Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Σημαντική εξέλιξη! ο Σύλλογος Ελλήνων Φορολογουμένων ζητάει από τη SIEMENS τα 2 δις πίσω!

Συζητείται την Τρίτη 24/03/2015, ώρα 09.30 π.μ. στο Συμβούλιο της Επικρατείας η Προσφυγή που καταθέσαμε ο Σύλλογος Ελλήνων Φορολογουμένων το 2012 για να ακυρωθεί η επαίσχυντη σύμβαση συμβιβασμού του Ελληνικού Δημοσίου με τη SIEMENS, με την οποία σύμβαση η SIEMENS απαλλάχθηκε από την υποχρέωση καταβολής προς το Ελληνικό Δημόσιο ποσού τουλάχιστον δύο δισεκατομμυρίων Ευρώ (!) για τη ζημία που είχε προκαλέσει στο Δημόσιο με τις παράνομες δραστηριότητές της.

Σε αντίθεση με το από 24-01-2011 ομόφωνο πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, η Συμφωνία Συμβιβασμού απάλλαξε τη Siemens από την υποχρέωση καταβολής τουλάχιστον δύο δισεκατομμυρίων Ευρώ (!) και το Ελληνικό Δημόσιο παραιτήθηκε των νομίμων αξιώσεών του και συμβιβάστηκε με άφεση χρέους του εκ μέρους της Siemens για οφειλές του προς αυτήν ποσού 80 εκατομμυρίων ευρώ και με την καταβολή από τη Siemens ποσού 90 εκατομμυρίων ευρώ σε χρονικό ορίζοντα πέντε ετών.

Για εμάς η υπόθεση της SIEMENS δεν έκλεισε (!). Η σκανδαλώδης σύμβαση συμβιβασμού - απαλλαγής της SIEMENS πρέπει να ακυρωθεί και τα τουλάχιστον δύο δισεκατομμύρια ευρώ πρέπει να επιστραφούν στον Ελληνικό λαό. Την ώρα που οι Έλληνες πολίτες ...
υποβάλλονταν σε αιματηρές θυσίες με τα μνημόνια, την ίδια ακριβώς ώρα ήρθε το Ελληνικό Κράτος να χαρίσει στη SIEMENS τουλάχιστον δύο δισεκατομμύρια Ευρώ (!).

Υπόμνημα Siemens: Υποστηρίζει ότι δεν έχει κάποια ευθύνη και ότι δεν υπήρξε ζημιά για το Ελληνικό Δημόσιο!
Μετά τα όσα έγιναν και γράφτηκαν για τον τρόπο με τον οποίο η Siemens εξασφάλιζε τα δημόσια έργα στη χώρα μας, μετά το σάλο περί μιζών και περί μαύρου πολιτικού χρήματος, η γερμανική εταιρεία με απίστευτο θράσος δηλώνει με υπόμνημά της στο δικαστήριο ότι δεν ζημίωσε καθόλου το ελληνικό δημόσιο και δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ.

