Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Τα παιδιά των τουριστών του σεξ στις Φιλιππίνες

Τα παιδιά των τουριστών του σεξ στις Φιλιππίνες είναι τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού. Δεν έχουν μόνο τις προκαταλήψεις να αντιμετωπίσουν αλλά και την μεγάλη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.
«Κοίτα τον μπαμπά σου» λέει η Μάρσια σε ένα μικρό τετράχρονο αγόρι, δείχνοντας του μια φωτογραφία στο κινητό της τηλέφωνο. Ο μικρός δεν δείχνει να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα. Η φωτογραφία δείχνει την Μάρσια καθισμένη σε ένα μπαρ. O ξανθός συνοδός της δίπλα της είναι πατέρας του μικρού αγοριού. Η 28χρονη μητέρα, η οποία έχει ήδη πέντε παιδιά, ζει στα περίχωρα της πόλης Ολονγκάπο στις Φιλιππίνες. Τα παιδιά της είναι από τρεις διαφορετικούς πατεράδες: έναν Αμερικανό, έναν Αυστραλό και έναν Φιλιππινέζο. Όλα παιδιά πελατών.
Οι τουρίστες που πηγαίνουν για τουρισμό στις Φιλιππίνες «νοικιάζουν» γυναίκες για ...
μερικές ημέρες ή για μερικές εβδομάδες. Οι γυναίκες ελπίζουν μέσω αυτής της επαφής και της οικειότητας που αναπτύσσεται να βρουν έναν άντρα που θα τις παντρευτεί και θα τις βγάλει από την φτώχεια μέσα στην οποία ζουν. Κάτι τέτοιο όμως πολύ σπάνια συμβαίνει.
Φτώχεια και προκατάληψη
Άγνωστη λέξη η αντισύλληψη στις Φιλιππίνες
Άγνωστη λέξη η αντισύλληψη στις Φιλιππίνες
Η Μάρσια μέχρι σήμερα δεν είχε κανενός είδους υποστήριξη από τους πατεράδες των παιδιών. Τα χρήματα που κερδίζει στα μπαρ μόλις και μετά βίας φθάνουν για να επιβιώσουν.
Τα παιδιά των ιερόδουλων δεν έχουν μόνο με την φτώχεια να παλέψουν αλλά και με τις προκαταλήψεις. Πολλά από αυτά είναι ξανθά με λευκό δέρμα και είναι εύκολο να μαντέψει κανείς το επάγγελμα της μητέρας. Κάποια πάντως λόγω της ξεχωριστής ομορφιάς τους καταφέρνουν να κάνουν καριέρα.
Η αντισύλληψη είναι σχεδόν άγνωστη λέξη ανάμεσα στις ιερόδουλες στο Ολονγκάπο. «Οι πελάτες θέλουν σεξ χωρίς προφυλακτικό, τι μπορούμε να κάνουμε;» διερωτάται η Τρίσα Βελάσκεζ, η οποία εργάζεται σε ένα «σαλόνι» μασάζ. Ο πατέρας της κόρης της Σαμπρίνα είναι Γερμανός. Όταν του μίλησε για την εγκυμοσύνη αυτός εξαφανίστηκε. Πολλές πάντως από τις γυναίκες δεν γνωρίζουν καν ποιοι είναι οι πατεράδες των παιδιών. Όσο για τις αμβλώσεις δεν επιτρέπονται στις Φιλιππίνες με αποτέλεσμα οι γυναίκες να καταφεύγουν σε επικίνδυνες μεθόδους.
Εθνική ντροπή
Πηγή εσόδων ο σεξοτουρισμός
Πηγή εσόδων ο σεξοτουρισμός
Το Ολονγκάπο είναι γνωστό εδώ και χρόνια σαν «κέντρο αναψυχής». Από την εποχή που εκεί κοντά ήταν μια αμερικανική βάση και γεννήθηκαν πάρα πολλά παιδιά από Αμερικανούς πατεράδες και Φιλιππινέζες ιερόδουλες.
Ο Ιρλανδός ιεραπόστολος Σέι Κάλεν, ο ποίος διευθύνει την οργάνωση προστασίας των παιδιών Preda, κουνάει το κεφάλι του όταν μιλάει για αυτή την κατάσταση: «Ο σεξοτουρισμός, ακόμα και στην χειρότερη μορφή του, χαίρει μεγάλης πολιτικής κάλυψης διότι είναι μια μεγάλη πηγή συναλλάγματος και κέρδους για τις τοπικές Αρχές, οι οποίες συχνά επενδύουν σε αυτόν. Είναι μια εθνική ντροπή».
Rosana Isabel Duerr / Μαρία Ρηγούτσου - DW

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.