Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Να ερευνηθούν οι αποκαλύψεις του Υπουργού κ. Νικολούδη, για 7 δις που οφείλουν φοροφυγάδες και γιατί δεν εισπράττονται τα χρήματα αυτά τώρα…


ΑΝΑΦΟΡΑ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΑΙΤΗΣΗ & ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Κατατέθηκε στον Εισαγγελέα αντιμετώπισης εγκλημάτων διαφθοράς με αρ. πρωτ. 171/11-2-2015

ΠΡΟΣ 

Προς κ. Εισαγγελέα αντιμετώπισης διαφθοράς.

Προς κ. Ρακιντζή, ΣΕΕΔΔ, ΣΔΟΕ

Προς κ. Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Κοιν: Οικονομικό Εισαγγελέα, Εισαγγελία Αρείου Πάγου, Δ/νση Τριτοβάθμιας Υπουργείου Παιδείας, ΑΣΠΑΙΤΕ, ΣΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ,ΣΕΕΔΔ, Βουλευτές, ΜΜΕ


Θέμα:1. Να ερευνηθούν οι αποκαλύψεις του Υπουργού κ. Νικολούδη, για 7 δις που οφείλουν φοροφυγάδες και γιατί δεν εισπράττονται τα χρήματα αυτά τώρα… Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι στα χρόνια της κρίσης, βγήκαν στο εξωτερικό 62 δις. Να ερευνηθεί πώς βγήκαν αυτά τα λεφτά έξω και με ποιες προϋποθέσεις.

2. Αιτούμαστε την ποινική δίωξη,  όσων βγάλανε παράνομα χρήματα στο εξωτερικό,  Ελβετία, τράπεζα HSBC, Αγγλία, Κέιμαν Νησιά, Κύπρο, σε offshore εταιρείες κλπ… δεν δηλώνονται στην Εφορία, φοροδιαφεύγουν, δεν τα επιστρέφουν στην Ελλάδα και καθώς αιτούμαστε την ποινική δίωξη,  όσων κρατικών υπαλλήλων δεν φρόντισαν να μην φύγουν τα χρήματα, να μην ξανα-επιστραφούν στην Ελλάδα, να μην διωχτούν ποινικά οι κάτοχοί τους.

2. Αιτούμαστε την ποινική δίωξη,  όσων είναι οι αναγραφόμενοι στην περίφημη «λίστα Λαγκάρντ» και δια της παρούσης αιτούμαστε την ποινική δίωξη όσων είναι στην «λίστα Λαγκάρντ», στην «λίστα ΣΔΟΕ», Λίστα Νικολούλη, (όπου φέρονται να είναι  και άτομα του αθλητισμού, υπόθεση ΣΕΓΑΣ),  ή σε παρόμοιες λίστες.

3.  Οι συνεχείς  παρανομίες της κ. Μέρκελ απέναντι της Ελλάδας και η σύγχρονη γενοκτονία. ...
Η επίσκεψη της κ. Μέρκελ και η δήθεν οικονομική κρίση» . Αποκαλύπτονται σήμερα φωτογραφίες της κ. Μέρκελ με τους νέο-ναζί! Επίσης, η μήνυση είναι εναντίον της Τρόικας και  της κ. Μέρκελ,  της Γερμανίας, για παράνομη κατοχή της Ελλάδας, εναντίον αυτών που βοήθησαν στον «ψυχολογικό πόλεμο εναντίον των πολιτών», και ζητάμε τα 1,3 τρις, που οφείλει από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως και τα παράνομα χρήματα (περίπου 600 δις) που βρίσκονται στην Ελβετία κλπ…

4. Η Ελλάδα δανείστηκε συνολικά 218 δις για το χρέος της. Να ερευνηθεί αν τα χρήματα αυτά μπήκαν στην Ελλάδα, τι απέγιναν ή αν ξαναβγήκαν στο Εξωτερικό από τους τραπεζίτες. Το ποσό των 218 δις ευρώ σε εγγυήσεις και δάνεια έχει παράσχει το Ελληνικό κράτος στους τραπεζίτες μέχρι σήμερα - Σχεδόν όσο το ΑΕΠ της χώρας. Τράπεζες και δισεκατομμύρια αλλάζουν αστραπιαία χέρια. Οι πολίτες εξασθενούν οικονομικά στην νέα «τραπεζο-δικτατορία» και μαζί με αυτούς η «Αστική Κοινοβουλευτική Δημοκρατία» και η Ελλάδα.

5. Ειδικά δικαστήρια για πρωθυπουργούς και µια σειρά υπουργών, υπευθύνων,, που αιχμαλώτισαν τη χώρα στα µνηµόνια, παρέδωσαν άνευ όρων την εθνική της κυριαρχία στα ξένα και ντόπια συμφέροντα, «τσάκισαν» τις ελληνικές οικογένειες και ξεπούλησαν την κρατική περιουσία σε φίλους και «κολλητούς», αρχειοθετούσαν υποθέσεις παρανομιών,  και θέλανε να πουλήσουν τον ορυκτό πλούτο κατά παράβαση του Συντάγματος και των διεθνών συνθηκών. Να ελεγχτούν οι ενέργειες Υπουργών, υπευθύνων, για αντεθνική δράση και συμπόρευση με την κ. Μέρκελ σε γενοκτονία κι ανθελληνική δράση κατά της Ελλάδας και εθνική προδοσία.

6. Να εκλεχτούν πόσες υποθέσεις Δημοσίου Συμφέροντος «έχουν τεθεί στο αρχείο»,  είτε λόγω ελλειμματικού έλεγχου είτε λόγω ανικανότητας είτε σκοπίμως, όπως λέγεται, στα αρχεία  του Πρωτοδικείου Αθηνών, του ΣΔΟΕ του ΣΕΕΔΔ, από το 2004 και να έρθουν αυτόματα στο ακροατήριο σε «ειδικά λαϊκά δικαστήρια» που πρέπει να θεσπιστούν αμέσως, με παράλληλη δίωξη υπευθύνων που «εθελοτυφλούσαν» εις βάρος της Εθνικής κυριαρχίας και του εθνικού συμφέροντος κατά παράβαση καθήκοντος (βγάζοντας και «φαιδρούς» όσους πολίτες ζητάγανε την νομιμότητα)!.

7. ΄Οσοι ανήκαν σε πολιτικά γραφεία μπορούσαν να παρανομούν άνετα και κανείς δεν τους δίωκε, αντίθετα εθεωρείτο φυσικό αυτό για τις αρμόδιες αρχές, που πρέπει να ξηλωθούν όλες. Εδώ γινόταν το πλιάτσικο και δεν εδιώκετο κανένας, λέγεται, έως ότου έκοψαν τα χρήματα των Δικαστών και άρχισαν δήθεν κάποιος συλλήψεις! Να παρέμβουν οι σοβαροί εισαγγελείς και οι υπηρεσίες δίωξης, να συλλάβουν του Διοικητές των τραπεζών, τους υπεύθυνους των γραφείων ενημέρωσης και δολοφονίας – αυτοκτονίας,  δανειοληπτών πολιτών, 5.000 πολιτών,  στο όνομα του Συντάγματος και της Δημοκρατίας.

8. Αιτούμαστε να ελεγχτούν οι παρανομίες στην Παιδεία, η εκλογή «καθηγητών» με παράνομες διαδικασίες το φάγωμα ευρωπαϊκών προγραμμάτων, η προώθηση ημετέρων με πλαστά ή ανύπαρκτα πτυχία, η κατασπατάληση δημοσίων κονδυλίων, αλλά και ο υποσιτισμός των μαθητών σε πολλά σχολειά και η συγκάλυψη αυτού του γεγονότος από δήθεν αρμόδιους του Υπουργείου Παιδείας και άλλους.

9. Η παρούσα είναι και αίτηση, άρθρο 43Β και 163Β του Π.Κ.  για Προστασία Μάρτυρα Δημοσίου Συμφέροντος, όπως διαμορφώθηκε από τον Νόμο του 2014.


Κυρίες Κύριοι,

Περίπου 3.500 υποθέσεις φοροδιαφυγής ύψους 7 δισ. ευρώ έχουν εντοπιστεί, σύμφωνα με τον υπουργό για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη.

Μάλιστα ο υπουργός τόνισε, ότι μία «δράκα κρατικοδίαιτων οικογενειών κρύβεται πίσω από τη διαφθορά».

Ο υπουργός είπε ότι θα ψηφιστεί νόμος ώστε να μπορεί ο ΣΔΟΕ να βεβαιώνει φόρους, όπως ίσχυε προ του 2013.

Μιλώντας στη Βουλή κατά την συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης ο κ. Νικολούδης υπογράμμισε ότι οι 3.500 υποθέσεις φοροδιαφυγής εντοπίστηκαν σε ελέγχους από το 2000 και μετά από την Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, της οποίας επικεφαλής ήταν ο ίδιος το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Αλλά ο «θησαυρός», όπως τον χαρακτήρισε παραμένει αναξιοποίητος, αν και το Δημόσιο θα μπορούσε να εισπράξει περίπου 2,5 δισ., επειδή δεν υπάρχει ο απαραίτητος αριθμός ελεγκτών στο ΣΔΟΕ και τις εφορίες.


Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας στις υποθέσεις αυτές διαπιστώθηκε ότι υπάρχει δυσαναλογία ανάμεσα στα εισοδήματα και την περιουσιακή κατάσταση των ελεγχομένων. Είναι «πρόκληση και παράλογο κάποιος που λαμβάνει 25.000 ευρώ να πληρώνει ασφάλιστρο 17.000 ευρώ» ανέφερε.

Ο Παναγιώτης Νικολούδης τόνισε πως όλα τα σκάνδαλα αφορούσαν τράπεζες, επιχορηγήσεις,  τον τρόπο με τον οποίο διακινούνται καύσιμα και καπνικά προϊόντα και τελέστηκαν «από μία δράκα ανθρώπων, μία δράκα οικογενειών». Είναι, συνέχισε, αυτό που λέμε «κρατικοδίαιτος καπιταλισμός. Έχουν την αντίληψη ότι το κράτος είναι φτιαγμένο μόνο για να εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους».

«Το μέγεθος της διαφθοράς που είδα μπροστά μου δεν είναι βγαλμένο από θεωρίες. Είναι η διαπίστωση του ανθρώπου που έβαλε το δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων. Ο δρόμος θα κλείσει», είπε ο κ. Νικολούδης.

Να ερευνηθεί, γιατί δεν εισπράττονται αυτά τα ποσά και γιατί χρονο-καθυστερούν οι υπηρεσίες. Και γιατί είναι μόνο 7 δις και όχι πολλαπλάσια τα ποσά της φοροδιαφυγής πρέπει να ελεγχτούν αμέσως.


Κυρίες Κύριοι,

Να ερευνηθούν τα εξής:  Τα χρήματα των πολιτών κατατίθενταν σε τράπεζες. Αυτές δάνειζαν επιχειρήσεις, δήθεν, οι επιχειρήσεις σκοπίμως πτώχευαν ή βγάζανε τα χρήματα στο Εξωτερικό. Δεν υπάρχει μεγαλο-επιχειρηματίας  να μην έχει χρήματα στο εξωτερικό ή σπίτια σε μεγαλουπόλεις και δήθεν οι επιχειρήσεις του πτωχεύουν! Αυτοί οι τύποι γιατί δεν συλλαμβάνονται και γιατί δεν διώκεται κανείς είναι ερώτημα. Εργάζονται με άλλων χρημάτων χρήματα δηλ. των πολιτών. Τα 218 δις  που τα πήρε η Ελλάδα για στήριξη, πήγαν σε δέκα τραπεζίτες και πρέπει να ερευνηθεί τώρα  αν ξαναβγήκαν στο εξωτερικό και να αρχίσουν συλλήψεις και δημεύσεις περιουσιών..

Για να καλυφτεί το κενό από την διαφυγή – κλοπή  κεφαλαίων αλλά και φόρων η χώρα δανειζόταν συνεχώς ώσπου έφτασε στο απροχώρητο. Τότε οι ξένες δυνάμεις σε συνεργασία με την ντόπια ολιγαρχία συνεργάστηκαν να υποτάξουν οι μεν την χώρα, οι δε να πλουτίσουν από την δήθεν κρίση. Έτσι τα χρήματα των Ελλήνων βγήκαν στο εξωτερικό, κατάρρευσε η οικονομία από τις φήμες για δήθεν χρεοκοπία και όλοι τρέχανε να βγάλουν τα χρήματα έξω. Η Ελλάδα σύρθηκε σε νέα δάνεια και οι πλούσιοι της Ελλάδας πλούτισαν και άλλο από την δήθεν κρίση. Και κανείς δεν διώκεται…


Κυρίες Κύριοι,

Η όλη δήθεν κρίση, είναι μια καλοστημένη κομπίνα, -λέγεται-  για να σωθούν και να πλουτίσουν οι ιδιώτες τραπεζίτες  και να χρεωθούν τα Κράτη, τα οποία οδηγούνται παράνομα σε υποτέλεια. Στην συνέχεια, οι ξένες δυνάμεις, με την βοήθεια εσωτερικών συνεργατών,  θα πάρουν παράνομα  τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της Ελλάδας «αντί πινακίου φακής». 

Όλοι οι εμπλεκόμενοι, στην δήθεν Ελληνική οικονομική κρίση,  πρέπει να διωχτούν και με τον νόμο περί «εσχάτης προδοσίας» και με τους νόμους περί απάτης, δολοφονίας – αυτοκτονίας εκατοντάδων πολιτών, κατάχρηση εξουσίας, κατασκοπίας,  παράνομες ενέργειες κατά της Εθνικής Οικονομίας και Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας της Ελλάδας κλπ. κλπ…

Η ίδια η κ. Μέρκελ έχει δηλώσει ότι η οικονομική ολιγαρχία της Ελλάδας μόνη της πρόδωσε την χώρα της και ότι βγάλανε τα χρήματα στο Εξωτερικό. Παρόλα αυτά ποιος ερεύνησε αυτές τις καταγγελίες

.


Καλούμε τους σοβαρούς  Έλληνες Εισαγγελείς


Να εκδώσουν διεθνές ένταλμα σύλληψης να συλλάβουν και να δικάσουν την νέα Χίτλερ κ. Μέρκελ, για εγκλήματα κατά της Ελλάδας και για πρόκληση δημοσίου αισθήματος, αντεθνική αντιδημοκρατική  δράση, δολοφονίας 5. Δανειοληπτών σε συνεργασία με ντόπιους συνεργάτες της, πρόκληση κοινωνικής αναταραχής και νέας γενοκτονίας.!

Την ημέρα που είχε έρθει η κ. Μέρκελ στην Ελ΄δα είχαμε καταθέσει μηνυτήρθιο αναφορά να συλληφθεί η κ. Μέρκελ… που «ετέθη στο αρχείο» ως συνήθως…


Οι Έλληνες να σηκώσουν ψηλά την Ελληνική σημαία!

Είχαμε ήδη υποβάλλει μηνυτήριο αναφορά κατά της κ. Μέρκελ 7-10-2012 στον οικονομικό εισαγγελέα και στην εισαγγελία Αρείου Πάγου και μάλλον θα μπήκε στο αρχείο όπως τόσες άλλες.


Καλούμε τον Πρόεδρο της Αμερικής κ. Μπαράκ Ομπάμα, (Barack Obama) να συντρίψει το «αυγό του φιδιού του κρυπτο-νεοφασιμού», την κ. Μέρκελ, αμέσως μετά την επανεκλογή του στις Η.Π.Α.

Καλούμε τον Γάλλο Πρόεδρο κ. Φρανσουά Ολλάντ  (François Hollande) να υπερασπίσει την δημοκρατική Ευρώπη από την ναζιστική επέλαση. Δεν υπάρχει δημοκρατική Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα.

Η Γερμανία,  μας δανείζει αυτά που μας χρωστάει! Δεν υπάρχει «Ελληνικό ζήτημα», αλλά μόνο «Γερμανικό ζήτημα», δηλ. πώς μπήκε η Ανατολική Γερμανία στο Ευρώ και γιατί δεν δίνει η Γερμανία τις πολεμικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα.

