Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Κάλλιο αργά παρά ποτέ: Δικαστές και Εισαγγελείς σε Γιούνκερ: Τερματίστε τη λιτότητα, στηρίζουμε την κυβέρνηση


 
Επιστολή προς τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ απέστειλε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ζητώντας τον τερματισμό της λιτότητας και δηλώνοντας ότι στηρίζει την κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει τα εξοντωτικά οικονομικά μέτρα είχαν ως αποτέλεσμα τη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού ενώ η ύφεση και φοροδιαφυγή πλουσίων συνεχίζονταν.

"Κάλλιο αργά παρά ποτέ" και ενώ μέχρι τώρα τα συνδικαλιστικά τους όργανα μας είχαν συνηθίσει να μας εκπλήσσουν δυσάρεστα με ανακοινώσεις τους για αναδρομικά και συντεχνιακά τους θέματα και ενώ στις αίθουσες εφάρμοζαν κατά γράμμα αντισυνταγματικούς νόμους χωρίς να βγάζουν ανακοινώσεις ή να αντιδρούν μπροστά στα αντιλαϊκά μέτρα των επικυρίαρχων της τρόικα, καταθέτουν σήμερα μία ανοικτή επιστολή που μας χαροποιεί και δείχνει ότι με την αλλαγή σελίδας στην κυβέρνηση αποφάσισαν να αλλάξουν ρο τα... και να υπερασπιστούν ενεργά και έμπρακτα τα δίκαια του Ελληνικού λαού.

Αναλυτικά η επιστολή:


«Αξιότιμε κ Πρόεδρε,

Ο Ελληνικός Λαός στηρίζει την Ελληνική Κυβέρνηση στον αγώνα της κατά της λιτότητας. Τα εξοντωτικά οικονομικά μέτρα, τα οποία επιβλήθηκαν στους Έλληνες πολίτες (μείωση των μισθών και των συντάξεων, μέχρι 50%, αύξηση της φορολόγησης, απολύσεις εργαζομένων κλπ), είχαν ως αποτέλεσμα τη φτωχοποίηση, το κλείσιμο των καταστημάτων και των επιχειρήσεων, την ανεργία, την ύφεση της οικονομίας και τη δυστυχία του μεγαλύτερου μέρους του Ελληνικού Λαού, ο οποίος ουδεμία ευθύνη έχει για την σπατάλη του δημοσίου χρήματος, από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις και για την εσφαλμένη φορολογική πολιτική, η οποία εφαρμόστηκε, μετά την υπογραφή του Μνημονίου και κάτω από την επίβλεψη της Τρόικα. Τα ανωτέρω μέτρα αποδείχθηκαν ανεπιτυχή, αφού η ύφεση συνεχίζεται, όπως επίσης, συνεχίζεται η φοροδιαφυγή των πλουσίων.

Η Ελληνική Κυβέρνηση και ο Ελληνικός λαός ζητούν να εξευρεθεί λύση, η οποία, μπορεί να φέρει ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, μια λύση η οποία μπορεί να σταματήσει τη φτωχοποίηση και τη δυστυχία. Η Ιστορία και ο πολιτισμός της Ελλάδας (οι αρχαιότεροι στην Ευρώπη) αποδεικνύουν ότι ο Ελληνικός λαός είναι λαός αξιοπρεπής, υπερήφανος, δραστήριος και δημιουργικός.

Εκτιμούμε πολύ κ. Πρόεδρε τις θετικές προσπάθειες σας για την εξεύρεση λύσης. Εμείς οι Έλληνες Δικαστικοί Λειτουργοί, ως τμήμα του Ελληνικού Λαού σας παρακαλούμε να παρέμβετε προς τα άλλα Θεσμικά Ευρωπαϊκά Όργανα και προς τις Κυβερνήσεις των άλλων Ευρωπαϊκών Κρατών, υπέρ των προτάσεων της Ελληνικής Κυβέρνησης για να εξευρεθεί λύση, η οποία, θα εξασφαλίσει την ανάπτυξη, χωρίς την παράταση του Μνημονίου, χωρίς μέτρα λιτότητας, μια λύση η οποία θα επιτρέψει στον Ελληνικό λαό να ξαναβρεί την αξιοπρέπειά του.