Επί 2,5 χρόνια, το υπουργείο Οικονομικών κωλυσιεργούσε την εκδίκαση της υπόθεσης της ακύρωσης της επαίσχυντης σύμβασης του Ελληνικού Δημοσίου με την εταιρεία Siemens που υπογράφηκε τον Αύγουστο του 2012 και με την οποία επιχειρήθηκε να κουκουλωθεί και το αστικό μέρος του σκανδάλου Siemens, παρά την ύπαρξη του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, το οποίο υπολόγιζε τη ζημιά του Δημοσίου σε τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ.
Αφού αναβλήθηκε τέσσερις φορές (λόγω του ότι το Ελληνικό Δημόσιο δεν κατέθετε προτάσεις και ούτε εμφανιζόταν στο Δικαστήριο) η υπόθεση ορίστηκε να συζητηθεί και πάλι, στις 24 Μαρτίου 2015. Και κατά τα φαινόμενα, αυτή τη φορά θα συζητηθεί. Από τη μία πλευρά είναι οι αιτούντες την ακύρωση της Σύμβασης, το Σωματείο «Ένωση Ελλήνων Φορολογουμένων», μία ανώνυμη εταιρεία και πέντε πολίτες. Από την άλλη πλευρά, το Ελληνικό Δημόσιο. Μέχρι χθες, το Ελληνικό Δημόσιο -και πάλι- δεν είχε καταθέσει προτάσεις, ενώ είναι αμφίβολο εάν θα παραστεί στην εκδίκαση της υπόθεσης. Όμως, για πρώτη φορά παρέμβαση στην υπόθεση έκαναν με υπόμνημά τους, η γερμανική εταιρεία Siemens (που εδρεύει στο Μόναχο) και η ελληνική θυγατρική της ΣΗΜΕΝΣ ΑΕ που εδρεύει στο Μαρούσι.
Μέσα από το υπόμνημα αυτό, η γερμανική εταιρεία, για μία ακόμη φορά, προκαλεί και προσβάλλει την αξιοπρέπεια της ελληνικής κοινωνίας και τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Η Siemens ξεχνά ή παραβλέπει τις πρακτικές που επί χρόνια χρησιμοποιούσε για την επίτευξη των εμπορικών της σκοπών και δείχνει να μην αντιλαμβάνεται το πώς η επιχειρηματική διαφθορά συνδέεται άμεσα με την πολιτική διαφθορά, με τελικό αποτέλεσμα την κατάρρευση των θεσμών και του πολιτικού μας συστήματος και την κατάληξη της χώρας μας στο σημερινό της χάλι.
«Η Συμφωνία Συμβιβασμού ήταν η καλύτερη δυνατή λύση για τα Μέρη, ενώ σε καμία περίπτωση δεν δύναται να στοιχειοθετηθεί από το Πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής ότι η Siemens προκάλεσε ζημία 2 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ελληνική Δημοκρατία», αναφέρει η εταιρεία στη σελίδα 2 του υπομνήματός της! Και προχωρά ακόμη παραπέρα αναφέροντας ότι, «από το κείμενο του πορίσματος προκύπτει σαφώς ότι δεν αποδείχθηκε ζημία (“φέρεται ότι υπέστησαν”) και ότι αν τυχόν αποδεικνυόταν ζημία, ο υπολογισμός της θα έπρεπε να γίνει από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας. Ως εκ τούτου, από το Πόρισμα ουδόλως στοιχειοθετείται η φερόμενη ζημία της Ελληνικής Δημοκρατίας».
Με άλλα λόγια, ουδέν συνέβη! Και ουδείς ευθύνεται! Και συνεπώς, κανείς δεν πρέπει να πληρώσει για όσα (δεν) έγιναν!

