Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Η εμπλοκή με Αβραμόπουλο που φέρνει τον Δρεττάκη στο τραπέζι της προεδρολογίας

Αποκλειστικές πληροφορίες του ΕΠΤΑ ΗΜΕΡΕΣ φέρουν τον πρώην υπουργό του Ανδρέα Παπανδρέου, προερχόμενο από την Αριστερά και με ιδιαίτερες γνώσεις στον τομέα της οικονομίας ως το ξαφνικό φαβορί για Πρόεδρο της Δημοκρατίας που θα προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας την Τρίτη.

Η πλήρης αποδοκιμασία στο πολιτικό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο όνομα του αντιπροέδρου της ΝΔ και νυν επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου για να είναι ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας που θα προτείνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ οδήγησε τελικά στο μπλοκάρισμα και απ’ ότι φαίνεται στη ματαίωση της ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του.
Ο πληροφορίες του ΕΠΤΑ ΗΜΕΡΕΣ αναφέρουν ότι το σύνολο των μελών του πολιτικού συμβουλίου εξέφρασε τις επιφυλάξεις του στο όνομα του Δημήτρη Αβραμόπουλου με κυριότερες:
α) ότι όπως και ο Σταύρος Δήμας πρόκειται για τον άλλο αντιπρόεδρο της ΝΔ διορισμένο από τον Αντώνη Σαμρά και από τους βασικους πυλώνες της στρατηγικής πολιτικής του κόμματος του.
β)ότι τόσο στη Βουλή όσο και στα κυβερνητικά πόστα τα οποία υπηρέτησε, στήριξε όλους τους μνημοσιακούς νόμους και
γ) ότι την Πέμπτη που εκδόθηκε το επίμαχο κείμενο κατά του Αλέξη Τσίπρα και των θέσεων της ελληνικής κυβέρνησης από το ΕΛΚ το οποίο συνυπέγραψε ως αρχηγός της ΝΔ ο Αντ. Σαμαράς, ο ίδιος ο Δ. Αβραμόπουλος ως μέλος του ΕΛΚ, αντιπρόεδρος της ΝΔ αλλά και Έλληνας επίτροπος δεν διαφοροποιήθηκε και δεν το καταδίκασε.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αυτό το τελευταίο επιχείρημα πιθανώς θα αποτελέσει και την οδό “διαφυγής” της κυβέρνησης από τον κατ΄αρχήν “αραββώνα” με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, χωρίς να χρειαστεί να υπάρξουν κραδασμοί στην κυβερνητική συμμαχία με τους ΑΝΕΛΛ και τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος φαίνεται ότι ήταν και ο πιο ένθερμος υποστηρικτής της υποψηφιότητας του Έλληνα επιτρόπου. ...

Παράλληλα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έντονη κριτική ασκείται και από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα καθώς του καταλογίζουν ότι είναι έτοιμος να εγκαταλείψει ένα πολιτικό χαρτοφυλάκιο πρώτης γραμμής (επίτροπος Εσωτερικής Ασφάλειας και Μετανάστευσης) το οποίο αποδέχτηκε πριν 3 μόλις μήνες παραδίδοντάς το στην Αριστερά και μάλιστα σε ένα από τα πιο σκηρά και επικριτικά για το status quo του Ευρωκοινοβουλίου κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ).
Τέλος αποκλειστικές πληροφορίες του ΕΠΤΑ ΗΜΕΡΕΣ φέρνουν στο προσκήνιο τον πρώτο υπουργό Οικονομικών του Ανδρέα Παπανδρέου, τη δεκαετία του 1990, στελέχους του ΠΑΣΟΚ που μετά αποχώρησε για να ενταχθεί στο ΚΚΕ αρχικά και αργότερα στον Συνασπισμό, Μανόλη Δρεττάκη ως το φαβορί της τελευταίας ώρας για να είναι αυτός ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας που θα αντικαταστήσει τον Κάρολο Παπούυλια.
Ο Μανόλης Δρεττάκης με κυβερνητική εμπειρία αλλά και ιδιαίτερες γνώσεις στον οικονομικό τομέα είχε ταχθεί επανειλλημένα αυτή την περίοδο κατά των μνημονίων και είχε ασκήσει σκληρή κριτική στις επιπτώσεις που είχαν στον κοινωνικό ιστό και στους απλούς πολίτες.

Ποιος είναι ο Μανόλης Δρεττάκης
Ο Εμμανουήλ (Μανόλης) Δρεττάκης (Ηράκλειο Κρήτης, 1934-) είναι Έλληνας οικονομολόγος, πανεπιστημιακός, συγγραφέας και πολιτικός. Υπήρξε ο πρώτος υπουργός Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, από το οποίο τελικά αποχώρησε για να ενταχθεί στο ΚΚΕ και αργότερα στον ενιαίο Συνασπισμό.
Γεννήθηκε το 1934 στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες αρχικά στην τότε ΑΣΟΕΕ (σήμερα Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και έπειτα στο London School of Economics, του οποίου αναγορεύτηκε διδάκτορας.Κατά τη διάρκεια των σπουδών του εργαζόταν σε τράπεζες στην Ελλάδα και την Αγγλία καθώς και στην ελληνική υπηρεσία του BBC (BBC, Greek Section).
Δίδαξε οικονομετρία στην Οικονομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Leeds στην Αγγλία και αργότερα στην ΑΣΟΕΕ στην Ελλάδα. Έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά πάνω σε θέματα Θεωρητικής και Εφαρμοσμένης Οικονομετρίας, Μετανάστευσης, Εκπαίδευσης και Δημογραφίας.
Μεταπολιτευτικά ασχολήθηκε με την πολιτική, έγινε μέλος του ΠΑΣΟΚ, και συμμετείχε στο οικονομικό επιτελείο του Ανδρέα Παπανδρέου μαζί με τους Γεράσιμο Αρσένη, Απόστολο Λάζαρη, Κώστα Σημίτη, Παναγιώτη Ρουμελιώτη κ.α.
Εξελέγη βουλευτής Ηρακλείου με το ΠΑΣΟΚ το 1977 και επανεξελέγη το 1981. Στην πρώτη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, την Κυβέρνηση της Αλλαγής, ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών, αλλά η θητεία του αποδείχτηκε εξαιρετικά σύντομη, καθώς εξαναγκάστηκε σε παραίτηση τον Ιούνιο του 1982, μετά από διαφωνίες με τον Ανδρέα Παπανδρέου για τη φορολογία της ακίνητης περιουσίας.
Το 1984 παραιτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ και παρέδωσε την βουλευτική του έδρα, αλλά το 1985 επανήλθε στη Βουλή, καθώς εξελέγη στην Α΄ Αθηνών με το ΚΚΕ. Επίσης, εξελέγη βουλευτής Α΄ Αθηνών και στις εκλογικές αναμετρήσεις της περιόδου 1989 – 1990, συνεργαζόμενος με τον ενιαίο Συνασπισμό.
Είναι νυμφευμένος με την Μαρία Λαρίου και έχει δύο παιδιά.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.