«Λεφτά υπάρχουν αλλά τα έχουν οι τραπεζίτες και ολιγάρχες, παράνομα στην Ελβετία,  Λουξεμβούργο, Αμερική, Κάιμαν Νησιά κλπ…

και η Γερμανία μας χρωστάει 1,3 τρις, αλλά κανείς, δεν τα ζητάει επίσημα». Σύγχρονη ρήση


Η κοροϊδία των Γερμανών συνεχίζεται. Στην εφημερίδα «Welt am Sonntag» ο Γερμανός οικονομολόγος μεταξύ άλλων, σημειώνει: «Θεωρώ ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν η καλύτερη- για τον ίδιον-  λύση και στοιχηματίζει ότι η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ! Να τον χαίρεται ο κ. Σαμαράς που υποδέχεται την κ. Μέρκελ!

Απεργίες, μαύρες σημαίες και στάσεις εργασίας έστω και «λευκές απεργίες»,  ζητάνε οι δημοκρατικοί πολίτες,  έως ότου να φύγει η κ. Μέρκελ! Απεργίες διαρκείας όσο είναι η κ. Μέρκελ στην Ελλάδα, δηλώνουν οι δημοκράτες. Έξω η Μέρκελ, εδώ και τώρα!

Το «παραμύθι» ότι «έρχεται η κ. Μέρκελ, να στηρίξει την Ελληνική Κυβέρνηση, την οποία η ίδια υπονόμευσε, δεν πιάνει στην χώρα του Αισώπου!


Η κ. Μέρκελ για να έρθει στην χώρα που γέννησε την Δημοκρατία, στην χώρα του Περικλή, του Αριστοτέλη, πρέπει πρώτα να ζητήσει συγνώμη για τα θύματα της χιτλερικής θηριωδίας, να δηλώσει ότι θα αποζημιώσει την Ελλάδα για τα ναζιστικές θηριωδίες, να επιστρέψει τα 757 δις  που χρωστάει η Γερμανία στην Ελλάδα κατά τον Γάλλο Οικονομολόγο κ. Ζακ Ντελπά,  (ή τα 1.300 δις κατά άλλους), να ζητήσει συγνώμη για τις παράνομες ενέργειες της «Ζήμενς», να ζητήσει συγνώμη για την ανθελληνική προπαγάνδα των Γερμανικών εντύπων και τηλεοράεων κατά της Ελλάδας, να ζητήσει συγνώμη για τις δηλώσεις του κ. Σόιμπλε, του κ. Ρέσλερ και τέλος να ζητήσει συγνώμη για τις δικές της ενέργειες εναντίον της Ελλάδας.

Δεν έχουμε τίποτα με τον Γερμανικό λαό και τους δημοκράτες της Γερμανίας

Όχι σε νέα φασιστική επιδρομή, του νέου «παγγερμανισμού»!

Παρά την θέληση των Ελλήνων πολιτών, επίσκεψη  στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει -για πρώτη φορά στα χρόνια του Μνημονίου- η γερμανίδα Καγκελάριος ΄Ανγκελα Μέρκελ, την Τρίτη 9 Οκτωβρίου. Η Καγκελάριος θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, την ώρα που πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι υπάρχει καθυστέρηση στην έγκριση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ. Ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις ότι η συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα θα έχει οριστικοποιηθεί μέχρι την Τρίτη.

Η κ. Μέρκελ εμπαίζει τον Ελληνικό λαό: «Θεωρώ δεδομένο ότι η τρόικα θα μας δώσει μια τίμια έκθεση», δήλωσε η Καγκελάριος της Γερμανίας 'Αγκελα Μέρκελ, μιλώντας σε συγκέντρωση της νεολαίας των Χριστιανοδημοκρατών στο Ροστόκ για την κρίση στην Ελλάδα.  Κατά την ίδια ομιλία, η κυρία Μέρκελ επισήμανε ακόμη ότι βρίσκεται σε πολύ στενή επαφή με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, για το τι πρέπει ακόμη να γίνει, διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν μπορεί ακόμη να γνωρίζει ποια συμπεράσματα θα πρέπει  να εξαχθούν από την έκθεση.  Η Καγκελάριος υπεραμύνθηκε πάντως της πολιτικής της για την αντιμετώπιση της κρίσης και της προσπάθειάς της να συνδεθεί η βοήθεια προς τις υπερχρεωμένες χώρες με αυστηρούς όρους.  Η πολιτική της κ. Μέρκελ είναι παρόμοια με του Χίτλερ και έχει σκοπό την δημιουργία «οικονομικών Νταχάου»,  σε όλη την Ευρώπη»!

Η κοροϊδία συνεχίζεται. «Πιστεύω στο ευρώ», τόνισε και εξέφρασε για μια ακόμη φορά την στήριξη της στον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Γιενς Βάιντμαν.  «Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα να σταθεροποιηθεί μέσα στην ευρωζώνη» τόνισε ο εκπρόσωπος της Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ. Η γερμανική κυβέρνηση λαμβάνει υπ'όψη ότι η Αθήνα έχει δείξει την ισχυρή της πρόθεση να προχωρήσει γοργά σε μεταρρυθμίσεις «κι αυτό θέλουμε να το υποστηρίξουμε» επισήμανε.

Η επίσκεψη Μέρκελ έρχεται την ώρα που πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι ο γρίφος του πακέτου των 13,5 δισ. ευρώ και της έγκρισης της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ δεν πρόκειται να λυθεί εύκολα. Κι αυτό, διότι μεταξύ των δανειστών δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία για τον τρόπο που θα στηριχθεί η Ελλάδα το επόμενο διάστημα.

Η Ελλάδα σήμερα. « Οι αυτοκτονίες – δολοφονίες δανειοληπτών και η οικονομική διεθνής κρίση, η μετάθεση της στην Ελλάδα  και λύσεις». Αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο τα θύματα των τραπεζιτών. Κάθε μέρα δολοφονείται - αυτοκτονείται και ένας δανειολήπτης. Η εξαθλίωση, το 2012, δεν έχει τέλος: 20.000 περισσότεροι είναι οι άνθρωποι που αναζητούν ένα πιάτο φαγητό. Η δήθεν οικονομική κρίση, οι διαμαρτυρίες, τα Δάνεια,  το ΔΝΤ,  η Ρευστότητα, οι Τράπεζες, οι πάμπλουτοι τραπεζίτες, οι ενοχλήσεις-απειλές- δολοφονίες της Eurobank και των άλλων τραπεζών,  οι  υπερδανεισμένοι πολίτες και οι δολοφονίες - αυτοκτονίες πολιτών». Λιποθυμούν οι μαθητές από τον υποσιτισμό.

Να γίνει «κούρεμα» των δανείων των πολιτών τουλάχιστον, έως 53%, όπως έγινε και για τις τράπεζες! Να γίνει η Νέα Σεισάχθεια, Μόνο το 30% του μισθού του πολίτη, για το σύνολο των δόσεων των δανείων του. Αυτό ήταν και η πρότασή μας, αλλά και η προεκλογική δέσμευση του κ. Σαμαρά, αν την θυμάται, και οι προτάσεις άλλων κομμάτων.! Ζητάμε όλες τις πολεμικές αποζημιώσεις από την Γερμανία.


Η όλη δήθεν κρίση, είναι – λένε - μια καλοστημένη κομπίνα, για να σωθούν και να πλουτίσουν οι ιδιώτες τραπεζίτες  και να χρεωθούν τα Κράτη, τα οποία οδηγούνται παράνομα σε υποτέλεια.  Όλοι οι εμπλεκόμενοι στην δήθεν Ελληνική οικονομική κρίση,  πρέπει να διωχτούν και με τον νόμο περί «εσχάτης προδοσίας» και με τους νόμους περί απάτης, δολοφονίας – αυτοκτονίας εκατοντάδων πολιτών, κατάχρηση εξουσίας κλπ… Το Ελληνικό κράτος έχει δώσει 214 δις σε δέκα ιδιώτες τραπεζίτες, οι οποίοι τα ξαναβγάζουν στο εξωτερικό. Στο τέλος οι μεγάλες δυνάμεις θα έρθουν να πάρουν τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας αντί «πινακίου φακής»!

Η μήνυση που έχει ήδη  κατατεθεί και στον κκ. Γ. Πεπόνη, στρέφεται  κατά της κ. Μέρκελ Άνγκελας και κατά των : Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μορς (ΕΕ) και ΚλάουςΜαζούχ (ΕΚΤ), για παράνομη ωμή επέμβαση στα εσωτερικά της Ελληνική Δημοκρατίας, για εκβιασμό της Ελλάδας, πρόκληση νέων εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, νέας γενοκτονίας και άλλες αξιόποινες πράξεις, όπως προσπάθεια αποσταθεροποίησης της Δημοκρατίας.

Επίσης,  η μήνυση είναι εναντίον της Τρόικας για παράνομη κατοχή της Ελλάδας, εναντίον αυτών που βοήθησαν στον «ψυχολογικό πόλεμο εναντίον των πολιτών», και εναντίον της Γερμανίας και ζητάμε τα 1,3 τρις, που οφείλει από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως και τα παράνομα χρήματα (περίπου 600 δις) που βρίσκονται στην Ελβετία κλπ…

Στα Κάιμαν νησιά πίνει τον καφέ του ο κάθε «αεριτζής τραπεζίτης» κ. Λάτσης, ( ο 7ος πιο πλούσιος διεθνώς)  και εδώ τα τσιράκια του οι «τραπεζοϋπάλληλοι» αντικαθιστούν τους βασανιστές της χούντας, εκβιάζοντας τον κάθε πολίτη να υποθηκεύσει την ελάχιστη περιουσία του για να την κατασχέσει ( «τράπεζες» = κέντρο εκβιαστών – δολοφόνων), όσο πιο γρήγορα γίνεται. Να πάρει πίσω και τα 110 δις το κράτος από τις τράπεζες και να φτιάξει ειδικά προγράμματα συγκέντρωσης οφειλών υπερδανεισμένων στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων! Να κλείσουν τα μισά τραπεζικά υποκαταστήματα και να μετατεθούν οι τραπεζοϋπάλληλοι σε αγροτικούς συνεταιρισμούς, να δουν πως βγαίνουν τα λεφτά του αγρότη και εργάτη, τον οποίο εκβιάζουν να του πάρουν το σπιτάκι του.

Σύμφωνα με την Συνθήκη του Μάαστριχτ, οι οικονομίες της ευρωζώνης όφειλαν να έχουν κοινό νόμισμα, κοινά ποσοστά ελλείμματος και χρέους και κοινό πληθωρισμό. Όμως γνώριζαν ότι το Ευρώ δεν έχει «κοινό ταμείο», όπως το δολάριο και κάποια στιγμή θα έφτανε η «δήθεν κρίση»,  μέσα στο ευρώ. Η Γερμανία πρώτη παραβίασε την Συνθήκη Μάαστριχτ, για να μπει στο Ευρώ η Ανατολική Γερμανία! Η αθέτηση της συμφωνίας για κοινό πληθωρισμό, οδήγησε στην αύξηση του πληθωρισμού στην Ελλάδα. Όμως,  με την εμφάνιση στην Αμερική της «κρίσης», η Γερμανία οδήγησε τις χώρες του νότου σε αύξηση του πληθωρισμού. Στην συνέχεια, οι χώρες του νότου και οι τράπεζές τους κατέρρευσαν, γιατί δεν υπήρχε «ρευστότητα», γιατί η Γερμανία απέσυρε όλα τα χρήματά της από τον νότο. Η Γερμανία, που οδήγησε σε κατάρρευση τις χώρες του νότου,  ευθύνεται κυρίως για την «κρίση» στην Ευρώπη και κερδοσκόπησε επί αυτής. Υπολογίζεται ότι,  έως σήμερα, η Γερμανία κέρδισε 40 δις από την δήθεν κρίση! Το ευρώ, δεν είχε καλό σχεδιασμό και τα κράτη δεν μπορούσαν να δανειστούν από το «ανύπαρκτο κοινό ταμείο». Οδηγηθήκαμε στον παραλογισμό: οι ιδιωτικές ελληνικές τράπεζες να δανείζονται σήμερα με 0,75% και το κράτος με 4-5% και με Μνημόνια κλπ…


Ας μην ξεχνάμε, ότι η κρίση του 1929, που οδήγησε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, άρχισε γιατί η Γερμανία - πάλι - αρνήθηκε να πληρώσει τις υποχρεώσεις της και έτσι οδήγησε σε διάλυση την οικονομία των ΗΠΑ, στο «κραχ» στην αυτοκτονία εκατοντάδων πολιτών και σε οικονομική υστέρηση της Ελλάδας. Στο τέλος, ήρθε ο πόλεμος, η κατοχή και τα «εγκλήματα πολέμου» εναντίον της Ελλάδας, από την Γερμανία. Ουδέποτε η Γερμανία πλήρωσε τις υποχρεώσεις της απέναντι στην Ελλάδας, - συνολικά 1.300 δις - και από πάνω κάνει και τον «τιμητή»!

Η όλη δήθεν κρίση, ήταν μια καλοστημένη κομπίνα των ιδιωτών τραπεζιτών, που «έριξαν έξω»  τις «ιδιωτικές τράπεζες» και στην συνέχεια το Κράτος επωμίστηκε - κακώς -  την ζημία τω ιδιωτών, για να γίνει στο τέλος, υποτελές στην Γερμανία, ΔΝΤ και Τρόικα!


Οι Ελληνικές τράπεζες δανείζονται, σήμερα,  με 0,75% επιτόκιο από την ΕΚΤ και μετα-δανείζουν τους πολίτες με ληστρικά επιτόκια 10%, έως 17 – 20 %. Να διωχτούν οι διοικήσεις των τραπεζών για ταχύτατο, παράνομο, ανήθικο πλουτισμό και για δολοφονία  - αυτοκτονία 2800 πολιτών. Όσο για τα 600 δις των ομογενών της Αμερικής, να εξετάσουμε μήπως είναι σαν αυτούς, που έχουν τα λεφτά παράνομα στην Ελβετία και θέλουν να αγοράσουν την Ελλάδα, να κερδοσκοπήσουν και παράλληλα να ξεπλύνουν, τα όποια παράνομα χρήματα!

Ο κ. Εισαγγελέας, βασιζόμενος στην ακροτελεύτια διάταξη του Συντάγματος «περί προάσπισης της Ελληνικής Δημοκρατίας», οφείλει να ασκήσει διώξεις, να συλλάβει με την διαδικασία του αυτοφώρου την κ. Μέρκελ  και να πράξει τα νόμιμα, άσχετα με το τι κάνουν οι «πολιτικοί», που θα λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης!  Τονίζουμε ότι όσοι είναι δοσίλογοι  νέο-γερμανοτσολιάδες, οι Γερμανοί αφού τους χρησιμοποιήσουν προσωρινά, μετά θα τους εκτελέσουν και τους ίδιους! Καλούμε τον Γερμανικό λαό να ρίξει από την κυβέρνηση την νέο-σταλινο-φασίστρια κ. Μέρκελ. Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει! Υπάρχει ελπίδα. Αντισταθείτε!

Αυτά καταγγείλαμε τότε.

Η παρούσα κατατέθηκε και στο ΣΕΕΔΔ με αρ. πρωτ. 9130/ 8-8-2012

Μήνυση κατά της κ. Ανγκελα Μέρκελ κατατέθηκε στον Οικονομικό Εισαγγελέα κ. Γρηγόριο Πεπόνη αρ. πρωτ. 318 / 8-10=2012 και στην Εισαγγελία Αρείου Πάγου  αρ. πρωτ. 6663/ 9-10-2012.


Σήμερα μετά τις αποκαλύψεις κατά της κ. Μέρκελ αλλά και την συνεχιζόμενη αντεθνική ανθελληνική  δράση υποβάλλουμε νέα μήνυση για αντεθνική αντιδημοκρατική δράση κατά της κ. Μέρκελ.

