Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα 2015: Σεβασμός στις δεσμεύσεις της λαϊκής εντολής από τον Τσίπρα στη Σύνοδο Κορυφής και στις προγραμματικές

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων στηρίζει και επικροτεί τη στάση της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, απέναντι στους δανειστές της χώρας, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ)
για τον ΣΚΑΪ.

Δημοσκόπηση: Πρωτοφανής στήριξη στην κυβέρνηση Τσίπρα από τους Έλληνες πολίτες

Σχετικό: Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: 72% των Ελλήνων στηρίζουν την κυβέρνηση Τσίπρα

Τετράμηνο θα είναι το πρόγραμμα – γέφυρα που θα παρουσιαστεί στο Eurogroup της Τετάρτης ενώ η κυβέρνηση εστιάζει και στις δράσεις που θα ακολουθηθούν τα επόμενα 3,5 χρόνια. Σε αυτούς τους δύο άξονες θα κινηθούν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, τις οποίες θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή στις επτά μ.μ.
Στο Κυβερνητικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε στη Βουλή, στις τρεις μ.μ. του Σαββάτου, υπό την προεδρία του Αλ. Τσίπρα, συζητήθηκαν εκτενώς όλες οι πλευρές των πρωθυπουργικών εξαγγελιών και δεσμεύσεων, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων, καθώς κάθε υπουργείο υπέβαλε φάκελο με τις δικές του προτεραιότητες στα θέματα της αρμοδιότητάς του.
Το περίγραμμα των προγραμματικών δηλώσεων παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας και στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, που συγκλήθηκε αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου.
Όπως έλεγαν κυβερνητικές πηγές, σύμφωνα με το avgi.gr, ο πρωθυπουργός «μιλά τη γλώσσα της αλήθειας και λέει ακριβώς τα ίδια είτε από το βήμα της Συνόδου Κορυφής, είτε μέσα από τη Βουλή». Επομένως, «όσα θα ακούσουμε αύριο στη Βουλή θα είναι αυτά που θα ειπωθούν και στη Σύνοδο Κορυφής» της Ε.Ε., την Πέμπτη και δεν πρόκειται να επιδοθεί στις –μέχρι πρότινος– συνηθισμένες πρακτικές διγλωσσίας και παραπλάνησης.
Πρόσθεταν δε ότι η κυβέρνηση «είναι δεσμευμένη από τη λαϊκή εντολή να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα ανάσχεσης της ανθρωπιστικής κρίσης, επανεκκίνησης της οικονομίας και ένα εθνικό σχέδιο ...
μεταρρυθμίσεων για ένα δίκαιο, απλό και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα, την πάταξη της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς, της διαπλοκής και τη δημιουργία μιας πιο αποτελεσματικής δημόσιας διοίκησης». (koutipandoras.gr)

Κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα 2015
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
  1. Η κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα είναι η τρέχουσα κυβέρνηση της Ελλάδας που προέκυψε από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, αναλαμβάνοντας μετά την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά. Πρόκειται για κυβέρνηση συνεργασίας των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Η συνεργασία αυτή ήταν απαραίτητη, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών για τον "αυτοδύναμο" σχηματισμό Κυβέρνησης (151 έδρες), παρά την ανάδειξή της σε πρώτο κόμμα στις εκλογές με 149 έδρες. Η σύνθεσή της ανακοινώθηκε στις 27 Ιανουαρίου 2015, με την ορκωμοσία των περισσότερων μελών της κυβέρνησης να γίνεται αυθημερόν, ενώ μία μέρα νωρίτερα είχε ορκιστεί ως Πρωθυπουργός ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είναι ο Γιάννης Δραγασάκης.

    Σύνθεση

    Η σύνθεση της κυβέρνησης είναι η παρακάτω:[1]
    Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας
    Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
    Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού
    Υπουργείο Οικονομικών
    Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων
    Υπουργείο Εργασίας
    Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
    Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
    Υπουργείο Εξωτερικών
    Υπουργείο Δικαιοσύνης
    Υπουργός: Νίκος Παρασκευόπουλος
    Υπουργός Επικρατείας για καταπολέμηση της διαφθοράς
    Παναγιώτης Νικολούδης
    Υπουργός Επικρατείας για τον Συντονισμό Κυβερνητικού Έργου
    Αλέκος Φλαμπουράρης
    Υφυπουργός: Τέρενς Κουίκ
    Υπουργός Επικρατείας 
    Νίκος Παππάς
    Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
    Γαβριήλ Σακελλαρίδης
    Συνολικά η κυβέρνηση υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αριθμεί 40 μέλη. Συγκεκριμένα, απαρτίζεται από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, 13 υπουργούς, 20 αναπληρωτές υπουργούς και έξι υφυπουργούς.
    Οι γυναίκες αποτελούν μειοψηφία αφού είναι μόλις έξι, σε αντίθεση με τους άντρες που είναι 34. Από αυτές καμία δεν πήρε χαρτοφυλάκιο υπουργού.
    Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εκπροσωπούνται στην κυβέρνηση από τον αρχηγό τους Πάνο Καμμένο, και τους: Τέρενς Κουίκ, Έλενα Κουντουρά, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και Παναγιώτη Σγουρίδη.

    Λειτουργία

    Το συντονισμό του έργου της κυβέρνησης ανέλαβαν το Κυβερνητικό Συμβούλιο, που αποτελείται από τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τους υπουργούς, και το Κυβερνητικό Συμβούλιο για την Οικονομική Πολιτική, υπό την προεδρία του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης, που συνεδριάζει ανά δεκαπενθήμερο.[2]

    Παραπομπές



  2. «Παρουσιάστηκε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα - όλη η σύνθεση». Τα Νέα Οnline. Ανακτήθηκε στις 2015-01-27.



  3. Αχιλλέας Χεκίμογλου (06-02-2015). «Δημιουργείται κυβερνητικό συμβούλιο για την Οικονομική Πολιτική». Το Βήμα. Ανακτήθηκε στις 07-02-2015.
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.