Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Η κυβέρνηση έλαβε την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής με 162 ναι, έναντι 137 όχι (Video)

Ολοκληρώθηκε η τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης 
με ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Σε σύνολο 299 βουλευτών, ΝΑΙ 162, ΟΧΙ 137. 
Η κυβέρνηση έτυχε της ψήφου εμπιστοσύνης της Βουλής.

Tελείωσε η ονομαστική ψηφοφορία των βουλευτών και γίνεται καταμέτρηση των ψήφων
Ξεκινάει η διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας
  Αλέξης Τσίπρας: Δεν εκβιαζόμαστε και δεν εκφοβιζόμαστε
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αναφέρθηκε στις δύσκολες συνθήκες που ανέλαβε η κυβέρνηση και την μεγάλη στήριξη του λαού που την περιβάλλει. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να πετύχει στο όνομα όλων των ευρωπαϊκών λαών επεσήμανε ο πρωθυπουργός λέγοντας "αύριο στο Eurogroup δεν θα είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης, αλλά ολόκληρη η Ελλάδα".

"Όσοι επενδύουν σε αποτυχία της Ελλάδας να ξέρουν ότι εθελοτυφλούν. Μια ενδεχόμενη αποτυχία της κυβέρνησης θα ανοίξει το δρόμο μόνο στους εχθρούς της Δημοκρατίας, όχι σε όσους ανήκουν ήδη στην ιστορία. Η κυβέρνηση μέσα σε λίγο διάστημα πέτυχε να μετατρέψει το ζήτημα της Ελλάδας σε παγκόσμιο, όχι απλά ευρωπαϊκό ζήτημα". Για το θέμα της ρύθμισης του χρέους έχουμε κοινό συμφέρον με τους εταίρους να βρούμε αποδεκτή λύση τόνισε ο ...
Πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι είναι θέμα απλής πολιτικής απόφασης, το πρόβλημα του χρέους γιατί ήταν απλά το εργαλείο για να πετύχουν την εφαρμογή της πιο σκληρής λιτότητας."
"Τα Μνημόνια τελείωσαν από τις 25 Γενάρη, δεν έχουμε δικαίωμα να τα ξαναφέρουμε και μάλιστα από την πίσω πόρτα." Δεν ζητάμε νέο δάνειο από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, αλλά συγκεκριμένες διευκολύνσεις εξήγησε ο πρωθυπουργός. Το στοίχημα της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας δεν είναι να μειώνουμε τους μισθούς, αλλά αντίθετα η στήριξη της οικονομίας. "Παίξατε την Ελλάδα στα ζάρια ασκώντας μικροπολιτική" είπε ο πρωθυπουργός, στον Αντ. Σαμάρα.
Τι θα υποστηρίξετε στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος την πολιτική της κ. Μέρκελ και των Μνημονίων ή την εθνική θέση της ελληνικής κυβέρνησης που ψηφισε ο ελληνικός λαός; Ο Αλέξης Τσίπρας εξασφάλισε την στήριξη του Αυστριακού πρωθυπουργού και επιπλέον τη στήριξη του
Η Ελλάδα αποκτά συμμάχους στην Ευρώπη. Ο επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο κ. Pittella στηρίζει την θέση της ελληνικής κυβέρνησης και σε τηλεφωνικές του επικοινωνίες με τους Ζ. Κλ. Γιουνκέρ, τον ευρωπαίο επίτροπο επί των Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, τον Ιταλό Πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι , τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, και τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών Πιερ Κάρλο Παντοάν τόνισε την ανάγκη τερματισμού της λιτότητας στην Ελλάδα και την Ευρώπη. "Είμαστε αισιόδοξοι, ότι θα ανταποκριθούν στις προτάσεις μας οι ευρωπαίοι εταίροι μας γιατί δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχουν δυνάμεις στην Ευρώπη που θέλουν να τιμωρήσουν την ώρα που ξέρουν ότι μόνο αδιέξοδα μπορούν να δημιουργήσουν. Την Ευρωπαϊκή ιδέα καλούμε τους πολίτες και τους εταίρους μας να υποστηρίξουν"
Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ιωάννης Δραγασάκης αναφέρεται στη μεγάλη λαϊκή στήριξη που έχει η νέα κυβέρνηση. Διαλυτικά αποτελέσματα είχε το Μνημόνιο στην ελληνική κοινωνία και την οικονομία και ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για την ανάγκη ενός προγράμματος αναδιάρθρωσης της οικονομίας.
