Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Καβγάς Μεϊμαράκη - Κωνσταντοπούλου: - Με θεωρείτε ζώο. Απαιτώ το σεβασμό που απαιτεί κάθε συνάδελφος. - Παρεξηγηθήκατε ως έχων τη μύγα

Όνειρο ήταν και πάει η σχέση αγάπης και αβρότητας ανάμεσα στον τέως και την νυν πρόεδρο της Βουλής. Έντονος καβγάς στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας (Vid)
Φαίνεται πως στην Ελλάδα το αξίωμα του προέδρου της Βουλής συνοδεύεται από εκρηκτικούς χαρακτήρες. Έτσι μόνο μπορεί να εξηγηθεί ο διαπληκτισμός ανάμεσα στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη το μεσημέρι κατά τη συνεδρίαση για δεύτερη μέρα της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Όλα ξεκίνησαν από το καρφί της προέδρου προς τη βουλευτή της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη. «Κάποιοι είχαν πει ότι επιφυλάσσονται για τη στάση τους, αλλά στο τέλος τους ψάχναμε… είχα εξαφανιστεί» δήλωσε με αφορμή τη γνωμοδότηση της επιτροπής για το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ.
Ο κ. Μεϊμαράκης πιάστηκε από το σχόλιο και απάντησε:
«Τέσσερις φορές σας ρώτησα για τη λήξη της συνεδρίασης. Δεν μου απαντήσατε. Σας προκαλώ και σήμερα λοιπόν να μας πείτε τι ώρα θα λήξει η συνεδρίαση»… η αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ ξεκίνησε έναν ανεπανάληπτο διάλογο.

Διαβάστε αναλυτικά το διάλογο: 
 
Κωνσταντοπούλου: Πήρατε το λόγο χωρίς να σας τον δώσωΜεϊμαράκης: Με προσβάλλατεΚωνσταντοπούλου: Αυτόν τον τρόπο που τον μάθατε;

Μεϊμαράκης: Είναι γαϊδουριά να μας αφήνετε να περιμένουμε κατά σύστημα και είναι γαϊδουριά να μην μας ενημερώνετε τι ώρα θα τελειώσουμε… Αυτή η συμπεριφορά δεν είναι συμπεριφορά προέδρου που θέλει να την σεβόμαστε. Δηλαδή, τι θέλετε; Να μας βάλετε τιμωρία; Σήμερα σαν γαϊδούρι είμαι εδώ από τις 4 το μεσημέρι. Η συνεδρίαση ήταν να ξεκινήσει στις 5 και τελικά ξεκίνησε στις 6:15.
Κωνσταντοπούλου: Από την προηγούμενη ιδιότητά σας θα οφείλατε να μιλάτε με μεγαλύτερο αυτοπεριορισμό και να μετέρχεστε κοινοβουλευτικές φράσεις.
Μεϊμαράκης: Δεν έστησα ποτέ συναδέλφους και δεν δέχομαι συστάσεις.

Κωνσταντοπούλου: Δεν έχετε το λόγο.

Μεϊμαράκης: Δεν θα μου κάνετε μαθήματα συμπεριφοράς. Αφήστε τα αυτά σε μένα. Σε άλλους να τα λέτε που μπορούν να περάσουν… Με έχετε εδώ σαν ζώο… Άντε μπράβο!
Κωνσταντοπούλου: Έχετε προσβληθεί όχι από αυτά που είπα, αλλά από δημοσιεύματα. Δεν αναφέρθηκα σε εσάς, αλλά στην κυρία Κεφαλογιάννη που επιφυλάχτηκε να τοποθετηθεί χθες και μετά εξαφανίστηκε. Προφανώς, παρεξηγηθήκατε ως έχων τη μύγα… προσβάλλετε τον εαυτό σας.
Μειμαράκης: Ό,τι συμπεριφορά έχετε, αυτή θα εισπράττετε!

Κωνσταντοπούλου: Να σεβαστείτε ότι έχουμε προσκεκλημένο.

Μεϊμαράκης: Εσείς τον προσβάλλετε, γι” αυτό να είστε στην ώρα σας… Προσπαθείτε να καλύψετε τη χθεσινή σας τούμπα, που αντί να καταψηφίσετε, δηλώσατε «παρών».
Κωνσταντοπούλου: Παρατηρώ ότι η υπόθεση Siemens εξάπτει.

Εκείνη τη στιγμή παρενέβη η κα Κεφαλογιάννη που τόνισε στην Πρόεδρο ότι «δεν θα κάνει την πολιτική της εδώ», ενώ και ο κ. Τραγάκης από την αξιωματική αντιπολίτευση αναρωτήθηκε αν η κα. Κωνσταντοπούλου θέλει να κάνει τους βουλευτές να αποχωρήσουν.
Και οι αντεγκλίσεις δεν σταμάτησαν εκεί. Ο κ. Μεϊμαράκης επανέλαβε σε έντονο τόνο: «Σας λέω λοιπόν ότι ο Μεϊμαράκης δεν εξαφανίστηκε, αλλά η πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντοπούλου άλλαξε άποψη και από «όχι» ψήφισε «παρούσα». Η συνέχεια της στιχομυθίας είχε ως εξής:
Κωνσταντοπούλου: Διατηρώ τη βεβαιότητα ότι θα αλλάξετε στάση.

Μεϊμαράκης: Η συμπεριφορά μου θα καθορίζεται από τη δική σας.

Κωνσταντοπούλου: Να μην ετεροπροσδιορίζεστε… Να αυτοπροσδιορίζεστε.

Μεϊμαράκης: Εσείς με θεωρείτε ζώο. Απαιτώ το σεβασμό που απαιτεί κάθε συνάδελφος

Κωνσταντοπούλου: Μυγιαστήκατε.

Μεϊμαράκης: Μην μου γελάτε εμένα.

Κωνσταντοπούλου: Θα σας γελάω ακόμα και όταν αυτά που λέτε μου προκαλούν γέλιο.

Μεϊμαράκης: Πάψτε να με προσβάλλετε, δεν το αξίζετε.
---------------- 
του Λευτέρης Σαββίδης


http://news247.gr/eidiseis/politiki/kavgas-meimarakh-kwnstantopouloy-me-thewreite-zwo-apaitw-to-sevasmo-poy-apaitei-kathe-synadelfos-parekshghthhkate-ws-exwn-th-muga.3492927.html

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.