 Να στείλουμε την Ανγκελα Μερκελ στο ποινικό δικαστήριο της Χάγης.

Ήδη εμείς είχαμε καταθέσει μήνυση κατά της κ. Μέρκελ την ημέρα που ήρθε στην Ελλάδα.


 Συγκλονιστική είδηση…Τα ΜΜΕ το κρύβουν. Στην Ελλάδα η είδηση έσκασε σαν ατομική βόμβα.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την συνάντηση του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Schultz έστειλε αρκετά μηνύματα για την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μερκελ.

Και όχι μόνο αυτό. Στην πράξη ζήτησε να επιστραφούν τα χρήματα από όλες της απάτες που έστησαν Έλληνες και γερμανοί βιομήχανοι σε βάρος της Ελληνικής οικονομίας.

Κατηγόρησε δε την Γερμανία ότι συνεργάστηκε με ολιγαρχες για το συμφέρον Γερμανικών πολυεθνικών.

Η Γερμανία μας έχει οδηγήσει στην χρεοκοπία με τα σκάνδαλα της Siemens, του ΟΤΕ, τα υποβρύχια, της κατασκευαστικές εταιρίες, την φοροδιαφυγή τους και την μόνιμη ανοσία που είχαν για όλα τα εγκλήματα που έκαναν.

Δυστυχώς αυτό δεν είναι μια απλή λίστα δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε ένα άλλο σημείο ο Αλέξης Τσίπρας είπε στον Schultz εμείς σκοπεύουμε να στείλουμε την Ανγκελα Μερκελ στο ποινικό δικαστήριο της Χάγης και εκεί θα αποδειχτούν όλα.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου έμεινε ζαλισμένος και με κομμένη την ανάσα δεν ήξερε τι να πει μπροστά στα έγραφα που του κατέθεσε ο Τσίπρας.

Ήδη εμείς είχαμε καταθέσει μήνυση κατά της κ. Μέρκελ την ημέρα που ήρθε στην Ελλάδα.


Αποδείξεις για την νεοναζιστκή συμπεριφορά της κ./ Μέρκελ.







Οι Anonymous Γερμανίας δημοσιεύουν φωτογραφίες της Μέρκελ με νεοναζί


Ενσωματωμένη εικόνα



Η ομάδα των Anonymous έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες που απεικονίζουν την Άνγκελα Μέρκελ με μια παρέα νεοναζί (Pics)

Χρήστος Δεμέτης

Φεβρουάριος 08 2015 14:04

 

Οι Anonymous Γερμανίας έδωσαν στη δημοσιότητα μέσω της σελίδας τους στο Facebook μία σειρά φωτογραφιών στις οποίες ισχυρίζονται ότι απεικονίζεται η καγκελάριος της χώρας, Άνγκελα Μέρκελ στα 38 της χρόνια, με μια παρέα νεοναζί.

Στη λεζάντα που συνοδεύει τη φωτογραφία, γράφουν χαρακτηριστικά:

"Πρώτα μέλος των FDJ, μετά κατάσκοπος του Ανατολικού Βερολίνου, στη συνέχεια παρέα με τους skinheads και τώρα καγκελάριος της Γερμανίας. Αυτό θα πει καριέρα κ. Μέρκελ!".

Ενσωματωμένη εικόνα


Το δημοσίευμα έχει προκαλέσει όπως ήταν αναμενόμενο, σωρεία αντιδράσεων.

Οι φωτογραφίες είναι από το 1993, στο κέντρο νεολαίας νεοναζί Elbterrassen του Μαγδεμβούργου. Πλέον, έχουν "ανέβει" σε διάφορα αντιφασιστικά sites και blogs, όπως το angetafe.blogspot.com.es/ και το critiqueaujourdhui.blogsport.de.

Τότε, η νυν καγκελάριος ήταν υπουργός γυναικείων υποθέσεων και νεολαίας και είχε επισκεφθεί το κέντρο των νεοφασιστών μαζί με την υφυπουργό Εσωτερικών, Σαμπίνε Λετέουζερ.

Η επίσημη εξήγηση από πλευράς κυβέρνησης είναι πως η νέα τότε Μέρκελ, βρέθηκε στο εν λόγω μέρος για να "αποθαρρύνει" τους νέους από τις νεοναζιστικές τους ιδέες και να τους εντάξει στο πρόγραμμα που προωθείτο εκείνη την εποχή από τη Γερμανία, για περαιτέρω εκδημοκρατισμό και πάταξη του φασισμού.

Ωστόσο, η επίσκεψη είχε πραγματοποιηθεί λίγους μήνες μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα νεαρού Thorsten Lamprecht, στο ίδιο σημείο. Ο νεαρός είχε δεχτεί θανάσιμα χτυπήματα με ρόπαλο του μπέιζμπολ από 60 σκίνχεντ.

Το παρακάτω βίντεο αναφέρεται στο περιστατικό και απεικονίζει τις μεγάλες διαδηλώσεις του 2013 εναντίον των νεοναζί στην πόλη του Μαγδεμβούργου.



Η Μέρκελ έγινε η πρώτη καγκελάριος της Γερμανίας που παραδέχτηκε πως η χώρα της έχει διαρκή ευθύνη για τα εγκλήματα των Ναζί, αλλά και η πρώτη Γερμανίδα ηγέτης που επισκέφθηκε το στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Νταχάου.

Η ίδια όμως κατηγορείται για τις σχέσεις που έχει αναπτύξει με την νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας και τον Ολέγκ Τιαγκνιμπόκ, τον ηγέτη του ακροδεξιού κόμματος "Ελευθερία" (Svoboda), που είναι παγκοσμίως γνωστό για τις αντισημιτικές του θέσεις.

Κόμμα που έπαιξε κομβικό ρόλο στην πτώση του Γιανουκόβιτς. Μέχρι το 2004 αυτοχαρακτηριζόταν "εθνικοσοσιαλιστικό" και είχε ως λογότυπο μια παραλλαγή σβάστικας.


----

Κυρίες Κύριοι,

Οι Ελληνικές Αρχές δεν ζητάνε τα χρωστούμενα από την Γερμανία ενώ ακόμα και ΟΙ ΞΈΝΟΙ ΔΈΧΟΝΤΑΙ ΌΤΙ Η ΓΕΡΜΑΝΊΑ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΆΕΙ.


Αυστριακοί προς Γερμανούς: Χρωστάτε στους Έλληνες 1,5 τρισ. δραχμές!

Στις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα αναφέρεται εκτενώς σε δημοσίευμά της η αυστριακή εφημερίδα Der Standard.

Με αφορμή την επικείμενη κατάθεση της σχετικής εμπιστευτικής έκθεσης, από την ειδική ομάδα εργασίας στον Υπουργό Οικονομικών, η εφημερίδα αναφέρει: «Οι Γερμανοί στρατιώτες ήταν στην Ελλάδα από τον Απρίλιο του 1941 έως το Σεπτέμβριο του 1944 και πίσω τους δεν άφησαν τίποτε άλλο παρά καμένη γη και την μνήμη σε πείνα, σαδιστικές σφαγές και εκτοπίσεις, η προγιαγιά του σημερινού πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, η συγγραφέας Πηνελόπη Δέλτα, αυτοκτόνησε την ημέρα κατά την οποία εισέβαλε στην Αθήνα η “Βέρμαχτ”».

Στο δημοσίευμα με τίτλο: «Η οργή της Αθήνας για το αναγκαστικό δάνειο με τα δεκαπέντε μηδενικά», στο οποίο φιλοξενείται συνομιλία με τον επικεφαλής της ομάδας εργασίας, Παναγιώτη Καρακούση, προσθέτει:
«με την ομάδα εργασίας επί δύο χρόνια ερεύνησαν και υπολόγισαν τί οφείλει η Γερμανία στους Ελληνες μέχρι σήμερα».

Η εφημερίδα παρατηρεί ότι τα δέκα δισεκατομμύρια ευρώ είναι το πολλαπλάσιο εκείνου που κατέβαλε το 1960 η Δυτική Γερμανία στους Έλληνες ως «αποζημίωση» για τα θύματα του ναζισμού στα τριάμισι χρόνια κατοχής, όταν η Βέρμαχτ είχε μεταφέρει στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης 70.000 Εβραίους από την Ελλάδα από τους οποίους δεν επέστρεψε σχεδόν κανείς και όταν είχε εκτελέσει 130.000 άμαχους στη χώρα.

Επιπροσθέτως σημειώνει ότι η επιχειρηματολογία των γερμανικών κυβερνήσεων είναι κατά κάποιον τρόπο ανέντιμη, όπως επισημαίνουν επανειλημμένα Γερμανοί ιστορικοί όπως οι Χάγκεν Φλάισερ και Αλμπρεχτ Ριτσλ, διότι μετά το 1945 η Βόννη «παρηγορούσε» τους Έλληνες πως όταν η Γερμανία θα έχει επανενωθεί θα μπορούσε να λυθεί οριστικά το ζήτημα των αποζημιώσεων. Ωστόσο όταν έγινε πραγματικά η επανένωση ήταν ήδη αργά, καθώς οι Γερμανοί στην «Συνθήκη των δύο συν τέσσερις» του 1990 περιέλαβαν προληπτικές διατάξεις για να αποτρέψουν
περαιτέρω αξιώσεις...
Είχαμε πρώτοι ζητήσει με αναφορά στην Εισαγγελία Αρείου Πάγου τα 1,3 τρις από την Γερμανία.



Κύριε Εισαγγελέα,


Θέμα : Η δήθεν οικονομική κρίση, τα δάνεια, εκβιασμό δανειοληπτών τα παράνομα δικηγορικά γραφεία, εταιρείες κατασχέσεων η προστασία μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος.

Θέμα: Υπερχρεωμένα νοικοκυριά δολοφονίες – αυτοκτονίες 5.000 πολιτών και παράνομες ενέργειες τραπεζιτών, ενημέρωσης πολιτών, γραφείων κατασχέσεων και «περίεργες» αποφάσεις Ειρηνοδικείων κλπ… η ‘τοκογλυφική πλημμύρα’ κλπ… δολοφονίες κατά συρροή πολιτών δανειοληπτών κλπ..

Η κατάσχεση πρώτης κατοικίας θα φέρει την κοινωνική έκρηξη!.

Θέμα : Να συλληφθεί η κ. Μέρκελ ο κ. Τόμσεν και τα μέλη της τρόικα,  για γενοκτονία των Ελλήνων και παράνομη κατοχή της Ελλάδας. Να συλληφθεί ο κ. Προβόπουλος και οι δέκα τραπεζίτες.

Να συλληφθούν  οι υπεύθυνοι για τις μίζες της Ζήμενς την Ελλ΄δα και αυτοι που τους καλύπτουν


Θέμα:  Αίτηση Προστασία Μάρτυρα Δημοσίου Συμφέροντος

Αξιότιμη/ε Κυρία/ε

Πιθανά, ήρθε η ώρα όπου οι «δανειστές», θα εκδιώξουν μόνοι τους «εσωτερικούς προδότες», γιατί η κατοχή συντελέστηκε, αφού έρχεται και η κ. Μέρκελ,  και δεν τους χρειάζονται άλλο, για να περάσουν στην δεύτερη φάση της πλήρους κατοχής, της εξόντωσης  των υπόλοιπων, που αντιστέκονται και της εξαθλίωσης των υπερδανεισμένων, των Δημοσίων υπαλλήλων και στην πλήρη εκπόρνευση μεγάλου μέρους του πληθυσμού, για να υποστούν και ψυχολογική υποδούλωση, πλην της στέρησης της οικονομικής, πολιτικής, εθνικής και κοινωνικής ελευθερίας. !
Δρ Κουτσούκος

Γεγονότα: Απόπειρα αυτοκτονίας στον σταθμό Αμαρουσίου. Απόπειρα αυτοκτονίας πραγματοποίησε στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μαρούσι, στις 11:50 το πρωί της Τρίτης 8 – 4 – 2014,  ένας ηλικιωμένος άνδρας.

Ειδικότερα, ένας επιβάτης μεγάλης ηλικίας έπεσε στις γραμμές την ώρα που περνούσε το τρένο. Απεγκλωβίστηκε ένα τέταρτο αργότερα και τον παρέλαβε το ΕΚΑΒ ζωντανό, αλλά βαριά τραυματισμένο. Έχει αποκατασταθεί από τη 1.30 η κυκλοφορία.

Από τις 13:00 αποκαταστάθηκε η ομαλή κυκλοφορία. Στο διάστημα αυτό γινόταν μέχρι το σταθμό Ειρήνη. Συγκεκριμένα, είχε διακοπεί η κίνηση από την Ειρήνη μέχρι την Κηφισιά.

Αυτοκτονούν- δολοφονούνται ακόμα και στρατιωτικοί και αστυνομικοί δανειολήπτες! Διαφθορά, οικονομικό έγκλημα, παράνομος ταχύτατος πλουτισμός, δολοφονίες πολιτών κατά συρροή. Θέμα μεγάλου κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Η προθεσμία, για υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης στις τράπεζες,  για αποφυγή πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας εξέπνευσε στις 28  Φεβρουαρίου 2014.«Ο Σώζων εαυτόν Σωθήτω»?!

Οι τραπεζίτες πήραν 210 δις από την τρόικα και το Δ.Ν.Τ. Τα κόκκινα δάνεια είναι ήδη πληρωμένα. Όμως οι τραπεζίτες,  ξαναβγάλανε τα χρήματα το εξωτερικό δημιουργώντας,  συνεχείς συνθήκες δήθεν χρεοκοπίας και δήθεν ανάγκης δανεισμού,  για να γίνει η Ελλάδα, μέσω του συνεχούς δανεισμού υποχείριο των ξένων και ειδικά των Γερμανών νεοναζιστών, δηλ. της κ. Μέρκελ!

 Ιστορικό. Η υπερχρέωση που υφίσταται στις ημέρες μας ένας μεγάλος αριθμός των νοικοκυριών, οφείλεται στην ουσία στον σκόπιμο ανεξέλεγκτο δανεισμό των νοικοκυριών επί Κυβερνήσεων Κ. Καραμανλή με αποτέλεσμα να σωρευτούν πολλά δάνεια σε κάθε νοικοκυριό, γιατί τα Golden’s boys έπαιρναν ειδικό μπόνους για κάθε δανειακή σύμβαση. Άρα  η ίδια η τράπεζα καταστρατηγούσε τους νόμους περί δανεισμού πολιτών, αφού έδινε δάνεια παράνομα χωρίς τις αναγκαίες εξασφαλίσεις. Οι πρώτοι υπεύθυνοι είναι οι υπεύθυνοι της κάθε τράπεζας. Το φαινόμενο αυτό, αποτελεί ένα σκιερό φαινόμενο της σύγχρονης κοινωνίας, ειδικότερα δε της ελληνικής κοινωνίας των τελευταίων ετών, η οποία ταλανίζεται από πληθώρα οικονομικών σκανδάλων και μείωση του βιοτικού επιπέδου του μέσου πολίτη με κορύφωση την οικονομικά κρίσιμη κατάσταση της χώρας μας.