Η πολιτική δεν γίνεται ούτε με ιδεοληψίες και εμμονές, ούτε αγνοώντας το λαό. Η μεταβατική συμφωνία μπορεί να γίνει πράξη σύντομα: α) επέκταση χρηματοδότησης για όσο καιρό συμφωνηθεί β) σύνολο μεταρρυθμίσεων γ) διαδικασία για τον τρόπο διαπραγμάτευσης του χρέους δ) συναντίληψη για τους όρους μετάβασης από το παλιό στο καινούργιο. Μόλις υπάρξει η συμφωνία η πίεση στο θέμα της ρευστότητας θα υποχωρήσει σημαντικά και θα υπάρξει ευνοϊκό κλίμα για την ανάπτυξη.
Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ιωάννης Δραγασάκης 

   Ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης διευκόλυνε τη διαδικασία παραιτούμενος της ομιλίας του στη Βουλη και την κατάθεσε στα πρακτικά.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς
  Νίκος Παππάς: Η ΕΡΤ θα ανοίξει γιατί ο λαός το επέλεξε

Επανασύσταση της ΕΡΤ εξήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς από το βήμα της βουλής κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων. Πρόσθεσε, όμως, ότι η ΕΡΤ δεν θα λειτουργήσει με τις προηγούμενες "υπέρογκες" δαπάνες και πως "η ΕΡΤ θα είναι του λαού".
Εξήγγειλε, μάλιστα, ότι "εντός ενός μήνα" θα κατατεθεί το σχέδιο νόμου για επανίδρυση ΕΡΤ και "όποιος επιθυμεί μπορεί να επιστρέψει» και προανήγγειλε την επαναλειτουργία της Ορχήστρας της ΕΡΤ καθώς και την επαναφορά των μεταδόσεων της Ομογένειας.
Ταυτόχρονα στηλίτευσε τον τρόπο λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ κάνοντας λόγο για υπέρογκες λειτουργικές δαπάνες σε προϋπολογισμό 2015 και απολογισμό 2014 εξαγγέλλοντας "έλεγχο στα οικονομικά της". "Το πολιτικό μας πλαίσιο είναι η διαφάνεια", είπε ο Ν. Παππάς, ενώ συμπλήρωσε ότι θα επανέλθει η συνταγματικότητα στο χώρο των ΜΜΕ και θα μπει τέλος στους αδιαφανείς όρους παραχώρησης αδειών.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης παίρνει το λόγο επί του προσωπικού για να απαντήσει στον Π. Καμμένο ο οποίος λαμβάνει το λόγο και ανταπαντά
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Πάνος Καμμένος στο βήμα της Βουλής
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Σταθάς στην ομιλία του αναφέρθηκε στην λαϊκή στήριξη που διαθέτει η κυβέρνηση. "Δεν έχουμε κανέναν άλλο εκτός από το λαό, να μας υποστηρίζει, ούτε τις τράπεζες, ούτε τα ΜΜΕ αλλά τον κόσμο στις πλατείες που συγκεντρώνεται για τη στήριξη της κυβέρνησης". "Δεν τους φοβόμαστε, αυτοί θα πρέπει να μας φοβούνται".
Η βουλευτής της Ν.Δ. Όλγα Κεφαλογιάννη
Ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης δεσμεύτηκε για την πλήρη προστασία της α' κατοικίας και ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα χρέη των οφειλετών. Ξεκαθάρισε επίσης, ότι τα μαγαζιά θα είναι κλειστά την Κυριακή.
Ειδικότερα:
-  Μείωση κοινωνικών ανισοτήτων, σεβασμός περιβάλλοντος, προστασία δημόσιων αγαθών, όχι τραπεζοκεντρικό σύστημα, νέα ισορροπία κράτους-ιδιωτών.
- Προκήρυξη διαγωνισμού για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες της χώρας.
- Φορέας ρύθμισης ή διαγραφής δανείων για τους φτωχότερους δανειολήπτες.
- Ο νέος αναπτυξιακός νόμος έρχεται σε μετωπική ρήξη με το παλαιό καθεστώς, προτάσσοντας την ένταξη κοινωνικών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Τέλος η κυβέρνηση δημιουργεί Κέντρα Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων,που θα μεσολαβούν μεταξύ επιχειρήσεων και Δημοσίου, ενώ θα δοθεί έμφαση στη στήριξη των εξαγωγικών επιχειρήσεων.
Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Ιωάννης Τσιρώνης 700 δισ. θα κοστίσει στη χώρα μας η κλιματική αλλαγή, "μην βλέπετε το περιβάλλον ως τροχοπέδη" στην ανάπτυξη, αντίθετα η επένδυση σε αυτό θα αποφέρει κέρδη στη χώρα.
Ο επικεφαλής του πολιτικού κινήματος Ποτάμι, Σταύρος Θεοδωράκης
  Ευαγ. Αποστόλου: Έχουμε πρόγραμμα και τη θέληση να το εφαρμόσουμε
Ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Ευαγ. Αποστόλου εξήγγειλε αποζημειώσεις για τις καταστροφές από τις πλημμύρες, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στα χωράφια και στις αποθήκες, αφορολόγητο 12.000 για τους αγρότες, μειωμένες τιμές ρεύματος και αγροτικό πετρέλαιο. Επαναφορά της 13ης σύνταξης στους χαμηλοσυνταξιούχους. Ρύθμιση αγροτικών χρεών, αναστολή πλειστηριασμών. Ίδρυση τράπεζας ειδικού σκοπού και ίδρυση τράπεζας γενετικού υλικού. Επαναφορά δημόσιων υπηρεσιών στην ύπαιθρο, στελέχωση με γεωτεχνικούς. Ορθή αποτύπωση των βοσκοτόπων. Στοχευμένα μέτρα για την αξιοποίηση του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης, για την υλοποίηση προγράμματος για την κτηνοτροφία.
Ο βουλευτής της Ν.Δ. Αλέξανδρος Κοντός
  Π. Κουρουμπλής κατά του Μ. Βορίδη: Χαρίσμα στην φαρμακοβιομηχανία το κέρδος από τα φάρμακα
Ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παναγιώτης Κουρουμπλής ζητάει τη συστράτευση όλων στις προσπάθειες της κυβέρνησης ενάντια στα Μνημόνια και την λιτότητα. Ξεκινάει μια δημιουργική προσπάθεια στον τομέα της Υγείας, με τη στήριξη του συστήματος υγείας με ανθρώπινο δυναμικό. 1000 γιατροί στη δευτεροβάθμια υγεία μετά από απελευθέρωση διαγωνισμού. Νέες βάσεις στον τομέα της υγείας θα επιχειρήσει να βάλει η κυβέρνηση με ένα σύγχρονο λειτουργικό πλαίσιο. Αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας και της πληροφορικής, να δημιουργηθεί το TAXIS της υγείας που θα παρεμβαίνει στην παραγωγή του κόστους της υγείας για τον περιορισμό των φαινομένων διαφθοράς. Στόχος της κυβέρνησης είναι: "Φάρμακο σε όλους τους πολίτες που έχουν ΑΜΚΑ".  Ο υπουργός Υγείας καταγγέλλει ότι τα άσκοπα ενοίκια που πληρώνει το ΕΟΠΥΥ.
Ο Παν. Κουρουμπλής κατήγγειλε τον προκάτοχό του Μ. Βορίδη ότι χάρισε στην φαρμακοβιομηχανία το χονδρεμπορικό κέρδος από τα φάρμακα.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημ. Κρεμαστινός
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αϊχαν Καρά Γιουσούφ μιλάει για τα πυρά που δέχεται η κυβέρνηση από την αντιπολίτευση, ακόμα και αν κανείς δεν αντικρούει το βασικό επιχείρημα της ότι τα Μνημόνια δεν μας βγάζουν από την κρίση.
  Αλ. Φλαμπουράρης: Το Μνημόνιο έχει τελειώσει από τις 25 του μήνα
Ο υπουργός Επικρατείας για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Αλ. Φλαμπουράρης στην ομιλία του περιγράφει τις δράσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Τομείς προνομοιακοί για την ελληνική οικονομία που θα προωθήσουν την ανάπτυξη σύμφωνα με την κυβέρνηση είναι: ο τουρισμός συνδεόμενος με την ποιότητα των υπηρεσιών, η κοινωνική οικονομία με την έννοια των συνεταιρισμών, της αγροτικής ανάπτυξης, ή οι κατασκευές, χωρίς όμως τη λογική της άκριτης δόμησης αλλά αξιοποίηση των διατηρητέων.
"Δεν θα δεχθούμε Μνημόνια που μειώνουν τα εισοδήματα και ξεπουλάνε τη δημόσια περιουσία ή που διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις" είπε ο υπουργός Επικρατείας. "Το Μνημόνιο έχει τελειώσει από τις 25 του μήνα".
Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημ. Κουτσούμπας στη δευτερολογία του
  Γ. Βαρουφάκης: Πόσο ποσοστό του Μνημονίου αποδεχόμαστε; 0%!

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε στην πυραμιδική λιτότητα που βίωνει η χώρα μετά το 2010 και τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να επιδείξει καμία ανοχή στη λιτότητα και το Μνημόνιο. "Ούτε μία λέξη, ούτε μία γραμμή δεν θα δεχθούμε η οποία θα θυσιάζει Έλληνες" είπε.
"Αν δεν είσαι διατεθειμένος για ρήξη δεν κάνεις διαπραγμάτευση" τόνισε κατηγορηματικά απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης. "Είναι αστείο ότι ασκείται κριτική στην κυβέρνηση για τη νέα συμφωνία που διεκδικεί" και εξήγησε ότι αν δηλώσεις εκ προοιμίου στην αντίπαλη πλευρά ότι δεν θα συγκρουστείς και θα αποδεχθείς ότι σου δόσουν τότε μόνο χάσιμο χρόνου είναι η διαπραγμάτευση. "Αν είναι να αποδεχθούμε τελεσίγραφα τότε να μείνουμε εδώ. Αν αποκλείσεις τη ρήξη, τότε δεν διαπραγματεύεσαι".
Ο υπουργός Οικονομικών αποσαφήνισε ότι η "τακτική της κυβέρνησης είναι οι λογικές, σώφρονες προτάσεις, χωρίς καμία διάθεση τακτικισμού". "Δεν παίζουμε με το μέλλον της Ελλάδας και το μέλλον της Ευρώπης" συμπλήρωσε και αναφορικά με την κριτική που δέχθηκε για το Μνημόνιο απάντησε: "Πόσο ποσοστό του Μνημονίου αποδεχόμαστε; 0%!" Κάλεσε τέλος την αντιπολίτευση "αντί να προβάλλετε την υποταγή σας στο Μνημόνιο πάνω μας, γιατί δεν την αποβάλλετε ενώνοντας τις δυνάμεις σας, μαζί μας";
   Ο λόγος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευαγγελο Βενιζέλο
Στο βήμα ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Κωνσταντίνος Ζουράρις
Σύντομη παρέμβαση από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημ. Μάρδα
Στο βήμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Καματερός Ηλίας
Η Νάντια Βαλαβάνη απαντάει για τον τουρισμό στις επισημάνσεις του Γ. Γκιόκα
Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γκιόκας Γιάννης
  Ν. Βαλαβάνη: Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ και ρυθμίσεις χρεών για όλους
Η Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη μίλησε για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και τα κίνητρα και τις ρυθμίσεις για τα χρέη που θα προωθήσει η κυβέρνηση. Αναλυτικότερα:
-κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και επιβολή φόρου ακίνητης παρουσίας, με προστασία της πρώτης κατοικίας, όπως θα έχουν αναπροσαρμοστεί οι αντικειμενικές αξίες μέχρι το Ιούνιο
-Ρύθμιση χρεών για όλους, με 100 δόσεις, αναγγέλλοντας μείωση κάποιων περιορισμών, που άφηναν πολλούς εκτός.
-Καταργείται ο περιορισμός του ταβανιού ενός εκατομμυρίου ευρώ που προβλέπεται ως σήμερα
- Αφορολόγητο 12.000 ευρώ, με κλίμακες διαβαθμίσεων για τα εισοδήματα του 2015

Για τις αποκρατικοποιήσεις, όπως το Ελληνικό, η υπουργός δεσμεύτηκε για την  περιφρούρηση της δημόσιας περιουσίας. Επίσης δεν θα εφαρμοστεί η αύξηση του ΦΠΑ στον τουρισμό.