Στη συνέχεια του υπομνήματος, το θράσος περισσεύει! Αναφερόμενη στο σωματείο Έλληνες Φορολογούμενοι, αλλά και στους πολίτες που προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση της σύμβασης, η Siemens υποστηρίζει ότι «οι αιτούντες δεν θεμελιώνουν άμεσο, προσωπικό και ενεστώς έννομο συμφέρον, αφού οι προσβαλλόμενες δεν σχετίζονται με τους καταστατικούς σκοπούς του πρώτου των αιτούντων (σωματείο) και αυτό δεν επικαλείται κάποια ιδιαίτερη βλάβη, ενώ η επίκληση από τους λοιπούς αιτούντες απλώς και μόνον της ιδιότητας του Έλληνα πολίτη δεν αρκεί για να θεμελιώσει το έννομο συμφέρον τους» (σελ. 3).
Με άλλα λόγια, οι πολίτες, κακώς προσφεύγουν προσπαθώντας να ακυρώσουν αυτή την επαίσχυντη σύμβαση που δίνει συγχωροχάρτι στη Siemens και που προσπαθεί να κουκουλώσει το πιο βρόμικο σκάνδαλο στην ιστορία της χώρας. Κακώς τα κάνουν όλα αυτά, αφού -κατά την εταιρεία- δεν υπέστησαν και δεν επικαλούνται κάποια ιδιαίτερη βλάβη! Η γερμανική εταιρεία δείχνει να πιστεύει ότι, η ζωή όλων κύλησε κανονικά όλα αυτά τα χρόνια. Δεν καταστράφηκαν οι ζωές των πολιτών, δεν έμειναν άνεργοι, δεν κατέρρευσε το βιοτικό τους επίπεδο. Και, κατά την εταιρεία, το έννομο συμφέρον των πολιτών για τη διεκδίκηση από το Δημόσιο του ποσού των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, ουδόλως θεμελιώνεται!
Το ίδιο προκλητικό υποστηρίζει η Siemens και στη συνέχεια: «Το ποσό των 2 δισ. δεν αποτελεί προσδιορισμένη και εκκαθαρισμένη απαίτηση του Δημοσίου εναντίον της Siemens και, άρα, αντίστοιχη οφειλή της» (σελ. 3). Και ότι, «είναι αβάσιμος ο ισχυρισμός ότι, δήθεν, η εταιρεία μάς απηλλάγη από οφειλή 2 δισ. ευρώ, το οποίο θα μετακυλισθεί ως βάρος στην ελληνική κοινωνία μέσω πρόσθετων φορολογικών μέτρων» (σελ. 4).
Δηλαδή, η εταιρεία δεν έχει δει ότι, για να ξεπληρώσει τα χρέη που συσσωρεύτηκαν (και από τις παράνομες και διεφθαρμένες επιχειρηματικές πρακτικές της Siemens), το Κράτος υπερφορολογεί τους πολίτες και διαλύει ζωές. Δεν έχει δει ότι, αυτές τις μέρες, για να πληρωθούν τα χρέη και οι τόκοι στο ΔΝΤ, το Κράτος απομυζά όλη τη ρευστότητα της οικονομίας, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη ασφυξία στην αγορά και στέλνοντας την οικονομία σε νέα ύφεση.
Οι πολίτες είναι αγανακτισμένοι από τα όσα έγιναν. Όμως, ακόμη περισσότερο, οργίζονται όταν διαπιστώνουν το θράσος με το οποίο τους αντιμετωπίζει μία εταιρεία, το όνομα της οποίας, για το μεγαλύτερο μέρος της κοινής γνώμης, είναι συνώνυμο με τη διαφθορά.
Οι Έλληνες πολίτες περιμένουν από την Ελληνική Δικαιοσύνη να περισώσει την αξιοπρέπειά τους και να δώσει το δικαίωμα στο Ελληνικό Δημόσιο να διεκδικήσει αυτά που του οφείλονται.
Δείτε το σχετικό Υπόμνημα
Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

*Σε μια πρωτοφανή απόφαση κατέληξαν χθες τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Ελλήνων Φορολογουμένων. Θα καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για την υπερβολική καθυστέρηση στην έκδοση της απόφασης από το Συμβούλιο της Επικρατείας στην αίτηση ακύρωσης του τέλους επιτηδεύματος, που ο Σύλλογος και μέλη του είχαν υποβάλει στο ανώτατο δικαστήριο στις 29 Αυγούστου 2011.
Στην αίτησή του, ο Σύλλογος ανέλυε τους λόγους για τους οποίους το συγκεκριμένο «τέλος» είναι στην ουσία φόρος, καθώς και τα επιχειρήματα για την αντισυνταγματικότητά του.
Η αίτηση είχε εισαχθεί κατεπειγόντως για συζήτηση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με βάση το νόμο 3900 περί πρότυπης δίκης, λόγω της σπουδαιότητας της υπόθεσης και του μεγάλου αριθμού πολιτών στους οποίους αφορούσε. Συζητήθηκε, μαζί με αιτήσεις άλλων πολιτών και φορέων που κατατέθηκαν κατά τις επόμενες μέρες, την 1η Νοεμβρίου 2011.
Οπως, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε, «παρά τη σπουδαιότητα της υπόθεσης και τη μεγάλη της σημασία για περισσότερους από ένα εκατομμύριο πολίτες και επιχειρήσεις, παρά το γεγονός ότι η απόφαση συναρτάται άμεσα με τα έσοδα του Προϋπολογισμού του Κράτους, παρά το γεγονός ότι ο Σύλλογος έχει διαμαρτυρηθεί τόσο προς τον Πρόεδρο του ΣτΕ, όσο και προς τον υπουργό Δικαιοσύνης για την παρατηρούμενη καθυστέρηση και τέλος, παρά το γεγονός ότι έχει ήδη υπάρξει υπέρβαση του διαστήματος των οκτώ μηνών που ο Κώδικας Οργανισμού Δικαστηρίων ορίζει ως ανώτατο για την έκδοση μίας δικαστικής απόφασης, το Συμβούλιο της Επικρατείας εξακολουθεί να καθυστερεί στην έκδοση της ετυμηγορίας του.»

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.