Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Από την καρδιά των think tank του Σόρος στο υπουργείο εργασίας!

Γιατί ο Σόρος επενδύει σε αριστερά κινήματα και γη

Στο φετινό Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ -Davos 2015- οι οικονομικές ανισότητες και πως θα αντιμετωπιστούν ήταν και πάλι στην ατζέντα των συζητήσεων. 

Βέβαια η παγκόσμια ελίτ δεν νοιάζεται για την κοινωνική ισότητα, αλλά πως θα διασφαλίσει τη δική της θέση χωρίς να την πάρουν οι λαοί με τις πέτρες…

Σχετικά: Γιάνης Βαρουφάκης: Τι απαντά για τη σχέση του με τον Soros


Ο Σόρος εδώ και χρόνια παίζει το ρόλο αυτό: Του πως θα εξασφαλίσει αυτή τη σιγουριά. Με το αζημίωτο, βεβαίως βεβαίως! Ποιές, λοιπόν, είναι οι υπηρεσίες που προσφέρει;
Από τη μια τρέχει να οργανώσει τις κοινωνικές ομάδες προσφέροντας μια πιο ανθρώπινη και δίκαιη αριστερή διέξοδο στην παγκόσμια κρίση, ενώ από την άλλη πουλάει πανικό και λύσεις στην ίδια την ελίτ, αν σε περίπτωση οι λαοί ξεφύγουν από τον έλεγχο. Βέβαια, λέγοντας “ελίτ”, πρέπει να σκεφθείτε ότι κι αυτή έχει την δική της πυραμίδα μέσα στην κοινωνική πυραμίδα, δεν είναι όλοι στην κορυφή. Υπάρχουν πολλές νεόπλουτες οικογένειες των τελευταίων χρόνων, κροίσοι που δημιουργήθηκαν μέσα από
χρηματιστηριακά κι επιχειρησιακά παιχνίδια -golden boys- μαύρο χρήμα, κυβερνητικά στελέχη πρώην ανατολικών χωρών, καρτέλ, σταρ, μεγαλογιατροί και δικηγόροι και δεν συμμαζεύεται.
Και το κόλπο πιάνει και είναι διπλής όψης: occupy και anonymous από τη μια να τρίζουν τα δόντια στην μικρομεσαία ελίτ, ενώ από την άλλη αγοράζει φτηνά γη και ακίνητα για να τους τα προσφέρει.
Ο οικονομολόγος Robert Johnson που παραβρέθηκε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Davos 2015, πρόεδρος του Institute for New Economic Thinking (INET) και πρώην διευθυντής του  Soros Fund Management ανέφερε σχετικά ότι, οι Κροίσοι αγοράζουν γη και διαδρόμους προσγείωσης σε απομακρυσμένες περιοχές, προετοιμαζόμενοι για μια κοινωνική εξέγερση η οποία αναμένεται να ξεσπάσει άμεσα εξαιτίας της αυξανόμενης εισοδηματικής ανισότητας. ...


«Γνωρίζω διαχειριστές hedge funds σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι αγοράζουν διαδρόμους προσγείωσης και αγροκτήματα σε μέρη όπως η Νέα Ζηλανδία, επειδή πιστεύουν ότι χρειάζονται μία μέθοδο διαφυγής», δήλωσε ο Τζόνσον. «Πολλοί πλούσιοι και ισχυροί άνθρωποι φοβούνται αυτή την περίοδο – πιστεύουν ότι ο κόσμος βρίσκεται σε ασταθή τροχιά … Καθώς το σύστημα δεν διαθέτει κατάλληλους πόρους, καθώς δεν αντιπροσωπεύει τους ανθρώπους, τα πράγματα γίνονται όλο και πιο επικίνδυνα, όπως π.χ. στο Φέργκιουσον».