Υπερχρεωμένο είναι το νοικοκυριό , στο οποίο μετά την αφαίρεση των αναγκαίων δαπανών για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών του νοικοκυριού , το εναπομείναν υπόλοιπο των εισοδημάτων της οικογένειας , δεν επαρκεί για την ικανοποίηση των πιστωτών του οφειλέτη- νοικοκυριού και για την εκ μέρους του εκπλήρωση των ληξιπρόθεσμων και μη οφειλών του , ενώ ως βασικότερες αιτίες της μετάβασης του οφειλέτη – νοικοκυριού στην υπερχρέωση θεωρούνται η εισοδηματική στενότητα , τα υψηλά επιτόκια στον χώρο της καταναλωτικής πίστης , οι επιθετικές πρακτικές προωθήσεως των πιστώσεων , οι ατυχείς προγραμματισμοί , αλλά και τα απρόβλεπτα γεγονότα στη ζωή των δανειοληπτών. Οι υπερχρεωμένοι οφειλέτες καλούνται ξαφνικά , να αντιμετωπίσουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα με ψυχολογικό και κοινωνικό πολλές φορές αντίκτυπο καθώς , εξαιτίας της αδυναμίας τους να προβούν στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους , ενδέχεται να προσφύγουν σε έκνομες ενέργειες και πρακτικές , ή σε αυτοβλάβη και διακινδύνευση της οικογενειακής σταθερότητάς τους , της ψυχικής τους ισορροπίας, ακόμη και της ίδιας τους της ζωής. Οι αυτοκτονίες – δολοφονίες δανειοληπτών έχουν φτάσει τις 5.000 χιλιάδες πολίτες και αναμένεται να αυξηθούν με τις κατασχέσεις που έρχονται.

Η «τοκογλυφική πλημύρα» και οι κατασχέσεις.

Οι κατασχέσεις Η κατάσχεση πρώτης κατοικίας θα φέρει την κοινωνική έκρηξη!. Καμία κατάσχεση. Κανένας πλειστηριασμός.

Αυτοκτονούν- δολοφονούνται ακόμα και στρατιωτικοί και αστυνομικοί δανειολήπτες! Χαρακτηριστική η περίπτωση συνταξιούχου δασκάλας της κ. Χ.Π. που έφτασε σε τάσεις αυτοκτονίας και του κ. Θ.Λ.

Παρά τις πρώτες αποφάσεις Ειρηνοδικείων για «κούρεμα» δανείων και τακτοποίηση οφειλών, τώρα παρατηρείται «στροφή»  της λεγόμενης «Δικαιοσύνης»,  υπέρ των τραπεζιτών! Επίσης παρατηρείται εξασθένηση των ελέγχων του ΣΔΟΕ,  για τον παράνομο πλουτισμό προφανώς, όπως λέγεται,  γιατί δεν έχουν και προσωπικό. Επίσης συνεχίζεται το γνωστό, όπως λέγεται», έργο με τις «αρχειοθετήσεις» υποθέσεων διαφθοράς στις εισαγγελίες, παρά τις καταγγελίες ακόμα και στον Άρειο Πάγο!
Η προθεσμία, για υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης στις τράπεζες,  για αποφυγή πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας εξέπνευσε στις 28  Φεβρουαρίου 2014.

Οι παράτυπες Αποφάσεις Προέδρων Ειρηνοδικείων. Πολλές φορές δεν εφαρμόζεται σωστά ο νόμος Κατσέλη. Ακόμα και αυτοί που είχαν προσφύγει στον Νόμο Κατσέλη, ν. 3869/2010 δεν είχαν τα επιθυμητά νόμιμα αποτελέσματα, γιατί μέρος των Προέδρων της λεγόμενης δικαιοσύνης, ήταν με το μέρος των τραπεζιτών. Πρόσφατο κατάπτυστο παράδειγμα, συνταξιούχου δασκάλας,  που μένει σε ένα δυάρι, η οποία με εισόδημα 1.200 ευρώ, η πρόεδρος  Ειρηνοδικείου Αθήνας απέρριψε – παράνομα -  την προσφυγή της, υιοθετώντας τις ψευδείς αντιρρήσεις των τραπεζών!... Η συνταξιούχος δασκάλα έπεσε σε οικονομική δυσμένεια σε μελαγχολία και επιδεινώθηκε η υγεία της. Σήμερα λόγω των παρανομιών των τραπεζιτών είναι σε πλήρη αδυναμία να πληρώσεις το σύνολο των δανείων που απαιτεί η κάθε Τράπεζα. Το επιτόκιο τρέχει πλέον με 17% επί του συνόλου των καταγγελθέντων δανείων. Ουσιαστικά οδηγήθηκε σε μια ‘τοκογλυφική πλημμύρα’ Η ίδια η Πρωτοδίκης που απέρριψε αυτήν την απόφαση, σε άλλη απόφαση δέχτηκε την λεγόμενη «ρύθμιση». Καλό θα είναι ειδική υπηρεσία του Υπουργείου δικαιοσύνης και να κάνει έναν δειγματοληπτικό έλεγχο στις αποφάσεις κάποιων Προέδρων που πολλές φορές είναι εξόφθαλμα άδικες. Άρα είναι ορατό στον μέσο πολίτη ότι ο νόμος δεν εφαρμόζεται σωστά σε όλους, αλλά εφαρμόζεται ‘κατά περίπτωση’! Ο μέσος πολίτης είναι ανυπεράσπιστος από την σωστή εφαρμογή του Νόμου και δικαιούται να προσφύγει και εναντίον των Προέδρων Ειρηνοδικείων, που βγάζουν εξόφθαλμες αποφάσεις ακόμα και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

Σημείωση: Η  νέα τραπεζοδικτατορία, αφού χρησιμοποιήσει μερικούς από  τους σημερινούς ανίκανους πολιτικούς, στρατιωτικούς, δικαστές, αστυνομικούς στο τέλος θα απολύσει και τους ίδιους, κατά το χιτλερικό πρότυπο, ότι «αφού πρόδωσες την πατρίδα σου θα προδώσεις, λόγω χαρακτήρα και εμάς»  και θα τους αντικαταστήσει με  δικούς της!

Οι τραπεζίτες ήδη έχουν δολοφονήσει 5.000 δανειολήπτες και μια μέρα θα λογοδοτήσουν ενώπιον της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, αλλά και κάποιοι δικαστές και «τυφλοί» Εισαγγελείς, που δεν βλέπουν την διαφθορά των τραπεζιτών και της ολιγαρχίας,  για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, για ψυχολογικά βασανιστήρια δανειοληπτών και για γενοκτονία των Ελλήνων.

Ελάχιστοι,  από αυτούς που έχουν «κόκκινα δάνεια» γνωρίζουν το γράμμα του νέου νόμου που ορίζει ότι για να προστατευτεί ακόμη και η κύρια κατοικία από τον πλειστηριασμό πρέπει να υποβληθεί αίτηση από τον δανειολήπτη στην τράπεζα. Ακόμη και αυτοί που το γνωρίζουν, έρχονται αντιμέτωποι ακόμη και με την άρνηση των τραπεζών να παραλάβουν τις αιτήσεις. Αναμένεται, δήθεν,  παρέμβαση της Τράπεζας της Ελλάδας

Η προθεσμία, για υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης στις τράπεζες για αποφυγή πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας εξέπνευσε στις 28  Φεβρουαρίου 2014.
Επίσης, δήθεν θα δίνονταν,  διευκρινιστικές εγκύκλιοι, καθώς σε πολλές περιπτώσεις οι υπάλληλοι των τραπεζών δηλώνουν αδυναμία να παραλάβουν τα αιτήματα για υπαγωγή στο νέο νόμο (4224/2013).

Προς το παρόν η νομοθετική πρωτοβουλία φαίνεται να μένει κενό γράμμα, καθώς είναι πλήθος τα παράπονα και οι καταγγελίες προς τις καταναλωτικές οργανώσεις και τον Τραπεζικό Μεσολαβητή, ότι οι τράπεζες δεν παραλαμβάνουν τα αιτήματα των δανειοληπτών.

Υπενθυμίζουμε ότι με το νέο νόμο αναστέλλονται, μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2014 οι πλειστηριασμοί εφόσον πληρούνται σωρευτικά τα εξής κριτήρια:
α) η αντικειμενική αξία της κύριας κατοικίας δεν υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ.
β) το καθαρό οικογενειακό εισόδημα χωρίς τις κρατήσεις για τα ασφαλιστικά ταμεία, φόρο εισοδήματος και εισφορά αλληλεγγύης, να είναι μέχρι €35.000
γ) η συνολική αξία κινητής και ακίνητης περιουσίας να είναι μικρότερη ή ίση με €270.000 και δ) Από το ποσό αυτό, το σύνολο των καταθέσεων και κινητών αξιών να μην υπερβαίνει τις 15.000 ευρώ.
Οι οφειλέτες έχουν υποχρέωση υποβολής στο δανειστή μέχρι 28.02.2014 ή εντός δύο μηνών από επίδοση επιταγής προς εκτέλεση, υπεύθυνης δήλωσης του ν. 1599/86, με κάθε πρόσφορο μέσο, στην οποία θα αναγράφονται τα πλήρη στοιχεία του οφειλέτη, λεπτομερή και επικαιροποιημένα στοιχεία επικοινωνίας, περιγραφή της πλήρωσης των παραπάνω προϋποθέσεων και αναλυτική κίνηση των λογαριασμών που ξεπερνούν το ποσό των 1.000 ευρώ τους τελευταίους είκοσι τέσσερις (24) μήνες πριν την υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης.
Να δοθεί πενταετής παράταση στον Νόμο για τις υπεύθυνες δηλώσεις. Καμία κατάσχεση. Κανένας πλειστηριασμός την επόμενη δεκαετία και για πρώτη κατοικία ισοβίως.

Να εφαρμοστεί η Νέα Σεισάχθεια, εδώ και τώρα! Αυτόματη ενοποίηση δανείων καρτών σε ένα πακέτο , που η μηνιαία δόση δεν θα ξεπερνά το 30% των μηνιαίων αποδοχών του πολίτη και με επιτόκιο χαμηλό για όλα τα δάνεια, στεγαστικά, καταναλωτικά κλπ..
Οι δολοφονίες δανειοληπτών. Δολοφονούνται στην Ελλάδα και φαίνεται ότι αυτοκτονούν οι δανειολήπτες!
Έκκληση στην Διεθνή Κοινότητα να βοηθήσει στην μερική ανυπαρξία Δικαιοσύνης στην Ελλάδα, όπου δικάζεται μόνο ο καταγγέλλων και όχι ο παραβάτης!

Τα χρέη τον οδήγησαν στην αυτοκτονία

Δεκάδες οι δολοφονίες και χιλιάδες οι εκβιασμοί από τα παράνομα Τράπεζα-δικηγορικά Κυκλώματα.
Αν οι Εισαγγελείς δεν μπορούν να εφαρμόσουν τους νόμους της Ελληνικής Δημοκρατίας οφείλουν να παραιτηθούν, γιατί μελλοντικά μπορεί να διωχθούν οι ίδιοι, ως παθητικοί συνεργάτες αυτών των κυκλωμάτων..

Δολοφονούνται και δήθεν φαίνεται ότι Αυτοκτονούν οι δανειολήπτες, γιατί τους εκβιάζουν, τους απειλούν, τους τρομοκρατούν οι υπάλληλοι της Τράπεζας, των γραφείων ενημέρωσης, των γραφείων κατάσχεσης των Δικηγορικών γραφείων και οι συνεργάτες στους εκβιασμούς, όπως καταγγέλλουν δεκάδες πολίτες, θύματα των δολοφονικών τραπεζο-δικηγορικών κυκλωμάτων!

Ανυπεράσπιστοι οι πολίτες απέναντι στους τραπεζίτες δολοφόνους και τους συνεργάτες τους, οδηγούνται στην αυτοκτονία που είναι ουσιαστικά δολοφονία!. Η τραπεζο-δικτατορία είναι χειρότερη της Χούντας των Συνταγματαρχών! Ενώ οι Τραπεζίτες έχουν τεράστια υπερκέρδη που έχουν εξαχθεί παράνομα στο εξωτερικό, τους δόθηκε χάρισμα επιπλέον 210 δις και όντας αχόρταγοι δολοφονούν και εκβιάζουν τους πολίτες!

Καλούμε την Εισαγγελία Αρείου Πάγου και την Εισαγγελία Εφετών, το ΣΔΟΕ, την Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος και Ανθρωποκτονιών, να εντοπίσουν αυτά τα Δικηγορικά Γραφεία δολοφονίας των Πολιτών, τα Γραφεία δολοφονίας ενημέρωσης και τα Γραφεία κατασχέσεων, τα οποία γνωρίζει όλη η Αθήνα, να κατασχέσει τις μαγνητοταινίες συνομιλιών και εκβιασμού των δανειοληπτών, να βρουν με πόσους συνομίλησαν και να έχουν τις μαρτυρίες των εκβιασμών, και να εισάγουν τους υπεύθυνους σε αυτόφωρη δίκη με την κατηγορία ‘σκόπιμης και  συστηματικής δολοφονίας πολιτών, συστηματικού εκβιασμού πολιτών, συστηματικά ψυχολογικά βασανιστήρια’, με στόχο το παράνομο ίδιο όφελος. Επιπλέον να ψάξουν τα τιμολόγια, που εκδίδουν οι ανωτέρω για να αποφύγουν την νόμιμη φορολόγηση. Τέλος οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Αθήνας και επαρχίας πρέπει να κάνουν αυτοκάθαρση από τους εκβιαστές δολοφόνους Δικηγόρους και τα τσιράκια τους

Να πώς δολοφονούν τους δανειολήπτες:

Α. Μόλις υπάρξει έστω και μιας ημέρας καθυστέρηση της πληρωμής της μηνιαίας δόσης:

1. Τράπεζα : Τηλεφωνικές απειλές συνεχώς από υπαλλήλους τους κυρίως γυναίκες νεαρές με τσιριχτή φωνή. Απειλούν Θεούς και δαίμονες όλη την οικογένεια όποιον βρουν, ακόμα και στον χώρο εργασίας των δανειοληπτών. Έτσι τους διασύρουν επιπλέον, που είναι και αυτό ποινικό αδίκημα
2. Εταιρείες ενημέρωσης: Είναι η χειρότερη μορφή εκβιασμού και οδηγούν τους δανειολήπτες στην δολοφονία δηλ. τους δολοφονούν ενώ φαίνεται αυτοκτονία. Εκβιάζουν και κάνουν ψυχολογικά βασανιστήρια στους πολίτες που είναι παράνομο.

3. Δικηγορικά γραφεία: Πολλά Δικηγορικά γραφεία είναι φαινομενικά νόμιμα συνεργαζόμενα με τις τράπεζες. Όμως όπως καταγγέλλουν δανειολήπτες έχουν και παράνομους συνεργάτες, που απειλούν τους δανειολήπτες με δικά τους τηλεφωνήματα από δικά τους τηλεφωνικά κέντρα! Είναι καλά οργανωμένοι και έχουν και τσιλιαδόρους, μήπως γίνει κανένας έλεγχος.

4. Οι εκβιασμοί που γίνονται από αυτά τα τηλέφωνα και τα ψυχολογικά βασανιστήρια είναι δυσβάσταχτα. Παραπλανούν σκόπιμα τους δανειολήπτες, ότι θα κατασχεθεί όλη η περιουσία τους, ότι θα καταστραφούν κλπ… και τους προτείνουν να υπογράψουν με αυτούς οποιαδήποτε διευθέτηση της διαφοράς. Έχουν και παραρτήματα των Δικηγορικών Γραφείων σε σπίτια ή άλλα γραφεία απόπου κάνουν και από εκεί τρομοκρατικά τηλεφωνήματα με απόκρυψη αριθμού ή με ψευδώνυμα. Πρόκειται για άτομα του κοινού ποινικού δικαίου, πρώην μεσίτες, φυγόδικοι, που εργάζονται για τα Δικηγορικά γραφεία, ενώ δεν είναι ούτε Δικηγόροι ούτε έχουν ασφάλιση και δουλεύουν με το κεφάλι, δηλ. πραγματικοί κεφαλοκυνηγοί! Αποτυχημένοι Δικηγόροι, είναι ανασφάλιστοι για την παροχή υπηρεσιών! Αν κάποιος υπάλληλος δεν θέλει να συνεχίσει τους εκβιασμούς απολύεται και στην συνέχεια εκβιάζεται συνεχώς για να μην τους αποκαλύψει. Μερικά γραφεία έχουν και παράνομη προστασία της Αστυνομίας, δηλ. η Αστυνομία φυλάει τους εκβιαστές και δολοφόνους των δανειοληπτών.

