Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Επείγουσες Τροπολογίες για πάταξη της διαφθοράς και της βίας, για το Αθήνα 97

Γράφει ο Δρ  Αναστάσιος Κουτσούκος

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΑΙΤΗΜΑ
Προς
Κύριο Υπουργό Παιδείας κ. Μπαλτά Αριστείδη
Κύριο Αναπληρωτή Υπουργό  Παιδείας κ. ΚουράκηΤάσο
Κύριο Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Κοντονή Σταύρο
Κύριο Υπουργό Εσωτερικών κ. Βούτση Νίκο
Κύριο Αν. Υπουργό Εσωτερικών κ. Κατρούηκαλο Γ.
Κύριο Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλο Νίκο
Κοιν. κ. Πρωθυπουργό, Υπουργό Παιδείας, Οικονομίας, Δικαιοσύνης, ΒουλευτέςΣΕEΔΔ, ΣΔΟΕ, Εισαγγελία, Ειδικούς Γραμματείς, ΜΜΕ
Θέμα : Επείγουσες Τροπολογίες για πάταξη της διαφθοράς και της βίας, για το Αθήνα 97 και για τροπολογία που αφορά μέλη  Δ.Σ. Σωματείων ή Ομοσπονδιών, και αντικατάστασή τους με άμεσο διορισμό δικαστών ή πολιτών στις θέσεις τους.
Νομοσχέδιο για αντιμετώπιση της βίας στον Αθλητισμό κλπ… Ανάλυση Κριτική Προτάσεις
 
Κύριε Υπουργέ,Κυρίες Κύριοι,
 
Στα πλαίσια της δήλωσης του κ. Πρωθυπουργού, για πάταξη της διαφθοράς και της βίας, αλλά και στα πλαίσια του νέου νόμου περί Πειθαρχικού Δικαίου Υπαλλήλων, που είναι στην Βουλή αιτούμαστε να υιοθετήσετε την διάταξη ότι «αν υπάρχουν ακόμα και υποψίες για διαφθορά και διασπάθιση δημοσίου χρήματος, ο αρμόδιος υπάλληλος, τίθεται σε αργία», αιτούμαστε να εφαρμοστεί το ίδιο πνεύμα του νόμου και στα μέλη Δ.Σ. Ομοσπονδιών και Συνομοσπονδιών Αθλητικών  Σωματείων, π.χ. ΣΕΓΑΣ, που επιχορηγούνται τακτικά από τον δημόσιο προϋπολογισμό. Το νομοσχέδιο αντιμετώπισης της βίας είναι πολύ καλό αλλά είναι ευκαιρία να αντιμετωπιστεί και η διαφθορά, ειδικά στον κλασσικό αθλητισμό, που αντίκειται στα ηθικά ιδεώδη του αθλητισμού,  από την αρχαιότητα ως σήμερα.
 
Υπενθυμίζεται ότι το "Αθήνα '97" είχε υπέρβαση προϋπολογισμού 14 δισ. δρχ. (από 5 δισ. πήγε στα 19 δισ.) και το Ελεγκτικό Συνέδριο προχώρησε σε καταλογισμό σε 31 άτομα που συμμετείχαν στην οργανωτική επιτροπή και σε άλλες επιτροπές.Την υπέγραφε και η εισηγητής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Σταυρούλα Ξουλίδου, η οποία όμως απέσυρε την υπογραφή της λέγοντας πως διάβασε την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και διαπίστωσε ότι "πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο σκάνδαλο, που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξεχαστεί". Η τροπολογία μπήκε στο νομοσχέδιο ...«Οργάνωση της νομικής μορφής των θρησκευτικών κοινοτήτων και των ενώσεών τους στην Ελλάδα και σε άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων και λοιπές διατάξεις». Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε την τροπολογία, επισημαίνοντας ότι η Βουλή ακυρώνει την απόφαση ενός εκ των τριών μεγάλων δικαστηρίων της χώρας, κινούμενος πέρα από πρόσωπα - άλλωστε ακόμη και μέλη του φέρεται να είναι ανάμεσα στους 31.Η τροπολογία "απαξιώνει θεσμούς όπως το Ελεγκτικό Συνέδριο" επισήμανε και η Ασημίνα Ξηροτύρη εκ μέρους της ΔΗΜ.ΑΡ., υπενθυμίζοντας τις "ατασθαλίες" που έγιναν το 1997. Ο Νίκος Νικολοπουλος αντιτάχτηκε στην διαφθορά, προς τιμήν του. Τώρα ήρθε η ώρα να ακυρωθεί η λεγόμενη τροπολογία Λοβέρδου της 2-10-2014, για τις ευθύνες για όσα έγιναν στη διαχείριση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου "Αθήνα '97",για όσα έγιναν στη διαχείριση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου "Αθήνα '97" και όσοι είναι στην λίστα κατηγορουμένων πρέπει να τους ανασταλεί η δυνατότητα να είναι μέλη ΔΣ Ομοσπονδιών.
Η τροπολογία του κ. Λοβέρδου μπήκε ως το άρθρο 45 στον νόμο  4301/2014 και έχει ως εξής:
1. Οι δαπάνες που διενεργήθηκαν από το Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία «Κεντρική Οργανωτική και Εκτελεστική Επιτροπή για τη διεξαγωγή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κλασσικού Αθλητισμού «ΑΘΗΝΑ 1997»» το οποίο έχει συσταθεί με το άρθρο 4 του ν. 2435/1996 και με την υπ' αριθμ. 5896/ 29.2.1996 απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού (Β' 146), θεωρούνται νόμιμες, εφόσον αυτές αφορούσαν άσκηση αρμοδιοτήτων που εξυπηρετούσαν αποκλειστικά τη λειτουργία των αγώνων ακόμα και αν η υλοποίησή τους είχε ως αποτέλεσμα την υπέρβαση του προϋπολογισμού του νομικού προσώπου. Οι δαπάνες αυτές είναι ενδεικτικά όσες αφορούσαν έργα, εργασίες, προμήθειες, παροχή υπηρεσιών, μισθώματα, χρηματοδοτήσεις και παραχωρήσεις πάγιου εξοπλισμού σε νομικά πρόσωπα συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και ήδη έχουν καταβληθεί και έχει βεβαιωθεί από τις αρμόδιες επιτροπές και τα οικεία όργανα η εκτέλεση όλων των παραπάνω. 2. Καταλογισμοί, οι οποίοι έγιναν και αφορούν δαπάνες της προηγούμενης παραγράφου, σε βάρος των μελών της Κεντρικής Οργανωτικής και Εκτελεστικής Επιτροπής για τη διεξαγωγή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κλασσικού Αθλητισμού «ΑΘΗΝΑ 1997» και των υπαλλήλων των Υπηρεσιών Δημοσιονομικού Ελέγχου, εφόσον δεν έχουν εκτελεσθεί έως τη δημοσίευση του παρόντος δεν εκτελούνται και τυχόν βεβαιωθέντα ποσά διαγράφονται».
 