Δεν έχουν το Θεό τους, ακόμα και τους δικούς τους τρομοκρατούν. Κι έτσι αντί να συζητούν στο Davos πως θα κλείσει η ψαλίδα των ανισοτήτων και πως το πολιτικό σύστημα θα πάψει να προστατεύει τους φοροφυγάδες ολιγάρχες, ψάχνουν για “λύσεις” προστασίας της ελίτ. Αλλά όχι εκείνης του μεγέθους του Γκέιτς -ανάγκη αυτός δεν τις έχει- της νεογέννητης ελίτ, που είναι καλοί πελάτες για αυτές τις λύσεις.
Η άλλη καλή πράξη (για όφελος του) που κάνει ο Σόρος είναι να αγοράζει ‘σορό’ αγροτική γη – Going the Soros way in buying land for farming reaps huge gains. Γιατί έχει καλά αυτιά και μνήμη ο Σόρος και θυμάται τα λόγια του Kissinger – Όποιος ελέγχει την τροφή, ελέγχει τους λαούς.

Σόρος, ο Νονός της Αριστεράς

Ο Σόρος κερδίζει εκατομμύρια από την κερδοσκοπία του και επενδύει στα αριστερά κινήματα και Ιδρύματα κατά των ανισοτήτων. Έτσι παίρνει και την ταμπελίτσα του “φιλάνθρωπου”. Στο άρθρο George Soros: Godfather of the Left θα βρείτε μια τεράστια λίστα χρηματοδοτήσεων σε Αμερική και Ευρώπη και λοιπό κόσμο. Δεν έχει αφήσει οργάνωση για οργάνωση – από εκείνες υπέρ των γάμων των γκέι, μέχρι τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών. Πανεπιστήμια, όπως τα Central European University και Bard College, ακόμα και στη Ρωσία το Πανεπιστήμιο της Αγ. Πετρούπολης – πληρώνει υποτροφίες για να δημιουργηθεί μια νέα γενιά αριστερών μυαλών.
Και η λίστα μακρά κι αναρωτιέται κανείς αν όλα αυτά τα εκατομμύρια γίνονταν επενδύσεις πόσα τσουκάλια θα γέμιζαν. Αλλά το ζητούμενο δεν είναι να γεμίσουν οι κοιλιές, αλλά πως αυτές δεν θα εξεγερθούν. Γι’ αυτό και χρειάζεται μια “controlled oposition” -ελεγχόμενη αντίσταση, που να πουλάει ελπίδες και να κερδίζει χρόνο.
Ώσπου να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα της μείωσης πληθυσμού ώστε τα πράγματα να είναι πιο εύκολα υπό έλεγχο. Αυτό, το έχει αναλάβει ο Μπιλ Γκέιτς. Την καλή λειτουργία της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης και της Ατζέντας 21 ο Ροκφέλερ και την υποδούλωση των χωρών μέσω τραπεζών και αγορών η οικογένεια Ροθστσάιλντς. Έτσι… να δουλεύουμε όλοι μαζί για τη εξασφάλιση του μέλλοντος της ελίτ.
Αυτοί πως τα βρίσκουν μεταξύ τους κι εμείς δεν μπορούμε, μου λέτε;

Ποια είναι η νέα αναπληρώτρια υπουργός που θα λύσει το σημαντικότερο ίσως πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας, την ανεργία και ποια είναι η “μαγική συνταγή” που έχει ήδη έτοιμη;


