Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Τα σημερινά πρωταπριλιάτικα ψέματα των εφημερίδων (Φωτογραφίες)

Τα σημερινά πρωταπριλιάτικα ψέματα των εφημερίδων (Φωτογραφίες)
Πρωταπριλιά σήμερα και την τιμητική τους έχουν τα ψέματα!
Πολλοί έσπευσαν να ευχηθούν καλό μήνα με ένα ψέμα. Μάλιστα, κάποια ψέματα κατάφεραν να γίνουν πιστευτά.
Αλέξης και Μέρκελ θα κάνουν μαζί Πάσχα στα Τζουμέρκα
«ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Γοητευμένη η Καγκελάριος κ. Μέρκελ δέχθηκε με πολύ προθυμία την πρόσκληση του Έλληνα πρωθυπουργού να την φιλοξενήσει οικογενειακώς το Πάσχα, στα πανέμορφα Τζουμέρκα. Ήδη η βίλα που θα διαμείνει έχει μετατραπεί σε φρούριο», έγραψε...
η Kontranews και με αυτόν τον τρόπο ευχήθηκε καλό μήνα.
kontra-psemma-1
kontra-psemma-2
Το πρωταπριλιάτικο αστείο του Άδωνι Γεωργιάδη στον Γιώργο Παπαδάκη
Την ημέρα εκμεταλλεύτηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς έσπευσε να ευχηθεί καλό μήνα, με ένα μικρό ψέμα, λόγω της ημέρας.
«Καλημέρα και καλό μήνα. Εκτάκτως στις 08:00 στο @PrwinoANT1 σε μια συνέντευξη τετ α τετ με τον Γιώργο Παπαδάκη για να αρθούν οι παρεξηγήσεις», έγραψε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.
Την ανάρτηση σχολίασε στον αέρα της εκπομπής του και ο Γιώργος Παπαδάκης, ο οποίος συνεχάρη τον Άδωνι Γεωργιάδη για το χιούμορ του.
adwnis-psemma-1
Το Πρωταπριλιάτικο αστείο του Παναγιώτη Ψωμιάδη που έκανε το διαδίκτυο να «τσίμπησει»
Με ένα πρώιμο πρωταπριλιάτικο αστείο ο πρόεδρος του ΠΑΤΡΙ.Δ.Α., Παναγιώτης Ψωμιάδης, κατάφερε να προκαλέσει «πανικό».
Συγκεκριμένα εχθές στην προσωπική του ιστοσελίδα ανάρτησε μία ανακοίνωση στην οποία ανέφερε την επικείμενη συνάντηση που θα είχε σήμερα με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμο.
pswmiadis-psemma-2
Το «αποκλειστικό» του Crashonline
Το ψέμα του Crashonline έχει τίτλο «ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το deal έκλεισε! Ο Πούτιν ανοίγει τις «κάνουλες» και μας δίνει 10 δισ. ευρώ», γράφοντας πως η κυβέρνηση πέτυχε μετά από μια σειρά μυστικών διαπραγματεύσεων την παροχή της πολυπόθητης ρευστότητας.
crash-psemma-3
Τα «ίσια ανάποδα» της Google
Η google δεν αρκείται σε ένα μόνο αστείο, κυκλοφορεί διάφορες ανακοινώσεις για νέες λειτουργίες καθ” όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Ειδικότερα, σε πρώτη φάση, ανακοίνωσε την ανάποδη έκδοση της μηχανής αναζήτησης της στην ιστοσελίδα, η οποία εμφανίζει όλα τα αποτελέσματα.
google-psemma
Μαζί θα σουβλίσουν τον οβελία Τσίπρας – Μέρκελ
Πάσχα μαζί θα κάνουν η Άνγκελα Μέρκελ και ο Αλέξης Τσίπρας. Την πρόταση, μάλιστα, έκανε ο πρωθυπουργός κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στο Βερολίνο, σύμφωνα με την «Δημοκρατία».
dimokratia-psemma
Φόρος και στα κατοικίδια
Σύμφωνα με τον «Ελευθέρο Τύπο», φόρος θα επιβληθεί και στα κατοικίδια πολυτελείας. Μάλιστα το μέτρο περιλαμβάνεται στην λίστα Βαρουφάκη.
eleutheros-tipos-psemma
eleutheros-typos-1
Ο Λάτσιος με ανθοδέσμη στην Ελένη!
