Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Θέλουν με το στανιό να μας δώσουν και άλλα δάνεια!

ΤΗΝ ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να ρυθμίσει τα δάνεια που έχουν φορτώσει στη χώρα, όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις με τους τόκους και τα επιτόκια, των οποίων καταληστεύεται η πατρίδα μας, οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι αντί να βρουν κάποια ΛΟΓΙΚΗ και ΕΝΤΙΜΗ λύση για να δοθεί τέρμα στην ΑΓΩΝΙΑ του ελληνικού λαού,
από τη μια μεριά, όλοι μαζί οι δανειστές μας, μας βρίζουν, μας συκοφαντούν και μας απειλούν ότι θα κλείσουν τις τράπεζές μας και τα ΑΤΜ, αντί για λεφτά θα βγάζουν… χαρτί τουαλέτας και από την άλλη όμως κλείνοντάς μας το μάτι, μας λένε «ελάτε να σας δώσουμε και άλλα 30-50 δισεκατομμύρια ευρώ δάνειο!». Και όταν ο Αλέξης τους λέει: «Όχι, ευχαριστούμε» δεν θέλουμε άλλα δάνεια, του φωνάζουν: «Όχι δεν μπορεί, πρέπει να πάρετε και άλλα δάνεια από 30, 40 ή 50 δισεκατομμύρια ευρώπουλα, όσα θέλετε!».
Ξέρετε δε, γιατί θέλουν να μας δανείσουν και άλλα λεφτά; Όχι για να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα χρήματα, για να κλείνουμε τρύπες και να διατεθούν κάποια για την ανάπτυξη, προκειμένου να μειωθεί η ανεργία, αλλά προσπαθούν να μας δανείσουν πάλι και άλλα λεφτά για να αυξάνονται συνεχώς τα χρέη μας και να εισπράττουν αυτοί όλο και περισσότερους τόκους και επιτόκια.
Καταλαβαίνετε όλοι σε ποιο…
τρελάδικο ζούμε…
Αλλά υπάρχει και άλλη μια πολύ περίεργη κατάσταση. Οι ξένοι, αρχιτοκογλύφοι, δανειστές μας, προσπαθούν να καταστρέψουν τους εφοπλιστές μας, ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ με πολύ βαριά φορολογία!
Στόχος των ξένων είναι να διαλύσουν και τον εμπορικό μας στόλο, που είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο, για να μας «φάνε» οι τραπεζίτες τους όλα τα ελληνικά πλοία.
Με αυτό το μυαλό να κοιμούνται. Αλλά που να ξέρουν από εφοπλισμό οι Γερμανοί, όταν οι περισσότεροι από δαύτους, δεν έχουν βρέξει ποτέ τα πόδια τους σε θάλασσα και πάρα πολύ λίγοι ξέρουν να κολυμπάνε.
Κ.


   Εχουν φτιάξει νόμο για να προστατεύει τις παρανομίες των υπουργών!
Ο ΚΑΘΕ άχρηστος, ανίκανος ή… κλέφτης πολιτικός - και από δαύτους, δόξα σοι ο Θεός, η πολιτική σκηνή ήταν πάντοτε γεμάτη, - παίρνει οποιαδήποτε απόφαση του κατεβάσει η γκλάβα του και μετά, τα συνήθως τραγικά, από την απόφασή του επακόλουθα, καλούνται πάντοτε να τα πληρώνουν οι φορολογούμενοι. Μάλιστα κάποιοι πονηροί, από τους άχρηστους πολιτικούς μας, για να έχουν το κεφαλάκι τους ήσυχο και να είναι σίγουροι, ότι οποιαδήποτε απόφαση και αν λάβουν, όσα και αν χάσει εξαιτίας τους το ελληνικό δημόσιο, αυτοί ούτε φυλακή θα πάνε, ούτε και τη ζημιά του κράτους θα κληθούν να πληρώσουν, γιατί έχουν φτιάξει «ειδικό» νόμο, «περί ευθύνης υπουργών», που λέει ότι οι υπουργοί, όταν παίρνουν αποφάσεις δεν… λογοδοτούν και δεν πάνε ποτέ κατηγορούμενοι!!!
Πολύ ωραία λογική!!! ΓΙΑ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ να ίσχυε αυτός ο νόμος για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους! Θα διέλυαν το κράτος μέσα σε 2-3 μήνες, από τις παρανομίες που θα διέπρατταν, αν ήξεραν ότι δια νόμου έχουν και αυτοί ασυλία!.. Και σκεφθείτε, αν αυτό ίσχυε για όλες τις διοικήσεις των εταιρειών στη χώρα, τι κλέψιμο και τι απάτες θα γίνονταν.
Το αστείο είναι, ότι ο νόμος που δεν τιμωρεί αυτούς που παίρνουν αποφάσεις, έστω και από κακή εκτίμηση, δεν απαλλάσσει τους απλούς ανθρώπους, τους καταστηματάρχες και τα αφεντικά μικροεταιρειών ή τους δημόσιους υπαλλήλους που πήραν κάποια θεσούλα τμηματάρχη στα Γκράβαρα ή διευθυντή στην Κολοπετινίτσα, αλλά απαλλάσσει από όλες τις ευθύνες λήψεως αποφάσεων, μόνον τους κυρίους υπουργούς, αυτούς για τους οποίους θα έπρεπε κανονικά ο νόμος να ήταν όσο το δυνατόν πιο αυστηρός, για να φοβούνται τις συνέπειες και να προστατεύουν το δημόσιο χρήμα!..
Γ.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.