Μετά από 37 χρόνια στις ΗΠΑ, επέστρεψε γρήγορα στην Ελλάδα αφήνοντας πίσω της μια “λαμπρή ακαδημαϊκή και ερευνητική καριέρα”. Έχει μεγαλεπήβολα σχέδια και λύσεις άμεσες για την αντιμετώπιση της ανεργίας.
Η καθηγήτρια Ράνια Αντωνοπούλου η οποία -προς έκπληξη πολλών- όχι μόνο βρέθηκε από το πουθενά στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ανέλαβε και ρόλο ως αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας.
Με καταγωγή από την Πάτρα και τη Μικρά Ασία, η μαθήτρια Ρ. Αντωνοπούλου είχε πρωτοστατήσει στις μαχητικές μαθητικές εκδηλώσεις της Μεταπολίτευσης, ενώ υπήρξε μέλος της οργάνωσης Ρήγας Φεραίος. Τελειώνοντας το Λύκειο, σε ηλικία 17 ετών, έφυγε για σπουδές στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ.
Εκεί βρέθηκε στο New School, ολοκλήρωσε τη διδακτορική διατριβή της υπό τον μαρξιστή οικονομολόγο Ανγουιρ Σαϊκ, κι έφτασε μέχρι και τον ΟΗΕ για την παρουσίαση μιας τέτοιας μελέτης για την ισότητα των φύλων. Εκεί γνώρισε και τον άνθρωπο που επρόκειτο να την συντροφεύει μέχρι σήμερα, τον καθηγητή Δημήτρη Παπαδημητρίου, προέδρο του αμερικανο-σιωνιστικού Ινστιτούτου Λεβί.
papadimitriouu_leviΠρόεδρος του Ινστιτούτο Levy είναι ο Ελληνοαμερικανός οικονομολόγος Δημήτρης Παπαδημητρίου ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ της εξόδου από το ευρώ ή εναλλακτικά υπέρ της κυκλοφορίας παράλληλου νομίσματος σε Ελλάδα και Κύπρο: «Οι επιλογές τόσο για την Κύπρο όσο και για την Ελλάδα έχουν περιοριστεί τρομερά και οι μελλοντικές τους προοπτικές είναι φρικτές. Η επιλογή της εξόδου από το ευρώ δεν μπορεί πλέον να αγνοηθεί. Προσωπικά, βλέπω να έρχονται μεγάλες αναταραχές και ένα «σχέδιο Β’» θα πρέπει να αναπτυχθεί εκτάκτως, το οποίο θα περιλαμβάνει την εισαγωγή ενός παράλληλου νομίσματος ή μια δραματική επαναδιαπραγμάτευση των μέτρων λιτότητας. Είναι αμφίβολο ότι θα μπορέσουν οι κοινωνίες είτε στην Ελλάδα είτε στη Κύπρο να αντέξουν σκληρότερες συνθήκες από αυτές στις οποίες έχουν ήδη υποβληθεί, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι κάτι τέτοιο θα ζητηθεί από την τρόικα. Θα πρέπει συνεπώς να ακολουθηθεί μια διαφορετική πορεία. Η εισαγωγή ενός παράλληλου νομίσματος έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία στο παρελθόν και θα πρέπει να είναι μέρος του «σχεδίου Β’».
Το Ινστιτούτο ιδρύθηκε το 1986, από τον εβραϊκής καταγωγής Αμερικάνο, Leon Levy -οικονομολόγος και στέλεχος επιχειρήσεων- και είναι ένα από τα Think tank της παγκόσμιας οικονομίας. Ο Leon Levy εκτός από το Ινστιτούτο του, είχε και μεγάλο ενδιαφέρον για τους αρχαίους πολιτισμούς, αλλά… και για τον ανθρώπινο εγκέφαλο: το leonlevyfoundation.org που είναι επίσης Ίδρυμα δικό του, ασχολείται με έξι ευρύτερους τομείς: Κατανόηση του αρχαίου κόσμου – Τέχνες και Ανθρωπιστικές Επιστήμες – Διατήρηση της Φύσης και κήποι – Έρευνα Εγκεφάλου και Επιστήμη – Ανθρώπινα Δικαιώματα – και Εβραϊκός Πολιτισμός.
Τώρα το Ινστιτούτο Λεβί, έχει δυνατούς δεσμούς με τον Σόρος:
Like his peers George Soros and Warren Buffett, Levy takes a long and broad view of the rhythms of the markets and the economy.”
Levy Economics Institute of Bard College Scholars:  “Research Associate Daniel Karpowitz. […] In 2003, Karpowitz received a Soros Justice Fellowship…”
Levy Economics Institute of Bard College Policy Note: “Επαναπροσδιορίζοντας την αλλαγή στην εποχή του παρασιτικού καπιταλισμού” (του Χ. Πολυχρονίου):
Άτομα όπως ο Τζόζεφ Στίγκλιτς και ο Τζορτζ Σόρος έχουν συμβάλει σημαντικά στη δημόσια συζήτηση αναφορικά με τη συγκρότηση μιας νέας παγκόσμιας χρηματοοικονομικής αρχιτεκτονικής. Δεν θα αναφερθώ στα σχέδια που έχουν παρουσιάσει επειδή θέλω να επεκταθεί ο διάλογος πέρα από τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό της νέας παγκόσμιας χρηματοοικονομικής τάξης πραγμάτων και να μεταφερθεί σε πιο άμεσο επίπεδο εφαρμογής. Ο επανασχεδιασμός του χρηματιστικού καπιταλισμού είναι ένα τεράστιο πρότζεκτ, το οποίο μπορεί να πάρει πολλά χρόνια και να χρειαστεί περισσότερες κρίσεις προτού φθάσουμε στο στάδιο υλοποίησης.”