5. Μερικά Δικηγορικά γραφεία για να μην χάσουν τα θύματα τους δανειολήπτες βάζουν και υπογράφουν παράνομα ‘ρήτρες’ ότι , αν το Δικηγορικό γραφείο έχει κάνει ενέργειες με τον Δανειολήπτη είναι πλέον ο δανειολήπτης στη δικαιοδοσία του Δικηγορικού γραφείου. Ως ‘Ενέργειες’ μπορεί να θεωρηθούν παράνομα και μερικά τηλεφωνήματα προς τον δανειολήπτη. Με αυτόν τον τρόπο τα Δικηγορικά γραφεία κρατάνε τους φακέλους των δανειοληπτών περισσότερο από ένα μήνα που είναι τι φυσιολογικό.

6. Αν η Τράπεζα ή το Γραφείο ενημέρωσης ζητήσει πίσω τον φάκελο του Δανειολήπτη τότε εκβιάζουν και την Τράπεζα με την παράνομη ‘ρήτρα’ του 5% Δεν κάνουν συνήθως αγωγές ‘ γιατί κοστίζουν’ αλλά εκβιαστικά απειλητικά τηλεφωνήματα κατατρομοκράτησης των δανειοληπτών Έτσι ο δανειολήπτη δεχόμενος σωρεία απειλητικών τηλεφωνημάτων δολοφονείται, γιατί καταρρέει ψυχολογικά και αυτοκτονεί. Η αυτοκτονία είναι ουσιαστικά δολοφονία, από την καταπίεση των εκβιαστών.

7. Τα γραφεία ενημέρωσης. Τυπικά, πολλά λειτουργούν νόμιμα, γιατί παρέχουν δήθεν υπηρεσίες ενημέρωσης. Όμως αναθέτουν την ενημέρωση σε άτομα άπειρα, χωρίς ασφάλιση και χωρίς εκπαίδευση. Η ενημέρωση, συνήθως, γίνεται τηλεφωνικός εκβιασμός. Μεταξύ των Γραφείων ενημέρωσης και Δικηγορικών γραφείων υπάρχει συνεργασία, γιατί αρκετά Δικηγορικά γραφεία εργάζονται για Εταιρείες Ενημέρωσης, όπου και κόβονται τιμολόγια παροχής υπηρεσιών.

Β. Οι κατασχέσεις. Τα γραφεία κατάσχεσης και πλειστηριασμών συνεχίζουν να υπάρχουν, έστω και καλυμμένα. Για οικόπεδα ή σπίτια φιλέτα ο πλειστηριασμός έχει ήδη ‘στηθεί’ από δικούς τους ανθρώπους εκ των προτέρων και σε τιμή μηδενική.

Επομένως,  η όλη ‘βιομηχανία Ενημερώσεων, εκβιασμών και απειλών’ στοχεύει στον πλειστηριασμό της περιουσία των πολιτών σε μηδενική τιμή, άρα στην αρπαγή της περιουσίας του και στην δολοφονία των Πολιτών, που φαίνεται ως αυτοκτονία.

Καλούμε, τον Κύριο Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Δικαιοσύνης, την Εισαγγελία Αρείου Πάγου και την Εισαγγελία Εφετών, το ΣΔΟΕ, την Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος να εντοπίσουν αυτά τα Δικηγορικά Γραφεία δολοφονίας των Πολιτών, τα Γραφεία ενημέρωσης και τα Γραφεία κατασχέσεων, τα οποία γνωρίζει όλη η Αθήνα, να κατασχέσει τις μαγνητοταινίες συνομιλιών και εκβιασμού των δανειοληπτών, να βρουν με πόσους συνομίλησαν και να έχουν τις μαρτυρίες των εκβιασμών, και να εισάγουν τους υπεύθυνους σε αυτόφωρη δίκη με την κατηγορία
 ‘σκόπιμης και συστηματικής δολοφονίας πολιτών, συστηματικού εκβιασμού πολιτών, συστηματικά ψυχολογικά βασανιστήρια’, με στόχο το παράνομο ίδιο όφελος. Επιπλέον να ψάξουν τα τιμολόγια, που εκδίδουν οι ανωτέρω για να αποφύγουν την νόμιμη φορολόγηση. Επίσης πώς μια Τράπεζα που δανείζεται με 1% από την ΕΚΤ, μετα-δανείζει με 20% και πού πάει αυτό το υπερκέρδος. Τέλος οι Δικηγορικοί Σύλλογοι πρέπει να κάνουν αυτοκάθαρση από τους εκβιαστές δολοφόνους Δικηγόρους και τα τσιράκια τους

Μπορεί να βρεθεί μια λύση για όλους τους δανειολήπτες. Αυτόματη ενοποίηση όλων των δανείων ‘ καρτών του πολίτη σε ένα νέο δάνειο ‘πακέτο’ στο Ταμείο Παρακαταθηκών με χαμηλό επιτόκιο και μηνιαία δόση που δεν θα ξεπερνά το 30% των μηνιαίων αποδοχών του δανειολήπτη. Τα 30 δις που θα δοθούν στο Ταμείο Παρακαταθηκών να δοθούν για το ‘πρόγραμμα διευθέτησης οφειλών υπερδανεισμένων’ τη Νέα Σεισάχθεια. Επίσης η παράταση της καταγγελίας του Δανείου στους 9 μήνες καθυστέρησης πληρωμών, θα επιφέρει μια ανάσα στους δανειολήπτες από τις 3 μήνες που είναι τώρα!

Επισημαίνουμε ότι οι πολίτες που καταγγέλλουν όλα αυτά έχουν και μαρτυρίες και αποδεικτικά στοιχεία που οι διωκτικές αρχές αν δεν είναι υπάλληλοι ή συνεργάτες των εγκλημάτων των τραπεζιτών οφείλουν να ερευνήσουν αμέσως.



Με την 1437/2014 απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Αθηνών επιδικάσθηκε αποζημίωση για ηθική βλάβη λόγω προσβολής προσωπικότητας δανειολήπτη, στον οποίο τηλεφωνούσε εισπρακτική εταιρία για υπενθύμιση των οφειλών του και άσκηση πίεσης να τα ρυθμίσει.
Τα τηλεφώνημα γίνονταν κατόπιν διαβίβασης προσωπικών δεδομένων του από την πιστώτρια τράπεζα στην εισπρακτική εταιρεία.
Σημειώνεται δε ότι πριν από κάθε γνωστοποίηση των προσωπικών δεδομένων των πελατών-οφειλετών οποιασδήποτε τράπεζας ή άλλης εταιρείας σε εισπρακτική εταιρεία για την περαιτέρω διευθέτηση οφειλής μέσω εισπρακτικής, η τράπεζα ή όποια άλλη πιστώτρια εταιρεία ΟΦΕΙΛΕΙ να ενημερώσει τον πελάτη-οφειλέτη της ότι πρόκειται να μεταβιβάσει τα στοιχεία της οφειλής του, το τηλέφωνο και την διεύθυνση του, δηλαδή τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση, αφ’ενός δεν αποδείχθηκε ότι η τράπεζα είχε ενημερώσει τον οφειλέτη για αυτήν της την ενέργεια, αφ’ετέρου η εισπρακτική εταιρεία προέβη σε χρήση των ως άνω ...
παρανόμως διαβιβασθέντων σ’ αυτήν από την εναγομένη τράπεζα προσωπικών δεδομένων του ενάγοντος, καλώντας αυτόν τηλεφωνικώς στο κινητό του, αλλά και στο σταθερό μέσω υπαλλήλου της, η οποία αιφνιδιάζοντας μέλος της οικογένειας του ενάγοντος, του ζητούσε, χωρίς προηγουμένως να τον ενημερώνει- ως ώφειλε- για λογαριασμό ποιας εταιρίας τον καλούσε , να της επιβεβαιώσει τα σχετικά με τη ρύθμιση της επίδικης οφειλής του, προκαλώντας τόσο στον ίδιο όσο και στον ενάγοντα μεγάλη ψυχική αναστάτωση, θυμό και οργή από το γεγονός ότι τα απόρρητα κατά τον νόμο 2472/1997 προσωπικά του δεδομένα είχαν ανακοινωθεί και διαρρεύσει χωρίς καμιά δική του ενημέρωση σε τρίτους.
Η απόφαση του Εφετείου αναφέρει επί λέξει: «Η εναγομένη εξάλλου δεν επικαλέσθηκε, ούτε απέδειξε ότι είχε προβεί σε τέτοια ενημέρωση μεταγενέστερα, μετά τη συλλογή των δεδομένων και πριν από τη διαβίβαση τους στην ως άνω εισπρακτική εταιρία. Η τελευταία προέβη σε περαιτέρω επεξεργασία (χρήση) των ως άνω παρανόμως διαβιβασθέντων σ’ αυτήν από την εναγομένη προσωπικών δεδομένων του ενάγοντος, καλώντας αυτόν τηλεφωνικώς στο κινητό του στις 26-11-2008 και περί ώρα 12.30′, αλλά και στο σταθερό …. (που είχε δηλωθεί από τον ίδιο και ανήκε στην επιχείρηση της συζύγου του) στις 26-11-2008 και περί ώρα 13.00 δια προστηθείσης υπαλλήλου της, η οποία αιφνιδιάζοντας τον υιό του ενάγοντος του ζητούσε – χωρίς μάλιστα να τον ενημερώνει για λογαριασμό ποιας εταιρίας τον καλούσε – να της επιβεβαιώσει τα σχετικά με τη ρύθμιση της επίδικης οφειλής του, προκαλώντας τόσο στον ίδιο όσο και στον ενάγοντα μεγάλη ψυχική αναστάτωση, θυμό και οργή από το γεγονός ότι τα απόρρητα κατά τον ως άνω νόμο προσωπικά του δεδομένα είχαν ανακοινωθεί και διαρρεύσει χωρίς καμμιά δική του ενημέρωση σε τρίτους.
Οι προαναφερόμενες παρανομίες και υπαίτιες (από πρόθεση) πράξεις και παραλείψεις της εναγομένης (δια των προστιθέντων οργάνων της) προσέβαλαν την προσωπικότητα του ενάγοντος και προκάλεσαν σ’ αυτόν σημαντική ηθική βλάβη, ενώ τα όργανα της εναγομένης, κατά την επεξεργασία (διαβίβαση, λήψη, καταχώρηση, χρήση) των προσωπικών δεδομένων αυτού, χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση του, όφειλαν να γνωρίζουν την πιθανότητα επέλευσης της προαναφερόμενης ηθικής βλάβης.
Ενόψει δε του είδους του θιγομένου αγαθού, του μεγέθους της προσβολής, των συνθηκών τέλεσης αυτής, του βαθμού υπαιτιότητας των οργάνων της εναγομένης και της κοινωνικής και οικονομικής καταστάσεως των διαδίκων μερών, η καταβλητέα εύλογη χρηματική ικανοποίηση πρέπει να ορισθεί στο ποσό των 6.000 ευρώ.»



Ενσωματωμένη εικόνα



Η Ελλάδα δανείστηκε συνολικά 218 δις για το χρέος της. Να ερευνηθεί αν τα χρήματα αυτά μπήκαν στην Ελλάδα, τι απέγιναν ή αν ξαναβγήκαν στο Εξωτερικό από τους τραπεζίτες.





Κυρίες Κύριοι,


Άρωμα Ελλάδος στη λίστα Φαλτσάνι


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015, 13:04

Ενσωματωμένη εικόνα

Συνεχίζεται το ντόμινο αποκαλύψεων από την έρευνα της Διεθνούς Σύμπραξης Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ) και της γαλλικής εφημερίδας Le Monde. Αυτή τη φορά, αποκαλύπτονται οι απόρρητες επικοινωνίες που έγιναν μεταξύ υπαλλήλων της
HSBC και Ελλήνων πελατών της, με στόχο οι δεύτεροι να αποφύγουν την καταβολή μεγάλων φόρων βάσει των εισοδημάτων και των περιουσιακών τους στοιχείων.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι από την παγκόσμια έρευνα προκύπτει πως οι υπάλληλοι της τράπεζας πρότειναν οι ίδιοι διευκολύνσεις στους εύπορους Έλληνες πελάτες τους, εισηγούμενοι τη σύσταση offshore εταιρειών!

  Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι από την παγκόσμια έρευνα προκύπτει πως οι υπάλληλοι της τράπεζας πρότειναν οι ίδιοι διευκολύνσεις στους εύπορους Έλληνες πελάτες τους, εισηγούμενοι τη σύσταση offshore εταιρειών!Η ιστορία ξεκινά από την κομβική περίοδο του έτους 2005, κατά την οποία τέθηκε σε ισχύ ευρωπαϊκή οδηγία, για την επιβολή φορολογίας στους τόκους καταθέσεων. Ω του θαύματος, εντός ενός πολύ μικρού χρονικού διαστήματος, 33 offshore εταιρείες απέκτησαν τραπεζικούς λογαριασμούς στην ελβετική θυγατρική της HSBC. Άλλες 12 offshore ελληνικών συμφερόντων απέκτησαν λογαριασμό στην HSBC τη διετία 2006-2007 με καταθέσεις που έφταναν τα 35 εκατ. δολάρια.

Οι έδρες των εταιρειών αυτών εντοπίζονται σε διάφορους φορολογικούς παραδείσους από τον Ειρηνικό Ωκεανό έως την Καραϊβική Θάλασσα και ως εκ τούτου δεν χρειάζονταν να καταβάλουν τους «αβάσταχτους φόρους» επί των καταθέσεών τους.

Οι περισσότερες από τις υπεράκτιες που συνδέονται με έλληνες καταθέτες της HSBC και απέκτησαν λογαριασμούς στην τράπεζα εντός του 2005 εντοπίζονταν στους φορολογικούς παραδείσους του Παναμά (14), της Λιβερίας (9), των Νήσων Μάρσαλ (7) και των Βρετανικών Παρθένων Νήσων (3). Οι περισσότερες που απέκτησαν λογαριασμούς στην HSBC την περίοδο 2006 -2007 εντοπίζονται στις Νήσους Μάρσαλ (4), στον Παναμά (3) και στη Λιβερία (3).

Οι 33 offshore:

Ενσωματωμένη εικόνα


Οι σημειώσεις υπαλλήλων για τους Έλληνες πελάτες

Τα «ΝΕΑ» φέρνουν στη δημοσιότητα σημειώσεις των υπαλλήλων της τράπεζας της HSBC κατά την επικοινωνία τους με τους πελάτες:

- «Μας έφεραν όλα τα απαραίτητα έγγραφα για το άνοιγμα του λογαριασμού και τη νέα εταιρεία στην Λιβερία που θα ανοίξει για λόγους ESD (σ.σ.: η ευρωπαϊκή οδηγία για την φορολόγηση των τόκων), καθώς ο πελάτης είναι κάτοικος Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου» αναφέρεται από υπάλληλο τον Ιούνιο του 2005 σε καρτέλα ελληνίδας διευθύντριας η οποία συνδεόταν με λογαριασμούς ύψους 13 εκατ. δολαρίων. Η λιβεριανή εταιρεία ήταν η Human Forest Corporation, με έδρα στη Μονρόβια.

- «Ο πελάτης ήρθε με τον αδελφό του και μαζί υπέγραψαν το άνοιγμα λογαριασμού και έγγραφα για σύσταση εταιρείας στον Παναμά. Αυτοί επιθυμούν να κλείσουν τους αντίστοιχους καταθετικούς λογαριασμούς τους για λόγους ESD (έλληνες κάτοικοι), και θα μεταφέρουν τα περιουσιακά τους στοιχεία στον λογαριασμό της εταιρείας. Επίσης άνοιξαν από μία θυρίδα». Η συγκεκριμένη καταγραφή επικοινωνιών υπαλλήλου έγινε τον Οκτώβριο του 2005 με έλληνα πελάτη και καταθέσεις άνω των 4,5 εκατ. δολαρίων. Το όνομα της παναμέζικης εταιρείας, όπως καταγράφηκε στην καρτέλα, ήταν Brookley Finance Inc.

