Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Αθηνά Ωνάση: «Μετάνιωσα που πούλησα τους τάφους των προγόνων μου»

«Δεν έπρεπε να πουλήσω το νησί. Εκεί βρίσκεται ο τάφος της μάνας μου», φέρεται να είπε η Αθηνά Ωνάση σε πρόσωπο του στενότατου περιβάλλοντός της.

Σύμφωνα με το περιοδικό «Λοιπόν», το έντυπο έχει εξασφαλίσει πληροφορίες από πρόσωπο που βρίσκεται στην Ελλάδα και έχει πρόσβαση στη χρυσή κληρονόμο και τον σύζυγό της.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αθηνά ομολογεί ότι δεν είχε ποτέ καμία σχέση και κανένα συναισθηματικό δέσιμο με τον Σκορπιό, το διεθνώς γνωστό νησί του Αριστοτέλη Ωνάση, αλλά εξέφρασε ότι έχει μετανιώσει για την πώλησή του στον Ρώσο μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, αφού εκεί βρίσκονται οι τάφοι των προγόνων της.

«Ήταν πολλοί αυτοί που την είχαν συμβουλέψει να μην πουλήσει το νησί. Ακόμη και πρόσωπα που μπήκαν πρόσφατα στη ζωή της και δεν είχαν ποτέ καμία σχέση με την οικογένεια Ωνάση. Δυστυχώς, δεν τους άκουσε και τώρα το έχει μετανιώσει πικρά», αναφέρει στο Λοιπόν το πρόσωπο που μετέφερε την κατάσταση.

Πάντως, η Αθηνά Ωνάση, όπως γράφτηκε και στα διεθνή Μέσα, έχει επικοινωνήσει με την ...
κόρη του Ρώσου μεγιστάνα, Κατερίνα Ριμπολόβλεβα, ζητώντας της να επισκεφθεί το νησί μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες, με πλήρη μυστικότητα.
kontranews
-------------------------------
Μια φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα εμφανίζει για πρώτη φορά την Αικατερίνα Ριμπολόβλεβα, κόρη του νέου ιδιοκτήτη του Σκορπιού ρώσου μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπαλόβλεφ, με φόντο τα γαλάζια νερά του Ιονίου.Ο Ντμίτρι Ριμπαλόβλεφ βρίσκεται στον Σκορπιό από τη Δευτέρα μαζί με τη θυγατέρα του και τη συνοδεία του. Στη φωτογραφία η Ριμπαλόβλεβα περιστοιχίζεται από τον δήμαρχο Λευκάδας Κώστα Αραβανή και τον αντιδήμαρχο Γιάννη Καρτάλο.Εκπρόσωποι του ρώσου επιχειρηματία βρίσκονταν στην περιοχή από την περασμένη Παρασκευή και τη Δευτέρα ο ίδιος μαζί με την κόρη του Αικατερίνα υποδέχτηκαν μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο νησί. Η συνάντηση δεν κράτησε πάνω από μισή ώρα και σύμφωνα με τον Κώστα Αραβανή, ο Ριμπολόβλεφ δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη φυσική ομορφιά του Σκορπιού και των άλλων νησίδων της περιοχής.Η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του νησιού επετεύχθη με μεταβίβαση των μετοχών εταιρειών της οποίας περιουσιακό στοιχείο ήταν ο Σκορπιός.Το θέμα της μεταβίβασης πάντως έχει παραπεμφθεί στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους από το υπουργείο Οικονομικών. Η ηγεσία του υπουργείου ζητεί να διερευνηθεί κατά πόσο υφίσταται ζήτημα προστασίας δημόσιου συμφέροντος. Ο υπουργός Οικονομικών διαβίβασε το έγγραφο στη Βουλή έπειτα από σχετική ερώτηση του βουλευτή της Νεάς Δημοκρατίας Γιάννη Μιχελάκη. Ο βουλευτής επικαλείται τη διαθήκη του Αριστοτέλη Ωνάση λέγοντας ότι επιθυμία του ήταν να παραμείνει το νησί στους κληρονόμους του, εφόσον εκείνοι ήταν σε θέση να καλύψουν τα έξοδα συντήρησής του.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.