Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ: Δικάσανε σε 6 μήνες φυλάκιση άστεγο για ρευματοκλοπή ενώ ήταν νεκρός


Τον Γιώργο Ψαθά, τον άστεγο του Μπαξέ, όπως τον γνώρισε η κοινωνία του Θερμαϊκού, τον περίμενε μια ακόμη ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ απόρριψη και καταδίκη (αυτή τη φορά από το δικαστικό σύστημα της χώρας του) δύο βδομάδες μετά τον θάνατό του.

Τον καταδίκασε, τελικά νεκρό, σε εξάμηνη φυλάκιση με αναστολή χθες το μονομελλές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για την υπόθεση ρευματοκλοπής λίγων ημερών, που είχε αναγκαστεί να κάνει τον χειμώνα του '13- 14 προκειμένου να ζεστάνει τα τρία παιδιά του.

Πρόκειται για μια τραγική εξέλιξη μιας ανθρώπινης ιστορίας.

Ο Γιώργος ζούσε στους Ν. Επιβάτες με την γυναίκα και τα τρία παιδιά του, όταν η μνημονιακή κοινωνική βαρβαρότητα του επέβαλλε την ανεργία και κατ' επέκταση τον κατέστησε άστεγο όταν η οικονομική δυσπραγία δεν του επέτρεψε να πληρώνει το νοίκι. Η ιδιοκτήτρια όμως προκειμένου να τον εξώσει τον κατήγγειλε για την ρευματοκλοπή ολίγων ημερών στην οποία είχε πραγματοποιήσει ομάδα αλληλέγγυων συμπολιτών μας.

Έκτοτε η εκδίκαση αναβλήθηκε δύο φορές και η τελική εκδίκαση της υποόθεσης έγινε χθες στις αίθουσες του δικαστικού μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Μεσολάβησαν όμως γεγονότα που είναι ιδιαίτερα τραγικά. Η σύζυγος του Γιώργου προκειμένου να εργαστεί αναγκάστηκε να μεταναστεύσει στην Γερμανία, αφήνοντας την μέριμνα των παιδιών στον πατέρα. Εκείνος παρόλη την προσπάθεια και την αγάπη του γι' αυτά δεν μπόρεσε να αποτρέψει την επέμβαση των κοινωνικών υπηρεσιών, που αφού δεν στάθηκαν αρωγές στην ανέχεια της ...
οικογένειας, με αστυνομική συνοδεία πήραν τα παιδιά από το σχολείο (εν αγνοία του) και τα οδήγησαν στο Παιδικό χωριό στο Φίλυρο. Η μητέρα μαθαίνοντας την άσχημη εξέλιξη επέστρεψε από το εξωτερικό. Νοικιάσανε νέο σπίτι. Αλλά η καρδιά του Γιώργου τον πρόδωσε πριν δυο βδομάδες και αιφνιδιαστικά κατέληξε μετά από έμφραγμα.

Και σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, χθες δεν έγινε αποδεκτό από το δικαστήριο το αίτημα του συνηγόρου που ζήτησε λάχιστο χρόνο προκειμένου να καταθέσει το πιστοποιητικό θανάτου.

Αποτέλεσμα η καταδίκη σε 6μηνη φυλάκιση με αναστολή.

Καλό ταξίδι Γιώργο.

Εκεί που είσαι σίγουρα δεν θα συναντήσεις παρόμοια αναλγησία.....

Σχετικές αναρτήσεις:

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ !!!!

Αναβολή για την Τρίτη πήρε η δίκη του άνεργου «ρευματοκλέφτη» πατέρα από τους Ν. Επιβάτες. ΟΛΟΙ στις 11 το πρωί στα δικαστήρια !!!!