- «Ο πελάτης θα ανοίξει εταιρικό λογαριασμό όπου θα μεταφέρει όλα του τα κεφάλαια από τον υπάρχοντα αριθμημένο λογαριασμό (ο λόγος είναι η ευρωπαϊκή οδηγία για την φορολόγηση των καταθέσεων)» σημειώνει υπάλληλος της τράπεζας σε άλλη καρτέλα έλληνα πελάτη τον Νοέμβριο του 2005. Ο εν λόγω καταθέτης βρέθηκε να σχετίζεται με την εταιρεία Yaleford Enterprises Inc. με έδρα τον Παναμά.

- Συζήτηση υπαλλήλου της τράπεζας με διευθύντρια ελληνικής επιχείρησης τον Νοέμβριο του 2005 για το άνοιγμα παναμέζικης offshore και τη μεταφορά χρημάτων σε αυτήν ώστε να γλιτώσουν την καταβολή του φόρου των τόκων. Στην καρτέλα της διευθύντριας φαίνεται ότι είναι η πραγματική δικαιούχος της υπεράκτιας Genie International Inc, της οποίας το μέγιστο ύψος καταθέσεων την περίοδο 2006-2007 φτάνει τα 2,2 εκατ. δολάρια.

- Περισσότερα από 2 εκατ. δολάρια φαίνεται πως συνδέονταν με υπεράκτια ελληνικών συμφερόντων στις Μπαχάμες έπειτα από την αποστολή των απαραίτητων εγγράφων στους υπαλλήλους της τράπεζας που χρειάζονταν για να δημιουργηθεί η Makag Valley Ltd. Ηδη είχε συστηθεί το ομώνυμο ίδρυμα Makag στο Λίχτενσταϊν μέσω άλλης τράπεζας για να διαχειρίζεται τον λογαριασμό στην HSBC.

- Η περίπτωση κατοίκου Ελλάδας με καταθέσεις πάνω από 1,7 εκατ. δολάρια, ο οποίος όταν ενημερώνεται από υπάλληλο της HSBC για την φορολόγηση, «θυμώνει πάρα πολύ». Οπως φαίνεται στις σημειώσεις, του προτείνεται η σύσταση offshore για να αποφύγει τους φόρους, όμως ο ίδιος αρνείται να πληρώσει στην τράπεζα τα έξοδα για την σύστασή της. Αντιπροτάθηκε απόδοση 0,5-1% μεγαλύτερη σε ομόλογα ως προσφορά της τράπεζας και η διαφορά που προέκυπτε στα έσοδα να χρησιμοποιηθεί για να καλυφθούν τα έξοδα σύστασης της υπεράκτιας! Στην καρτέλα που απέσπασε ο Φαλσιανί το 2007 δεν φαίνεται κάποια σύνδεση του πελάτη με offshore.

- Έλληνας εφοπλιστής ο οποίος, όπως φαίνεται σε σημειώσεις υπαλλήλων, ελάμβανε τόκους 75.000 δολάρια από καταθέσεις στην HSBC επέλεξε έπειτα από την παρότρυνση υπαλλήλου τη λύση της offshore για να αποφύγει φόρους ύψους περίπου 11.000 δολαρίων. Σε συνεννοήσεις που έγιναν στις αρχές Ιουνίου 2005 αναφέρεται ότι ο πελάτης ζήτησε μία λίστα με ονόματα offshore που έχουν ήδη συσταθεί ώστε να επιλέξει. Σε νέα επικοινωνία δύο ημέρες μετά επισημαίνεται από τον πελάτη ότι θέλει να εμφανίζεται ως διευθυντής, κύριος μέτοχος και ο μόνος με δικαίωμα υπογραφής στην υπεράκτια. «Προς το παρόν τέτοια δομή εταιρείας είναι εκτός του πεδίου εφαρμογής του ESD. Τον πληροφόρησα για το κόστος αν εμφανίζεται η HSBC ως διευθυντής και αντίστοιχα για το κόστος αν είναι ο ίδιος. Επέλεξε το τελευταίο».

Οι τιμές, σύμφωνα με τις σημειώσεις του υπαλλήλου, ανέρχονταν σε 1.700 δολάρια για τη σύσταση της offshore και 1.300 δολάρια τον χρόνο για λειτουργικά έξοδα της εταιρείας (τήρηση βιβλίων κ.λπ.). Η ονομασία της εταιρείας που επελέγη ήταν Nigaloo Venture Holdings και η έδρα της στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους.

Συνολικά 43 καρτέλες με Έλληνες πελάτες

Από τις πληροφορίες που απέκτησε ο πρώην υπάλληλος της HSBC, Ερβέ Φαλτσάνι προκύπτει ότι υπάρχουν 43 καρτέλες με «ελληνικό άρωμα». Στις σημειώσεις των τραπεζικών υπαλλήλων αναφέρεται ο όρος ESD, δηλαδή η ευρωπαϊκή οδηγία φορολόγησης των τόκων. Σε 16 από αυτές διακρίνεται ότι οι πελάτες συμφώνησαν να ανοιχθούν εταιρικοί λογαριασμοί και να συσταθούν υπεράκτιες εταιρείες για «λόγους ESD».

Ενσωματωμένη εικόνα
Σε 14 περιπτώσεις δεν είναι ξεκάθαρο τι συνέβη τελικά - μέχρι το 2007 δεν υπήρχε σύνδεση πελατών με offshore, όμως άγνωστο είναι τι συνέβη έπειτα από αυτή την περίοδο.Σε άλλες 13 περιπτώσεις οι πελάτες αρνήθηκαν.

Ανάμεσα σε αυτούς που δήλωσαν ότι θα το σκεφτούν για την ίδρυση offshore, φέρεται να είναι και πρώην δικαστής ο οποίος συνδεόταν με 1 εκατ. δολάρια. Ωστόσο δεν φαίνεται να προχώρησε η σύσταση της εταιρείας έως το 2007.

Τέλος, βάσει των επίσημων στοιχείων του ελβετικού ΥΠΟΙΚ, προκύπτει ότι 29 μόλις Έλληνες με ελβετικές καταθέσεις δέχτηκαν να δημοσιοποιηθούν τα περιουσιακά τους στοιχεία το 2005, ενώ το ύψος των ακαθάριστων τόκων που δηλώθηκε ότι έλαβαν εκείνη τη χρονιά έφτανε τα 224.000 ελβετικά φράγκα.

Οι φόροι που αποδόθηκαν από τους τόκους των καταθέσεων στο ελληνικό Δημόσιο για το χρονικό διάστημα Ιούλιος - Δεκέμβριος 2005 ανήλθε σε 5,5 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα. Τα επόμενα δύο έτη, οι φόροι ανήλθαν στα 15 και 16 εκατομμύρια φράγκα, ενώ ο αριθμός των Ελλήνων που δέχθηκαν να κοινοποιήσουν τα στοιχεία τους ανήλθαν στους 61 και 70 αντίστοιχα.

Οι δημοσιογράφοι της σύμπραξης, στην οποία συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι Le Monde, Guardian, BBC, Süddeutsche Zeitung και οι γερμανικές ραδιοφωνίες WDR και NDR, αξιολόγησαν περισσότερα από 35.000 έγγραφα, που αφορούν σε περίπου 100.000 πελάτες από όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με τα στοιχεία, από τα οποία προέκυψε και η ελληνική «Λίστα Λαγκάρντ», οι καταθέσεις στους λογαριασμούς ανέρχονται στα 75 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Ένα μέρος της διοίκησης γνώριζε»

Για τον Μάρκους Χεν, από την διεθνή Μη Κυβερνητική Οργάνωση Tax Justice Network, το ιδιαίτερο στοιχείο της υπόθεσης δεν είναι μόνο οι καταθέτες, αλλά η τράπεζα που έκανε... τα στραβά μάτια:

Ενσωματωμένη εικόνα

Ρούντολφ Έλμερ

«Το σκάνδαλο είναι ότι μια τράπεζα λειτουργεί με αυτό τον τρόπο και δημιουργεί ειδική δομή για να εξυπηρετήσει τους συγκεκριμένους πελάτες».

Ο Ρούντολφ Έλμαρ, πληροφοριοδότης (whistleblower-σφυριχτράκιας) και πρώην υπάλληλος της ελβετικής τράπεζας Julius Bär, μεταξύ άλλων στα νησιά Κέιμαν, επιρρίπτει ευθύνες στο διοικητικό συμβούλιο της HSBC: «Η σωστή διοίκηση τράπεζας έχει τις πληροφορίες που χρειάζεται για τους πελάτες της και τις διαδρομές που ακολούθησαν τα κεφάλαια. Σίγουρα ένα μέρος της διοίκησης γνώριζε με ποιους συναλλάσσεται η τράπεζα».

Διαβάστε επίσης:

Οι «βρώμικες συναλλαγές» της HSBC

Οι μαύροι λογαριασμοί της Ελβετίας

Στα «άδυτα» της φοροδιαφυγής: 61 oνόματα διασήμων αποκαλύπτονται από το SwissLeaks -Προφίλ Ελλήνων μεγαλοκαταθετών

Στα «Νέα» δημοσιεύονται επίσης ορισμένα προφίλ Ελλήνων φοροφυγάδων οι οποίοι δεν εμπεριέχονται στην αρχική λίστα που είχε στείλει στην Αθήνα το 2010 η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Ειδικότερα από τα προφίλ Ελλήνων φοροφυγάδων που ξεχωρίζουν είναι:

- Επιχειρηματίας που φέρεται να δραστηριοποιείται στο Βέλγιο και στην Αφρική

- Ζευγάρι Ελλήνων οι οποίοι είχαν αποσυρθεί και είχαν δηλώσει ως τόπο διαμονής το Πριγκιπάτο του Μονακό

- Επιχειρηματίας στον χώρο των ναυτιλιακών που γεννήθηκε στη Χίο

-Μεγιστάνας του κατασκευαστικού κλάδου

-Γνωστή οικογένεια εβραϊκής καταγωγής, μέλη της οποίας είχαν γεννηθεί σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη

-Εισοδηματίας εβραϊκής καταγωγής που γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και είχε βελγική υπηκοότητα

-Εισοδηματίας που γεννήθηκε στην Ελλάδα εντοπίστηκε στη λίστα της Βρετανίας με 4,8 εκατ. δολάρια

-Εφοπλίστρια με καταγωγή από τη Χίο βρέθηκε στη λίστα του Μονακό με καταθέσεις 3,2 εκατομμυρίων.

-Τρία αδέρφια που έχουν γεννηθεί Ελλάδα και έχουν δηλώσει στην τράπεζα τα στοιχεία των βραζιλιάνικων διαβατηρίων τους, τα οποία μοιράζονταν καταθέσεις ύψους 30 εκατομμυρίων δολαρίων.

-Πελάτης της HSBC με καταθέσεις άνω των 5,5 εκατ.

- Γιατρός που γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη με καταθέσεις ύψους 500.000 ευρώ.

Πατήστε
εδώ για να δείτε την έρευνα

Διαβάστε επίσης:

Λείπουν 86 νέα ονόματα από τη λίστα Λαγκάρντ,  Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2015, 08:38


Κυρίες Κύριοι,

πόσο είναι το χρέος της Ελλάδας.

Ας διαβάσουμε μια δημοσίευση.

Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015


«Οδηγικό» χάρτη για το ελληνικό χρέος δημοσιοποιεί σήμερα το διεθνές οικονομικό δίκτυο Bloomberg, με 13 ερωτήσεις και απαντήσεις.


Ενσωματωμένη εικόνα

Την ώρα που η συζήτηση και οι προτάσεις για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους είναι σε πλήρη εξέλιξη, αποτελεί έναν καλό «χάρτη» για το που βρίσκεται το χρέος της χώρας, όπως επίσης και τους όρους που το συνοδεύουν.


1. Ερώτηση: Πόσα χρωστά η Ελλάδα; Απάντηση: Το συνολικό δημόσιο χρέος της χώρας ανέρχεται σε 315,5 δισ. ευρώ στο τέλος του τρίτου τριμήνου του 2014 2. Ερώτηση: Ποιος είναι ο μεγαλύτερος πιστωτής της Ελλάδας; Απάντηση: Ο ευρωπαϊκός μηχανισμός Διευκόλυνσης Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), ο οποίος έχει δανείσει τη χώρα με 141,8 δισ. ευρώ και κατέχει περίπου το 45% του χρέους της.


Η μέση διάρκεια των δανείων του EFSF προς την Ελλάδα είναι πάνω από 32 χρόνια, με την τελευταία πληρωμή που οφείλεται το 2053, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του EFSF. Η Ελλάδα πληρώνει επιτόκιο περίπου 1,5%, ανάλογο με εκείνο που καταβάλλουν οι χώρες με αξιολόγηση «ΑΑΑ». 3. Ερώτηση: Πότε έχει προγραμματιστεί η Ελλάδα να αρχίσει να πληρώνει τα δάνεια του EFSF; Απάντηση: Όχι πριν το 2023. Τα δάνεια του EFSF έχουν μεσοσταθμική διάρκεια 30 ετών και περίοδο χάριτος 10 ετών (δηλαδή πρώτη η αποπληρωμή είναι το 2023).
4. Ερώτηση: Τι ποσό χρέους κατέχουν οι επενδυτές;
Απάντηση: Μετά από τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση χρέους στην ιστορία, κατά την οποία χρεόγραφα συνολικού ύψους περίπου 200 δισ. ευρώ κουρεύτηκαν, πλέον μόλις 67,5 δισ. ευρώ κατέχουν οι ιδιώτες επενδυτές, ή 82 δισ. ευρώ, αν συμπεριληφθούν και έντοκα γραμμάτια.
Η ΕΚΤ και οι κεντρικές τράπεζες της ζώνης του ευρώ κατέχουν σήμερα περίπου 27 δισ. ευρώ ελληνικών ομολόγων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

5. Ερώτηση: Τι συμβαίνει με την ΕΚΤ; Απάντηση: Κατά τη διάρκεια του 2015, η Ελλάδα είναι πρέπει να επιστρέψει 6,6 δισ. ευρώ ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ.


Μέχρι το τέλος του έτους, η ΕΚΤ θα έχει στην κατοχή της 20,4 δισ. ευρώ από το σύνολο των 60,5 δισ. ευρώ των εμπορεύσιμων χρεογράφων, υποθέτοντας ότι δεν υπάρχουν νέες εκδόσεις από την Ελλάδα και άλλες μικρές ομολογίες εξοφλούνται καθώς ωριμάζουν. 6. Ερώτηση: Το χρέος που κατέχει η ΕΚΤ δεν έχει ήδη αναδιαρθρωθεί μια φορά; Απάντηση: Ναι, έστω και έμμεσα. Οι κεντρικές τράπεζες της ζώνης του ευρώ αγόρασαν ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου κατά την κορύφωση της κρίσης σε τιμές χαμηλότερες από την ονομαστική τους αξία.
Ενώ η Ελλάδα υποχρεούται να επιστρέψει αυτά τα ομόλογα στην ονομαστική τους αξία, οι κεντρικές τράπεζες θα επιστρέψουν στη συνέχεια τα κέρδη που είχαν.

7. Ερώτηση: Πώς λειτουργεί η επαναγορά; Απάντηση: Οι εθνικές κεντρικές τράπεζες θα πρέπει να δώσουν στην Ελλάδα πίσω αυτό το κέρδος, όσο η χώρα συμμορφώνεται με τις συμφωνίες διάσωσης της, σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη τον Νοέμβριο του 2012.
8. Ερώτηση: Τα έντοκα γραμμάτια είναι εμπορεύσιμα; Πόσα υπάρχουν; Απάντηση: Σχεδόν 15 δισ. ευρώ του χρέους αποτελείται από βραχυπρόθεσμα έντοκα γραμμάτια, τα οποία η χώρα μετακυλύει συνεχώς.
Έτσι καλύπτει τις ανάγκες χρηματοδότησης, ενώ δεν οδηγείται σε αδιέξοδο εάν καθυστερούν οι εκταμιεύσεις δόσεων που καταβάλλονται από την ευρωζώνη και το ΔΝΤ.