Όλοι οι Ευρωπαίοι εταίροι πρέπει να καταλάβουν ότι η λύση στο Ελληνικό ζήτημα θα ωφελήσει όχι μόνο τον Ελληνικό Λαό, θα ωφελήσει επίσης και ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση».
ΥΣ: Δεν είναι της παρούσης στιγμής να ασχοληθούμε σε βάθος με το θέμα και παραμένουμε στον παραπάνω τίτλο.

"Στοχαστικά Γονατογραφήματα"

============================================


Ο διαχρονικός αγώνας του Προεδρείου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για την προστασία των δικαιωμάτων του Ελληνικού λαού


ΕΝΩΣΗ
ΔΙΚΑΣΤΩΝ   &   ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΚΤΙΡΙΟ 6 –ΓΡΑΦΕΙΟ 210
ΤΗΛ: 210 88 27 380-  FAX 210 88 41 529
Τ.Κ. 101. 71
                             Αρ. Πρωτ. 14

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά από αίτημα μεγάλου αριθμού Συναδέλφων (Δικαστών και Εισαγγελέων) οι οποίοι εκφράζουν την ικανοποίηση τους για την επιστολή προς τον κ. Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, και αντί άλλης απαντήσεως, προς ελαχίστους (δυο) εκ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας, οι οποίοι συνεχίζουν να προσπαθούν να παραπληροφορούν τους Συναδέλφους, με ανακριβείς πληροφορίες και ψευδή στοιχεία, σχετικά με τις ενέργειες του Προεδρείου, αναρτούμε και πάλι τις επιστολές, οι οποίες είχαν αποσταλεί από την Πρόεδρο της Ένωσης, κατά το έτος 2012 λίγο πριν την ψήφιση του Μνημονίου (Ν. 4093/2012) προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σούλτς, προς τον (τότε) Πρόεδρο της Κομισιόν κ. Εμανουέλ Μπαρόζο , και προς την Επίτροπο Δικαιοσύνης κ. Βίβιαν Ρέντιγκ. Από αυτές προκύπτει σαφώς ότι είχαν σχεδόν το ίδιο περιεχόμενο με την αποσταλείσα προχθές προς τον Πρόεδρο της Κομισιόν κ. Γιούνκερ δηλαδή γίνεται και τότε αναφορά « στη συνεχή επιβάρυνση, με οικονομικά μέτρα, του ελληνικού λαού, ο οποίος, δεν φέρει καμία ευθύνη για την κακοδιαχείριση στα δημόσια οικονομικά που προκάλεσε την οικονομική κρίση». Περιέργως , τότε ουδεμία αντίδραση ή διαμαρτυρία υπήρξε από τα δύο μέλη του Δ.Σ. τα οποία σήμερα εκφράζουν δημόσια αντιρρήσεις, τις οποίες μάλιστα έσπευσε  να αναδείξει μόνο μια εφημερίδα ( η οποία μάλιστα δεν επέδειξε καν τη στοιχειώδη δημοσιογραφική δεοντολογία να δημοσιεύσει και την επιστολή της Ένωσης, αρκεσθείσα μόνον στην ανάδειξη των αντιρρήσεων και εμφανίζουσα τις αντιρρήσεις αυτές, ως «πόλεμο»), ενώ αντίθετα, η συντριπτική πλειοψηφία του Τύπου, καθώς και του Διαδικτύου, κάνουν αναφορά για την επιστολή προς τον Γιούνκερ, με πολύ θετικά σχόλια. Σημειωτέον ότι ο κ. Μάρτιν Σούλτς, απέστειλε τότε και σχετική απάντηση.
