Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Βίντεο – ντοκουμέντα: Στο πρώτο αστυνομικός των ΜΑΤ δέρνει άνδρα με χειροπέδες και σε άλλο τοποθετούν μπουκάλι σε σακίδιο (video)


Μετά το βίντεο που έδειχνε αστυνομικό να… βάζει ένα μπουκάλι με υγρό σε ένα σακίδιο, ένα νέο βίντεο έρχετε να προκαλέσει σάλο, αφού δείχνει τον ξυλοδαρμό ενός άνδρα που έχει ήδη συλληφθεί και ακινητοποιηθεί, από έναν εξαγριωμένο αστυνομικό, κατά την διάρκεια των βίαιων επεισοδίων του Σαββάτου.
Το βίντεο παρουσιάζει το Reuters και απεικονίζει τις σκηνές χάους στην Αθήνα κατά τα επεισόδια που ξέσπασαν μετά την πορεία για την επέτειο θανάτου του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Αυτό όμως που προκαλεί εντύπωση είναι η κίνηση ενός αστυνομικού να επιτεθεί με μπουνιές το πρόσωπο και κλωτσιές, εναντίον ενός άνδρα που έχει ήδη συλληφθεί και φορά χειροπέδες.

Δείτε το βίντεο:
Το βίντεο με τον άνανδρο ξυλοδαρμό του άνδρα -που έχει τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα- από αστυνομικό των ΜΑΤ, με μπουνιές και κλωτσιές κάνει το γύρο του διαδικτύου. Ενώ σε αυτό απαθανατίζονται και άλλοι συνάδελφοί του από τη διμοιρία του, οι οποίοι έχοντας προφανώς αντιληφθεί πως πίσω τους υπάρχουν κάμερες και δημοσιογράφοι, σπεύδουν να τον σταματήσουν.
Το συγκεκριμένο περιστατικό εκτυλίσσεται στο 0:32» και νωρίτερα ο ίδιος φαίνεται πως έχει ριχθεί στο έδαφος προκειμένου να του περαστούν χειροπέδες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, είχε συστήσει εγκράτεια στους αστυνομικούς που συμμετείχαν στα μέτρα τάξης.


Δημοσιεύτηκε στις 6 Δεκ 2014

Greek protesters and Athens police battle it out as a demonstration marking the anniversary of a police shooting turns to clashes. Rough Cut (no reporter narration).

Αστυνομικός των ΜΑΤ…βάζει ένα μπουκάλι σε σακίδιο
Ένα βίντεο στο οποίο διακρίνεται ένας άνδρας με των ΜΑΤ να τοποθετεί προσεκτικά ένα μπουκάλι με υγρό μέσα σε ένα σακίδιο και ένας δεύτερος αστυνομικός να το κλείνει, κάνει το γύρο του διαδικτύου.
Το βίντεο μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, σημειώνοντας πως αστυνομικοί συνέλαβαν δύο άτομα. Σε ένα σακίδιο βρήκαν μολότοφ.

Δημοσιεύτηκε στις 6 Δεκ 2014
Σκηνή όπου φαίνονται άνδρες των ΜΑΤ να φορτώνουν μολότοφ σε τσάντα διαδηλωτή έπαιξε το Mega στο δελτίο ειδήσεων [ereportaz.gr/vinteo-ntokoumenta]

Η απάντηση της αστυνομίας για το βίντεο ντοκουμέντο των ΜΑΤ με τη μολότοφ 
– Δείτε την επίμαχη εικόνα! - από
Στο επίμαχο βίντεο διακρίνεται ένας άνδρας με των ΜΑΤ να τοποθετεί προσεκτικά ένα μπουκάλι με υγρό μέσα σε ένα σακίδιο και ένας δεύτερος αστυνομικός να το κλείνει…
Σε επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να προχωρήσει η τοπική ΕΛ.ΑΣ. μετά την προβολή βίντεο απο τον τηλεοπτικό σταθμό Μega το οποίο δείχνει αστυνομικούς των ΜΑΤ να βάζουν μπουκάλι με υγρό μέσα σε σακίδιο.
Στο επίμαχο βίντεο, ένας άνδρας των ΜΑΤ εμφανίζεται να παραδίδει σε συνάδελφό του μία βόμβα μολότοφ και ο δεύτερος να την τοποθετηθεί μέσα σε ένα σακίδιο και το κλείνει. Στο ρεπορτάζ που συνόδευε το βίντεο γίνεται αναφορά για σύλληψη δύο ατόμων και την ανεύρεση μολότοφ σε σακίδιο, χωρίς να δίνονται περισσότερες πληροφορίες.
Η ηγεσία της Αστυνομικής διεύθυνσης διαψεύδει οτι το βιντεο τραβήχτηκε στη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στην Πάτρα οπως ο τηλεοπτικός σταθμός ανέγραψε στη λεζάντα του. Δείτε τις σχετικές εικόνες…
 


==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.