9. Ερώτηση: Πόσο χρωστά η Ελλάδα στο ΔΝΤ; Απάντηση: Σχεδόν 25 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ταμείου.
Η πολιτική του ΔΝΤ δεν είναι ποτέ για την αναδιάρθρωση των δανείων της, και ο Τσίπρας είπε ότι δεν προτίθεται να δοκιμάσει την αποφασιστικότητα του ταμείου.
Η Ελλάδα έχει προγραμματιστεί να επιστρέψει περίπου 19,4 δισ. ευρώ στο ΔΝΤ μέχρι το 2019, και άλλα 6,4 δισ. μεταξύ 2020 και 2024.

10. Ερώτηση: Η Ελλάδα καταβάλει τόκους; Απάντηση: Οι τόκοι που καταβάλλονται για τα δάνεια του ΔΝΤ είναι επίσης δεν είναι σταθερά, και εξαρτάται από το οφειλόμενο ποσό και τη διάρκεια του χρόνου.
Το μέσο ποσοστό κυμαίνεται μεταξύ 3-4%.

11. Ερώτηση: Τι γίνεται με διμερή δάνεια; Απάντηση: Τον Μάιο του 2010, τα μέλη της ζώνης του ευρώ συμφώνησαν να παρέχουν διμερή δάνεια. Η συμφωνία (GLF) περιελάμβανε δάνεια ύψους 80 δισ. ευρώ που εκταμιεύτηκαν μεταξύ Μαΐου 2010 και Ιουνίου 2013.


Το ποσό τελικά μειώθηκε κατά 2,7 δισ. ευρώ, όταν η Σλοβακία αποφάσισε να μην συμμετάσχει και η Ιρλανδία και η Πορτογαλία παραιτήθηκαν όταν ζήτησαν τις δικές τους διασώσεις. Μόνο 52,9 δισ. ευρώ εκταμιεύτηκαν πριν από την αντικατάσταση της GLF αντικαταστάθηκε από το σχέδιο διάσωσης του EFSF.


Η δέσμευση του Τσίπρα για εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους δεν περιλαμβάνει τα διμερή δάνεια ή τα δάνεια από τον EFSF. 12. Ερώτηση: Πόσο θα μπορούσε κάθε έθνος – πιστωτής να χάσει; Απάντηση: Ο ακριβής υπολογισμός των πιθανών ζημιών του κάθε κράτους-μέλους θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις επιπτώσεις της μόλυνσης από μια ελληνική χρεοκοπία, τις συνέπειες για τις ευρωπαϊκές τράπεζες και το ακριβές ποσό για το οποίο η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει
13. Ερώτηση: Έχουν γίνει κάποιες εκτιμήσεις; Απάντηση: Μερικές χώρες έχουν κάνει τον δικό τους υπολογισμό.
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Michel Sapin λέει η έκθεση της χώρας του είναι 42 δισ. ευρώ.


Η Φινλανδία, η οποία απαίτησε εγγύηση για τα δάνεια της στην Ελλάδα, έχει συνολική απαιτήσεις 5,4 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών και τους υπολογισμούς του Bloomberg, περιλαμβανομένης της συμβολής της χώρας στο πρώτο και στο δεύτερο δάνεια διάσωσης και το μερίδιό της στα δάνεια του ΔΝΤ. Οι Κάτω Χώρες συνεισέφεραν 3,2 δισ. ευρώ κατά το πρώτο δάνειο διάσωσης και εγγυήσεις για τα δάνεια του EFSF ύψους 33,6 δισ. ευρώ.- economikos


Κυρίες Κύριοι,

Διευρύνεται η κατηγορία των φτωχών με δουλειά

Σε κίνδυνο φτώχειας 2,5 εκατομμύρια Έλληνες

Εκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνει η φτώχεια στα χρόνια της κρίσης και των μνημονιακών πολιτικών, με πάνω από 2,5 εκατ. Έλληνες (892.763 νοικοκυριά) να κινδυνεύουν από αυτή, ενώ άκρως ανησυχητική είναι και η εκτίναξη της παιδικής φτώχειας, σύμφωνα με έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ έτους 2013.

Ολοένα και πιο αισθητή κάνει δε την παρουσία της και η νέα κατηγορία των «φτωχών εργαζομένων», με το 10,7% των εργαζομένων με πλήρη απασχόληση να αντιμετωπίζει κίνδυνο φτώχειας, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για αυτούς με μερική απασχόληση είναι 27%.

Ακόμη πιο σοκαριστικό 35,7% (ήτοι περίπου 4 εκατ. άνθρωποι) είναι το ποσοστό του πληθυσμού που βρίσκεται στο κατώφλι της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού αντιμετωπίζοντας ήδη σοβαρές στερήσεις βασικών αγαθών και υπηρεσιών ή ζώντας σε νοικοκυριά τα μέλη των οποίων δεν έχουν κανονική εργασία, αλλά υποαπασχολούνται και κατά συνέπεια υποαμείβονται.

Ο πληθυσμός που διαβιεί σε νοικοκυριά που δεν εργάζεται κανένα μέλος ή εργάζεται λιγότερο από 3 μήνες συνολικά το έτος, ανέρχεται σε 1.200.800 άτομα ή σε 19,6% του πληθυσμού ηλικίας 18-59 ετών.

Σημειώνεται ότι το κατώφλι της φτώχειας ανέρχεται στο ποσό των 5.023 ευρώ ετησίως ανά άτομο και σε 10.547 ευρώ για νοικοκυριά με δύο ενήλικες και δύο εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών.

Σε κίνδυνο φτώχειας βρίσκονται τα άτομα που ζουν σε νοικοκυριά, των οποίων το συνολικό ισοδύναμο διαθέσιμο εισόδημα είναι χαμηλότερο του 60% του εθνικού διάμεσου ισοδύναμου διαθέσιμου εισοδήματος. Το 2013 το 23,1% του συνολικού πληθυσμού της χώρας βρισκόταν σε κίνδυνο φτώχειας, έναντι 23,1% το 2012, 21,4% το 2011 και 20,1% το 2010.

Ακόμη πρέπει να αναφερθεί ότι οι πληθυσμιακές ομάδες που κατά τεκμήριο είναι φτωχές, όπως άστεγοι, άτομα σε ιδρύματα, παράνομοι οικονομικοί μετανάστες, Ρομά, κλπ δεν περιλαμβάνονται στην έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ.

Σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσματα της δειγματοληπτικής Έρευνας Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών έτους 2013, της Ελληνικής Στατιστική Αρχής, το μέσο ετήσιο ατομικό ισοδύναμο εισόδημα ανέρχεται σε 9.303 ευρώ και το μέσο ετήσιο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών της χώρας σε 16.170 ευρώ.

Υπό την απειλή της φτώχειας

Με την έρευνα αυτή να αποτελεί τη βασική πηγή αναφοράς των συγκριτικών στατιστικών για την κατανομή του εισοδήματος και τον κοινωνικό αποκλεισμό, στις αποκαλυπτικές διαπιστώσεις της, αναφέρεται:

Ο κίνδυνος φτώχειας για παιδιά ηλικίας 0-17 ετών (παιδική φτώχεια) ανέρχεται στο 28,8% και είναι υψηλότερος κατά 5,7%  από το αντίστοιχο ποσοστό του συνολικού πληθυσμού.

Ο κίνδυνος φτώχειας για άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών ανέρχεται σε 15,1% και είναι μειωμένος κατά 2,1 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2012. Ωστόσο πρόκειται για πλασματική μείωση, αφού οφείλεται στη μείωση κατά 12% του κατωφλιού του κινδύνου φτώχειας (από 5.708 ευρώ το 2012 σε 5.023 ευρω το 2013), χωρίς αντίστοιχη μείωση των χαμηλών συντάξεων, με αποτέλεσμα μέρος αυτής της πληθυσμιακής ομάδας να βρίσκεται πάνω από το νέο κατώφλι του κινδύνου φτώχειας.

Ο πληθυσμός που διαβιοί σε νοικοκυριά όπου δεν εργάζεται κανένα μέλος ή εργάζεται λιγότερο από 3 μήνες, συνολικά, το έτος, ανέρχεται σε 1.200.800 άτομα ή σε 19,6% του πληθυσμού ηλικίας 18-59 ετών, ενώ το προηγούμενο έτος (2012) ανερχόταν σε 1.010.900 άτομα.

Το ποσοστό του πληθυσμού που απειλείται από τη φτώχεια ως προς το σύνολο του πληθυσμού για κάθε μία από τις παρακάτω ομάδες είναι:

Άνδρες άνεργοι 50,7%.

Μονογονεϊκά νοικοκυριά με, τουλάχιστον, ένα εξαρτώμενο παιδί 37,2%.

Λοιποί μη οικονομικά ενεργοί (εκτός συνταξιούχων) 30,3%.

Παιδιά ηλικίας 0-17 ετών 28,8%.

Νοικοκυριά με έναν ενήλικο ηλικίας κάτω των 65 ετών 24,4%.

Μονοπρόσωπα νοικοκυριά με μέλος θήλυ 22,9%.

Ο πληθυσμός σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό ανέρχεται σε 3.903.800 άτομα ή σε 35,7% του συνόλου του πληθυσμού (το έτος 2012 ήταν 3.795.100 άτομα).

Ο κίνδυνος φτώχειας μετά τις κοινωνικές μεταβιβάσεις, υπολογιζόμενος με κατώφλια διάφορα του 60% του διάμεσου συνολικού διαθέσιμου ισοδύναμου εισοδήματος, ανέρχεται σε:

11,1%, αν το κατώφλι οριστεί στο 40% του διάμεσου συνολικού διαθέσιμου ισοδύναμου εισοδήματος,

16,6%, αν το κατώφλι οριστεί στο 50% του διάμεσου συνολικού διαθέσιμου ισοδύναμου εισοδήματος

31,4%, αν το κατώφλι οριστεί στο 70% του διάμεσου συνολικού διαθέσιμου ισοδύναμου εισοδήματος, αντίστοιχα.

Κοινωνικές μεταβιβάσεις και κίνδυνος φτώχειας

Το ποσοστό κινδύνου φτώχειας πριν από όλες τις κοινωνικές μεταβιβάσεις (δηλαδή μη συμπεριλαμβανομένων των κοινωνικών επιδομάτων και των συντάξεων στο συνολικό διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών) ανέρχεται σε 53,4%, ενώ, όταν περιλαμβάνονται μόνο οι συντάξεις και όχι τα κοινωνικά επιδόματα, μειώνεται στο 28%. Το ανωτέρω ποσοστό μετά τις κοινωνικές μεταβιβάσεις ανέρχεται σε 23,1%.

Τα κοινωνικά επιδόματα συμβάλλουν στη μείωση του ποσοστού της φτώχειας κατά 4,9 ποσοστιαίες μονάδες.

Οι συντάξεις συμβάλλουν στη μείωση του ποσοστού της φτώχειας κατά 25,4 ποσοστιαίες μονάδες.

Το σύνολο των κοινωνικών μεταβιβάσεων μειώνει το ποσοστό της φτώχειας κατά 30,3 ποσοστιαίες μονάδες.

Το ποσοστό κινδύνου φτώχειας πριν από όλες τις κοινωνικές μεταβιβάσεις (δηλαδή μη συμπεριλαμβανομένων των κοινωνικών επιδομάτων και των συντάξεων στο συνολικό διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών) εκτιμάται σε 89,5% για άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω, ενώ πριν τα κοινωνικά επιδόματα (συμπεριλαμβανομένων των συντάξεων) εκτιμάται στο 19,2%.

Ο κίνδυνος φτώχειας πριν από όλες τις κοινωνικές μεταβιβάσεις για άτομα ηλικίας 18-64 ετών (μη συμπεριλαμβανομένων των κοινωνικών επιδομάτων και των συντάξεων στο διαθέσιμο εισόδημα) για αυτή την ομάδα ηλικιών, εκτιμάται στο 45,8%, ενώ όταν δεν συμπεριλαμβάνονται τα κοινωνικά επιδόματα, αλλά συμπεριλαμβάνονται οι συντάξεις στο διαθέσιμο εισόδημα, εκτιμάται στο 28,8%.

Οι κοινωνικές μεταβιβάσεις (συμπεριλαμβανομένων των συντάξεων) αποτελούν το 44,6% του συνολικού ισοδύναμου διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών της χώρας, εκ του οποίου οι συντάξεις αναλογούν στο 44%, ενώ τα κοινωνικά επιδόματα στο 4,6%.

Χαρακτηριστικά πληθυσμού σε κίνδυνο φτώχειας

Το ποσοστό κινδύνου φτώχειας είναι υψηλότερο στις γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες, συγκεκριμένα 23,8% και 22,4%, αντίστοιχα.

Τα μονοπρόσωπα νοικοκυριά με θήλυ μέλος απειλούνται από τη φτώχεια σε ποσοστό 22,9%, ενώ τα αντίστοιχα με άρρεν μέλος σε ποσοστό 21,8%.

Ο κίνδυνος φτώχειας για άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών υπολογίζεται σε 15,1%, ενώ για άτομα ηλικίας έως 17 ετών σε 28,8%.

Ο κίνδυνος φτώχειας για άτομα ηλικίας άνω των 75 ετών υπολογίζεται σε 17,2%, ενώ για άτομα ηλικίας κάτω των 75 ετών σε 23,7%.

Ο κίνδυνος φτώχειας των μονογονεϊκών νοικοκυριών με, τουλάχιστον, ένα εξαρτώμενο παιδί ανέρχεται σε 37,2%, ενώ ο αντίστοιχος δείκτης για τα νοικοκυριά με δύο γονείς και ένα εξαρτώμενο παιδί ανέρχεται σε 20,2%.

Οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν λιγότερο από τους ανέργους και τους οικονομικά μη ενεργούς (συνταξιούχους, νοικοκυρές κ.λπ.). Το ποσοστό κινδύνου φτώχειας στους εργαζομένους ανέρχεται σε 13,1% (άνδρες 13,4% και γυναίκες 12,6%), στους λοιπούς οικονομικά μη ενεργούς (δεν περιλαμβάνονται οι συνταξιούχοι) σε 30,2% και στους ανέργους σε 46,5%.

Ο κίνδυνος φτώχειας για τους εργαζομένους με πλήρη απασχόληση ανέρχεται σε 10,7%, ενώ για τους εργαζομένους με μερική απασχόληση ανέρχεται σε 27%.

Τα νοικοκυριά που διαμένουν σε ιδιόκτητη κατοικία απειλούνται απο φτώχεια σε ποσοστό 21,4%, ενώ αυτά που διαμένουν σε ενοικιασμένη κατοικία σε ποσοστό 30,3%. Ο κίνδυνος φτώχειας ηλικιωμένων 75 ετών και άνω ανέρχεται για τους ιδιοκτήτες σε 17%, ενώ για τους ενοικιαστές σε 20,8%.


Κυρίες Κύριοι,

Το μημονιακό καθεστώς χρησιμοποίησε άτομα στην διοίκηση και στην παιδεία στην Αστυνομία κλπ… χαμηλών ή πλαστών η ανύπαρκτων προσόντων. Κατάφεραν να αρχειοθετούν υποθέσεις μέσω της βοήθειας του ΣΕΔΔ και άλλων υπηρεσιών.

Για παράδειγμα ο γνωστός Δικηγόρος κ. Παπαθανασόπουλος Σπήλιος,  καταδικαστείς στην υπόθεση Αιξωνή σε 12 χρόνια κάθειρξη συνεχίζει να δικηγορεί και ας έχει και πάρει σύνταξη από 30-12-2012.