Από τις προηγούμενες αυτές, επιστολές, αποδεικνύεται αδιαμφισβήτητα ότι όσα προσπαθούν ορισμένοι (ελάχιστοι) να αποδώσουν στο Προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ότι δήθεν ήταν απόν τα τελευταία τρία χρόνια και ότι δήθεν δεν αντιλήφθηκε τα δεινά του ελληνικού λαού καθώς και ότι δήθεν παίρνει ξαφνικά τώρα «πολιτική» θέση, είναι ανακριβέστατα όπως, επίσης, απολύτως ανακριβές είναι ότι η Πρόεδρος απεκάλεσε δήθεν στο παρελθόν τους απεργούς και δημόσιους υπαλλήλους ως «ταραξίες» κάτι το οποίο επικαλούνται, προσπαθώντας προφανώς και για τους δικούς τους προσωπικούς λόγους, να στρέψουν ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων εναντίον του Προεδρείου της Ένωσης. Πλην όμως, οι προσπάθειες αυτές πέφτουν στο κενό, αφού είναι κοινώς γνωστό ότι το Προεδρείο της Ένωσής μας ήταν πρωταγωνιστής για την προστασία των δικαιωμάτων του Ελληνικού λαού, κατά τα προηγούμενα χρόνια. Σημειωτέον ότι η Πρόεδρος της Ένωσης συμμετείχε ως εισηγήτρια, στην πλειοψηφούσα γνώμη του Δ΄Τμήματος του Αρείου Πάγου, το οποίο, με απόφασή του, έκρινε αντισυνταγματικό  το «χαράτσι» της ΔΕΗ.
Ιδιαίτερη δε εντύπωση προκαλούν οι αντιρρήσεις των ως άνω  δύο μελών στην τοποθέτηση της Προέδρου της Ένωσης ότι «ο λαός δεν έχει ευθύνη για τη σπατάλη του δημοσίου χρήματος από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και για την εσφαλμένη φορολογική πολιτική». Είναι προφανώς δικαίωμά τους να πιστεύουν το αντίθετο. Πλην όμως, αποτελεί αδιαμφισβήτητη αντικειμενική αλήθεια, αναγνωριζόμενη από όλους ότι ο Ελληνικός λαός είναι ο μόνος, ο οποίος ουδεμία ευθύνη φέρει για τη βαθειά οικονομική κρίση.
Οι θέσεις και οι απόψεις του Προεδρείου ήταν πάντοτε σταθερές και αμετακίνητες. Καταγγέλλαμε πάντοτε την εκάστοτε Κυβέρνηση ( οποιουδήποτε κόμματος) όταν θεωρούσαμε ότι, με βάση αντικειμενικά δεδομένα, παραβιάζει το Σύνταγμα  ή  τους Νόμους. Θεωρούμε ότι αυτό επιβάλλει η Δικαστική μας ιδιότητα, αφού η Δικαιοσύνη είναι ο Θεσμός εκείνος, ο οποίος, με βάση τις συνταγματικές αρχές, οφείλει να παίρνει θέση, όταν οι άλλες δύο Συνταγματικές Λειτουργίες ( Νομοθετική και Εκτελεστική) παραβιάζουν το Σύνταγμα, τους Νόμους και τα ατομικά και ανθρώπινα δικαιώματα. Και το ίδιο θα εξακολουθήσουμε να πράττουμε. Όταν, όμως, η Ελληνική Κυβέρνηση, δίνει αγώνα εθνικό , οφείλουν και οι Δικαστικοί Λειτουργοί, ως τμήμα του Ελληνικού Λαού, να συμβάλουν στον αγώνα αυτόν.
Καλούμε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας σε ενότητα και συνεργασία. Αυτό αναμένει η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων Δικαστικών Λειτουργών, αυτό απαιτούν και οι κρίσιμες ώρες του εθνικού αγώνα, που πρέπει να δίνουμε αυτή τη χρονική περίοδο μαζί όλοι οι Έλληνες.
Επισυνάπτουμε τις αποσταλείσες κατά το έτος 2012, επιστολές προς τα ως άνω θεσμικά Ευρωπαϊκά Όργανα.
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.