Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Βήματα πίσω ο Αθανασίου, βρέθηκε χρυσή τομή για τον Ρωμανό

 Σχετικά: Νεκρό ήθελαν τον Ρωμανό Γεωργιάδης και Πλεύρης
Μήπως και Το «Ποτάμι» ήθελε νεκρό τον Ρωμανό;


Νίκη της ανθρώπινης ευαισθησίας, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της κοινής λογικής: Ομόφωνα δεκτή έγινε η τροπολογία για την φοίτηση των κρατούμενων φοιτητών, ύστερα από την υπαναχώρηση Αθανασίου, που έκανε δεκτές τις προτάσεις της αντιπολίτευσης. Απέσυρε ο ΣΥΡΙΖΑ το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης αποδέχτηκε να μπορεί να δοθεί το «βραχιολάκι» σε κρατούμενους φοιτητές με τον όρο ότι έχουν παρακολουθήσει επιτυχώς το 1/3 των μαθημάτων κι εργαστηρίων της σχολής τους επί ένα εξάμηνο με την μέθοδο της τηλεδιάσκεψης. Η σχετική αίτηση δεν θα μπορεί να απορρίπτεται από το δικαστικό συμβούλιο παρά μόνο με ειδική αιτιολογία. ...

«Η ρύθμιση αυτή εξασφαλίζει το δικαίωμα στην μόρφωση για όσους πραγματικά θέλουν να μορφωθούν» υποστήριξε ο Χ. Αθανασίου σχολιάζοντας ότι η τελική ρύθμιση αποτελεί «συγκερασμό» των απόψεων που ακούστηκαν. «Και το δικαίωμα στην σπουδή σέβεται κι η αντιεγκληματική πολιτική Πολιτείας δεν εξανεμίζεται» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ύστερα από αυτή την εξέλιξη ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να αποσύρει το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας. "Η κυβέρνηση και ο υπουργός αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να εκπέμψουν ένα μήνυμα ελπίδας και σχετικής υποχώρησης για να νικήσει η ζωή και όχι ο ιδεολογικός ή κυβερνητικός ή άλλος ετσιθελισμός" σχολίασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Σημείωσε ότι δίνεται πλέον η δυνατότητα σε έναν άνθρωπο που βρίσκεται στο όριο της ύπαρξης να υπαχθεί στη ρύθμιση για τον γεωεντοπισμό. Έκανε δε λόγο για "νίκη της δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού".

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.