Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Όταν ο Κοντονής έκανε... πλάτες στον Βενιζέλο και στον ΓΑΠ

Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΓΚΑΛΟΥΣΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!

Για όσους δε θυμούνται, πριν από 2 χρόνια στην Προανακριτική Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ, ο σημερινός υφυπουργός Αθλητισμού εγκαλούσε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να μη θέτει ζητήματα εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος γυρνούσε τότε ως πολιτικός τουρίστας, παραδίδοντας μαθήματα διακυβέρνησης επί πληρωμή σε ξένα Πανεπιστήμια.
Επειδή κάποιοι θεωρούν πως έχουμε μνήμη χρυσόψαρου και σήμερα κατά περίεργο τρόπο εμφανίζονται ως ιππότες της κάθαρσης (της ποιας;) καλό είναι να καταλάβουν ότι και θυμόμαστε και ψάχνουμε και (κυρίως) βρίσκουμε. Αμαρτίες. Πολλές αμαρτίες. Ο Κοντονής είναι ένας απ' αυτούς. Ο τύπος που θεωρητικά θα καθαρίσει τον αθλητισμό ήταν αυτός που ήρθε σε ρήξη με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου όταν, πριν από δυο χρόνια, τον Απρίλιο του 2013 η βουλευτής τότε του ΣΥΡΙΖΑ είχε πάει στα... σχοινιά τον Βενιζέλο και τον Γιωργάκη για τη λίστα Λαγκάρντ.
Αφού αποφασίστηκε από την Προανακριτική Επιτροπή, που εξέταζε τυχόν ποινικές ευθύνες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, να καταθέσει αυτοπροσώπως στη Βουλή ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, η Ζωή Κωνσταντοπούλου πρότεινε να σταλούν τα πρακτικά στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο λόγος, απλός, για να ενημερωθεί η Βουλή και να αρνηθεί να δώσει άδεια στον Γιώργο Παπανδρέου σε περίπτωση που εκείνος αιτηθεί, όπως ...
συμβαίνει συχνά τον τελευταίο καιρό εξαιτίας των ταξιδιών και των ομιλιών του στο εξωτερικό.
Τότε λοιπόν, μέσα στην Επιτροπή ο μόνος που εξεμάνη κατά της Κωνσταντοπούλου και μάλιστα βγήκε από τα ρούχα του υπερασπιζόμενος τον Παπανδρέου, ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κοντονής!
Με θέρμη υπέρ του ΓΑΠ ο κ. Κοντονής εξαπέλυσε επίθεση κατά της Κωνσταντοπούλου, λέγοντας ότι αυτό δεν είναι η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνοντας ότι τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον ενδιαφέρει αν παίρνει άδεια ή όχι ο κ. Παπανδρέου, αλλά να είναι παρών στη Βουλή την ημέρα που θα κληθεί να καταθέσει.
Μάλιστα ο κ. Κοντονής δεν ήθελε να κληθεί στην Επιτροπή ο Βενιζέλος για να καταθέσει. Κι αυτό τυχαίο;
Τέτοια... ευαισθησία στους ΠΑΣΟΚους δεν έδειχναν ούτε οι πιο φανατικοί υποστηρικτές τους!
Προφανώς, ο Κοντονής είχε παλιούς, ανοικτούς λογαριασμούς με το σύστημα του ΠΑΣΟΚ και ήθελε με κάποιο τρόπο να τους κλείσει, γι' αυτό και τα έχωνε στη Ζωή που ήθελε να μην δοθεί άδεια στον Γιωργάκη να κόβει βόλτες στο εξωτερικό και να εξεταστεί εκ νέου από την Προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ ο «Μπένι», ώστε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση...


Είναι μεγάλο το βίντεο αλλά αν έχετε χρόνο δείτε το. Είναι από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής στις 24/10/2012 για τη λίστα "Λαγκάρντ" με καλεσμένο τον πρώην τσάρο της οικονομίας Γιώργο Παπακωνσταντίνου όπου μετά την ανάπτυξη των θέσεων του Παπάκ τον "εξετάζει" με σειρά ερωτήσεων η Ζωή Κωνσταντοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ). Έχουμε βάλει και ένα μικρό κομμάτι απο παρέμβαση του Σταύρου Κοντονή (ΣΥΡΙΖΑ).
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.