Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Η εισαγγελέας ζητά κλήτευση Σημίτη - Βενιζέλου για τα εξοπλιστικά Υπόθεση Άκη


Η εισαγγελέας Έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ζήτησε την κλήτευση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και όλων των μελών του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998 - 1999 προκειμένου να καταθέσουν στη δίκη, σε δεύτερο βαθμό, για την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου και τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε και η απόφαση αναμένεται το επόμενο διάστημα.


Εισαγγελέας καλεί Σημίτη: Κώστα έχεις πακέτο, Βαγγέλη εσύ έχεις το άρθρο 86 ή θα πάρεις το ίδιο πακέτο;

Το δικαστήριο θα αποφασίσει τις επόμενες ημέρες αν θα κάνει δεκτή την εισαγγελική πρόταση
Την κλήτευση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και όλων των μελών του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998-1999, προκειμένου να καταθέσουν στη δευτεροβάθμια δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα, ζήτησε η εισαγγελέας Έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου δικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος με φερόμενο ως πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό.

Ειδικότερα, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε από τους εφέτες να κάνουν δεκτό το αίτημα του πρώην υπουργού να κληθούν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ που...
συναποφάσισαν την προμήθεια από το υπουργείο Άμυνας των επίδικων όπλων για τα οποία δικάζεται.

Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα της υπεράσπισης του Άκη Τσοχατζόπουλου, το οποίο είχε υποβληθεί και στην πρωτοβάθμια δίκη χωρίς όμως να γίνει αποδεκτό από το δικαστήριο, ενώ την απόρριψή του είχε ζητήσει και η εισαγγελέας του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων.

Μεταξύ των πολιτικών που κατά την εισαγγελική πρόταση πρέπει να κληθούν στο δικαστήριο είναι πλην του πρώην πρωθυπουργού ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και οι πρώην υπουργοί Γιάννος Παπαντωνίου και Βάσω Παπανδρέου, όπως κατονομάστηκαν από την εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός και οι δεκαέξι συγκατηγορούμενοι του, μεταξύ των οποίων η σύζυγος και η κόρη του, έχουν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε ποινές πρόσκαιρης κάθειρξης για τη διακίνηση και απόκρυψη μεγάλων χρηματικών ποσών που φέρεται να δόθηκαν για τις επίμαχες συμβάσεις.

Το δικαστήριο αναμένεται να αποφασίσει στις επόμενες συνεδριάσεις του και σε περίπτωση που κάνει δεκτό το αίτημα του κατηγορούμενου πρώην υπουργού, τότε στο δικαστήριο θα καταθέσουν ως μάρτυρες όλα τα πρώην μέλη του ΚΥΣΕ, προκειμένου να διαφωτίσουν τους δικαστές για το πως αποφασίζονταν οι προμήθειες στα εξοπλιστικά.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.