Προτείνουμε:
Τροπολογία. Προστίθεται στο άρθρο 10 του νομοσχεδίου και στις καταργούμενες διατάξεις. Ακυρώνεται η τροπολογία, που προστέθηκε στο νομοσχέδιο για την παιδεία και ψηφίστηκε στις 2-10-2014, για τις ευθύνες για όσα έγιναν στη διαχείριση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου "Αθήνα '97", για όσα έγιναν στη διαχείριση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου "Αθήνα '97" και όσοι είναι στην λίστα κατηγορουμένων με Υπουργική Απόφαση δύναται  να τους ανασταλεί η δυνατότητα να είναι μέλη Δ.Σ. Ομοσπονδιών και Συνομοσπονδιών. Καταργείται το άρθρο 45 του Νόμου  4301/ 2012. «Οργάνωση της νομικής μορφής των θρησκευτικώνκοινοτήτων και των ενώσεών τους στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων και λοιπές διατάξεις. (ΦΕΚ Α' 223/07-10- 2014) και όλοι οι εμπλεκόμενοι κατηγορούμενοι είναι στην κρίση της Δικαιοσύνης για καταλογισμό ευθυνών και αναστέλλεται η δυνατότητα συμμετοχής τους σε Δ.Σ. Συνομοσπονδιών και Ομοσπονδιών σχετικά με τον Αθλητισμό. Δύναται για λόγους Δημοσίου Συμφέροντος να δημευτεί μέρος των καταθέσεών τους και της περιουσίας τους.
Τροπολογία, προστίθεται στο άρθρο  1 παράγραφος 1 του Νόμου 2858/2000, η περίπτωση ε): «Για λόγους που αναφέρονται στις ανωτέρω περιπτώσεις αδικημάτων και για την εύρυθμη λειτουργία Ομοσπονδιών οι οποίες επιδοτούνται ή επιχορηγούνται από το Δημόσιο, για λόγους δημοσίου συμφέροντος και για λόγους πάταξης της διαφθοράς, ο αρμόδιος Υπουργός, δύναται να αναστέλλει την ιδιότητα μέλους Δ.Σ. Ομοσπονδιών ή Συνομοσπονδιών αθλητισμού ή κλασσικού αθλητισμού, για ενδείξεις διαφοράς κλπ.. ή για καταγγελίες για κακοδιοίκηση ντόπινγκ, ατασθαλίες,  που βρίσκονται σε προακριτικό στάδιο,  και στην θέση αυτών, να διορίζει άλλους ή Δικαστικούς υπαλλήλους, έως τις επόμενες εκλογές της Ομοσπονδίας ή της Συνομοσπονδίας.
 
Τροπολογία, προστίθεται στο άρθρο  19 του Νόμου 4049/2012, η περίπτωση 5. ως εξής : «Για την εύρυθμη λειτουργία Ομοσπονδιών Αθλητισμού , οι οποίες επιδοτούνται ή επιχορηγούνται από το Δημόσιο, για λόγους δημοσίου συμφέροντος και για λόγους πάταξης της διαφθοράς, ο αρμόδιος Υπουργός, δύναται να αναστέλλει την ιδιότητα μέλους Δ.Σ. Ομοσπονδιών, ή Συνομοσπονδιών  για ενδείξεις διαφοράς κλπ.. ή για καταγγελίες για κακοδιοίκηση ντόπινγκ, ατασθαλίες, ή να αποκομίζουν προσωπικό οικονομικό όφελος από την θέση τους σε συνάρτηση με άλλες ιδιωτικές τους εταιρείες, που βρίσκονται σε προακριτικό στάδιο,  και στην θέση αυτών, διορίζει άλλους, ή Δικαστικούς υπαλλήλους, έως τις επόμενες εκλογές της Ομοσπονδίας.
 
Ο αιτών Αθήνα, 27-4-2015
 Δρ Αναστάσιος Κουτσούκος
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Σορβόννης
Πρόεδρος «Ελληνοδιεθνής» Μ.Κ.Ο.
Φορολογούμενος Πολίτης, Καθηγητής, Πολιτευτής
Κολοκοτρώνη 7  Πεύκη  Τ.Κ. 15121 Αθήνα τηλ. 6980 203968 
Υ.Γ. Κατατέθηκε στο γραφείο του κ. Κοντονή με αρ. πρωτ. 849/27-4-2015

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.