Νέα αναβολή στη δίκη του άνεργου πατέρα από τον Μπαξέ....για "ρευματοκλοπή"

Καταδίκασαν πεθαμένο για… ρευματοκλοπή

Ήταν άνεργος και τρεφόταν από τα συσσίτια 
Αίσθηση έχει προκαλέσει απόφαση δικαστηρίου της Θεσσαλονίκης με την οποία καταδικάστηκε σε φυλάκιση για ρευματοκλοπή 47χρονος, ο οποίος απεβίωσε πριν από δύο εβδομάδες.
Ο εκλιπών είχε συρθεί πριν από έναν χρόνο στα δικαστήρια από τη ΔΕΗ, ενώ ήταν άνεργος και πατέρας τριών παιδιών, που τρέφονταν από τα συσσίτια, κατηγορούμενος ότι έκλεψε ρεύμα.
Το δικαστήριο τον  καταδίκασε χθες σε 6μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή, παρότι ο δικηγόρος του, κ. Χρήστος Μπακέλλας, είχε ενημερώσει από νωρίς το πρωί την έδρα ότι ο εντολέας του έχει πεθάνει.
Ωστόσο, δεν προσκόμισε ληξιαρχική πράξου θανάτου, καθώς ενημερώθηκε τελευταία στιγμή για το δυσάρεστο γεγονός.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 47χρονος καταγόταν από την Έδεσσα και ο θάνατος δηλώθηκε εκεί. Η οικογένεια είναι διαλυμένη, δεδομένου ότι τα τρία ανήλικα παιδιά φιλοξενούνται σε κοινωνικές δομές και η μητέρα τους έλειπε στην Γερμανία.
Η υπόθεση είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, όταν πριν από περίπου ένα χρόνο ο άτυχος άνδρας είχε οδηγηθεί στο αυτόφωρο με την κατηγορία της ρευματοκλοπής.
Στο πλευρό του είχαν σταθεί κάτοικοι και φορείς από τους Νέους Επιβάτες, όπως και ο δήμος Θερμαϊκού, γνωρίζοντας τα πολλά προβλήματα που είχε λόγω της οικονομικής κρίσης και πως ο ίδιος αναζητούσε δουλειά, βρίσκοντας περιστασιακά μεροκάματα.
Τελικά ύστερα από δύο αναβολές η υπόθεση του είχε προγραμματιστεί να εκδικαστεί χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.
Ο ίδιος, όμως, έφυγε από τη ζωή πριν την εκδίκαση της υπόθεσης αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους δικαστές να τον καταδικάσουν… μεταθάνατον.
Ακόμη  και στο θάνατο έψαχναν χρήματα…
Η περιπέτεια της οικογένειας συνεχίστηκε όχι μόνο μετά την υπόθεση της ρευματοκλοπής αλλά ακόμη και μετά το θάνατό του.
Μετά τη σύλληψη του 47χρονου η επίσης άνεργη σύζυγός του αναγκάστηκε -με τη συναίνεσή του- να μεταναστεύσει στη Γερμανία και ο ίδιος έμεινε μόνος του με τα τρία ανήλικα παιδιά τους.
Λόγω της ανάγκης να βρίσκει περιστασιακές δουλειές άφηνε ορισμένες φορές τα παιδιά μόνα τους, κάτι το οποίο προκάλεσε την παρέμβαση των κοινωνικών υπηρεσιών. Πλέον, τα παιδιά φιλοξενούνται σε ίδρυμα.
Πριν από λίγο καιρό η γυναίκα του επέστρεψε από τη Γερμανία και άρχισαν οι προσπάθειες επανασύνδεσης της οικογένειας. «Νοίκιασαν ένα καλό σπίτι στους Νέους Επιβάτες, η κοπέλα είχε κάποια χρήματα από τη δουλειά, αγόρασαν έπιπλα και ήταν έτοιμοι να ξεκινήσουν πάλι τη ζωή τους και να πάρουν τα παιδιά στο σπίτι, όμως ένα πρωί πριν από δύο εβδομάδες ο άνθρωπος δεν ξύπνησε», αναφέρει κάτοικος των Νέων Επιβατών που τον γνώριζε.

Αλλά τα προβλήματα δεν σταμάτησαν ούτε όταν ο 47χρονος απεβίωσε. Παρότι συγγενείς του από την Πέλλα ανέλαβαν να μεταφερθεί η σορός στον τόπο καταγωγής του, για να ταφεί, η αναγκαιότητα προσωρινής μεταφοράς στην ιατροδικαστική υπηρεσία για τη διενέργεια νεκροτομής οδήγησε τη σύζυγο σε άλλο οικονομικό αδιέξοδο.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι χρειάστηκε να επιστρατευτούν οι υπηρεσίες του δήμου, που χορήγησαν δωρεάν αυτοκίνητο για τη μεταφορά της σορού και την ολοκλήρωση των διαδικασιών.
kontranews
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.