Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Το κτίριο-κωλοδάχτυλο

Το κτίριο-πύργος-ακροδάχτυλο είναι ύψους 185 μέτρων. Είναι μάλιστα γυάλινο, για να δώσει έναν ιδιαίτερο εικαστικό και καλλιτεχνικό τόνο. Σαν τον «Γυάλινο Κόσμο» του Τενεσί Ουίλιαμς


♦ Τόσος λόγος έγινε στην Ελλάδα για το δάχτυλο του Βαρουφάκη και καθόλου για το κτίριο-κωλοδάχτυλο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που εγκαινιάστηκε στη Φρανκφούρτη κι έχει προκαλέσει τα επεισόδια των επεισοδίων.

♦ Το κτίριο-τέρας δεσπόζει, τρυπάει, ξεσκίζει και βιάζει τον ουρανό της Φρανκφούρτης.

♦ Η κίνηση Blockupy προχώρησε σε διαδηλώσεις κατά του δόγματος της λιτότητας που «αγκαλιάζει» την Ε.Ε. Αποτέλεσμα, κάτι «ψιλά», δηλαδή τουλάχιστον 100 τραυματίες και 550 συλλήψεις.

♦ Το μυτερό κτίριο, σύμβολο των απανταχού τραπεζών, προστατεύεται από σειρές συρματοπλέγματα. Τουλάχιστον 100.000 μέτρα. Κυκλώνουν με αυτό ...
ολόκληρη την Ευρώπη.

♦ Μη φανταστείτε όμως κανένα κοτετσόσυρμα αγκαθωτό. Ο φράχτης του Εβρου επί δέκα. Αλλά το μισό από το συρματόπλεγμα του ΟΑΚΑ στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός.
♦ Η Μέρκελ και ο Σόιμπλε φαίνεται πως δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς Τείχος του Βερολίνου. Το αντικατέστησαν με το Συρματόπλεγμα της Φρανκφούρτης. Το συρματόπλεγμα του αίσχους.
♦ Το κτίριο-πύργος-κωλοδάχτυλο είναι ύψους 185 μέτρων. Είναι μάλιστα γυάλινο, για να δώσει έναν ιδιαίτερο εικαστικό και καλλιτεχνικό τόνο. Σαν τον «Γυάλινο Κόσμο» του Τενεσί Ουίλιαμς.
♦ Χρειάστηκαν πέντε χρόνια και 1,3 δισ. ευρώ για να ανεγερθεί το τραπεζικό αριστούργημα, ξεπερνώντας κατά πολύ τον αρχικό προϋπολογισμό. Γι' αυτό ο Ντράγκι ζητάει επιτακτικά λεφτά από την Ελλάδα. Γιατί έπεσε έξω στους υπολογισμούς για τα μπετά και τις τζαμαρίες.
♦ Τα κανάλια μας δεν ασχολήθηκαν και πολύ. Το θέμα τους ήταν η εισβολή αντιεξουσιαστών στη Νομική, που αποχώρησαν μόνοι τους.
♦ Και, βέβαια, πρώτο θέμα η πολιορκία της Γαλακτοκομικής στα Ιωάννινα, όπου μέχρι στιγμής έχουν στοχοποιηθεί περίπου 42.084 άτομα μέσω του φέισμπουκ για το μπούλινγκ - εκτός βέβαια των εαυτών μας.
♦ Ετοιμάζονται, μάλιστα, οι διαδηλωτές να εφαρμόσουν το οφθαλμόν αντί οφθαλμού και μπούλινγκ αντί μπούλινγκ.
♦ Η «Μπιλντ» έγραψε, βέβαια, ότι το κτίριο δεν είναι τίποτα μπροστά στο δάχτυλο του Γιάνη, που είναι τεράστιο. Λουκάνικο Φρανκφούρτης δηλαδή και όχι το μικροσκοπικό κτίριο της ΕΚΤ. Ούτε το νυχάκι του.
♦ Οι Γερμανοί είδαν τα φοβερά επεισόδια που γίνονται και κάλεσαν επειγόντως τον Δένδια και τον Κικίλια, που έχουν την τεχνογνωσία.
♦ Και οι δύο βρίσκονται κιόλας στη Φρανκφούρτη για να σαπίσουν τους διαδηλωτές. Θαυμάζουν τον φοβερό πύργο της ΕΚΤ και λένε ότι σε ένα τέτοιο κτίριο χαίρεσαι να πληρώνεις.
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.