Πώς θα πολεμήσει την ανεργία η νέα αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου

Έχει πρόγραμμα για την κάλυψη όχι 50.000 αλλά 550.000 θέσεων κοινωφελούς εργασίας θέσεων εργασίας για ένα χρόνο, έχει έτοιμο στο συρτάρι της η νέα αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας κ. Ράνια Αντωνοπούλου, αρμόδια για την καταπολέμηση ανεργίας.
Αυτό ειπώθηκε στα τέλη Ιανουαρίου λίγο μετά τις εκλογές. Σήμερα άλλο δημοσίευμα κάνει λόγο για τις μισές θέσεις από αυτές.
Αλλά ας πάρουμε τον αρχικό αριθμό και τι ανέφερε το Πρώτο Θέμα στις 27/1/15:
«Η κ. Αντωνοπούλου, που εκλέχθηκε από την δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, καθηγήτρια στο Bard College, και ερευνήτρια του Levy Economics Institute στη Νέα Υόρκη επεξεργάζεται εδώ και δύο χρόνια μελέτη για έξοδο από την κρίση κόντρα στη λάθος συνταγή της Τρόικας η οποία αν εξακολουθήσει να εφαρμόζεται θα εκτοξεύσει την ανεργία στο 34% το 2016.
Η μελέτη αντιπροτείνει αύξηση των κρατικών δαπανών αντί για συνεχή μείωση τους ώστε να παίξουν σταθεροποιητικό ρόλο στην περίοδο της κρίσης. Συγκεκριμένα έχει προτείνει να υλοποιηθεί ένα σχέδιο Μάρσαλ με τη δημιουργία 550.000 θέσεων κοινωφελούς εργασίας για ένα έτος ώστε να συρρικνωθεί ουσιαστικά η στρατιά των ανέργων. Το κόστος μπορεί φαίνεται υπερβολικό ( 7 δις ευρώ) αλά θα μειώνεται στα 3 δις λόγω των εργατικών εισφορών που θα επιστρέψουν πάλι στα κρατικά ταμεία.»
Για ένα χρόνο μόνο, κοινωφελής εργασία, δημόσιες θέσεις, με 7 δις μικτά που στην ουσία θα είναι 4 δις καθαρά, που αν κάνετε τη διαίρεση είναι 600 ευρώ το μήνα, δηλαδή κάτω από το βασικό μισθό των 751 ευρώ που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ να δώσει και που τώρα θα δοθεί αργά σε βάθος χρόνου.
Στην εύλογη ερώτηση που θα βρεθεί αυτό το μεγάλο κονδύλι, η κυρία Αντωνοπούλου προτείνει πέντε πηγές χρηματοδότησης με πρώτη στη λίστα την Ευρωπαική Τράπεζα Επενδύσεων:
α) Την αναδιάρθρωση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ
β) Κεφάλαια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων
γ) Τη μείωση των δανειακών υποχρεώσεων της Ελλάδας ώστε να δημιουργηθεί πλεόνασμα ρευστότητας, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ύστερα από διαπραγματεύσεις για τη χρηματοδότηση κοινωνικής- κοινωφελούς εργασίας.
δ) Την άμεση εγκαθίδρυση του «Ευρωπαικού Ταμείου κατά της Ανεργίας»  το οποίο να συνεισφέρει κάποιο ποσοστό σε ένα αντίστοιχο φορέα στην Ελλάδα.
ε) Την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής . Ένα μέρος από τα έσοδα θα μπορούσαν να στηρίξουν το Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Απασχόλησης.
Αυτό, λοιπόν, είναι το μεγαλεπήβολο σχέδιο της σπουδαίας καθηγήτριας που το επεξεργάζεται στο think tank των ΗΠΑ και το οποίο με λίγα λόγια μεταφράζεται: Η εισφορά αλληλεγγύης θα συνεχιστεί για όσους έχουν ήδη εργασία, θα πάρουμε (αν μας δώσουν) κεφάλαια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, αλλά δεν θα τα επενδύσουμε σε ΠΑΡΑΓΩΓΗ/ΑΝΑΠΤΥΞΗ, αλλά σε κοινωφελή εργασία ενός χρόνου στο δημόσιο. Και μετά… έχει ο Θεός… αλλά εμείς πάλι δεν θα έχουμε.
Όσο για τη φοροδιαφυγή… ακούμε αλλά ακόμα δεν βλέπουμε κι ούτε θα δούμε γιατί οι μεγαλοκαρχαρίες είναι εκτός ελληνικής παραλίας (off shore) και πάλι τα δίχτυα θα πέσουν στα μικρά και μεσαία ψαράκια, άντε και κανένα λίγο πιο μεγαλούτσικο αυτή τη φορά, για να έχουμε να λέμε… φάτε μάτια ψάρια!
Καλά… από που και πως και γιατί ξεφύτρωσαν όλα αυτά τα φιντάνια – τεχνοκράτες όπως Βαρουφάκης και οι φίλοι του εν μια προεκλογική νυκτί στο ΣΥΡΙΖΑ; Δεν είχε αρκετά και ικανά στελέχη το κόμμα;
Υπενθύμιση: Το Ινστιτούτο Levy, ήταν αυτό που συνδιοργάνωσε την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα και της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ (Μηλιός, Δούρου, Σταθάκης, Παππάς) στην Αμερική πριν ένα χρόνο.
nea.allnewz.gr/?p=6467