Η Espresso γράφει πως ο Γιάννης Λάτσιος επισκέφθηκε την Ελένη Μενεγάκη στο μαιευτήριο, προκειμένου να της ευχηθεί για το νεογέννητο παιδάκι της με τον Μάκη Παντζόπουλο!
epresso-psemma-1
espresso-psemma-3.PNG

Αυτά είναι τα πρωταπριλιάτικα ψέματα των κυπριακών εφημερίδων
Τα πρωταπριλιάτικα ψέματα είχαν την τιμητική τους και στις κυπριακές εφημερίδες.
Σημερινή: Παραιτήθηκε ο Χάρης Γεωργιάδης

H εφημερίδα «Σημερινή» «έδιωξε» από το Υπουργείο Οικονομικών τον Χάρη Γεωργιάδη.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μέσω ενός τελεσίγραφου της ελληνικής κυβέρνησης προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ζητήθηκε η απομάκρυνσή του λόγω της «εχθρικής» στάσης του έναντι των ελληνικών αιτημάτων.
Η εφημερίδα πήγε ένα βήμα παραπέρα, κάνοντας λόγο για σχηματισμό κυβέρνησης κοινής αποδοχής μετά από εντολή του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, ενώ, αποκαλύπτει ότι ο Αβέρωφ Νεοφύτου συγκαλεί σύσκεψη στο ΔΗΣΥ για να συζητηθούν τα επόμενα βήματα μετά την παραίτηση του Υπουργού.
Το πρωταπριλιάτικο ψέμα του SigmaLive
Όπως ήταν φυσικό και η ιστοσελίδας μας τήρησε το έθιμο προχωρώντας σε μία μέγα «αποκάλυψη»:  Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να διεκδικήσει εκ νέου την Προεδρία, επικαλούμενος τη «στασιμότητα» που υπάρχει στο θέμα του κυπριακού αλλά και της οικονομίας.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις «πληροφορίες» μας, η κόντρα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και ήδη δημιουργείται ρήγμα το οποίο δεν αποκλείεται να έχει προεκτάσεις ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2016!
Παραίτηση Γιωρκάτζη το ψέμα της «Αλήθειας»
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Αλήθειας», η Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, Χρυστάλλα Γιωρκάτζη αποφάσισε, μετά από δευτέρες και ώριμες σκέψεις, να υποβάλει την παραίτηση της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς νιώθει ότι δεν τη σηκώνει άλλο το κλίμα που έχει δημιουργηθεί γύρω από το πρόσωπό της.
Ακολούθως η «Αλήθεια» υπενθυμίζει στους αναγνώστες της ότι ο Πρόεδρος ζήτησε από τον Γενικό Εισαγγελέα να μελετήσει τα δεδομένα ώστε να προχωρήσει τις διαδικασίες ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου για παύση της Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλας Γιωρκάτζη, λόγω σύγκρουσης συμφερόντων.
Χαραυγή: Θεσμοθέτηση Ιεράς Εξέτασης από την Ιερά Σύνοδο
Ιδιαίτερα εύστοχο ήταν και το άρθρο της Χαραυγής σύμφωνα με το οποίο η Ιερά Σύνοδος σκέφτεται τη θεσμοθέτηση της «Ιεράς Εξέτασης»,  με αφορμή τα συχνά περιστατικά δημόσιων τοποθετήσεων, οι οποίες «ξεφεύγουν από την επίσημη γραμμή της Εκκλησίας της Κύπρου και θίγουν τους μεγαλόσχημους ρασοφόρους».