Η βουλευτής του Ποταμιού, Αικ. Μάρκου
Ο Νικ. Μιχαλάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ
Στο βήμα τώρα ο Κ. Τασούλας από τη ΝΔ
Τον λόγο ζήτησε επί του προσωπικού το Χρ. Καραγιαννίδης για να απαντήσει στον Θ. Θεοχάρη, ο οποίος επανήλθε και το γεγονός επί του προσωπικού θεωρείται λήξαν
Τον λόγο έχει ο Θ. Θεοχάρης από το Ποτάμι
  Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος "ο ελληνικός λαός αποφάσισε ότι τα Μνημόνια απέτυχαν". Όταν μια οικονομία έχει χάσει 25% του ΑΕΠ και ανεργία πάνω από 25% και ούτε καν ισορροπία δεν υπάρχει όταν το χρέος έχει φτάσει στο 180% του ΑΕΠ όταν ξεκίνησε από το 120%. Μόνο και μόνο για αυτούς τους λόγους δεν μπορούμε να υπογράψουμε τα Μνημόνια, υποστήριξε ο υπουργός ενώ πρόσθεσε ότι δεν συζητάμε με την τρόικα γιατί απαιτείται να βρούμε μία λύση με τους θεσμούς της Ευρώπης. Ο ελληνικός λαός επέλεξε ότι το να πιάσεις τον μεγάλο πλούτο είναι πιο σημαντικό από το να διώξεις την καθαρίστρια. Η Ευρώπη πείθεται σιγά σιγά ότι δεν είναι μεταρρύθμιση να χαμηλώνεις τη σύνταξη των 400 ευρώ. Ο ΟΟΣΑ είναι εδώ αλλά δεν θα συζητήσουμε την εργαλειοθήκη, αλλά τις δικές μας ιδέες.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου αναφέρεται στην μεταναστευτική πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση.
Ν. Φίλης: Υποστηρίζει πράγματι ο κ. Σαμαράς την εθνική προσπάθεια για το τέλος της λιτότητας;
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης στη δευτερολογία του έθεσε το πραγματικό δίλημμα που καλείται να απαντήσει η αξιωματική αντιπολίτευση. Υποστηρίζει πράγματι, όπως ισχυρίζεται η αντιπολίτευση την εθνική προσπάθεια της κυβέρνησης για τον τερματισμό της λιτότητας; Αν ναι, τότε ο κ. Σαμαράς οφείλει να θέσει το θέμα του χρέους με σαφήνεια υποστηρίζοντας την ελληνική πρωτοβουλία στην σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που προηγείται της Συνόδου Κορυφής.
Η μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης μόλις λίγων ημερών είναι ότι κατάφερε να μετατρέψει ένα ιδιόρρυθμο βαλκανικό πρόβλημα το ελληνικό σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο πρόβλημα, εξήγησε ο Νίκος Φίλης αναφερόμενος στην παρέμβαση του προέδρου Ομπάμα που κάλεσε την κ. Μέρκελ να καταθέσει τις προτάσεις της για το ελληνικό ζήτημα συνδέοντας έτσι την ύπαρξη αναπτυξιακού προγράμματος για την Ελλάδα και την ουσιαστική ένταξη της χώρας στην Ευρωζώνη με τη ευρωπαϊκή και την παγκόσμια οικονομία. «Τα ακούει αυτά η αντιπολίτευση; Ακούει αυτό το μεγάλο επίτευγμα της κυβέρνησης μόλις λίγο ημερών, η αντιπολίτευση γιατί δεν δίνει αν όχι συγχαρητήρια, μία περίοδος χάριτος δύο ημερών ώστε να δώσει η κυβέρνηση αυτή τη μάχη; Γιατί τόση ανειλικρίνεια και μικροψυχία; Μηδενισμός από την αντιπολίτευση»
Ο Νίκος Φίλης απάντησε και στις επικρίσεις που δέχεται ο  7/10 που χρησιμοποίησε ως σχήμα λόγου ο υπουργός Οικονομικών κ. Βαρουφάκης που είπε εκτός των άλλων ότι «το Μνημόνιο είναι καθεστώς και θέλουμε να το ξηλώσουμε με μεθοδικές κινήσεις». «Το 7/10 ήταν φανερά ένα σχήμα λόγου που πρέπει να δούμε την ουσία και ήδη ο υπουργός Εργασίας μας έδωσε δείγμα τι σημαίνει ξήλωμα του Μνημονίου στην πράξη και τον πυρήνα του, όπως είναι η διάλυση των εργασιακών σχέσεων και η απώλεια των εισοδημάτων.
Υπογράμμισε κλείνοντας ότι η διαπραγμάτευση αυτή θα γίνει με όρους μαζικού κινήματος καθώς διαδηλώσεις θα γίνουν τόσο στη χώρα μας όσο και στις άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. «Η κυβέρνηση κατόρθωσε μέσα σε λίγες το ελληνικό θέμα να είναι μια ιδιορρυθμία, αλλά κεντρικό πρόβλημα της παγκόσμιας και ευρωπαϊκής οικονομίας».