Jeffrey Sacks: Ο “άλλος” σύμβουλος του Βαρουφάκη

Μετά τις… συμβουλευτικές φιλίες με την Lazard, σκάει η βόμβα και για έναν ακόμα σύμβουλο του Βαρουφάκη τον οικονομολόγο Jeffrey Sacks


Ο Jeffrey Sacks είναι φανατικά υπέρ της «θεραπείας του σοκ»: Στα οικονομικά, η θεραπεία του σοκ αναφέρεται στην αιφνίδια απελευθέρωση του ελέγχου των τιμών και του συναλλάγματος, απόσυρση των κρατικών επιχορηγήσεων και την άμεση απελευθέρωση του εμπορίου μέσα σε μια χώρα, που συνήθως περιλαμβάνει και μεγάλης κλίμακας ιδιωτικοποιήσεις της κρατικής ιδιοκτησίας και περιουσιακών στοιχείων – αυτό που θέλουν τα μνημόνια και η Τρόικα.
Είναι όλα αυτά στα οποία αντιτίθεται η Naomi Klein στη θεωρία και βιβλίο της «το Δόγμα του Σοκ»
Και όμως, το περίεργο είναι ότι και οι δυο, είναι πιστοί της εκκλησίας της Βιώσιμης Ανάπτυξης -Ατζέντα 21! Απίστευτο; Της ατζέντας που είναι ντυμένη στα πράσινα και προσποιείται την οικολόγο και κρατά κόκκινη σημαία για δήθεν εξάλειψη της φτώχειας. Στην πραγματικότητα, αυτό που κάνει είναι η προσπάθεια να εδραιώσει την παγκόσμια κυριαρχία της παγκόσμιας ελίτ μέσα από το πρόσχημα της διάσωσης του πλανήτη.
Το βιογραφικό του διάσημου -όχι και τόσο στην Ελλάδα- οικονομολόγου Sacks είναι πλούσιο από Α21 και παγκόσμια διακυβέρνηση:
Ο Jeffrey D. Sachs, είναι ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Γης, καθηγητής Βιώσιμης Ανάπτυξης και Πολιτικής Υγείας & Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Είναι Ειδικός Σύμβουλος του Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-μουν για τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας, Είναι Διευθυντής του Network Solutions της Αειφόρου Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Είναι συν-ιδρυτής και επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της Millennium Promise Alliance, και είναι διευθυντής της και συμμετέχει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός. Πιο Ατζέντα 21 δεν πάει άλλο, πεθαίνεις!
Έχει επίσης διατελέσει σύμβουλός της Παγκόσμιας Τράπεζας, του ΔΝΤ, του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, αλλά και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας – ε, δεν έμεινε και κάτι…
