Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Στήριξη Ομπάμα στον Αλέξη Τσίπρα - Με δική του παρέμβαση η Ελλάδα στο τραπέζι των G7 (...και με την εξεταστική κύριε έχουμε άποψη;)



Ξεκάθαρη εντολή στον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου να θέσει το θέμα της Ελλάδας στη σύνοδο G7 στη Γερμανία, έδωσε ο Μπάρακ Ομπάμα.

Ο Τζακ Λιου, ύστερα από συνεννόηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, θα ζητήσει από όλα τα μέρη να καταλήξουν άμεσα σε μια εποικοδομητική και ρεαλιστική λύση μέσα από τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή του Mega, Μιχάλη Ιγνατίου, ο κ. Λιου θα προσθέσει ότι αυτή η λύση πρέπει να δοθεί μέχρι τις 5 Ιουνίου.

Πριν αναχωρήσει για τη Δρέσδη, ο κ. Λιου συνομίλησε με την Κριστίν Λαγκάρντ με βασικό θέμα την Ελλάδα. Η επικεφαλής του ΔΝΤ βρίσκεται ήδη στη Γερμανία.

Επισήμως, στην ημερήσια διάταξη της G7 δεν βρίσκεται η Ελλάδα αλλά λόγω του ότι, τόσο ο κ. Λιου όσο και ο Ιάπωνας ομόλογός του ζήτησαν ενημέρωση, ο κ. Σόιμπλε θα προβεί σε αυτήν.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών θα θέσει το ζήτημα της λιτότητας και την ανάγκη τερματισμού της οποίας φαίνεται να συμπίπτει με τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην Δρέσδη θα βρεθούν, από τις 27 ως τις 29 Μαΐου, εκτός από τους υπουργούς και τους τραπεζίτες, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ο πρόεδρος της...
Παγκόσμιας Τράπεζας Τζιμ Γιονγκ Κιμ, ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία και του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, όπως και ο επίτροπος της ΕΕ για τις Οικονομικές Υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί, ο νομπελίστας Ρόμπερτ Σίλερ και οι καθηγητές Οικονομικών του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ Κένεθ Ρόγκοφ και Λάρι Σάμερς.
kontranews
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν" 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.