Ο βουλευτής της Ν.Δ. Χρίστος Δήμας
Οι αναπληρωτές υπουργοί θα έχουν χρόνο ομιλίας 10 λεπτά και οι υφυπουργοί 7 λεπτά σε μια πρωτοβουλία αυτοπεριορισμού της κυβέρνησης για να παραχωρηθεί περισσότερος χρόνος για τις τοποθετήσεις των βουλευτών, ανακοίνωσε πριν λίγο η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.
  Π. Νικολούδης: Η διαφθορά βλάπτει επικίνδυνα τη Δημοκρατία, στα 7 δισ. η φοροδιαφυγή
Ο υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για την κυβέρνηση είναι η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς. "Η διαφθορά βλάπτει επικίνδυνα τη δημοκρατία". Σοφή ήταν η σύσταση ενός νέου υπουργείου για την διαφθορά από την πλευρά της κυβέρνησης και σημείωσε ότι  "χωρίς δεύτερη σκέψη" ανέλαβε το υπουργείο, παρόλο που δεν είχε όπως είπε, τέτοιες βλέψεις, "η τήβεννος μου έφτανε ως αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, το έκανα όμως γιατί πίστεψα ότι όταν ο πρωθυπουργός μιλούσε για πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς το εννοούσε" είπε ο υπουργός.
Ο υπουργός προσδιόρισε στα 7 δισ. το ποσό της φοροδιαφυγής αναμένεται να αποδώσει 2.5 εκ. ευρώ στο Δημόσιο.
"Κράτος που δεν έχει τη δυνατότητα να εισπράξει τους φόρους, που επιβάλλει είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα καταλήξει στο δανεισμό, ή θα κινδυνεύσει η υπόστασή του" συμπλήρωσε επίσης ότι η έλλειψη ελεγκτικού μηχανισμού, ευθύνεται που φτάσαμε ως εδώ.
Μέτρα άμεσα: Θα ζητήσουμε από όλους τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ να ασχοληθούν αποκλειστικά με τις υποθέσεις φοροδιαφυγής. Νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει στο ΣΔΟΕ την αρμοδιότητα να βεβαιώνει το φόρο.
"Θα κάνουμε ότι πρέπει, ότι χρειάζεται και ότι απαιτείται από τις κρίσιμες περιστάσεις που βρίσκεται η χώρα ώστε αυτό το κράτος θα διέπεται από τη νομιμότητα."
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Σαμοϊλης η κοινωνία μας ξαναθύμισε τι σημαίνει αξιοπρέπεια είπε σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών. Την Τετάρτη καλούμε τον ελληνικό λαό να ακουστεί η δική του φωνή στους δρόμους την ίδια ώρα που θα δίνεται η μάχη στο Eurogroup. Πρώτη φορά βλέπουν οι δανειστές τι σημαίνει διαπραγμάτευση με ανοιχτό και ειλικρινή τρόπο.
(Δυστυχώς από τεχνικό πρόβλημα υπάρχει μόνο ένα μικρό απόσπασμα video)
Ο βουλευτής της Ν.Δ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης
O Aθ. Παπαχριστόπουλος από τους ΑΝΕΛ στο βήμα
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου
  Π. Σκουρλέτης: Επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ
"Δεν έχουμε καταλάβει ακόμα με ποιους είστε με εμάς ή με την κ. Μέρκελ" είπε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πάνος Σκουρλέτης απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση. "Η κυβέρνηση θα βάλει τέλος άμεσα στις πολιτικές λιτότητας που έφεραν τον κόσμο της εργασίας στην απόγνωση" τόνισε ο υπουργός και εξήγγειλε την επαναφορά της συλλογικής διαπράγματευσης και των συλλογικών συμβάσεων καθώς και της 6μηνης διάρκειας της μετενέργειας, την κατάργηση των αντεργατικών ρυθμίσεων που μείωσαν τον κατώτατο μισθού και την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ. Καταργείται ο νόμος για την επιστράτευση απεργών. Επαναφορά της κυριακάτικης αργίας και περιορισμό όλων των ευέλικτων μορφών απασχόλησης όπως π.χ. της μερικής απασχόλησης προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας προσθέτοντας: "Υπερασπιζόμαστε την εργασία, άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης μας είναι η πάταξη της μαύρης εργασίας και της φοροδιαφυγής".
Η Δέσποινα Χαλαμπίδου από τον ΣΥΡΙΖΑ
Η βουλευτής του ΚΚΕ, Λ. Κανέλλη
Στο βήμα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ηρώ Διώτη
Φορτώστε περισσότερα
από εδώ
και από εδώ

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.