Αυτός, λοιπόν, ο καλός κύριος και που δεν έχει πάει και συνδράμει. Από τις 180 χώρες του ΟΗΕ, έχει βοηθήσει τις… 90! Γι’ αυτό πάει κατά διαόλου ο πλανήτης;
Από την μια Αφρικάνικη χώρα στην άλλη, βοήθησε τον Γιέλτσιν να διαλύσει τη Σοβιετική Ένωση (κατά τα άλλα αριστερός) για να γίνει η καπιταλιστική Ρωσία, εργάστηκε στενά με ανώτερους αξιωματούχους της διοίκησης του George W. Bush για την ανάπτυξη του προγράμματος PEPFAR για την καταπολέμηση του HIV / AIDS, και το ΡΜΙ για την καταπολέμηση της ελονοσίας αλλά… αποτέλεσμα δεν είδαμε και αν θέλετε διαβάστε ΕΔΩ όλο το βιογραφικό του πολυπράγμονα και άξιου αυτού ανθρώπου.

Από την Βολιβία στη Ρωσία και…

Η πρώτη αποστολή του ήταν στη Βολιβία το 1985. Πρότεινε μια θεραπεία σοκ ως το μόνο γιατρικό για την κρίση υπερπληθωρισμού της χώρας. Τι πρότεινε; Αύξηση τιμών, κατάργηση δασμών για τις εισαγωγές, μια σειρά από δημοσιονομικές περικοπές, καθώς και μαζικές ιδιωτικοποιήσεις, ενώ πρότεινε ακόμα και τη σύνδεση του τοπικού νομίσματος με το δολάριο. Η θεραπεία φαινομενικά πέτυχε, με τον πληθωρισμό να φτάνει το 11% αλλά τα εισοδήματα των ήδη φτωχών βολιβιανών κατρακύλησαν ακόμη περισσότερο.
Ακολούθησε η Πολωνία… που έπρεπε να μετατραπεί από σοσιαλιστική οικονομία, σε φιλελεύθερη. Μαζί με τον Ντέιβιντ Λίπτον του ΔΝΤ, ο Σακς σχεδίασε τις μεταρρυθμίσεις που θα μετασχημάτιζαν την πολωνική οικονομία και θα έφερναν οικονομική βοήθεια για την αποπληρωμή του χρέους. Και σε αυτή την περίπτωση οι ιδιωτικοποιήσεις ήταν στην πρώτη γραμμή.
Το 1991 ο Σακς ανέλαβε σύμβουλος του Μπόρις Γιέλτσιν  με στόχο τον μετασχηματισμό της οικονομίας στα πρότυπα της Πολωνίας. Ο ίδιος υποσχέθηκε τότε βοήθεια από το εξωτερικό για να αντιμετωπιστεί το χρέος, χρησιμοποιώντας μάλιστα τις διασυνδέσεις του. Το σχέδιο του για τη ρωσική οικονομία περιελάμβανε απελευθέρωση των εργασιακών σχέσεων, άμεσες αποκρατικοποιήσεις και μεγάλες περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες. Και μπορεί το σχέδιο να εφαρμόστηκε, ωστόσο η οικονομική βοήθεια που έταξε  δεν ήρθε ποτέ.  