Αναφέρει, μάλιστα, ότι ο Αρχιεπίσκοπος είναι εκνευρισμένος και πως φέρεται να είπε «ως εδώ και μη παρέκει».
kypriakes-psemmata
Τα πρωταπριλιάτικα ψέματα που έμειναν στην ιστορία!
«Πρωταπριλιάτικη ψευτιά στο Έθνος βασιλεύει λαχταριστός Ελληνισμός, μεσ’ στη σκλαβιά δουλεύει… »Μ’ αυτούς τους πρωταπριλιάτικους στίχους, οι οποίοι γράφτηκαν πριν από 130 χρόνια, ο σατιρικός ποιητής Κλεάνθης Τριανταφύλλου προσπαθούσε να χτυπήσει τη φαυλοκρατία, γράφει ο Ελευθέριος Σκιαδάς.
«Πρωταπριλιά τα πλούτη μας / οι στόλοι κι οι στρατοί μας / ψευτιά μες την κυβέρνηση / ψευτιά μεσ’ την Αυλή μας» έγραφε στην εφημερίδα του, τον περίφημο «Ραμπαγά», ο άνθρωπος που πίστευε ότι με τη σάτιρα θα μπορούσε να συντελέσει στην ανόρθωση του Ρωμαίικου. Αλλά και ο Σουρής, όταν ερχόταν Πρωταπριλιά, ονειρευόταν ότι «ο κόσμος απεφάσισε το δρόμο του ν’ αλλάξει / να συγχωρή και ν’ αγαπά / ποτέ να μη σκοτώνη»!
Στα χρόνια της Τουρκοκρατίας
Ωστόσο, φαίνεται πως το ξενόφερτο έθιμο εισχώρησε στον τόπο μας στα χρόνια της Τουρκοκρατίας, όταν το χρησιμοποίησαν ως μέσο ψυχαγωγίας οι σκλαβωμένοι Έλληνες, που υπέφεραν τα δεινά των Οθωμανών.
Καταγράφονται, μάλιστα και διάφορες αξιοπρόσεκτες πρωταπριλιάτικες φάρσες. Όπως ότι έστειλαν στον Σουλτάνο Αχμέτ Γ’ –ο οποίος κατέστειλε την ανταρσία των γενιτσάων– ένα κεμέρι με πέτρες του γιαλού σαν μάλαμα και διαμαντικά.
Ή ότι έστειλαν στον Αλή Πασά των Ιωαννίνων έναν ασημοκέντητο ντορβά με τούφες γένια τράγου! Στην πρώτη περίπτωση οι δωροδότες κινδύνευσαν από την οργή του πολυχρονεμένου Πατισάχ. Στη δεύτερη κινδύνευσαν λιγότερο λόγω της παρέμβασης της περίφημης κυρά-Βασιλικής, η οποία έπεισε τον τραγογένη Τεπελενλή ότι τα γένια του τράγου είναι δείγμα υγείας, έρωτα και ευτυχίας.
Η Ψωροκώσταινα επί Όθωνα
Είναι γνωστή η πρωταπριλιάτικη φάρσα που έστησαν στα χρόνια του Όθωνα, όταν παρουσίασαν στην «Ψωροκώσταινα» –τη φτωχή εκείνη γυναίκα του Ναυπλίου που άφησε κληρονομιά στην πατρίδα το παρατσούκλι της– κάποιον ελαφρόμυαλο ως έτοιμο δήθεν να την παντρευτεί.
Ετοιμάστηκαν στεφάνια, λεμονανθοί, μπομπονιέρες και το Ναύπλιο διασκέδαζε με τα επικείμενα στεφανώματα της «Ψωροκώσταινας».
