Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Υπό βροχή τα συλλαλητήρια στο Σύνταγμα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στον προϋπολογισμό και τα αντιλαϊκά μέτρα πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα ύστερα από καλέσματα των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, οργανώσεων, φοιτητικών συλλόγων, σωματείων εργαζομένων. Παραμένουν οι συγκεντρωμένοι στη Βουλή. Ξεχωριστή συγκέντρωση πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια και πορεία προς το Σύνταγμα, ενώ νωρίτερα στη Βουλή με πορεία έφτασαν και αλληλέγγυοι στον απεργό πείνας Ν. Ρωμανό.
 

Το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ολοκληρώθηκε στις 7μμ με την διαδήλωση να καλύπτει όλη την περιοχή από την Φιλελλήνων, την πλατεία Συντάγματος ως και μεγάλο μέρος της Σταδίου. "Εμπρός λαέ ξεσηκωμός, σ΄ αυτά τα μέτρα κανείς συμβιβασμός", "εργάτη πολέμα τρόικα κυβέρνηση σου πίνουνε το αίμα", "όχι άλλη φτώχεια, όχι άλλα βάρη, εμπρός τώρα για κοινωνία άλλη", "του λαού δυνάστες κλέφτες και ληστες, τρόικα, κυβέρνηση και καπιταλιστές" ανάμεσα στα συνθήματα που ...
φώναξαν οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ.

pame-6.jpg
«Απεργιακός συναγερμός για να εμποδίσουμε τη νέα αντιασφαλιστική επέλαση», το σύνθημα στην εξέδρα της συγκέντρωσης στην Ομόνοια. Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ΓΓ Δ. Κουτσούμπα. Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε μεταξύ άλλων πως «εν έτη 2014 δεν επιτρέπεται να ζούμε με ψίχουλα, δεν αντέχουμε άλλο να ζούμε με ψίχουλα στο όνομα της ανθρωπιστικής κρίσης, όπως μας υπόσχονται και οι δύο».


«Απέναντι στις πολιτικές που οδηγούν σε νέα, μεγάλη ύφεση την οικονομία της χώρας και «στάζουν αίμα» εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων είμαστε οργισμένοι και αποφασισμένοι. Αποφασισμένοι να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την ανατροπή τους» τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα παρά το κλίμα αστυνομοκρατίας, αλληλέγγυοι στον Νίκο Ρωμανό πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας ύστερα από κάλεσμα της κατάληψης ΓΣΕΕ.

Στη Θεσσαλονίκη η ΕΔΟΘ, το ΕΚΘ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες οργανώσεις πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου, ενώ το ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους, πραγματοποιώντας στη συνέχεια πορείες στο κέντρο της πόλης με την πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Ν. Ρωμανό να καταλήγει στο υπό κατάληψη ΕΚΘ.
ertopen
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.