Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Ο Φαλσιανί προσφέρεται να συνεργαστεί αμισθί με τις ελληνικές Αρχές για να αποκαλύψει του μεγάλους φοροφυγάδες

Σχετικό: Φαλσιανί: Ο Παπανδρέου εκβιάστηκε να φέρει την τρόικα, γιατί η μητέρα του είχε 500 εκ. € στην HSBC Αποκάλυψη

Αποκλειστικά στις «360ο», ο Ερβέ Φαλσιανί, ο άνθρωπος που απέσπασε όλα τα στοιχεία της Λίστας Λαγκάρντ από τους υπολογιστές τράπεζας στην Γενεύη, παραχωρεί συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Σοφία Παπαϊωάννου.
Ο Ερβέ Φαλσιανί, ο άνθρωπος που έγινε γνωστός, γιατί απέσπασε τα στοιχεία εκατοντάδων καταθετών από την HSBC της Γενεύης, την περίφημη δηλαδή «λίστα Λαγκάρντ» μιλώντας αποκλειστικά στην εκπομπή του ALPHA «360 μοίρες» και τη Σοφία Παπαϊωάννου αποκαλύπτει, ότι οι Ελληνικές Αρχές έχουν στη διάθεσή τους μόνο το 1% των στοιχείων που υπάρχουν. Μάλιστα υποστηρίζει, ότι αν και κυβερνήσεις άλλων χωρών, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ισπανία κ.α. ζήτησαν την βοήθειά του, από την Ελλάδα δεν τον ενόχλησε ποτέ κανείς.
Μάλιστα δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η ελληνική κυβέρνηση να καλέσει τον Φαλσιανί, καθώς ήδη στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το ζητούν δημοσίως.

 Ανάμεσα σε άλλα, ο Ερβέ Φαλσιανί αποκαλύπτει:
- Γιατί ήρθε στην Ελλάδα
- Τι πιστεύει ότι συνέβη με την αξιοποίηση της λίστας στη χώρα μας
- Γιατί οι Έλληνες δεν έχουν όλες τις πληροφορίες
Οι αποκαλύψεις Φαλσιανί στις «360ο» έρχονται την ίδια ώρα που δημοσιεύονται τα αποτελέσματα μίας διεθνούς έρευνας για το σύνολο των στοιχείων που περιήλθαν στην κατοχή του: την «παγκόσμια» Λίστα Λαγκάρντ. Στην έρευνα αυτή, που βασίστηκε στο υλικό που παράδωσε στις γαλλικές αρχές ο πληροφοριοδότης, συμμετείχαν περισσότεροι από 140 δημοσιογράφοι από 45 χώρες και 50 μεγάλα μέσα ενημέρωσης, όπως η Le Monde, το BBC, το CBS, o Guardian, η Sueddeutsche Zeitung και πολλά ακόμα.

Ο καταζητούμενος απ’ την Interpol Φαλσιανί δηλώνει έτοιμος να έρθει στην Ελλάδα, για να συνεργαστεί αμισθί με τις Ελληνικές Αρχές. Αποκάλυψε μάλιστα, ότι αυτά τα 4 χρόνια που ζει ως φυγάς, έχει έρθει κρυφά στη χώρα μας. Προς επικύρωση των ισχυρισμών του Φαλσιανί, για το πόσα λίγα γνωρίζουν πραγματικά οι Ελληνικές Αρχές, αποκαλύπτεται μετά την έρευνα της Διεθνούς Σύμπραξης Ερευνητών Δημοσιογράφων, ότι υπάρχουν δεκάδες περισσότερα ονόματα Ελληνικού ενδιαφέροντος, τα οποία δεν είχαν συμπεριληφθεί στην λίστα που ήρθε στην χώρα.
Δείτε όλη τη συνέντευξη του Ερβέ Φαλσιανί στη Σοφία Παπαϊωάννου εδώ
Αποκλειστικά στις «360ο», ο Ερβέ Φαλσιανί, ο άνθρωπος που απέσπασε όλα τα στοιχεία της Λίστας Λαγκάρντ από τους υπολογιστές τράπεζας στην Γενεύη, παραχωρεί συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Σοφία Παπαϊωάννου.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.