Πολλά χρόνια αργότερα, το 1882, ακόμη και ο Πρωθυπουργός Χαρίλαος Τρικούπης έπεσε θύμα δημοσιογραφικής πρωταπριλιάτικης φάρσας. Ο γνωστός για τα καλαμπούρια του Μπάμπης Άννινος, με άλλους κεφάτους δημοσιογράφους, τον Δ. Κορομηλά και τον Ι. Δαμβέργη, έγραψαν ότι ένας απερίσκεπτος
Άγγλος τουρίστας θέλοντας να ανέβει στο αέτωμα του Παρθενώνα, σφηνώθηκε στο εσωτερικό μιας οπής και χρειαζόταν να κατεδαφιστεί ένα μικρό τμήμα του ναού.
Το γεγονός ότι χιλιάδες άνθρωποι ανέβηκαν στην Ακρόπολη για να δουν τον σφηνωμένο τουρίστα ήταν αναμενόμενο. Αλλά δεν ήταν αναμενόμενο το ενδιαφέρον που επέδειξε ο Πρωθυπουργός Χαρίλαος Τρικούπης, χωρίς καν να σκεφτεί ότι το αναφερόμενο ως όνομα του τουρίστα (Liar = Ψεύτης) πρόδιδε τη φάρσα.
Ανησυχώντας ο Τρικούπης για την τύχη του ξένου, αλλά και την ακεραιότητα του μνημείου, έσπευσε να λάβει τα «κατάλληλα» μέτρα, αναθέτοντας το ζήτημα στον διευθυντή της Αστυνομίας Κοσονάκο. Μόλις ο τελευταίος επισκέφτηκε τους δημοσιογράφους για να μάθει λεπτομέρειες και τους είδε ξεκαρδισμένους στα γέλια αμέσως εννόησε τι είχε συμβεί.
Το πάθημα του Κλάδου
Ένας από τους αγαθούς και αγαπητούς Αθηναίους ήταν ο Γεώργιος ή Όμηρος Κλάδος, γνωστός σε όλους για τα φιλοζωικά του αισθήματα. Αλλά ήταν αρκετά ιδιότροπος ώστε είχε ετοιμάσει στο Α’ Νεκροταφείο το μνήμα στο οποίο θα ξεκουραζόταν για πάντα, όταν θα ερχόταν εκείνη η ώρα.
Αλλά μια Πρωταπριλιά έπαθε νευρική κρίση όταν είδε να συρρέουν στο σπίτι του εκατοντάδες φίλοι του, αλλά και τους γνωστούς κυρίους με τα μαύρα –γνωστότερους ως «κοράκια»– με εξαπτέρυγα και όλο τον εξοπλισμό για να παραλάβουν τη σορό του και να την οδηγήσουν στην τελευταία κατοικία.
Μόλις του αντίκρισε ο καλοκάγαθος και αγαπητός στην αθηναϊκή κοινωνία Κλάδος συγχύστηκε, λιποθύμησε και παρ’ ολίγο να οδηγηθεί πράγματι στην κατοικία που είχε ετοιμάσει.
Τα δίποδα και τα τετράποδα
Άλλη δημοσιογραφική φάρσα που κόντεψε να αφανίσει την εφημερίδα που εξέδιδε ο Δ. Κορομηλάς στήθηκε και πάλι από τους ίδιους δημοσιογράφους. Παραμονή Πρωταπριλιάς, δημοσίευσε η «Εφημερίς», πως την επομένη θα σημειώνονταν τρεις ενδιαφέρουσες αφίξεις.
Δύο ημιάγριοι και μυστηριώδεις Βιρμανοί, ο διάσημος Έλληνας παλαιστής Θεόδωρος Γεωργίου που φημιζόταν για την ηράκλεια δύναμη και τα κατορθώματά του στην Αμερική και πενήντα γκαμήλες που έφερνε η Κυβέρνηση για να ενισχύσει τη μεταγωγική υπηρεσία του στρατού. Συμπλήρωνε δε, η εφημερίδα, πως οι Βιρμανοί και ο Γεωργίου θα εμφανίζονταν το απόγευμα στο ιστορικό θεατράκι του Φαλήρου, έχοντας παραχωρήσει στην εφημερίδα ήδη ενδιαφέρουσες και γαργαλιστικές συνεντεύξεις ενώ την ίδια ώρα θα έφταναν οι γκαμήλες στον Πειραιά.