Σύμφωνα με πληροφορίες πλαστά πτυχία διακινούσαν συγκεκριμένα πολιτικά γραφεία και οι κάτοχοί τους είναι σε όλα σχεδόν τα κόμματα και σχημάτισαν στην συνέχεια μια υπερκομματική συμμορία που ήλεγχε τις καίριες θέσεις στο Δημόσιο! Κόρες και υιοί Καθηγητών, υπουργών και επιφανών στην λίστα των πλαστών. Τέλος προσπάθησαν να παραγκωνίσουν του νόμιμους υπαλλήλους και το κράτος έπεσε στα χέρια της συμμορίας ανικάνων, όπου ο ένας υποστήριζε τον άλλον και θέλανε και τα ρέστα και εξεδίωκαν τους νομοταγείς! Χαρακτηριστική περίπτωση Αστυνομικής Διευθύντριας, που αποστρατεύτηκε ενώ είχε πτυχίο ΑΕΙ, δύο μεταπτυχιακά και τρεις ξένες γλώσσες ενώ παρέμειναν πολλοί με λιγότερα προσόντα αλλά με «γλείψιμο», όπως λένε.

Ακόμα και σήμερα καθηγητές  κατήγγειλαν το «ανύπαρκτο εντός του φακέλου αξιολόγησης πτυχίο» της κ. Δανίλη Ελένης Διευθύντριας Πειραματικού Σχολείου Αθηνών,  σχολείου αριστείας που τελικά το είχε με «καλώς»!

Επίσης, σύμβουλος τέως Υπουργού, η κ. Ε. Μ. Μπ.  καταγγέλθηκε για παράνομη εκλογή στην θέση Καθηγήτριας Ασπαιτε Αθηνών, διαχειρίστηκε 85 εκατομμύρια ευρώ την καλύπτανε και η ίδια δήλωσε μέσα στο δικαστήριο, ότι δεν έχει το πτυχίο που πιστοποιούσε ότι είχε,  το Βούλευμα κατηγορίας, αλλά παραμένει καθηγήτρια και οι καταγγελίες στο «αρχείο».

Αιτούμαστε να ελεγχτούν οι παρανομίες στην Παιδεία, η εκλογή «καθηγητών» με παράνομες διαδικασίες το φάγωμα ευρωπαϊκών προγραμμάτων, η προώθηση ημετέρων με πλαστά ή ανύπαρκτα πτυχία, η κατασπατάληση δημοσίων κονδυλίων

Αιτούμαστε να ελεγχτούν οι καταγγελίες για  υποσιτισμό των μαθητών σε πολλά σχολειά ακόμα και το ΠΠΣΠΑ Αθηνών της κ. Δανίλη Ελένης με και η συγκάλυψη αυτού του γεγονότος, από δήθεν αρμόδιους του Υπουργείου Παιδείας και άλλους.

Η παρούσα είναι και αίτηση, άρθρο 43Β και 163Β του Π.Κ.  για Προστασία Μάρτυρα Δημοσίου Συμφέροντος.


Κύριε Εισαγγελέα,

  1. Να ερευνηθούν οι αποκαλύψεις του Νικολούδη για 7 δις που οφείλουν φοροφυγάδες και γιατί δεν εισπράττονται τα χρήματα αυτά τώρα… να ερευνηθεί ποιοι φταίνε για την χρονο-καθυστέρηση.
  2. Επίσης, με την παρούσα αιτούμαστε την ποινική δίωξη,  όσων βγάλανε παράνομα χρήματα στο εξωτερικό,  Ελβετία, Αγγλία, Κέιμαν Νησιά, Κύπρος κλπ… δεν δηλώνονται στην Εφορία, φοροδιαφεύγουν, δεν τα επιστρέφουν στην Ελλάδα και καθώς αιτούμαστε την ποινική δίωξη,  όσων κρατικών υπαλλήλων δεν φρόντισαν να μην φύγουν τα χρήματα, να μην ξανα-επιστραφούν στην Ελλάδα, να μην διωχτούν ποινικά οι κάτοχοί τους, όπως δεν διώχτηκαν οι αναγραφόμενοι στην περίφημη «λίστα Λαγκάρντ» και δια της παρούσης αιτούμαστε την ποινική δίωξη όσων είναι στην «λίστα Λαγκάρντ», στην «λίστα ΣΔΟΕ», Λίστα Νικολούλη, (όπου φέρονται να είναι  και άτομα του αθλητισμού υπόθεση ΣΕΓΑΣ Μαραθώνιος),  ή σε παρόμοιες λίστες.
  3. Σε μια χρονική περίοδο, όπου η Ελλάδα βυθίζεται σε μια μεγάλη οικονομική –κρίση, μια μερίδα πολιτών φέρεται να έχει (-ουν) αμύθητα χρήματα στο εξωτερικό σε «φορολογικούς παραδείσους», δηλ. Ελβετία, Λουξεμβούργο, Κάιμαν νησιά, Λιχτενστάιν, Αγγλία κλπ... και κανείς δεν τους ελέγχει.
  4. Γιατί δεν εισπράττονται οι φόροι, οι ασφαλιστικές εισφορές μεγάλου ύψους  και τα πρόστιμα από συγκεκριμένους μεγαλο-οφειλέτες που βάζει π.χ. το Δασαρχείο, η Αστυνομία, οι κρατικοί υπάλληλοι κλπ.. και γιατί δεν δημεύονται οι περιουσίες τους.
  5. Να παρέμβουν οι σοβαροί εισαγγελείς και οι υπηρεσίες δίωξης, να συλλάβουν του Διοικητές των τραπεζών, τους υπεύθυνους των γραφείων ενημέρωσης και δολοφονίας – αυτοκτονίας,  πολιτών, 5.000 πολιτών,  στο όνομα του Συντάγματος και της Δημοκρατίας και να σταματήσουν την ανατροπή του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, την ισονομία και ισοπολιτεία, από τους «νέο-φεουδάρχες τραπεζο-δικτάτορες»!
  6. Να παρέμβουν οι εισαγγελείς και να παγώσουν τις ενέργειες πώλησης της Ελλάδας από το ΤΑΙΠΕΔ.
  7. Να αναγνωριστεί η τέλεση εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας στην Ελλάδα,  από αυτούς που μας οδήγησαν στην κρίση, από τις τράπεζες και από αυτούς που έχουν παράνομα τα χρήματα στο εξωτερικό.
  8. Να συλληφθεί η κ. Μέρκελ ο κ. Τόμσεν και τα μέλη της τρόικα, για τέλεση εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας στην Ελλάδα,   για γενοκτονία των Ελλήνων και παράνομη κατοχή της Ελλάδας. Να συλληφθεί ο κ. Προβόπουλος και οι δέκα τραπεζίτες.
  9. Παρακαλείται ο κ. Εισαγγελέας να ερευνήσει τις αποκαλύψεις της κ.  Λαγκάρντ,  για απειλές στο πρόσωπό της και να πράξει τα νόμιμα. Παρακαλείται ο κ. Εισαγγελέας να ερευνήσει  όλα τα ονόματα που είναι στην Λίστα Λαγκάρντ άσχετα αν μέχρι σήμερα η λίστα αυτή έχει ή δεν έχει αξιοποιηθεί.

  1. Ποιον περιμένουν,  οι Ελληνικές Αρχές «να τους δώσει εντολή»,  να ερευνήσουν τα άτομα που είναι μέσα στην λίστα Λαγκάρντ, στην Λίστα ΣΔΟΕ, στην Λίστα Νικολούλη, στην λίστα καταθετών εξωτερικού κλπ.. όταν η έρευνα είναι αυτεπάγγελτη υποχρέωση των εισαγγελέων, ανακριτών και των υπαλλήλων του ΣΔΟΕ? Υπάρχει η άποψη,  ότι η μη έρευνα των ανωτέρω ατόμων συνιστά αδίκημα, για τους μη ερευνώντες! Το «αστείο»,  ότι η Λίστα Λαγκαρντ δεν είναι αξιοποιήσιμη ή «δεν είναι προϊόν νομιμότητας», μόνο γέλωτα φέρει, διότι οι «υπηρεσίες του κράτους»,  οφείλουν να ερευνήσουν τα πάντα ακόμα και ανώνυμη καταγγελία, ειδάλλως υπόκεινται σε ποινικό και πειθαρχικό έλεγχο για παράβαση καθήκοντος, όπως λέγεται..
  2. Παρακαλείται ο κ. Εισαγγελέας να ερευνήσει τις αποκαλύψεις του κ. Tζον Πέρκινς και να πράξει τα νόμιμα. Παρακαλείται ο κ. Εισαγγελέας να ερευνήσει τις αποκαλύψεις του Δημήτρη Μπάτση  και να πράξει τα νόμιμα. Παρακαλείται ο κ. Εισαγγελέας να ερευνήσει την  Σύμβαση Cooper ή παρόμοιες συμβάσεις  και να πράξει τα νόμιμα.
  3. Οι παρανομίες της κ. Μέρκελ απέναντι της Ελλάδας και η σύγχρονη γενοκτονία. Η επίσκεψη της κ. Μέρκελ και η δήθεν οικονομική κρίση» . Αποκαλύπτονται σήμερα φωτογραφίες της κ. Μέρκελ με τους νέο-ναζί!
  4. Ειδικά δικαστήρια για πρωθυπουργούς και µια σειρά υπουργών, αλλά και πιθανά για ευθύνες εισαγγελέων ανακριτών, που αιχμαλώτισαν τη χώρα στα µνηµόνια, παρέδωσαν άνευ όρων την εθνική της κυριαρχία στα ξένα και ντόπια συµφέροντα, «τσάκισαν» τις ελληνικές οικογένειες και ξεπούλησαν την κρατική περιουσία σε φίλους και «κολλητούς» και θέλανε να πουλήσουν τον ορυκτό πλούτο κατά παράβαση του Συντάγματος και των διεθνών συνθηκών. Να ελεγχτούν οι ενέργειες Υπουργών, υπευθύνων αλλά  υπευθύνων, για αντεθνική δράση και συμπόρευση με την κ. Μέρκελ σε γενοκτονία κι ανθελληνική δράση κατά της Ελλάδας και εθνική προδοσία.
  5. Να εκλεχτούν πόσες υποθέσεις Δημοσίου Συμφέροντος «έχουν τεθεί στο αρχείο του πρωτοδικείου Αθηνών, του ΣΔΟΕ του ΣΕΔΔ, από το 2004 και να έρθουν αυτόματα στο ακροατήριο σε «ειδικά λαϊκά δικαστήρια που πρέπει να θεσπιστούν αμέσως, με παράλληλη δίωξη Εισαγγελέων Ανακριτών  και Δικαστών που πιθανά, - όπως λέγεται - «εθελοτυφλούσαν» εις βάρος της Εθνικής κυριαρχίας και του εθνικού συμφέροντος κατά παράβαση καθήκοντος (βγάζοντας και «φαιδρούς» όσους πολίτες ζητάγανε την νομιμότητα)!.

  1. Να παρέμβουν οι σοβαροί εισαγγελείς και οι υπηρεσίες δίωξης, να συλλάβουν του Διοικητές των τραπεζών, τους υπεύθυνους των γραφείων ενημέρωσης και δολοφονίας – αυτοκτονίας,  δανειοληπτών πολιτών, 5.000 πολιτών,  στο όνομα του Συντάγματος και της Δημοκρατίας.
  2. Η Ελλάδα δανείστηκε συνολικά 218 δις για το χρέος της. Να ερευνηθεί αν τα χρήματα αυτά μπήκαν στην Ελλάδα, τι απέγιναν ή αν ξαναβγήκαν στο Εξωτερικό από τους τραπεζίτες.
  3. Αιτούμαστε την ποινική δίωξη,  όσων βγάλανε παράνομα χρήματα στο εξωτερικό,  Ελβετία, Αγγλία, Κέιμαν Νησιά, Κύπρος κλπ… δεν δηλώνονται στην Εφορία, φοροδιαφεύγουν, δεν τα επιστρέφουν στην Ελλάδα και καθώς αιτούμαστε την ποινική δίωξη,  όσων κρατικών υπαλλήλων δεν φρόντισαν να μην φύγουν τα χρήματα, να μην ξανα-επιστραφούν στην Ελλάδα, να μην διωχτούν ποινικά οι κάτοχοί τους,
  4. Αιτούμαστε την ποινική δίωξη,  όσων είναι οι αναγραφόμενοι στην περίφημη «λίστα Λαγκάρντ» και δια της παρούσης αιτούμαστε την ποινική δίωξη όσων είναι στην «λίστα Λαγκάρντ», στην «λίστα ΣΔΟΕ», Λίστα Νικολούδη, (όπου φέρονται να είναι  και άτομα του αθλητισμού του ΣΕΓΑΣ),  ή σε παρόμοιες λίστες.
  5. Πως δικηγορούσε ακόμα και μετά την συνταξιοδότησή του ο γνωστός από την υπόθεση Αιξωνή – παραδικαστικό κύκλωμα – δικηγορεί ακόμα και μετά την συνταξιοδότησή του και οι υποθέσεις αναφοράς «μπαίνουν στο αρχείο» και να ερευνηθούν πιθανά «παραδικαστικά κυκλώματα» ακόμα και σήμερα..
  6. Αιτούμαστε να ελεγχτούν οι παρανομίες στην Παιδεία, η εκλογή «καθηγητών» με παράνομες διαδικασίες, το φάγωμα ευρωπαϊκών προγραμμάτων, η προώθηση ημετέρων με πλαστά ή ανύπαρκτα πτυχία, η κατασπατάληση δημοσίων κονδυλίων, η αρχειοθέτηση υποθέσεων διαφθοράς, αλλά και ο υποσιτισμός των μαθητών σε πολλά σχολειά και η συγκάλυψη αυτού του γεγονότος από δήθεν αρμόδιους του Υπουργείου Παιδείας και άλλους.

  1. Η παρούσα είναι και αίτηση, άρθρο 43Β και 163Β του Π.Κ.  για Προστασία Μάρτυρα Δημοσίου Συμφέροντος, όπως διαμορφώθηκε από τον Νόμο του 2014.

Νόμοι: Νόμος 4022/2011, Νόμος 3849/2010. Νομιμοποίηση εσόδων από παρανομίες, Φοροδιαφυγή, κλοπή,  απάτη κατά δημοσίου κακουργηματικού περιεχομένου, δολοφονία 5.000 πολιτών, γενοκτονία, αντεθνική δράση, παρανομίες κατά της εθνικής οικονομίας, παράνομο ανήθικο πλουτισμό, υποσιτισμός ανηλίκων μαθητών, έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, συκοφαντική δυσφήμιση, πλαστογραφία,  «μαυραγοριτισμό», παράβαση καθήκοντος, εσχάτη προδοσία κατά της Ελλάδας κλπ...

Η παρούσα υπέχει θέση μήνυσης έγκλησης και πολιτικής αγωγής 43 ευρώ κατά παντός. Ζητώ προστασία Μάρτυρα Δημοσίου Συμφέροντος



Μάρτυρες

Γεώργιος Ρόζος, Δημοσιογράφος, Ραγκαβή 98 Αμπελόκηποι Αθήνα.

Παύλος Κατοπώδης

Αλέξανδρος Κοντοπάνος, Δημοσιογράφος

Μολυβάς Στράτος

Χαριτίνη Παπαδάτου

Λόζαρος Θεόδωρος

Καμένος Πάνος Υπουργός

Τσίπρας Αλέξης Πρωθυπουργός

Κα άλλοι

Η παρούσα υπέχει θέση μήνυσης έγκλησης και πολιτικής Αγωγής 45 ευρώ κατά παντός.

Αθήνα, 11-2-2015

Δρ Κουτσούκος Αναστάσιος

Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Σορβόννης

Πρόεδρος Ελληνοδιεθνής ΜΚΟ.

ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ 

Κολοκοτρώνη 7 Πεύκη ΤΚ 15121 Αθήνα


τηλ. 6980203968

Κατατέθηκε στον Εισαγγελέα αντιμετώπισης εγκλημάτων διαφθοράς με αρ. πρωτ. 171/11-2-2015.
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.