην διαδικασία, όπως περιγράφεται στην παράγραφο 3 του παρόντος, θα συμμετάσχουν τα φυσικά πρόσωπα που παραμένουν μέχρι σήμερα δικαιούχοι των συγκεκριμένων τίτλων, καθώς και όσοι ήταν δικαιούχοι κατά τον κρίσιμο χρόνο της αντικατάστασής τους σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4050/2012 (Α’ 36) και προέβησαν σε πώλησή τους.
5. Για τον υπολογισμό της συνολικής ζημίας, όπως αναφέρεται στην παράγραφο 2 του παρόντος, λαμβάνεται υπόψη η τιμή κτήσης ανά ομόλογο.
6. Η παραπάνω αποκατάσταση των φυσικών προσώπων αφορά στην αξία των ελληνικών κρατικών ομολόγων, που διακρατούσαν φυσικά πρόσωπα έως την 10η Μαΐου 2010. Όσοι ομολογιούχοι προχώρησαν σε αύξηση θέσεων/αγορά ομολόγων από την 11η Μαΐου 2010 και εντεύθεν, θα αποζημιωθούν κατά τη διαδικασία που προβλέπεται στο παρόν μόνο για το μέρος που κατείχαν ως την προαναφερόμενη ημερομηνία (10.5.2010).

Σχέδιο Νόμου του Σύριζα για τους Ομολογιούχους, σήμερα ! 05-11-2014.
 Δημ. Αντωνίου, ιατρός και «μαυρισμένος» Πρόεδρος της «Ελπίδα Πολιτείας».

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.