Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Η διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες, οι τεχνικές ομάδες στην Αθήνα


Στις Βρυξέλλες ολοκληρώθηκε την Τετάρτη η πρώτη συνάντηση της Ομάδας των Βρυξελλών (Brussels Group), στην Αθήνα θα βρίσκεται την Πέμπτη τεχνική ομάδα που θα συλλέξει μακροοικονομικά και δημοσιονομικά στοιχεία.
Όπως σημειώνουν κυβερνητικοί κύκλοι, η διαδικασία που συμφωνήθηκε είναι η εξής: Η Ομάδα των Βρυξελλών θα συζητάει τα τεχνικά ζητήματα της πολιτικής των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί στο Eurogroup και όποτε χρειάζεται θα εξουσιοδοτεί ομάδες για συλλογή δεδομένων που θα έρχονται στην Αθήνα και θα λαμβάνουν τις πληροφορίες που χρειάζονται. Οι τεχνικές ομάδες που θα έρχονται στην Αθήνα δε θα είναι στα υπουργεία ή στις υπηρεσίες του κράτους, τονίζουν οι κυβερνητικοί κύκλοι.
Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν πως την Πέμπτη θα βρίσκεται στην Αθήνα η τεχνική ομάδα που θα συλλέξει μακροοικονομικά και δημοσιονομικά στοιχεία, ενώ τη Δευτέρα θα έρθει τεχνική ομάδα που θα συλλέξει χρηματοοικονομικά στοιχεία καθώς και στοιχεία που σχετίζονται με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
Η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί με ορίζοντα τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων. ...
Η πρώτη συνεδρίαση της Ομάδας των Βρυξελλών
Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης ξεκίνησαν, σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, οι συζητήσεις με τους θεσμούς για την αποσαφήνιση και εξειδίκευση των προτάσεων της ελληνικής κυβέρνησης. Στη διαπραγμάτευση, το σχήμα της οποίας έχει την ονομασία «Brussels Group» (Ομάδα των Βρυξελλών) θα συμμετέχουν τα τεχνικά κλιμάκια της ελληνικής κυβέρνησης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ESM/EFSM.
Στις διαβουλεύσεις της Τετάρτης συμμετείχαν ο Ντέκλαν Κοστέλο (από την Ε.Ε.), ο Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ), ο Ρίσι Γκογιάλ (ΔΝΤ) και ένας εκπρόσωπος από το ESM/EFSM. Από πλευράς Αθήνας, υπήρξε 6μελής αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Νίκο Θεοχαράκη.
Σύμφωνα με το υπάρχον χρονοδιάγραμμα, οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν μέχρι και την Παρασκευή, με τη συνέχεια των συνομιλιών να προσδιορίζεται για την επόμενη Δευτέρα, αφού όλες οι πλευρές ενημερώσουν τους πολιτικούς προϊσταμένους τους και λάβουν τις σχετικές οδηγίες.
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.