Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Η μεγαλύτερη από αυτές τις πληρωμές είναι αυτή που πρέπει να γίνει στις 20 Αυγούστου για αποπληρωμή ομολόγων που κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τα οποία και αγγίζουν τα 3 δισ. ευρώ

Σύμφωνα με την Wall Street Journal που έκανε τους λογαριασμούς, ο Γολγοθάς ξεκινά τις επόμενες ημέρες καθώς από 6 Μαρτίου έως 8 Μαΐου, πρέπει να πληρωθούν 10.378.729.024 ευρώ. Από 12 Μαΐου έως 20 Ιουλίου, πρέπει να πληρωθούν 11.606.843.685 ευρώ.
Τέλος, από 7 Αυγούστου έως 21 Δεκεμβρίου, πρέπει να πληρωθούν 7.361.733.340 ευρώ.

Συνολικά δηλαδή χρέος 29 δις ευρώ πρέπει να πληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015.

Στο αμερικανικό δίκτυο CNBC μεγάλοι οικονομικοί αναλυτές από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία υποστήριξαν ότι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα πρέπει να αποδεχθούν ότι η Ελλάδα πιθανόν δεν θα μπορέσει ποτέ να ξεπληρώσει το χρέος των σχεδόν 320 δισ. ευρώ, ακόμη κι αν η προβληματική της οικονομία εξασφαλίσει σήμερα κι επίσημα την τετράμηνη παράταση του προγράμματος διάσωσης. ...

«Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Το ελληνικό χρέος αγγίζει αυτή τη στιγμή που μιλάμε το 175% του ΑΕΠ. Είναι πιο υψηλό από τότε που ξεκίνησε η όλη επιχείρηση (διάσωσης)» δήλωσε ο Kίνσλεϊ Τζόουνς, ιδρυτής και γενικός διευθυντής της συμβουλευτικής επενδυτικής εταιρείας Jevons Global.
«Αυτό που πρέπει να αποδεχθεί το Eurogroup είναι ότι η Ελλάδα είναι δεν μπορεί να αποπληρώσει και πως χρειάζεται ένα πραγματικό κούρεμα. Πρέπει να το είχαν κάνει από το 2010, αλλά επέλεξαν να δώσουν στην Ελλάδα κι άλλα δανεικά και να απωθήσουν το πρόβλημα» δηλώνει ο Νίκολα Φέρες στο CNBC, διευθυντής επενδύσεων της επενδυτικής εταιρείας Eastspring Investments.

Γραφήματα:Το ημερολόγιο χρέους της Ελλάδας μέχρι το 2054:
Η αμερικανική οικονομική εφημερίδα παρουσιάζει σε γραφήματα το ημερολόγιο χρέους της Ελλάδας μέχρι το 2054.
Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat αύξηση κατέγραψε το ελληνικό δημόσιο χρέος το τρίτο τρίμηνο του 2014 φτάνοντας το 176% του ΑΕΠ.
Σύμφωνα με τη Τράπεζα της Ελλάδας το Εξωτερικό Χρέος δεν περιλαμβάνει τις υποχρεώσεις από μετοχές καθώς και τις άμεσες επενδύσεις.
  • Τα χρήματα και που τα χρωστάει η Ελλάδα μέχρι το 2054
    wsj
    Μεταξύ άλλων η Ελλάδα χρωστάει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, EFSF, Κυβερνήσεις, Ιδιώτες επενδυτές.
  • Τα χρήματα και που τα χρωστάει η Ελλάδα το 2015
    wsj
  • Τα χρήματα και που τα χρωστάει η Ελλάδα το 2016
    wsj
  • Τα χρήματα και που τα χρωστάει η Ελλάδα το 2054
    wsj
  • Τα χρήματα που χρωστάει η Ελλάδα
    wsj
  • Αναλυτικός πίνακας χρέους
    wsj
Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλους τους πίνακες στο θέμα
 Greece’s Debt Due: What Greece Owes When της Wall Street Journal 
Με πληροφορίες από huffingtonpost και thecitizen
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.