Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

36 φανερά κτυπήματα (και πόσα άλλα κρυφά) κλονίζουν την αξιοπιστία Τσίπρα, θα ενδώσει ή θα δείξει ότι είναι αυτός που παίρνει τις αποφάσεις;

Σχετικά: Η υπόθεση 'Ελενας Παναρίτη
Μετά τον σάλο και τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε και εντός ΣΥΡΙΖΑ και εντός κυβέρνησης ο διορισμός της Έλενας Παναρίτη στη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, πληροφορίες που μετέδωσε ο Αντένα αναφέρουν πως δεν αποκλείεται η οικονομολόγος να αρνηθεί τον διορισμό της: "Λυπάμαι για τους χαρακτηρισμούς", έγραψε στο Twitter

Πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης τοποθετήθηκαν αρνητικά στην επιλογή Παναρίτη, μεταξύ αυτών οι Δημήτρης Παπαδημούλης, Νίκος Φίλης, Σοφία Σακοράφα, Στάθης Λεουτσάκος, Νίκος Παππάς ενώ σε αντίθετη κατεύθυνση κινήθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλέξης Μητρόπουλος.
Αντίδραση υπήρξε επίσης από το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ.

Αυτοί είναι οι 36 βουλευτές που δεν θέλουν την Παναρίτη!

Τριάντα έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπογράφουν κείμενο που εστάλη προς τον πρωθυπουργό, το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική του γραμματεία, με το οποίο ζητούν την ανάκληση του διορισμού της Έλενας Παναρίτη στο ΔΝΤ μιλώντας για πολιτικό ζήτημα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο και οι υπογραφές:


Mε κατάπληξη πληροφορηθήκαμε ότι η Έλενα Παναρίτη ορίστηκε εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Κι αυτό παρά το ότι η πολιτεία της βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τις αξίες, τις αντιλήψεις και την πολιτική που πρεσβεύει –και με βάση την οποία εξελέγη– ο ΣΥΡΙΖΑ. Μια εξέχoυσα εκπρόσωπος της μνημονιακής πολιτικής δεν μπορεί να εκϕράζει τη σημερινή κυβέρνηση. Το ζήτημα δεν είναι συμβολικό, είναι πολιτικό. Είναι μια λάθος απόφαση και ζητάμε την άμεση ανάκλησή της.

  1. Γιώργος Ακριώτης
  2. Σία Αναγνωστοπούλου
  3. Ελένη Αυλωνίτoυ
  4. Φωτεινή Βάκη
  5. Γιάννα Γαϊτάνη
  6. Βαγγέλης Διαμαντόπουλος
  7. Ηρώ Διώτη
  8. Ζήσης Ζάννας
  9. Κώστας Ζαχαριάς
  10. Γιάννης Ζερδελής
  11. Μαρία Θελερίτη
  12. Κατερίνα Ιγγλέση
  13. Ηλίας Ιωαννίδης
  14. Αννέτα Καββαδία
  15. Μαρία Κανελλοπούλου
  16. Xρήστος Καραγιαννίδης
  17. Βασιλική Κατριβάνου
  18. Φάνης Κουρεμπές
  19. Bασίλης Κυριακάκης
  20. Δανάη Κωστοπούλου-Τζήκα
  21. Βάσω Λέβα
  22. Νίκος Μανιός
  23. Μάκης Μπαλαούρας
  24. Δημήτρης Μπαξεβανάκης
  25. Θανάσης Πετράκος
  26. Θανάσης Σκούμας
  27. Γιάννης Σταθάς
  28. Ελένη Σταματάκη
  29. Αϕροδίτη Σταμπουλή
  30. Ελένη Σωτηρίου
  31. Αλεξάνδρα Τσανάκα
  32. Νίκος Φίλης
  33. Δέσποινα Χαραλαμπίδου
  34. Βασίλης Χατζηλάμπρου
  35. Έλενα Ψαρρέα
  36. Γιώργος Ψυχογιός


«Λυπάμαι για τους χαρακτηρισμούς. Είναι κρίμα γιατί η κυβέρνηση πρέπει να πετύχει», έγραψε σε συνομιλία της στο Twitter διαψεύδοντας δηλώσεις που της είχαν νωρίτερα αποδοθεί αλλά και χωρίς να κάνει κανένα σχόλιο σχετικά με το αν θα δεχθεί η αρνηθεί την πρόταση που της έγινε.

Με μία επιστολή της η Έλενα Παναρίτη ανακοίνωσε ότι δεν δέχεται το διορισμό της στο ΔΝΤ.

Ολόκληρη η επιστολή της κ. Παναρίτη:

«Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της κυβερνητικής επιτροπής αξιολόγησης που με επέλεξαν να εκπροσωπήσω την χώρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ιδίως τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη και τον Υπουργό Οικονομίας κ. Γιώργο Σταθάκη με τους οποίους συνεργάζομαι αδιάκοπα στο πλαίσιο της μεγάλης διαπραγμάτευσης με δανειστές των οποίων την τακτική γνωρίζω εκ των έσω. Ευχαριστώ επίσης τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα για την υποστήριξή του.

Όμως, καθώς ποτέ δεν ζήτησα αυτή την θέση, και δεδομένου ότι την αποδέχθηκα αποκλειστικά για να βοηθήσω την κυβέρνηση με την εμπειρία μου στον τρόπο λειτουργίας του ΔΝΤ [και αντίστοιχων οργανισμών], μου είναι αδύνατον να δεχθώ τον διορισμό μου εν μέσω των αρνητικών αντιδράσεων από βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

H χώρα διανύει την πιο δύσκολη περίοδο και για αυτό απαιτείται συστράτευση απέναντι σε σκληρούς δανειστές. Θα συνεχίσω να βοηθώ με όλες μου τις δυνάμεις την υπόθεση της εθνικής διαπραγμάτευσης και να στηρίζω την κυβέρνηση έως ότου η Ελλάδα απελευθερωθεί από τα μνημονιακά της δεσμά.»

Στο δια ταύτα τώρα: Να δούμε:

  • 1. Εάν γίνει αποδεκτή η παραίτηση ή θα επιμείνει ο Αλέξης Τσίπρας για να διασώσει το κύρος του υπουργού του;
  • 2. Ποιος ή ποια θα προταθεί για τη θέση αυτή, τη στιγμή που όλοι μας γνωρίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αρνητικός με το ΔΝΤ κλπ.


Όποια και εάν είναι η εξέλιξη ένα είναι το αποτέλεσμα: 
Τα κομματόσκυλα κέρδισαν... το θέμα παραμένει ποια θα είναι η αντίδραση Τσίπρα!!!

Για τα "Στοχαστικά Γονατογραφήματα"

Νάσος

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.