Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Εθνική κατάθλιψη…


Δεν προλάβαμε καν να χειροκροτήσουμε τον Πρωθυπουργό μας για την εθνοπρεπή στάση του, στην τελευταία επίσκεψη του στην Μεγαλόνησο και βυθιστήκαμε ξανά σε εθνική κατάθλιψη. Τέτοια αλλοπρόσαλλη πολιτική, τέτοια υποχωρητικότητα, τέτοιο φοβικό σύνδρομο, τέτοια ευμετάβλητη στάση και τέτοια αναθεώρηση στόχων και στρατηγικής, δεν έζησε ποτέ του, ακόμα και στις πιο δύσκολες ιστορικές του στιγμές, ο Ελληνισμός! Στην Λευκωσία για άλλη μια φορά γίναμε μάρτυρες της ίδιας χρεοκοπημένης τακτικής της πολιτικής μας ηγεσίας: Όχι μόνο της κυβέρνησης, αλλά και των περισσότερων κομμάτων της αντιπολίτευσης. ...


Που, από την μια καλούσαν την Κυβέρνηση να πάρει μέτρα κλιμάκωσης κατά της Τουρκίας: Μόνο έτσι, έλεγαν, θα υπάρξει κόστος και θα υποχρεωθεί να υποχωρήσει. Στο Συμβούλιο Αρχηγών, όμως, στο οποίο συμμετείχε και ο Αντώνης Σαμαράς ξέχασαν τη σειρά μέτρων άμεσης εφαρμογής (!) κατά της Τουρκίας, που αποφάσισε το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου και συναίνεσαν στη λήψη μέτρων αποκλιμάκωσης της κρίσης! Ακόμα και στην επίσκεψη Νταβούτογλου στην Αθήνα συναίνεσαν!

Ποια ήταν λοιπόν, τα μέτρα άμεσης εφαρμογής που το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου είχε αποφασίσει, σχετικά με τη συνεχιζόμενη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη (Α.Ο.Ζ.) από την Τουρκία; Θα καταγγέλλαμε την Τουρκία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, με σκοπό την καταδίκη των παράνομων ενεργειών της και δεν θα συναινούσαμε ποτέ στο άνοιγμα οποιουδήποτε νέου κεφαλαίου στην ενταξιακή πορεία της.

Θα αξιοποιούσαμε, σε διάφορα διεθνή φόρα, την ιδιότητα μας ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με λήψη μέτρων, που θα προκαλούν κόστος στην Τουρκία για τις παράνομες ενέργειες της. Θα μελετούσαμε τη λήψη συγκεκριμένων νομικών μέτρων εναντίον όσων εμπλέκονται με οποιονδήποτε τρόπο στις παράνομες τουρκικές ενέργειες. Θα προχωρούσαμε σε διπλωματικά διαβήματα και θα αξιοποιούσαμε τις σχέσεις μας με συγκεκριμένα κράτη. Θα καταγγέλλαμε την Τουρκία για τις παράνομες ενέργειες της στη Διεύθυνση Ωκεανών και Δικαίου της Θάλασσας της Γραμματείας των Ηνωμένων Εθνών. Θα καταγγέλλαμε την Τουρκία για την παράνομη δέσμευση και παράνομη διεξαγωγή ερευνών εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, προς το Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό. Το Εθνικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει ακόμα την μελέτη ενδεχόμενης προσφυγής στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, αλλά το μέτρο αυτό το κάναμε γαργάρα, μετά την ρηματική διακοίνωση του αποικιοκράτη David William Donald Cameron!

Τόσα μαζεμένα «θα» είχαμε να ακούσαμε από τον καιρό του Ανδρέου Παπανδρέου, ο οποίος ωστόσο, όντας αντιπολίτευση, απαιτούσε σε απόλυτη προστακτική από την κυβέρνηση! «Βυθίσατε το χώρα». Εκ των υστέρων μάλιστα αποδείχθηκε πως η θέση αυτή του Ανδρέα για σκληρή απάντηση στην Τουρκία, γινόταν σε συνεννόηση με τον επάρατο δεξιά του Κωνσταντίνου Καραμανλή! Και ήταν αυτό ένα σπουδαίο εφόδιο για την εθνική πολιτική της τότε κυβέρνησης. Σήμερα, όμως, τα πράγματα άλλαξαν. Με τον Αλέξη Τσίπρα αιχμάλωτο, αγκυλωμένο και βυθισμένο στις ΠΑΣΟΚ- αριστερο-κεντρο-κυμμουνιστικές συνιστώσες του να παραμένει απλός θεατής και θλιβερός ουραγός των εξελίξεων.

Ενώ λοιπόν όλοι ανέμεναν, στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών της Κύπρου, στην παρουσία του Πρωθυπουργού μας, να διαβουλευθούν και να αποφασίσουν για την αποτελεσματικότητα όσων οι ίδιοι προαποφάσισαν, ξαφνικά, ύστερα μάλιστα από τους πανηγυρισμούς για την επιτυχή τριμερή διάσκεψη του Καϊρου, ήρθε η ανακοίνωση της Ελληνικής Κυβέρνησης για την επίσκεψη, στις 5 Δεκεμβρίου, του δραγουμάνου Εφέντ Νταβούτογλου στην Αθήνα! Την ώρα που η Τουρκία απειλή και εκβιάζει με την στρατιωτική της ισχύ, αμφισβητώντας τον θαλάσσιο, χερσαίο και εναέριο εθνικό χώρο μας, εγκατεστημένη μονίμως στην κυπριακή Α.Ο.Ζ. και στο ακριτικό Καστελόριζο, εμείς απαντούμε με νέες υποχωρήσεις που εδραιώνουν τα τετελεσμένα της. Δεν είμαστε υπερδύναμη και το ξέρουμε, δεν είμαστε εύρωστοι στρατιωτικά και οικονομικά και το ξέρουμε.

Παρ΄ όλα αυτά, η τουρκική ιταμότητα, καθώς και η αλλαγή του γεωπολιτικού περιβάλλοντος, προσφέρει μία εξαιρετική ευκαιρία για επανατοποθέτηση του Κυπριακού ζητήματος, μέσα από μια νέα πορεία, η οποία θα διασφαλίσει τουλάχιστον την επιβίωση του κυπριακού Ελληνισμού και την παρουσία της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο. Μέσα από συμφωνίες αμυντικής συνεργασίας με όλους τους γείτονές μας, που αντιτίθενται στον τουρκικό επεκτατισμό, καθώς και με τη Ρωσία, η οποία είναι διατεθειμένη να μας στηρίξει, αρκεί να αφήσουμε τις παλινωδίες και αποφασίσουμε τελικά με ποιόν είμαστε!

Και η Ελλάδα, ως Μητέρα Πατρίδα, αλλά και ως εγγυήτρια δύναμη, έχει Ιερό καθήκον να προστατέψει την Κύπρο, κινητοποιώντας τις ναυτικές της δυνάμεις και προκαλώντας άμεσα κρίση στο Ν.Α.Τ.Ο. και στην Ευρωπαϊκή Ένωση… Διότι εκτός των άλλων όπως δήλωσε και ο Αντώνης Σαμαράς, η Κύπρος είναι ένα πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο για την Ελλάδα. Αλλά, όλα αυτά, όπως φαίνεται είναι πολύ ψηλά γράμματα για τα ηττημένα μυαλά της σημερινής ηγεσίας μας και στην Αθήνα και στην Λευκωσία.
24news.com.cy
* Εκπαιδευτικός στο ΤΕΙ Λάρισας από το Μονάγρι Λεμεσού

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.