Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Προς Δήμαρχο Στυλίδας και πρόεδρο του κόμματος Τελεία!


Στην πρωινή εκπομπή του ΛΑΜΙΑ FM-1 «Καλημέρα Λαμία» αναφέραμε μια απίστευτη διαπίστωση που κάναμε χτες το απόγευμα στα πλαίσια μιας βιντεοσκόπησης της νέας παράκαμψης της Στυλίδας .
Με ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι η αναφορά μας αυτή έγινε θέμα σε τοπικά ιστολόγια αλλά με λύπη ότι δεν συγκίνησε κανέναν από την δημοτική αρχή.
Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Χτες ωραία ημέρα και είπαμε να κάνουμε μια βόλτα ως την Πελασγία, να κρατήσουμε για το αρχείο ένα video του νέου αυτκινητοδρόμου.
Στην Μαυρομαντήλα πληρώσαμε 1,75 ευρώ και στην Πελασγία 3,50 ευρώ. Ο τελικός προορισμός μας ήταν μια περιοχή κοντά στους Αγίους Θεοδώρους.
Όταν επιστρέψαμε ξαναπληρώσαμε 3,50 στην Πελασγία.
Από το ύψος των Ραχών είπαμε να δούμε και τις πληροφοριακές πινακίδες γιατί είχαμε δεχτεί πολλά παράπονα και γιαυτό.
Όλες μα όλες ήταν ορατές μόλις από απόσταση... 20-30 μέτρων γιατι όλες ήταν καλυμμένες από δένδρα!
Αρα οι καταγγελίες των ακροατών μας τις προηγούνες ημερες ήταν ακριβείς.
Μάλιστα ένας ακροατής, παλιός αυτοδιοικητικός, μας διηγήθηκε και το  παράλογο που συμβαίνει στην είσοδο της Στυλίδας, θελήσαμε να το τσεκάρουμε κι αυτό.
Δυστυχώς ήταν ακριβής και αυτή η πληροφορία και θα προκαλέσει σταδιακά τον οικονομικό και εμπορικό μαρασμό της έδρας της Ανατολικής Φθιώτιδας.
Με το που βγαίνεις από τον αυτοκινητόδρομο προς Στυλίδα υπάρχει ο πλευρικός Σταθμός διοδίων.
Πληρώνεις 0.65 ευρώ και ακολουθείς τον κοινό,στενό, επαρχιακό δρόμο προς την Στυλίδα.
Φυσικά δεν μπορείς να πεις κουβέντα στον υπάλληλο των διοδίων που εργάζεται τετράωρο στην ερημιά για 400 ευρώ!
Ο οικοδεσπότης του Δήμου όμως ξέρει ότι με αυτά τα διόδια δεν θα έχει διάθεση πλέον κανένας διερχόμενος οδηγός να μπει στην Στυλίδα, να πιει έναν καφέ, να αφήσει ένα ευρώ στους επαγγελματίες της κωμόπολης;
Για να αντιληφτεί και η δημοτική αρχή τον παραλογισμό της πρακτικής διευκρινίζουμε.
Πληρώνεις στην Πελασγία 3,50 ευρώ για να διανύσεις μια απόσταση αυτοκινητοδρόμου μέχρι την Μαυρομαντήλα.
Εσύ όμως διακόπτεις το ταξίδι σου για λίγο στην Στυλίδα, άρα κάνεις χρήση ενός τμήματος μόνο του αυτοκινητοδρόμου που έχεις πληρώσει.
Κι όμως, σου απαγορεύουν να τον εγκαταλείψεις και αν το τολμήσεις, να μπεις στην Στυλίδα σε τιμωρούν με.... πρόστιμο 0,65 ευρώ.
Και φυσικά όταν επανέρχεσαι στον αυτοκινητόδρομο, να συνεχίσεις το ταξίδι σου, πληρώνεις πάλι 1,75 ευρώ στην Μαυρομαντήλα!
Αν μάλιστα ο προορισμός σου είναι η Λαμία, αυτό το 1,75 αντιστοιχεί σε λίγες εκατοντάδες μέτρα αυτοκινητοδρόμου!
Αν όλα αυτά δεν συγκινήσουν την δημοτική αρχή της Στυλίδας ,δυστυχώς πρέπει οι ταξιδιώτες να ξεγράψουν από τις επιλογές τους την Στυλίδα, υπάρχουν και τα ΣΕΑ των μεγαλοεταιριών για να πιει κάποιος καφέ και να ξεκουραστεί λίγο... να μην έχουν έσοδα κι από αυτά;
lamiafm1.gr/
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.