Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

168 "ναι" και 131... "παρών" στην υποψηφιότητα Δήμα


Από τη Βουλή και αυτή τη φορά δεν βγήκε… «λευκός καπνός».
Συνολικά 168 βουλευτές ψήφισαν το Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ 131 ψήφισαν «παρόν»

Η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά απουσίασε από τη διαδικασία.
Ποίοι άλλαξαν «γνώμη» στη δεύτερη ψηφοφορία 

Οι ανεξάρτητοι βουλευτές που άλλαξαν την ψήφο τους κατά τη δεύτερη ψηφοφορία για την Προεδρική Εκλογή είναι:
Παναγιώτης Μελάς: Ψήφισε «Ναι» στη δεύτερη ψηφοφορία ενώ στη πρώτη είχε ψηφίσει «Παρών»
Βασίλης Οικονόμου - Ψήφισε «Ναι» στη δεύτερη ψηφοφορία ενώ στη πρώτη είχε ψηφίσει «Παρών»
Μίκα Ιατρίδη - Ψήφισε «Ναι» στη δεύτερη ψηφοφορία ενώ στη πρώτη είχε ψηφίσει «Παρών»
Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος - Ψήφισε «Ναι» στη δεύτερη ψηφοφορία ενώ στη πρώτη απουσίαζε
Γιώργος Κασαπίδης - Ψήφισε «Ναι» στη δεύτερη ψηφοφορία ενώ στη πρώτη απουσίαζε
Στάθης Μπούκουρας - Ψήφισε «Ναι» στη δεύτερη ψηφοφορία ενώ στη πρώτη απουσίαζε
Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος - Ψήφισε «Ναι» στη δεύτερη ψηφοφορία ενώ στη πρώτη απουσίαζε
Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά – Απουσίαζε από τη δεύτερη ψηφοφορία ενώ στην πρώτη είχε ψηφίσει «Παρών».

Αντ. Σαμαράς: στην τρίτη ψηφοφορία δεν θα υπάρχει «παρών»
Στην τρίτη ψηφοφορία δεν θα υπάρχει «παρών», δήλωσε ο Πρωθυπουργός εξερχόμενος της Βουλής μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
«Ευελπιστώ στην τρίτη ψηφοφορία να αποφύγουμε τον εθνικό κίνδυνο, την εθνική περιπέτεια. Όμως στην τρίτη ψηφοφορία δεν θα υπάρχει ‘παρών’, θα υπάρχει ονοματεπώνυμο και ο κάθε βουλευτής θα βρεθεί ενώπιος ενωπίω με την αγωνία των Ελλήνων και με το συμφέρον της πατρίδας», τόνισε.
Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε πάντως την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι «παρά τις όποιες διαφορές μας και παρά την τρομοκρατία και τη λάσπη του δίδυμου Τσίπρα - Καμμένου και άλλοι βουλευτές ψήφισαν τον Σταύρο Δήμα σήμερα για Πρόεδρο».
Κάλεσε τέλος τους βουλευτές -εν όψει της τρίτης ψηφοφορίας- να αναλάβουν την ευθύνη τους ως προς τις συνέπειες που θα έχει η ψήφος τους πάνω στη σταθερότητα, την ομαλότητα και το μέλλον της πατρίδας.

Αλέξης Τσίπρας: Οι εκλογές είναι… μονόδρομος

«Είναι φανερό πως ένας μεγάλος αριθμός βουλευτών δεν δίνει λευκή επιταγή στην κυβέρνηση να εφαρμοσει τα νέα μέτρα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης ψηφοφορίας για εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας.
«Η κυβέρνηση κατάφερε να συγκεντρώσει μόνο 168 ψήφους, εκ των οποίων και εκ των οποίων και δύο χιτλερικες (Μπούκουρα και Αλεξόπουλου). Όλα δειχνουν ότι και στην 3η ψηφοφορια δεν θα επιτευχθεί ο αριθμός των 180 βουλευτών. Οι εκλογές ειναι μονόδρομος», επισήμανε ο κ. Τσίπρας.

Κουβέλης: «Ήρθε η ώρα η κοινωνία να αλλάξει σελίδα»
«Η άρνηση των βουλευτών να ψηφίσουν "Δήμα" είναι η άρνησή τους να συμβάλλουν στη διατήρηση των ασκούμενων πολιτικών. Ήρθε η ώρα η κοινωνία να αλλάξει σελίδα», ανέφερε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, μετά τη δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Όσον αφορά στην ανεξαρτητοποίηση της Νίκης Φούντα από τη Δημοκρατική Αριστερά, ο Φώτης Κουβέλης σχολίασε: «Ο καθένας παίρνει το δρόμο του».
Να σημειωθεί πως ο Φώτης Κουβέλης ψήφισε «παρών», ενώ σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με πιθανή σύμπραξη της Δημοκρατικής Αριστεράς με το ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «εσείς είπατε».