Αυτό που συνέβη την επομένη δεν μπορούσαν να το φανταστούν οι φαρσέρ δημοσιογράφοι. Χιλιάδες άνθρωποι, με άλογα, κάρα, ιπποσιδηρόδρομο ή τον σιδηρόδρομο έσπευδαν στον Πειραιά ή στο Φάληρο να δουν τα περίεργα δίποδα ή τα τετράποδα που έδιναν την αίσθηση ενός εξωτικού τσίρκο.
Πριν μεσημεριάσει ακόμη είχαν πάρει τις… θέσεις τους χωρίς να συμμερίζονται τις υποδείξεις του θεατρώνη ή του σταθμάρχη που προσπαθούσαν να τους πείσουν πως δεν είχαν υπόψη τους τέτοια γεγονότα. Σύντομα ωστόσο κυκλοφόρησε πως επρόκειτο για πρωταπριλιάτικη φάρσα και χρειάστηκε ολόκληρη η αστυνομική δύναμη Αθηνών και Πειραιώς για να προστατεύσουν την εφημερίδα και τους δημοσιογράφους από την εκδικητική μανία των σαϊνιών του Ψυρρή που την είχαν «πατήσει».
Η παράδοση του στρατηγού
Αξέχαστο έμεινε στους δημοσιογράφους το πάθημα ενός συναδέλφου τους τη δύσκολη Πρωταπριλιά του 1941, όταν μία φάρσα αναστάτωσε την κυβέρνηση και το στρατηγείο. Όπως παραδίδει ο Επ. Θωμόπουλος, ένας δημοσιογράφος εκμυστηρεύθηκε δήθεν εμπιστευτικά σε συνάδελφό του πως είχε παραδοθεί ένας Μέραρχος με όλο το επιτελείο του.
Ασυλλόγιστα ο παραλήπτης της φοβερής είδησης έσπευσε να τηλεγραφήσει στην εφημερίδα του, η οποία τη δημοσίευσε με πηχυαίους τίτλους. Όπως ήταν ευνόητο κινήθηκαν όλοι οι μηχανισμοί, ενεπλάκησαν στρατηγοί και υπουργοί για να αποκαλυφτεί πως το όνομα του δήθεν «αιχμαλωτισθέντος» στρατηγού ήταν αναγραμματισμός του επωνύμου του φαρσέρ.
Το βράδυ εκείνης της Πρωταπριλιάς έληγε με ένα ηχηρό χαστούκι που έδωσε ο παθών στον ασυλλόγιστο φαρσέρ καταμεσής της κεντρικής πλατείας στα Ιωάννινα και με τους πολεμικούς ανταποκριτές να προβληματίζονται υπέρ ή κατά του εθίμου.
Ο (αληθινός) θάνατος του Γεωργίου Β’
Στα μεταπελευθερωτικά χρόνια, την Πρωταπριλιά του 1947 κανείς δεν πίστευε την είδηση πως πέθανε ξαφνικά ο βασιλιάς Γεώργιος Β’, σε ηλικία 57 ετών. Είχε επιστρέψει στην Ελλάδα μόλις τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, μετά το δημοψήφισμα, στο οποίο είχαν επικρατήσει οι οπαδοί της βασιλείας. Πολλοί μάλιστα εξοργίστηκαν και θα ξέσπαγαν επεισόδια στην Αθήνα αν δεν εκδίδονταν εκτάκτως οι εφημερίδες και επιβεβαίωνε το γεγονός ραδιοφωνικά το Παλάτι.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.