Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Απειλές τραπεζικού κραχ στην ΕΕ

Γράφει ο κ. Β. Βιλιάρδος

Εύλογα αντιλαμβάνεται κανείς τα αποτελέσματα τυχόν στάσης πληρωμών εκ μέρους της Ελλάδας, την οποία προβλέπουν οι επενδυτές εντός του 2015 - κρίνοντας από τα μονοετή ασφάλιστρα κινδύνου (CDS).

Στα πλαίσια αυτά, θα έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικός, καθώς επίσης λιγότερο «αθυρόστομος» ο γερμανός υπουργός οικονομικών - ο οποίος με τη συμπεριφορά του οδηγεί την Ελλάδα στα άκρα.

Εάν βέβαια δεν θέλει να διαλυθεί ανεξέλεγκτα ολόκληρη η Ευρώπη, η οποία ασφαλώς και δεν θα μπορούσε να αντέξει τη χρεοκοπία μίας χώρας με εξωτερικό χρέος (δημόσιο και ιδιωτικό) που πλησιάζει τα 500 δις € - εάν συνυπολογίσουμε, ως οφείλουμε, τις εγγυήσεις και το ELA των ελληνικών τραπεζών.

Μία «βόμβα μεγατόνων», ύψους 500 δις €, δεν θα μπορούσε να απορροφήσει, χωρίς τεράστιους κραδασμούς, ούτε το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα - οπότε θα ήταν ευχής έργο να σταματήσουν τη Γερμανία οι Η.Π.Α., όσο ακόμη υπάρχει χρόνος.

Διαβάστε το ενδιαφέρον άρθρο εδώ

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.