Σακς ΓΑΠ 

…και το ‘μάτι’ στην Ελλάδα…

Αυτό που δεν αναφέρει το βιογραφικό, είναι ότι ο κος Jeffrey D. Sachs είναι στενός συνεργάτης και τακτικός θαμώνας στα συμπόσια της Σύμης του ΓΑΠ. Αγαπούν, βλέπετε και οι δύο την Βιώσιμη Ανάπτυξη, μάχονται κατά της Κλιματικής Αλλαγής και πιστεύουν στην παγκόσμια “πράσινη” διακυβέρνηση.συμη γαπ

Το 2012 ο Jeffrey Sacks προσφέρθηκε… εθελοντικά να αναλάβει θέση συμβούλου στο υπουργείο Οικονομικών, επί Γιάννη Στουρνάρα. Η προσφορά του απορρίφθηκε.

Ενα χρόνο μετά την αρχική προσφορά του, ο Jeffrey Sacks δήλωνε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να περιμένει μόνο από τους εταίρους της στην ευρωζώνη, αλλά να ακολουθήσει τη δική της στρατηγική με βασικό χαρακτηριστικό την ανάπτυξη των εξαγωγών. Ο ίδιος είχε επισημάνει την σημασία του πρωτογενούς πλεονάσματος σε συνδυασμό με μια περαιτέρω μείωση των επιτοκίων και επιμήκυνση των ελληνικών δανείων.
Μιλώντας ακριβώς πριν ένα χρόνο στην Wiener Zeitung o Sachs είπε ότι «και οι πιστωτές έχουν μια ευθύνη να κατανεμηθούν καλύτερα τα βάρη, λαμβάνοντας υπόψη τις πολιτικές και κοινωνικές αντοχές της χώρας (Ελλάδας)».
Χαρακτήρισε θετικά τα προγράμματα λιτότητας, ωστόσο, είπε ότι υπάρχουν και όρια. Και υπό αυτή την έννοια δηλώνει ότι είναι πολέμιος της λιτότητας. «Η Ελλάδα θα πρέπει να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της», πως; «οι φορολογικές ελαφρύνσεις για τους επενδυτές θα είχαν νόημα, αλλά η ΕΕ απαγορεύει αυτούς του είδους τις ενισχύσεις. Θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι όλοι έχουν ευθύνη», δήλωσε.
Και τι είναι αυτό που αγχώνει πιο πολύ τον Jeffrey Sachs και προτείνει “λιτό βίο” αλλά όχι “λιτότητα”; Οι επικίνδυνες για την ΕΕ ενδεχόμενες μεγάλες κοινωνικές συγκρούσεις. Για να κατανοήσετε καλύτερα τη βαθύτερη σημασία αυτής της φράσης και γιατί η ελίτ επενδύει στην Νέα-Αριστερά, διαβάστε τι γράψαμε χτες: Γιατί ο Σόρος επενδύει σε αριστερά κινήματα και γη
Σύμφωνα με την Καθημερινή, λοιπόν, ο καλός αυτός κος Jeffrey Sacks συνόδευε τον κο Βαρουφάκη στο χθεσινό συμβούλιο του Eurogroup!!!
Φιλικά; Αφιλοκερδώς; Ή προσφέρει κι αυτός “εθελοντικά” τις υπηρεσίες του, κάτι που κάνει ΚΑΙ η Lazard, σύμφωνα με δηλώσεις του κου Βαρουφάκη. Μήπως τελικά και ο Σόρος προσφέρει κι αυτός τις δικές του συμβουλές “εθελοντικά”;
Jeffrey Sachs, Paul Krugman (ο μέντορας του Βαρουφάκη) και ο… “φιλάνθρωπος” George Soros πάνε… πακέτο!
Ποιος είσαι τελικά, Γιάννη Βαρουφάκη; Και γιατί σε επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ για την πιο κρίσιμη στιγμή της Ελλάδας; Σε επέλεξε ή μας ήρθες πακέτο;

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.