Καμμένος: «Έρχεται η απελευθέρωση της χώρας από τα μνημόνια»
«Να είναι σίγουρος ο λαός ότι η ελπίδα έρχεται και με την απελευθέρωση της χώρας από τα μνημόνια και τις πολιτικές που επιβάλλουν οι ξένοι κατακτητές, οι τραπεζίτες και οι δανειστές»,  δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, σε δηλώσεις του μετά τη δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
«Είμαστε όρθιοι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και θα παραμείνουμε μέχρι τέλους, τα "μαξιλάρια" θα ακολουθήσουν την τύχη όλων εκείνων που παραβίασαν τη λαϊκή εντολή», πρόσθεσε ο Πάνος Καμμένος.

Κουτσούμπας: «Ο λαός θα σταθεί απέναντι στη δυσοσμία ενός συστήματος που δε γιατρεύεται»
«Απέναντι στη δυσοσμία ενός συστήματος που δε γιατρεύεται, απέναντι στα πολιτικά «πάρε – δώσε» των άλλων δυνάμεων, στους εκβιασμούς αλλά και τις αυταπάτες τόσο της κυβέρνησης όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο λαός μπορεί να αντιτάξει την οργάνωση πάλης του, την οργάνωση της λαϊκής συμμαχίας του, με ακόμα πιο δυνατό, αυτή τη φορά, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας».
Αυτά δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά τη δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Μελάς: «Πάνω από κόμματα να βάλουμε τον ελληνικό λαό»
«Ψήφισα ναι, ψήφισα τον Σταύρο Δήμα, γιατί πρώτον είναι ένας άνθρωπος τον οποίο τον εκτιμώ ιδιαίτερα και έχει μία μεγάλη πολιτική σταδιοδρομία και πιστεύω ότι ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συμβάλει, όσο το δυνατόν περισσότερο, για μία καλύτερη πορεία της χώρας».
Αυτό δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Παναγιώτης Μελάς, μετά τη δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
«Ψήφισα τον Σταύρο Δήμα, διότι, αν πάμε σε εκλογές, οι εκλογές φέρνουν πίσω την οικονομία και σήμερα επιβάλλεται όλοι πάνω από κόμματα, πάνω από πρόσωπα, πάνω από καρέκλες, να βάλουμε τον ελληνικό λαό», πρόσθεσε ο Παναγιώτης Μελάς.

Τατσόπουλος: «Θα επιμείνω στο "παρών" και στην τρίτη ψηφοφορία»
«Θα επιμείνω στο "παρών" και στην τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας», δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Πέτρος Τατσόπουλος, μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στ. Μπούκουρας: Έπραξα το καθήκον μου. Είμαι υπερήφανος για την ψήφο μου

«Υπερήφανος» για την ψήφο του κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας στη Βουλή για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας δήλωσε ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Στάθης Μπούκουρας.
Εξερχόμενος της Βουλής δήλωσε, «ψήφισα Σταύρο Δήμα για το καλό των Ελλήνων, για το καλό της πατρίδας μου. Έχω τη συνείδησή μου καθαρή και αισθάνομαι πως έπραξα το καθήκον μου. Ένα λόγος παραπάνω που ψήφισα τον κ. Δήμα, είναι το γεγονός πως κατάγεται από την περιοχή την οποία εκπροσωπώ στο Κοινοβούλιο. Είμαι περήφανος για την πράξη που έκανα».

Πότε θα γίνει η τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας
Τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι θα διεξαχθεί η τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Κατά την τρίτη ψηφοφορία χρειάζονται 180 ψήφοι, προκειμένου να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Σε περίπτωση που δεν εκλεγεί ούτε στην τρίτη ψηφοφορία Πρόεδρος της Δημοκρατίας τότε η χώρα θα οδηγηθεί σε εθνικές εκλογές στα τέλη του Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου.
kontranews

 Διαβάστε επίσης: Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014

Τα 162 «Ναι», τα 131 «παρών» και οι 7 αναποφάσιστοι Το απόγευμα το πρώτο κρας-τεστ στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Οι «κατασταλαγμένοι» και οι «ταλαντευόμενοι» βουλευτές.  

Σχετικό: Η χαρτογράφηση των εδρών της Βουλής για την εκλογή Προέδρου

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.