Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Διαψεύδει η Παναρίτη τις αναφορές της σε απειλές για μισθούς-συντάξεις

Διαψεύδει η 'Ελενα Παναρίτη ότι οι απειλές για την καταβολή μισθών και συντάξεων από τους δανειστές αφορούν την παρούσα φάση διαπραγματεύσεων.

Σχετικά με δημοσιεύματα για τη στάση των δανειστών όσον αφορά στην καταβολή μισθών και συντάξεων, η σύμβουλος του Υπουργού Οικονομικών, Έλενα Παναρίτη, διευκρινίζει:
«Οι συγκεκριμένες αναφορές, στο πλαίσιο δημόσιας εκδήλωσης, σχετίζονταν με τη στάση των δανειστών σε περιόδους πριν από το 2015.
Ως εκ τούτου, τα σχετικά δημοσιεύματα που αναφέρονται στην παρούσα φάση των διαπραγματεύσεων δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».
Το ζήτημα ανέκυψε απ όσα ανέφερε η κ.  Ελενα Παναρίτη, μιλώντας σε εκδήλωση του Deree, ενώ επιβεβαιώθηκαν εμμέσως πλην σαφώς και από άλλους κύκλους του υπουργείου Οικονομικών.
 
Αντίδραση Βαρουφάκη στη βόμβα Παναρίτη:
Είναι ντροπή ακόμη και να το λέτε αυτό. Να μην ξανακούσω τέτοιες απόψεις
Ένταση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις της συμβούλου του υπουργού Οικονομικών, Έλενας Παναρίτη για τη στάση των δανειστών καθώς και για αίτημά τους να μην πληρωθούν οι μισθοί ενός ή δύο μηνών στο πλαίσιο ανοιχτής συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων Διπλωματίας στο Deree. Η ίδια δήλωσε ότι οι δανειστές είχαν προτείνει να μην πληρωθούν μισθοί ενός ή δύο μηνών σε περίπτωση που η Ελλάδα αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστόστητας.
Σύμφωνα με πληροφορίες η αντίδραση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη ήταν «Είναι ντροπή ακόμη και να το λέτε αυτό. Να μην ξανακούσω τέτοιες απόψεις».
Η ίδια με νεότερη ανακοίνωση απο το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει ότι «Οι συγκεκριμένες αναφορές, στο πλαίσιο δημόσιας εκδήλωσης, σχετίζονταν με τη στάση των δανειστών σε περιόδους πριν από το 2015. Ως εκ τούτου, τα σχετικά δημοσιεύματα που αναφέρονται στην παρούσα φάση των διαπραγματεύσεων δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».
Στην ομιλία της στο Deree η ίδια είχε κάνει λόγο για απαξιωτική συμπεριφορά από τους εκπροσώπους των θεσμών. Σχετικά σε ό,τι αφορά στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις η σύμβουλος του Γιάνη Βαρουφάκη επικεντρώθηκε στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις τονίζοντας ότι υπάρχουν ακόμη και σήμερα κάποιοι οι οποίοι λαμβάνουν σύνταξη πολύ νωρίτερα από το όριο συνταξιοδότησης.
 Για απαξιωτική συμπεριφορά από τους εκπροσώπους των θεσμών έκανε λόγο σε ομιλία της στο Deree το βράδυ της Πέμπτης η συνεργάτιδα του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη. «Αυτό οφείλεται στο ότι από τότε που ξεκίνησε αυτή η ιστορία, το 2010, μας είχαν πιάσει λίγο αδιάβαστους και ποτέ δεν άλλαξε η συμπεριφορά τους έκτοτε», τόνισε.
Αναφερόμενη στα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η κ. Παναρίτη έκανε λόγο για ένα συνονθύλευμα γραφειοκρατών ενώ για τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είπε ότι είναι τραπεζίτες που έχουν στο νου τους μόνο τα νούμερα.
Η κ. Παναρίτη επανέλαβε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2014 διαμορφώνεται στο 0,6%, χαμηλότερα δηλαδή από τον στόχο του 1,5%. Σχετικά σε ό,τι αφορά στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις η σύμβουλος του Γιάνη Βαρουφάκη επικεντρώθηκε στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις τονίζοντας ότι υπάρχουν ακόμη και σήμερα κάποιοι οι οποίοι λαμβάνουν σύνταξη πολύ νωρίτερα από το όριο συνταξιοδότησης.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.