Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Π.Παυλόπουλος: «Η Ευρωζώνη δεν φτιάχτηκε για να υπάρχουν χώρες σε μνημόνιο» - VDEO

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τις ευχές που δέχθηκε από την πολιτική,
στρατιωτική και δικαστική ηγεσία της χώρας, ο νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια, ώστε ο λαός να βρει το δρόμο και την αξιοπρέπεια του.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε ότι ο ρόλος του ως Προέδρου της Δημοκρατίας δεν πρόκειται να είναι τυπικός, αντίθετα θα αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να ενώσει όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις για το καλό του τόπου. «Η προσπάθεια είναι κοινή. Μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές αντιλήψεις σχετικά με το πώς μπορεί κάτι τέτοιο να επιτευχθεί, αλλά ο στόχος είναι κοινός. Αυτό μην το ξεχνάμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε ότι το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό θα είναι στην Κύπρο «όχι μόνο για λόγους εθιμοτυπίας, αλλά για λόγους ουσίας».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να συγκαλέσει Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι δεν...
είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που παίρνει αυτή την πρωτοβουλία, αλλά ο Πρωθυπουργός και τα πολιτικά κόμματα. «Εάν χρειασθεί, θα το πράξω, όπως ακριβώς έχει καθιερωθεί», πρόσθεσε.

Ορκίστηκε σήμερα ο νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας, κύριος Προκόπης Παυλόπουλος. Η πρώτη πράξη του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν να υπογράψει το πρωτόκολλο της ορκωμοσίας, το οποίο συνυπογράφηκε από τον πρωθυπουργό, την πρόεδρο της Βουλής και τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
 Πρόεδρε το λαό, τη δημοκρατία και την Ελλάδα σαν τα μάτια σου!

Με τις ευχές όλων των Ελλήνων ανέλαβε χθες ο Προκόπης Παυλόπουλος, το ύψιστο πολιτειακό αξίωμα. Αλλά και την προτροπή και την ελπίδα, ότι θα δούμε ένα διαφορετικό Πρόεδρο, που δε θα κλείνει τα μάτια στα βάσανα του λαού μας, δε θα υπογράφει όλα τα αντιλαϊκά νομοσχέδια, δε θα καλύπτει με το προσωπικό και θεσμικό του κύρος, την υποβάθμιση του Κοινοβουλίου και, σε πολλές περιπτώσεις, την ανοιχτή παραβίαση του Συντάγματος.

Θέλουμε έναν Πρόεδρο Δημοκρατίας που δε θα λειτουργεί ως άλλοθι για την εφαρμογή μνημονιακών, αντιλαϊκών πολιτικών, αλλά έναν Πρόεδρο που θα βρίσκεται δίπλα στο λαό, θ` αγωνίζεται για την καλυτέρευση της ζωής του. Αλλά και έναν Πρόεδρο, που θα προστατεύει τη δημοκρατία και τους θεσμούς, απαίτηση που γίνεται μεγαλύτερη όταν μιλάμε για έναν κορυφαίο καθηγητή του Δικαίου. Χαιρόμαστε δε που, με τις πρώτες του δηλώσεις, ο καθηγητής Προκόπης Παυλόπουλος έδειξε αποφασισμένος να υπερασπιστεί και το λαό και τη δημοκρατία. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι έτσι θα πορευτεί, ώστε να μείνει στην ιστορία, ως ο καλύτερος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Εν τω μεταξύ στη σύντομη αντιφώνησή του, προς τον απελθόντα Πρόεδρο Κάρολο Παπούλια, ο νέος ένοικος της Ηρώδου Αττικού, έστειλε ηχηρά μηνύματα, προς πολλές κατευθύνσεις, εντός και εκτός Ελλάδας. Αφησε αιχμές για τις μνημονιακές κυβερνήσεις, κάνοντας λόγο για «θεσμικές παρεμβάσεις στο όριο του Συντάγματος». Αναφέρθηκε στις δραματικές συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών, τονίζοντας ότι «ξεπερνούν και τα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης», ενώ χαρακτήρισε ως «μάστιγες», τη φτώχεια και την ανεργία, ιδίως των νέων.

Από τα «βέλη» του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας δεν ξέφυγαν ούτε οι ευρωπαϊκές ηγεσίες, υπογραμμίζοντας με νόημα ότι η «σημερινή Ευρώπη έχει κάνει βήματα προς τα πίσω», σε ότι αφορά τις αξίες της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Στο πλαίσιο αυτό, αποκτά ιδιαίτερη συμβολική σημασία, η απόφαση του νέου Προέδρου, η πρώτη του, ουσιαστικά, ενέργεια, να είναι η επίσκεψη, την προσεχή Δευτέρα, στο Πεντάγωνο, όπου θα ενημερωθεί από την πολιτική και φυσική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος ορκίστηκε ως ο 7ος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, στις 6 το απόγευμα χθες, στην αίθουσα του Κοινοβουλίου, σε μια τελετή που σημαδεύτηκε από την καταρρακτώδη βροχή, που έπεφτε συνεχώς. Το νέο Πρόεδρο υποδέχθηκαν, στην πίσω είσοδο του κτιρίου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ στην τελετή της ορκωμοσίας χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.
kontranews


==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.